HWSW Informatikai Kerekasztal: A hazai rendorok megitelese... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A hazai rendorok megitelese... Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Gereb 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 14. 07:27

A "lelottek egy rendort" (https://www.hwsw.hu/...c&f=8&t=001100) topicot olvasgatva merult fel bennem a kerdes: hogy allunk mi a nevezett szervezethez?

Vazolnam a legutobbi 2 kozuti talalkozasomat veluk:
1. nyarom jottunk haza haverokkal az M1-esen, megalltunk 1 pihenoben, haver indult eloszor, kozvetlen utana en, meterekkel mogottem az octavia rs. Mentuk a mi bekes 90-100-as temponkat kb. 2 km-en keresztul mire lemaradt az autopalyarendor. Ugy 2 perc mulva latom a tukorben, hogy kozelit eszeveszett tempoban, bevag haver ele, levillogja, majd megvagja X E huf-ra a biztonsagi ov miatt.

2. Ismet hazafele, ismet nyaron,ezuttal Spanyolo.-bol, vhol Genova kornyeken ejjel 2 kornyeken megalltunk pihenni, cigizni, stb. Nagyjabol 3 perc mulva megall melletunk a parkoloban az olasz autopalyarendor, angolul megkerdezi, hogy minden rendben van-e, majd miutan kozoltuk a tenyallast tovabbi jo utat kivant es tovabballt.

Emellett erdekelne a velemenyetek arrol is (hogy vedjem is a "velemezoinket"), mit szoltok, mikor egy hiradoban ehhez hasonloan kommentalnak egy hirt: "a rendor figyelmezteto lovest adott le..., ... vizsgaljak a fegyver hasznalatanak jogossagat!"

#2 Felhasználó inaktív   bellone 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 07:44

idézet:
Ezt írta Gereb:
A "lelottek egy rendort" (https://www.hwsw.hu/...c&f=8&t=001100) topicot olvasgatva merult fel bennem a kerdes: hogy allunk mi a nevezett szervezethez?

Vazolnam a legutobbi 2 kozuti talalkozasomat veluk:
...
Emellett erdekelne a velemenyetek arrol is (hogy vedjem is a "velemezoinket"), mit szoltok, mikor egy hiradoban ehhez hasonloan kommentalnak egy hirt: "a rendor figyelmezteto lovest adott le..., ... vizsgaljak a fegyver hasznalatanak jogossagat!"
[/quote]

Ha a biztonsági öv nem volt bekötve, akkor jogosan bírságolták meg a barátod.

Mindamellett-áldozva a statisztika mindenhatóságának oltárán-hagyományosan van egy fajta teljesítmény kényszer a rendőröknél, ami sokszor igen visszatetsző intézkedéseket von maga után. Véleményem szerint, erről első sorban nem a közrendőrök tehetnek és nem szabad összemosni azon esetekkel, amikor tényleg elvetemült bűnözőkkel szemben kell fellépniük. Általánosítani pedig butaság.

A fegyver használatot minden esetben vizsgálni kell és ez így van jól.

#3 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 07:47

Nekem mindig sikerul lefizetni oket. Illetve eddig sikerult... Szoval nincs bajom veluk, vegul is amikor fizettem, akkor jogosan allitottak le. Mobil, zarovonal, ilyenek. Erdekes, ovet sosem kotom be, amiatt nem szoltak. Mondjuk 10 kocsibol 9-ben nem hasznaljak. A zsaruk sem... :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#4 Felhasználó inaktív   Gereb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 07:52

tudod, eleg hulyen veszi ki magat, hogy azert csinalnak vmi, mert ...statisztika... Amugy nekem nem azzal van gondom, hogy dolgoznak, hanem a hogyannal.

Mas: a metroallomasokon valo setalgatast miert nem tudjak surubben tenni, nem hiszem hogy nem fer bele 1-1 kerultenek naponta ~10 percet aldozni azert, hogy ott rend legyen.

#5 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 07:59

idézet:
Ezt írta leslie:
Nekem mindig sikerul lefizetni oket. Illetve eddig sikerult... Szoval nincs bajom veluk, vegul is amikor fizettem, akkor jogosan allitottak le. Mobil, zarovonal, ilyenek. Erdekes, ovet sosem kotom be, amiatt nem szoltak. Mondjuk 10 kocsibol 9-ben nem hasznaljak. A zsaruk sem... :)[/quote]

Zsaruknak (es az oktatoknak) nem is kotelezo...viszont jo lenne, ha az Ulloin neha akar 120-140-l is szaguldozgatva, legalabb a villogot meg a szirenat bekapcsolhatnak...jon 1000-l a semmibol, de at mindenen....@nyadnak
En meg csak menjek 60(ill itt-ott 70)-l...

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#6 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 08:00

Érdekes ez a rinyálás hogy a szegény rendőröknek nincs joguk intézkedni. Engem heccből úgy összevertek hogy csak na, pedig nem is csináltam semmit. Vagy az ártatlanokat lehet verni csak a bűnözőket nem?

#7 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 08:01

idézet:
Ezt írta hobizoli:
En meg csak menjek 60(ill itt-ott 70)-l...

hobizoli
[/quote]

En meg csak menjek 60(ill itt-ott 70)-l, ekkor akkor 100-al ;)

amugy meg tudod, quid licet Iovi, non licet... :D
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#8 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 08:16

idézet:
Ezt írta Arp:
Érdekes ez a rinyálás hogy a szegény rendőröknek nincs joguk intézkedni. Engem heccből úgy összevertek hogy csak na, pedig nem is csináltam semmit. Vagy az ártatlanokat lehet verni csak a bűnözőket nem?[/quote]

No igen, némelyiknek szeret eljárni a keze! Mert ugye visszaütni egy rendőrnek...

Engem leginkább akkor találnak meg, amikor gyalog vagyok! Ilyenkor azt látom, hohy csak a kis fiatal gyerekek a lazák ( nemköszönés, parasztság ), az öregebb rendőrök teljesen korrektek ( már amelyik ).
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#9 Felhasználó inaktív   Robesz123 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 08:35

Nekem a rendorokkel nincs jó tapasztalatom!Az az emlék él bennem nagyon,mikor még Pécsen tanultam és minden pénteken a távolsági buszmegállóból menetem haza.Egyik alkalommal odajött hozzám 4-5 az etnikumot képviselő fiatalember és kértek kölcsön egy kis pénzt én persze mondtam ,hogy jó itt egy százas.Ahogy elővettem a tárcámat az egyik gyerek kikapta a kezemből és elkezdett lökdösni,hogy mért akarom az ő szemét egy százassal kiszúrni ha van több pénz is nálam.Az egészben az a poén ,hogy az eset közben kaptam egy-két fülest is és a négy rendörbácsi akik kb 20km/h-val 4* elmentek az orrom előtt egyszer sem akarták észrevenni hogy enegem 4-5-en pofoznak!Na erről ennyit azóta én rühellem a rendöröket!Nekem nagyon úgy tünik ,hogy a biztonsági övön és a bicikli világításának hiányán mást nem igen vesznek észre.
Két lábon állok így nem esek el,nekem az átlag életkornak még a fele sem kell.

#10 Felhasználó inaktív   bellone 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 08:36

idézet:
Ezt írta Gereb:
tudod, eleg hulyen veszi ki magat, hogy azert csinalnak vmi, mert ...statisztika... Amugy nekem nem azzal van gondom, hogy dolgoznak, hanem a hogyannal.
...
[/quote]

Sajnos rendőrnek lenni(elismerve, hogy sok mindent maguknak köszönhetnek) társadalmilag nem egy siker karrier. Emiatt sok olyan emberből is rendőr lesz, akiből a rátermettség hiányzik.

Ismerek olyan esetet, mikor egy vidéki járőr azt az embert(nem bűnözőről van szó) igazoltatta a község főutcáján, akivel 8 évig egy osztályba járt. Amikor az illető nem a tőle "elvárható" tisztelettel kérdezte meg, hogy "bammeg nem ismersz meg?", akkor hirtelen megbüntette valamiért.

Nagyon kényes téma még a jogkörök szabályozása. A rendőrnek nem szabad attól tartania, hogy bármely jogszerű intézkedése után esetleg ő kerüljön pellengérre, de meg kell előzni, hogy a hatalmával visszaélhessen.

A kör lassan bezárul. Valahol ott lehet a kutya elásva, hogy nincs meg a megfelelő minta(ami minden rendőr számára érthető, követhető és hosszú távon tervezhető), a szervezet túlpolitizáltsága viszont nehezíti az érdemi reformot.

#11 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 08:43

idézet:
Ezt írta Arp:
Érdekes ez a rinyálás hogy a szegény rendőröknek nincs joguk intézkedni. Engem heccből úgy összevertek hogy csak na, pedig nem is csináltam semmit. Vagy az ártatlanokat lehet verni csak a bűnözőket nem?[/quote]

:eek:
Ez hogy történt?

#12 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 08:48

idézet:
Ezt írta bellone:

... A rendőrnek nem szabad attól tartania, hogy bármely jogszerű intézkedése után esetleg ő kerüljön pellengérre, de meg kell előzni, hogy a hatalmával visszaélhessen...

[/quote]

Hát igen szerintem a sok hozzászolás között ez a lényeg.
Bocs mindenki mástól.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#13 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 08:52

idézet:
Ezt írta Arp:

Tényleg ez engem is érdekelne, hogy ez hogy történt ?
Én bizom abban, hogy ha valaki békésen sétálgat az utcán nem ugrik rá 5 rendőr és veri össze.

Bár én is hallotatm olyanról, hogy eltévesztették címet és ártatlanok házába törtek be a kommandósok.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#14 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 08:54

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

:eek:
Ez hogy történt?
[/quote]

Hosszú hajam volt, be voltam baszva, ez elég ahhoz hogy jól elverjenek. Akkor rúgtam be életemben először, 15 éves voltam. Egy kis bolt mögé vonszoltak, ütöttek-rúgtak aztán elmentek. Egy újságíró látta a kocsijából úgyhogy balhé lett belőle, az egyiket megbüntették 18 a másikat 24 ezerre, de semmi felüggesztés vagy ejnye-bejnye. Az egészebn a családom hozzáállása volt a legtanulságosabb: "úgy kell neked"

#15 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 08:57

Ja és nem igazolták magukat, nem voltak egyenruhában, épp a közelben helyszíneltek valami miatt.

#16 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 09:04

idézet:
Ezt írta Arp:

Velem az a gond, hogy egy darabig turok bekesen, nyugodtan, aztan minden elojel nelkul robbanok. Szoval felek egy ilyen esettol, nem tudom, meddig nem utnek vissza. Csunya eset lenne a dologbol. :(

#17 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 09:04

idézet:
Ezt írta DzsiAr:

Bár én is hallotatm olyanról, hogy eltévesztették címet és ártatlanok házába törtek be a kommandósok.
[/quote]

Igen! Egyszer egy vonal (hiánya) miatt egy ártatlant vittek el bilincsben.
A kommandósokat nem a IV/2-be küldték, ahol a dealer lakott, hanem az V/2-be, ahol az unokatesóm... :)
Megesik az ilyen, bárki tévedhet. Szerintem a fiatal "kopasz" rendörökkel az a baj, hogy kezdetben elönti öket a hatalmi mámor, és állandóan igazoltatni, szirénázni és villogni akarnak, meg az összes létezö közlekedési szabályt megsérteni. Talán ha jobban kiképeznék öket...nem tudom. Szerintetek?

#18 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 09:06

idézet:
Ezt írta DzsiAr:

Tényleg ez engem is érdekelne, hogy ez hogy történt ?
Én bizom abban, hogy ha valaki békésen sétálgat az utcán nem ugrik rá 5 rendőr és veri össze.

[/quote]

Épp egy boltban vásároltunk pár haverral, onnan rángattak ki. Nem hangoskodtunk, nem balhéztunk. Biztos unatkoztak, nem tudom. Én sem akartam elhinni hogy ilyen megtörténhet. Először arra gondoltam hogy biztos csak álmodom az egészet, és lefeküdtem egy padra hogy majd reggel jól fölébredek az ágyamban, de szerencsére a többiek hazavittek. Az arcomon reggelre már nem látszott hogy pofánrúgtak, de egy hétig fájtak a bordáim.

#19 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 09:08

idézet:
Ezt írta Arp:
Ja és nem igazolták magukat, nem voltak egyenruhában, épp a közelben helyszíneltek valami miatt.[/quote]

Ha nincs egyenruhaban, akkor visszauthetek, igy mar nem gond. :)

#20 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 14. 09:08

idézet:
Ezt írta leslie:

Velem az a gond, hogy egy darabig turok bekesen, nyugodtan, aztan minden elojel nelkul robbanok. Szoval felek egy ilyen esettol, nem tudom, meddig nem utnek vissza. Csunya eset lenne a dologbol. :(
[/quote]

Az a gond, hogy ha visszaütsz, akkor már tökmindegy, hogy jogosan pofoztak e téged, vagy sem, mert hatóság elleni eröszakot követsz el, ami miatt mindenképp téged húzkodnak meg.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó