Idézet: netcobra - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 11:37
chrono24.com-rol van valakinek tapasztalata?
Gondolom, tudod, a chrono24 csak egy virtuális piactér a sok közül, aminek hatalmas hátránya, hogy az eladó minősítését a rendszer nem teszi lehetővé. Én már vettem ott órát, a topikban szúrtam is be képeket róla, és teljesen korrekt eladót fogtam ki, de lehetett volna kevesebb szerencsém is.
Az árak egyébként helyenként tényleg jók. "Trusted seller"-től én nyugodtan rendelnék.
Nézz szét az eBay-en, a
http://schmuck.ebay.de/ rengeteg jóval kecsegtet új és használt órák között is. A timezone.com fórumán, a vaterán és a www.pmwf.com oldalon szintén ki lehet fogni jó vételeket.
Idézet: netcobra - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 11:37
...mennyi jon meg ra, mire ideer pestre?
Attól függ, honnan rendeled. Ha cégtől, EU-n belülről - ha nem vagy adóalany, és nincs közösségi adószámod - jellemzően kapsz egy "kintiáfás" számlát (azért csak jellemzően, nem pedig mindig, mert ha a csomagköldő cég 35.000 eurónál többet szállít hozzánk, akkor köteles itteni adószámot kiváltani, és 20%-os, magyar áfát felszámítani), erre már itthon sem vámot, sem áfát nem kell fizetni. EU-n kívülről a termék vám- és jellemzően áfa-köteles. Vámot nem ismerem behatóan, fogalmam sincs, mennyi a vámtétel órára, de lehet, hogy a topikban már egyszer kikerestük.
Ha magánszemélytől rendelsz, EU-n belülről, akkor nincs számla, csak egy csomag, amit hoz a posta. EU-n kívüli magánküldeményekkel fogalmam sincs, mi a helyzet.
PS: a Carrera tényleg szép, ízléses óra, de minél többet nézegeted az órákat, annál több olyat fogsz találni, amit esetleg elképzelnél helyette. Én is eredetileg Carrerát szerettem volna, ebből lett Nomos Orion, fele annyiért, hasonló minőségben, meg egy használt Frederique Constant, töredék árért, szintén hasonló kidolgozással, hasonlóképp ETA szerkezettel, mint amivel a Carrera kronométereket is szerelik.
Szerkesztette: Satriani 2007. 02. 22. 12:10 -kor