HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#621 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 19:28

Idézet: Sipi - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 19:02

Hargitai Károly UFO szenzációk és bizonyítékok című könyvében egy érdekes lehetőséget vet fel:...

Az ötlet jó, bár nem tőle származik, azonkívül szerintem az sántít kissé hogy ezért nem ebbe az időszakba kéne jönni. Pár száz vagy 1-2 ezer évvel többet mennek vissza és sokkal nyugisabb körülmények között garázdálkodhatnak.

#622 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 19:34

Alien interwiev, rövid változat, kb 2 perc

http://video.google.com/videoplay?docid=28...0401757&q=alien

Teljes változat, 1 óra 6 perc

http://video.google.com/videoplay?docid=34...5432927&q=alien

#623 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 20:09

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 20:28

Az ötlet jó, bár nem tőle származik, azonkívül szerintem az sántít kissé hogy ezért nem ebbe az időszakba kéne jönni. Pár száz vagy 1-2 ezer évvel többet mennek vissza és sokkal nyugisabb körülmények között garázdálkodhatnak.

Plusz a génállomány is jobb lenne...
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#624 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 20:19

Idézet: gxa - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 19:57

Egelyt szerintem hagyjuk ki. Ez ennél egy komolyabb fórum...

Nem komolytalanabb, mint az űrkutatásnak és idegen civilizáció keresésnek csúfolt dolgok. Addig, míg dogmák léteznek, hőenergia ragaszkodás és 2 dimenziós (átvitt értelemben) szemlélet uralkodik, senki sehova.
És ha a csak picit közelebbről is nézzük meg, szerintem igen nagy a valószinüsége, hogy létezhetnek olyan, mai "modern" tudomány számára ismeretlen hullámok vagy adatátvitel, mely gyorsabb a jelenleg használtaknál. Túl a nagy a világegyetem ahhoz, hogy csak egy önző, beképzelt faj létezzen egyedül benne és kell egy formátum mely segítségével jobb a komunikáció.
És hogy idáig miért nem láttunk ilyen bolygókat, tevékenységeket melyek más értelmes (már nem mint ha az ember olyan baromi értelmes faj lenne) faj létezését alátámasztanák? Korábban már leírtam az én elképzelésemet erről.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#625 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 20:25

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 19:34

Nem gyenge a video, de ilyet nem engednének felrakni a netre ha valódi lenne.

bár nem elképzelhetetlen

a hosszó változatot csak most kezdtem nézni
AMD forever

#626 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 20:30

Idézet: gxa - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 19:57

Egelyt szerintem hagyjuk ki. Ez ennél egy komolyabb fórum...

Nem értek veled egyet. Szerintem okos ember. Van egy könyvem tőle, a Tiltott találmányok. Érdekes. ;)
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#627 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 13:39

Okosnak lehet, hogy okos, de az elméletei bizonyítására mindent megragad, még ha önmagát is teszi ezzel nevetségessé.

#628 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 16:53

Idézet: Necros - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 21:30

Nem értek veled egyet. Szerintem okos ember. Van egy könyvem tőle, a Tiltott találmányok. Érdekes. ;)

Nekem volt szerencsém vele személyesen beszélni. Az a baj, hogy ha valamilyen állításáról megmutatod, hogy helytelen, akkor elbújik egy újabb hazugság mögé és az ember kezdheti előről...  :omg:
Én elhiszem, hogy az embereknek jobban bejön egy olyan világ képe, amit Egely sugalmaz, mint amit a "besavanyodott, konzervatív hivatalos tudomány képviselői". Az is igaz, hogy a könyvei úgy vannak megfogalmazva, hogy nehéz legyen megtalálni bennük a svindlit, sőt egyetemi fizikatudás nélkül nem is lehet. A lényeg, hogy az ürgének marha jó marketingje van, ezt el kell ismerni, hogy jól csinálja. De az elgondolkodtató, hogy miért fizet még egyáltalán gáz- és villanyszámlát...

#629 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 16:56

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 21:19

Nem komolytalanabb, mint az űrkutatásnak és idegen civilizáció keresésnek csúfolt dolgok. Addig, míg dogmák léteznek, hőenergia ragaszkodás és 2 dimenziós (átvitt értelemben) szemlélet uralkodik, senki sehova.
És ha a csak picit közelebbről is nézzük meg, szerintem igen nagy a valószinüsége, hogy létezhetnek olyan, mai "modern" tudomány számára ismeretlen hullámok vagy adatátvitel, mely gyorsabb a jelenleg használtaknál. Túl a nagy a világegyetem ahhoz, hogy csak egy önző, beképzelt faj létezzen egyedül benne és kell egy formátum mely segítségével jobb a komunikáció.

Miért "kell"?
A "hőenergia ragaszkodás" alatt mit értesz?

#630 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 16:57

Olvastam pár "bizonyítását", hajlamos az elméletének kedvező módon kerekíteni, illetve kihagyni egy-két - lényegtelennek tűnő, de fontos - dolgot a levezetéseiből.

#631 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 17:10

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 21:19

És ha a csak picit közelebbről is nézzük meg, szerintem igen nagy a valószinüsége, hogy létezhetnek olyan, mai "modern" tudomány számára ismeretlen hullámok vagy adatátvitel, mely gyorsabb a jelenleg használtaknál.

Kérdés, hogy ezek létrehozásához mekkora energia felszabadítására lenne szükség.

Idézet

Túl a nagy a világegyetem ahhoz, hogy csak egy önző, beképzelt faj létezzen egyedül benne és kell egy formátum mely segítségével jobb a komunikáció.

És mi van, ha nem kérnek a kommunikációnkból? Ha valóban annyira fejlettek, hogy repülő csészealjakon grasszálnak, akkor elképzelhető, hogy úgy néznek ránk, mint ahogy mi nézünk egy termeszvár lakóira. Próbáltál már kommunikációs csatornát létrehozni hangyákkal?

Ha meg - ahogy itt néhányan felvetették - több dimenziós lények, akkor még rosszabb a helyzet. Hiszen el tudsz képzelni egy egy, illetve kétdimenziós civilizációt? (Olvastam régebben egy regényt, a főszereplője egy háromszög volt egy kétdimenziós világban, és egy gömb vezette be a harmadik dimenzióba. Sajnos a végkifejletre és a címre már nem emlékszem.)

Ha több millió fényévre vannak tőlünk, akkor a Föld számukra egy forrongó, élettelen bolygó, esetleg egy olyan bolygó, amit hatalmas gyíkok uralnak. Mire rájönnek, hogy a bolygón értelmes lények élnek, és kapcsolatot próbálnak teremteni, és válaszolnak az üzenetünkre, lehet, hogy már rég kipusztult az emberi faj. Ugyanígy: ha értelmes életre utaló jeleket kapnánk, biztosak lehetünk-e abban, hogy létezik még ez a civilizáció?

Vagy nézzük meg azt az eshetőséget, hogy a fénysebességnél gyorsabb távkommunikációt használnak. Legyen ez Asimov-féle szubéteri rádió, vagy akár a hipertéren keresztül szétküldözgetett, palackba zárt levélkék. Esélyünk sincs "elfogni" egy ilyen üzenetet, mert még csak elképzeléseink sincsenek arról, hogyan lehet gyakorlati formában megvalósítani a fénysebességnél lényegesen gyorsabb adat-, illetve anyagtovábbítást.

#632 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 17:33

Csak még valami: sajnos nincs egyetemi fizikai végzettségem, így nem tudok vitatkozni Egely állításaival. Még ha esetleg sok minden hazugság is, amit állít, van, amiben teljes mértékben igazat tudok neki adni:
1. nem szabad mindent kritikátlanul elfogadni, és ha valaki valami olyat állít, ami a tudomány jelenlegi állása szerint nem lehetséges (vagy uram bocsá' azzal ellenkezik), nem kell gondolkodás nélkül bolondnak bélyegezni, hanem átfogóan meg kellene vizsgálni, hogy igaz-e vagy sem, amit mond.
2. a természettől rengeteget lehetne tanulni, mégsem tesszük (hiába a nagy technika, ha még egy muslica is okosabb a legszuperebb gépeinktől is)
3. a fizika fejlődése (legalábbis a hétköznepi ember számára) már régóta megállt (vajon miért?)

Bocs az OFF-ért, vissza a témához.
Génfrissítés: és honnan lehet tudni, hogy ha valóban azért jönnek, a régebbi korokat nem látogatják? Sőt, ma szerintem az emberek még jobban keverednek, mint régen, tehát frissebb lehet az anyag. Persze ez már nem sokáig lesz így.

#633 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 17:40

Idézet: Sipi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 18:33

(vajon miért?)

Mert a "hétköznapi" fizikában nem sokmindent lehet már felfedezni, az alma ugyanúgy lefelé esik, a szél ugyanúgy fúj. Az más kérdés, hogy a ma felsőbbszintű fizikájából lesz a holnap "hétköznapi fizikája". Kétszáz éve még nem sokan tudták volna megfogalmazni, mi is az a gravitáció meg az elektromosság, ma meg a mindennapjaink része.

#634 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 17:42

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 18:10

És mi van, ha nem kérnek a kommunikációnkból?...

Ha több millió fényévre vannak tőlünk, akkor a Föld számukra egy forrongó, élettelen bolygó...

(Nem idézném be az egészet, mert az nagy ismétlés lenne.)
Először is itt van egy kis félreértés: nem azt mondtam, hogy mi-ők kommunikációra gondolok, hanem, hogy ők egymás között kell, hogy kommunikáljanak ha óriási távolságokat tesznek meg a fénysebességnél gyorsabban.

A másikat pedig ugyan így gondolom én is. Ha több száz vagy ezer fényévre vagyunk egymástól akkor nem a jelent látjuk, hanem a rég múltat, így szerintem nem mondhatunk semmit biztosra, ami egy fényévnél távolabb van.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#635 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 17:44

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 18:40

Kétszáz éve még nem sokan tudták volna megfogalmazni, mi is az a gravitáció (...), ma meg a mindennapjaink része.

Kétszáz éve is az emberek mindennapjainak része volt a gravitáció.  ;)

#636 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 17:46

Idézet: Sipi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 18:44

Kétszáz éve is az emberek mindennapjainak része volt a gravitáció.  ;)

Jó, háromezer éve is ellipszispályán keringtünk a Nap körül. Tudod, mit akartam mondani, ne ferdíts :) Nem a gravitációról, mint jelenségről beszéltem, hanem a gravitáció fizikai definíciójáról.

Szerkesztette: debaj 2006. 06. 15. 17:48 -kor

#637 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 17:55

Idézet: gxa - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 17:56

A "hőenergia ragaszkodás" alatt mit értesz?

Mióta az ember feltalálta (?) a tüzet, azóta minden (nagy teljesítményű) meghajtás/energianyerés ugyan azon a szimpla hőenergiai elven folyik. Igen van atomreaktor is, csak ha közelebbről megnézzük a szerkezeti felépítését, akkor kitünik, hogy a reakció által keletkezett hőmennyiséget használják fel víz "forralására", ami a turbinákat hajtja. A működési elv mindig valahogy a hő felhasználása (robbanó motor, szénerőmű, atomerőmű). Ezt nevezem én hőenergia ragaszkodásnak. Szép és jó dolog a hő, meg az is biztos, hogy kell az élethez, nagy mennyiségben áll rendelkezésre (pl Nap), de nem hiszem, hogy ez óriási távolságok áthidalására felhasználható lenne. Kell lennie egy másik energia forrásnak is, ami lehet mostani fizikai törvényeknek ellent mond, de akár 100 év múlva elterjedt lesz. Hogy mi ez, nem tudom, de valahol van. És amíg dogmatikus rendszerben dolgozik a tudomány, addig nagyon lassan halad előre minden felfedezés.
Az elején azért is írtam, hogy nagy teljesítményű, mert ugyan létezik víz és szél energia, de óriásit kell építeni, hogy megfelelő mennyiségü energiát állítson elő, nem beszélve arról az apró problémáról, hogy ezek helyhez kötöttek.
Csak azért is.

#638 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 18:00

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 17:57

Olvastam pár "bizonyítását", hajlamos az elméletének kedvező módon kerekíteni, illetve kihagyni egy-két - lényegtelennek tűnő, de fontos - dolgot a levezetéseiből.

Olvastam a jegyzetét, talán még meg is van valahol. Szerintem a nullponti energia létezésének bizonyítása tök hibátlan, és megjegyzem nem is túl bonyolult. (bár nem tőle származik)

#639 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 18:04

Idézet: Sipi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 18:33

Csak még valami: sajnos nincs egyetemi fizikai végzettségem, így nem tudok vitatkozni Egely állításaival. Még ha esetleg sok minden hazugság is, amit állít, van, amiben teljes mértékben igazat tudok neki adni:
1. nem szabad mindent kritikátlanul elfogadni, és ha valaki valami olyat állít, ami a tudomány jelenlegi állása szerint nem lehetséges (vagy uram bocsá' azzal ellenkezik), nem kell gondolkodás nélkül bolondnak bélyegezni, hanem átfogóan meg kellene vizsgálni, hogy igaz-e vagy sem, amit mond.

Ez jelen pillanatban is így történik. A tudományos közélet elvárja, hogy bárki, aki újat mond, az igazolja az állításait, és tegye lehetővé a szükséges vizsgálatokat. Egely ezzel nyílegyenesen szembe megy. Arról nem is beszélve, hogy ha csak a fele igaz annak, amit állít a könyveiben, akkor már rég meggazdagodott volna, és nem kellene a hülye fizikusokat győzködnie. Mégis ezt teszi, vajon miért?

Idézet

2. a természettől rengeteget lehetne tanulni, mégsem tesszük (hiába a nagy technika, ha még egy muslica is okosabb a legszuperebb gépeinktől is)

Ez egész egyszerűen nem igaz. Az épitészetből és a gépészetből is rengeteg ellenpéldát lehet hozni, kicsit nézz körül a világban ;)

Idézet

3. a fizika fejlődése (legalábbis a hétköznepi ember számára) már régóta megállt (vajon miért?)

Az tény, hogy a mai alapkutatások messze nem annyira szemléletesek, mint a régebbiek, és az igaz, hogy nem ezektől lesz olcsóbb a kenyér általában. Viszont ettől még nem állt le semmi, sőt! Például a GMR effektust kevesebb mint 20 éve fedezték fel, és már 10 éve ott van minden winchesterben.

#640 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 18:04

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 18:46

Jó, háromezer éve is ellipszispályán keringtünk a Nap körül. Tudod, mit akartam mondani, ne ferdíts :) Nem a gravitációról, mint jelenségről beszéltem, hanem a gravitáció fizikai definíciójáról.

Persze, tudom

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.