Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 30. 15:00
Mi volt a jelenség, mit találtál, milyen következtetésre jutottál?
u.i.: amúgy én is, mert érdekelt
A Suffolk megyei Woolpitben voltam ahol pár évszázada zöld gyermekeket találtak. Az eseményre még ma is emlékszenek az ott lakók. Több helyi lakossal is beszéltem az esettel kapcsolatban.
Idézet
A Woolpit-i zöld gyermekek egyedülálló története a középkori Anglia két krónikásának munkájában kerül először említésre. Ralph, Coggeshall apátja, és a Newburgh-i William néven ismert történetíró is beszámolt róla, hogy az angliai István király uralkodásának idején (1135-54) egy farkasok elleni veremcsapdában két síró gyermeket találtak a suffolki Woolpit mellett. A helybéliek nagy csodálkozását nem csak a gyerekek viselkedése és érthetetlen beszéde váltotta ki, hanem megjelenésük is; a ruhájuk, a szemük, és ami a legmeglepőbb, a teljesen zöld bőrük. A gyerekeket a földbirtokoshoz, Sir Richard de Calne-hoz vitték, aki befogadta őket. Sajnos semmilyen kedvükre való táplálékot nem tudtak nekik adni, minden ételt visszautasítottak, csak a zöldbabot fogadták el. A kisfiú egy évvel később meghalt, de a kislány felnőtt, és a környéken telepedett le. Hamarosan bőrének zöldes színe is kifakult, és később férjhez ment egy Lynnből származó norfolki nemeshez.
Megtanult némileg angolul, és elmesélte, hogy ő és a fiú egy Szent Martin nevű országból jöttek, ahol nincs napsütés, csak állandó félhomály. Éppen a nyájukat legeltették, amikor a kíváncsiságukra hallgatva bemerészkedtek egy barlangba, és miután bezuhantak valami gödörbe, itt találták magukat a fényes Angliában.
Engem leginkább ez a Szent Martin nevű helyiség érdekelt. Végeztem egy bejárást a környéken, kerestem farkasveremcsapdákat, barlangokat.
Számításba vettem minden valószínű helyet, ahol megtalálhatták a gyermekeket. Mezőket, réteket jártam át. A keresés ugyan eredménytelenül zárult, de nem volt hiábavaló: sikerült tapasztalatot és ismeretet szereznem a környék és a feljegyzések kapcsolatáról, és könnyebben el tudtam képzelni az egykori esemény történéseit.
A kutatás 2 napba telt, de a környéken Ipswitchben élnek rokonok, szerencsére tudtam náluk aludni.
Másnap pedig hazamentem, ujabb hosszu 450 km.
Szerkesztette: Dextrose 2011. 04. 30. 14:21 -kor