Idézet: debaj - Dátum: 2011. 05. 01. 20:32
A lélek vagy entitás magas fokon egyedivé vált spirituális energia. Ez formálja ki a testet, amelyet viselsz, és ez a fizikai túlélés mozgatóereje, mert ebből meríted vitalitásodat.
A tudat sohasem lehet nyugalomban, mindig további kreativitásra törekszik.
A lélek vagy entitás tehát tulajdonságokkal ruházza fel a háromdimenziós valóságot és saját háromdimenziós Énjét. Az entitás képességei ott rejtőznek a háromdimenziós Énben. A háromdimenziós Énnek, a színésznek szabad hozzáférése van ehhez a rejtett tudáshoz, ezekhez a képességekhez. Miközben megtanulja használni képességeit, újra felfedezni kapcsolatát az entitással, a háromdimenziós Én eredményeinek, megértésének, kreativitásának szintje egyre emelkedik. A háromdimenziós Én teljesebbé, nagyobbá válik, mint amennyiről tud.
Más szavakkal: az entitások vagy lelkek kiküldik önmaguk részeit, hogy azok megnyissák a valóságnak olyan útjait, amelyek különben nem léteznének. A háromdimenziós Én, aki ezekben a valóságokban él, tökéletesen erre állítja figyelme fókuszát. Az energiát és az erőt egy belső tudat forrásából meríti.
A sziklák, a kövek, a hegyek, a talaj mind eleven álca, önmagával összeszövődő lelki hálózat, amelyet mérhetetlenül apró tudatok alkotnak, bár ezeket ti nem tekintitek tudatnak. A bennük lévő atomoknak és molekuláknak mind megvan a maguk tudata, éppen úgy, mint a testeteket alkotó atomoknak és molekuláknak.
A mozgás, a belső vitalitás ugyanakkor sohasem teljesítheti be önmagát. Materializálódjék bármilyen formában, azonnal megsokszorozza a további materializációk lehetőségét. És ugyanakkor, mivel a belső vitalitás önmagát teremti, egyetlen szemernyi töredéke is elég, hogy egy új univerzum magvát vesse el.