Idézet: Dextrose - Dátum: 2011. 06. 12. 21:25
Te pl Jahno, informatikai szakembernek tartod magad. De mi másnak, hiszen ez a szakmád. Érthető. A kérdésem hogy hányszor konfiguráltál be rosszul egy routert? Hányszor állítottál fel rosszul egy hálózatot? Hányszor követtél el hibát wireless hálózat kiépítéskor?
Mi az, hogy rosszul? Routereket vakon szoktam összerakni, júzer bedugja magának, működik. 100-ból 101szer. Hálózatnálmax. netmaskot írtam el, mikor mondjuk 400 IPcímet kellett bevernem 2szer. De az hamarabb kiderül, aztán lehet módosítani.
A hibáid ki sem derülnek, ellenben előadod, mint hiteles információ. Összes általan beállított cucc olyan, hogy ha egy nagy lanba összekötik, akkor én elérem, átjárás nincs csak net felé, és egyben is működőképes. Így a hiba nehezen definiálható, mert amit csinálok, az nem működik, tehát ott helyben kiderül.
Fényképezőmmel ha olyat csinálok, akkor minimum a dátum pontos, valamint írtam, GPS-es fotókat is küldök magamnak kontrollnak. Eleve amikor nem fontos, a nap és napszak is stimmel, meg aztán mail, számla, szállítólevél és útnyilvántartás van róla, így fél éveket biztos nem tévedek egy angliai utazás kapcsán, ezzel engem nehéz lenne megfogni.
Fotó akkor is időbélyeges, ha tök mindegy mikor készült, mert nekem csak az adott tárgy, pld. átjátszótorony a lényeges. Az ott fog állni jövő héten is, ahogy a múlt hónapban. Ha növényzet, erdő, rét, fa van, akkor azt napra kell, mert változhat.
Make love not Wor.