Idézet: Dextrose - Dátum: 2012. 02. 02. 11:15
Ott csillagászok dolgoznak.
Biztosan csak csillagászok dolgoztak ott?
Idézet: Dextrose - Dátum: 2012. 02. 02. 11:15
Tehát Ufológus csak az lehet, aki először hivatalos csillagász?
Nem. De legyen meg az alapműveltsége, és legalább valamit konyítson a kapcsolódó témákhoz. Ha valami hülyeséggel próbálják megetetni, akkor azt lehetőleg vegye észre.
Te csak egy szegény, alulművelt, naiv és hiszékeny ember vagy, akit nagyon könnyen átvernek, megtévesztenek.
A világ alap dolgaira rácsodálkozol (Nap látszólagos pályája az égen), ezeréves trükköket elhiszel és bizonyítékként akarsz kezelni (boton ülő ember), és még ezer hasonló dolog.
Az ide leírt sztorijaidból is süt, hogy mindenki átbasz, a nőktől az autószerelőig, és olyan rettentően naiv vagy, kb. mint egy 5 éves óvodás, vagy mint Boborján.
És nem csak ilyen téren vagy rettentő befolyásolható, hanem az élet más területein is (pl. elnyomó barátnődnek nem mered megmondani, hogy a haverod meg a nője szakítottak, mert attól félsz, hogy szerinte sok ideje lett a haverodnak és nem enged el vele lógni; vagy nem mersz szólni, hogy te törted el a poharat. stb, stb, stb).
Ezért nem is vagy sikeres ember.
És mert nem vagy sikeres, talán ezért vágysz néha arra, hogy valami felsőbb hatalom mindenkit egyenlővé tegyen. Mert akor kijönnél a luzer kategóriából az átlagos kategóriába.
De ezt nem fogja egy felsőbb hatalom megtenni neked, se dec. 21.-én, se semmikor. Neked kell a sarkadra állnod, ha sikeresebb akarsz lenni, akkor ki kell állnod magadért.
És én a sikert most nem egy kiló kenyér megvásárlására értem
És a legnagyobb probléma: bármit látsz vagy olvasol, amiről még nem hallottál, akkor azt rögtön természetfelettinek vagy földönkívülinek hiszed, és ettől a gondolattól eltántorítani nem lehet, vagy csak nagy nehézségek árán és nagyon ritkán lehet. És mivel az alapvető természettuidományos műveltségedben sok a hiányosság, de még sok esetben a józan paraszti ésszel átgondolható dolgokat sem gondolod át, ezért sok ilyen dolog van. Orvosi eset vagy.