HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 882
  • 883
  • 884
  • 885
  • 886
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#17661 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 24. 21:48

Igen, tipikus.

"I v been szjúú many 'orricane"

"nobody canna cross it"

és a folytás:

Szerkesztette: Dextrose 2012. 04. 24. 21:53 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#17662 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 07:37

Kisniga sem fog kiejtési versenyt nyerni. Szerintem a canna cannot akar lenni, a t kiesése okés, a többes tagadás (nobody cannot) meg nem zavarja emberünket, mert minek. Nagyon kicsi az esélye, de lehet can is, amit kibővített egy új szótaggal, hogy gördülékenyebben illeszkedjen a cross-hoz. Elméletileg még lehetne gonna, a {gáná + szünet} alakból kiindulva, a g-t zöngétlenítve, hétköznapi beszédben meg az is/'s elmaradhat, de itt nem erről lesz szó.

Ezek ilyenek Dél-Afrikában, Indiában. Nem anyanyelviek, utólag tanulják az angolt, elég gyenge színvonalú oktatási rendszerben, kiejtést ott is ezerrel hanyagolva és regionális formákkal torzítva.

Házi feladat képpen a gyenge alakokhoz itt van neked egy anyanyelvi (6 mp.), ezt kapd el, ne a náthát, és még nyelvtani hibát sem vét, cserébe benyom egy kis southern drawlt :]
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#17663 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 07:56

Szerintem nobody can across it akar lenni egyébként.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#17664 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 08:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 04. 25. 08:37

Kisniga sem fog kiejtési versenyt nyerni. Szerintem a canna cannot akar lenni, a t kiesése okés, a többes tagadás (nobody cannot) meg nem zavarja emberünket, mert minek. Nagyon kicsi az esélye, de lehet can is, amit kibővített egy új szótaggal, hogy gördülékenyebben illeszkedjen a cross-hoz. Elméletileg még lehetne gonna, a {gáná + szünet} alakból kiindulva, a g-t zöngétlenítve, hétköznapi beszédben meg az is/'s elmaradhat, de itt nem erről lesz szó.

Na és ezt meg tudja állapítani egyértelműen egy angol anyanyelvű?

Idézet

Ezek ilyenek Dél-Afrikában, Indiában. Nem anyanyelviek, utólag tanulják az angolt, elég gyenge színvonalú oktatási rendszerben, kiejtést ott is ezerrel hanyagolva és regionális formákkal torzítva.

És mégis, ők miért beszélik? Mert ha a magyarok többsége legalább így beszélne, az már pozitív lenne.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#17665 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 08:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2012. 04. 24. 22:48

és a folytás:

Kép
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#17666 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2012. 04. 25. 09:44

Na és ezt meg tudja állapítani egyértelműen egy angol anyanyelvű?

Nem, de a lényeget kihallja belőle. Senki nem kel át és kész, mindegy can vagy cannot van ott.

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2012. 04. 25. 09:44

És mégis, ők miért beszélik? Mert ha a magyarok többsége legalább így beszélne, az már pozitív lenne.

Ez így van. Köröket vernek a lengyel elosztós gyerekre. Magyarokra már nem biztos, a magyar akcentus alapból enyhébb. Nálunk nem az akcentus a legnagyobb baj, hanem az idősebbek közül sokan nem tanultak meg idegen nyelvet (oroszt sem), így nem hogy akcentus nélkül beszélnek, hanem sehogy sem.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#17667 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 09:23

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2012. 04. 25. 08:56

Szerintem nobody can across it akar lenni egyébként.

Ez bizony nem világos. Mert kérdés az, hogy mire gondolt az illető. Átkelni a folyón csónakkal, vagy csónak nélkül (a vízben)?

Mert a cross esete a-prepozícióval valaminek a felszínén való átkelését jelenti: to across the road.
Simán a cross valamiben a menést jelenti: to cross the river (menni gyalog a folyóban át a másik odlalra)

De csónakkal across lesz: I was rowing across the river (áteveztem a folyón, vagyis a víz felszínén)

Szerintem mindekttő helyes lehet, kérdés az, mire gondolt a néger. De szerintem acrossra.

Szerkesztette: Dextrose 2012. 04. 25. 09:24 -kor

paranormal.hu

#17668 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 09:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 04. 25. 10:18

Ez így van. Köröket vernek a lengyel elosztós gyerekre. Magyarokra már nem biztos, a magyar akcentus alapból enyhébb. Nálunk nem az akcentus a legnagyobb baj, hanem az idősebbek közül sokan nem tanultak meg idegen nyelvet (oroszt sem), így nem hogy akcentus nélkül beszélnek, hanem sehogy sem.

Nade a fiatal korosztály se! Mert az, hogy tud egy-két szót, az nem elég.

Bár sok olyan embert ismerek, akik nem tudnak megszólalni angolul, mégis értik a filmek nagy részét (pedig nem tudják a benne elhangzó szavak felének a jelentését). Ezt is érdekesnek tartom.

Szerkesztette: Dextrose 2012. 04. 25. 09:29 -kor

paranormal.hu

#17669 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 04. 25. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 04. 24. 21:31

spoiler
spoiler

Te ne offojjá itten! *

* De. :respect:
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#17670 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2012. 04. 25. 10:23

Mert a cross esete a-prepozícióval valaminek a felszínén való átkelését jelenti: to across the road.
Simán a cross valamiben a menést jelenti: to cross the river (menni gyalog a folyóban át a másik odlalra)

De csónakkal across lesz: I was rowing across the river (áteveztem a folyón, vagyis a víz felszínén)

Az across határozó vagy elöljárószó. Across-szal főige nélküli lenne a mondat, bár elmegy a "Nobody can across it." is, ennek ellenére még mindig tartom, hogy no-bo-dy-ca(!szótagnyitás)-na (átcsoportosítás)-cro-sit esetet (pedig itt most hiba átcsoportosítani). Lehet kiscsokikat zavarja no-bo-dy-caN(<-zárt szótag-> msh-torlósás)-cro-sit. Jelentés szempontjából még mindig mindegy, nem is értem, hogy ez a csávó miért lett canna-mém. Tele van a YT ennél durvább dolgokkal.

Szerkesztette: Raynes 2012. 04. 25. 09:49 -kor

#17671 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 10:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 04. 25. 10:43

Az across határozó vagy elöljárószó. Across-szal főige nélküli lenne a mondat, bár elmegy a "Nobody can across it." is, ennek ellenére még mindig tartom, hogy no-bo-dy-ca(!szótagnyitás)-na (átcsoportosítás)-cro-sit esetet (pedig itt most hiba átcsoportosítani). Lehet kiscsokikat zavarja no-bo-dy-caN(<-zárt szótag-> msh-torlósás)-cro-sit. Jelentés szempontjából még mindig mindegy, nem is értem, hogy ez a csávó miért lett canna-mém. Tele van a YT ennél durvább dolgokkal.

Na ja. de a cross is állhat főige nélkül. A to cross eleve ige.

Szerkesztette: Dextrose 2012. 04. 25. 10:30 -kor

paranormal.hu

#17672 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2012. 04. 25. 11:29

Na ja. de a cross is állhat főige nélkül. A to cross eleve ige.

Persze, hogy áll, de a to cross maga a főige, legfeljebb segédigével áll. Míg az across egyáltalán nem ige, hanem olyan, mint az in, on, for, stb. Ne értetlenkedjél mán', de ha neked jobban esik, hogy az across, akkor sincs semmi. Ilyen hülyeséget nem éri meg megfejteni, úgyse lesz győztem megfejtés, csak végtelen ciklusba kerülsz tőle.

Inkább hajkurászd az ufókat, nehogy unatkozzanak. A gyenge alakokat meg tessék közben használni, hátha segít a velük való kommunikációban. Filmekben ugyanis mindig perfekt, anyanyelvi angolt tolnak a földönkívüliek és a párhuzamos valóságban élők is, rezgésszinttől függetlenül :excl:

Szerkesztette: Raynes 2012. 04. 25. 11:23 -kor

#17673 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 04. 25. 08:37

Házi feladat képpen a gyenge alakokhoz itt van neked egy anyanyelvi (6 mp.), ezt kapd el, ne a náthát, és még nyelvtani hibát sem vét, cserébe benyom egy kis southern drawlt :]

Na, pontosan erről beszéltem, ez a fajta beszéd jelenti a legnagyob nehézséget a tanulók számára.

Ebből csak a következőket értettem:

...Open this bar...what do you see by these guys...six back.

De le merem fogadni hogy nem these guyst mond...sőt...az elejében és a végében se vagyok biztos. Vagy Esetleg Earn Gielen (?) opened this bar...?

Te képes vagy minden szavát nyomon követni?

Szerkesztette: Dextrose 2012. 04. 25. 11:47 -kor

paranormal.hu

#17674 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2012. 04. 25. 12:45

Na, pontosan erről beszéltem, ez a fajta beszéd jelenti a legnagyob nehézséget a tanulók számára.

Ebből csak a következőket értettem:

...Open this bar...what do you see by these guys...six back.

De le merem fogadni hogy nem these guyst mond...sőt...az elejében és a végében se vagyok biztos. Vagy Esetleg Earn Gielen (?) opened this bar...?

Te képes vagy minden szavát nyomon követni?

Ennek én sem értem egy részét, de meg vagy dicsére, mert a what do you (szerintem say) {wád(ö)jö} gyenge alakfüzér miatt kaptad házinak. Én valami Argylen(???)(esetleg Argy Alan???? vagy argyle and???) opened this bar, what do you say, we buy dizzy(???) ice, six pack (az utolsó kettő biztos), nincs kizárva a dizzy eyes sem. Valami olyasmi, hogy leakciózzátok a bárt, aztán ha benne vagy, vásároltok valamilyen(?) jeget, meg hatos csomagos piát (és megünneplitek a sikert). Mondjuk bárban sehol nem tartanak 6-os csomagos piát, de ez egy komolytalan játék átvezetője, nem kell annyira kioknyomozni.

Szerkesztette: Raynes 2012. 04. 25. 12:13 -kor

#17675 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 12:25

Jé, ezt is megértük! :-o Az ufós topicban Dex meg lett dicsérve... :D
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#17676 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2012. 04. 25. 13:25

Jé, ezt is megértük! :-o Az ufós topicban Dex meg lett dicsérve... :D

Ja, ma legalább nem észlelt, hanem csinált valami normális dolgot is. Tegnap is volt egy egész jó, ÁFÁ-s beszólása a vállalkozásos topikban, talán a mi Dexünk fejlődik? Lehet, hogy mégis van fény az alagút végén és nem kell áénstáént kioktatni.

#17677 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 04. 25. 13:02

Ennek én sem értem egy részét, de meg vagy dicsére, mert a what do you (szerintem say) {wád(ö)jö} gyenge alakfüzér miatt kaptad házinak. Én valami Argylen(???)(esetleg Argy Alan???? vagy argyle and???) opened this bar, what do you say, we buy dizzy(???) ice, six pack (az utolsó kettő biztos), nincs kizárva a dizzy eyes sem. Valami olyasmi, hogy leakciózzátok a bárt, aztán ha benne vagy, vásároltok valamilyen(?) jeget, meg hatos csomagos piát (és megünneplitek a sikert). Mondjuk bárban sehol nem tartanak 6-os csomagos piát, de ez egy komolytalan játék átvezetője, nem kell annyira kioknyomozni.

Igen, a vége szintén megtévesztő. Mert először pack-ra gondoltam, de gondotlam hogy az nem lehet mert six packs lenne akkor. Aztán rájöttem, hogy de nem, mert a pack az csaktöbbes főnév. Végül ezt is megcáfoltam, mert létezik olyan hogy addon packs meg icon packs meg dry ice packs is, tehát mégiscsak van többesszáma.

Tehát a six pack tűnik valóban logikusabbnak.

Szerkesztette: Dextrose 2012. 04. 25. 12:40 -kor

paranormal.hu

#17678 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 12:53

A six pack, írják six-pack és sixpack alakban is, azért nem többesszám, mert egyetlen gyűjtőrekeszt jelent, amiben 6 üveg pia van.

El nem tudom képzelni, mi hangzik el az elején. A játék (Crime Patrol 2: Drug Wars) háttérsztorija végtelenül egyszerű. Van egy déli-amerikai drogkartell, a vezetője Lopez, terítenek az US-ben. Játékbeli főhősünk mindig más rendőröket segít ki a drog elleni küzdelemben. A videóbeli részen épp a californiai Sierra Countyban segédkezik és egy báron ütnek rajta. A rendőr faszi elmondja ezt a bevezető szöveget, aztán elkezdenek a rendőrautó mögül lövöldözni. Neveknek nem jut szerep a játékban, szóval valószínű, hogy nem név lesz ott az elején.

Szerkesztette: Raynes 2012. 04. 25. 12:58 -kor

#17679 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 04. 25. 13:53

A six pack, írják six-pack és sixpack alakban is, azért nem többesszám, mert egyetlen gyűjtőrekeszt jelent, amiben 6 üveg pia van.

El nem tudom képzelni, mi hangzik el az elején. A játék (Crime Patrol 2: Drug Wars) háttérsztorija végtelenül egyszerű. Van egy déli-amerikai drogkartell, a vezetője Lopez, terítenek az US-ben. Játékbeli főhősünk mindig más rendőröket segít ki a drog elleni küzdelemben. A videóbeli részen épp a californiai Sierra Countyben segédkezik és egy báron ütnek rajta. A rendőr faszi elmondja ezt a bevezető szöveget, aztán elkezdenek a rendőrautó mögül lövöldözni. Neveket sem említenek a játék alatt, szóval valószínű, hogy nem név lesz ott az elején.

meg kell kérdezni majd egy nyelvtanártól...

egy ismerősöm szerint me and dylan will open this bar...

és a "me" -nek valoban van gyenge alakja.

Szerkesztette: Dextrose 2012. 04. 25. 13:07 -kor

paranormal.hu

#17680 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2012. 04. 25. 13:56

meg kell kérdezni majd egy nyelvtanártól...

Én is ismerek valakit, aki biztosan meg tudná fejteni, már így is fejtett meg nekem egy csomó ilyet, de ha mindig másra támaszkodunk, akkor nem fejlődünk alapon izmolok vele egyedül.

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 882
  • 883
  • 884
  • 885
  • 886
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.