Idézet: Dextrose - Dátum: 2012. 05. 02. 01:46
Igen mert azt hittem, hogy külföldön élsz, mivel jól értesz a nyelvjárásos dolgokhoz. Feltételeztem, hogy az adatlapodon lesz erre utaló információ de tévedtem. Persze ennyi erőből meg is kérdezhettem volna, de kényelmesebb volt adatlapot nézni.

Sajna nem élek kint... még. Pedig énprérifarkasságom vágyik vissza az erözounai őshazába. Infó meg igenis van az adatlapomon, még telcsiszámot is megadtam

Fogadok nem esett le eddig senkinek, hogy mit takar a telószám, nem zongorázta még senki végig telóábécével
Igazából nekem is eléggé Hunglish volt sokáig a kiejtésem, meg az angolom sem akart amúgy sem semerre fejlődni, aztán ha már elérhető, élek vele alapon elkezdtem YT-os videókat nézni, meg ezzel foglalkozó oldalakat, fórumokat, könyveket olvasni (főleg gyíkemberek írják). Pluszba összebarátkoztam valakivel (kontakta), aki segít is mellé a Témában. Ennek nyomán sok Álcahálós Megfigyelésen vettem részt (tv- és filmnézés), meg írtam róla Tanulmányokat, Jegyzőkönyveket (mi lett volna, ha anyatejjel szívtam volna magamba), és Rendszerezem ®© a Garázsban az Anyagot! Még Fonetikai Hitelesség Kontaktamátrixot is felállítottam. Persze ezt gyakorolni is kell (sokat gyakorolni, mondogatni hangokat, szavakat, szövegeket, ellenőrzés képén felvételre is felmondani), abból sose elég. Egész jól megy már, most a hanglejtéssel küzdök, nem lenne nehéz, de az erről szóló anyagok elég felszínesek, nem sokat segítenek. Nekem kell hozzá feltalálni a kereket.
Házira van még pár napod, de a választást indokold is: mit miért, mire számítasz, stb.