az meg a pénzről szól, nem ilyen ufós 911-es marhaságokról
"kicsiben" persze. De ha annyi pénzed van, hogy mindent és mindenkit megkapsz már? És nem csak neked, hanem már a nagyapádnak is annyi volt? Akkor ezekután miről fog szólni? Hatalomról. Minden és mindenki felett.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred
"kicsiben" persze. De ha annyi pénzed van, hogy mindent és mindenkit megkapsz már? És nem csak neked, hanem már a nagyapádnak is annyi volt? Akkor ezekután miről fog szólni? Hatalomról. Minden és mindenki felett.
Van ám egy csomó pénzes ismerősöm. Nyíilván lehetnek más érdekesek is, de nagy cégnél is valahogy azt látom, hogy a hatalom max. annyi, hogy vesz egy Jaguárt, elhúz világ végére valami extrém helyre lábat lógatni, oszt felvásárol egy kisebb céget, aminek kell a technológiája. Előbb szarik az a világba, mint olyan hatalomról álmodjon, amitől Ti féltek
Van ám egy csomó pénzes ismerősöm. Nyíilván lehetnek más érdekesek is, de nagy cégnél is valahogy azt látom, hogy a hatalom max. annyi, hogy vesz egy Jaguárt, elhúz világ végére valami extrém helyre lábat lógatni, oszt felvásárol egy kisebb céget, aminek kell a technológiája. Előbb szarik az a világba, mint olyan hatalomról álmodjon, amitől Ti féltek
Nem pénzes ismerősről beszélek, olyan nekem is van hanem olyanokról akiknek tényleg korlátlan a pénzük, ezeket aligha elégíti ki egy Jaguár, meg egy hét szabi egy tengerparton.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred
Nem pénzes ismerősről beszélek, olyan nekem is van hanem olyanokról akiknek tényleg korlátlan a pénzük, ezeket aligha elégíti ki egy Jaguár, meg egy hét szabi egy tengerparton.
Ezeknek kb. korlátlan. Eleve céges nagyobb arcoknál nem tudom megsaccolni, csak mikor papírt ad el, de havi pár misi a nyugdíj, pár a jutalék, plusz a kamat. Jaguár mellé sziget, ingatlan, mittomčn. Olajipar, autó, szoftver, van itt minden. Nekem ez korlátlan, ha van akinek háza sincs, mert 52 hét szabija akad az évben.
A kormány az elit? Dekurvajó. Orbitális fasságot írtál, tudod-e?
Nekem elég sok haver, ismerős van arrafelé, oszt nem igazán ők az elit, meg a titkos gittegylet. Én csak a megyei közgyűlésben voltam annó, elegem is lett a politikából, de ilyen marhaságok nem voltak.
Te meg nem értelmezed: a kormány az, ami nem osztja meg a néppel a dolgait, kolléga úr. Fasság az, amit te is hirtelen rávágtál, gondolván, hogy de marha vagyok. Hát te ugyanakkora fasságot írtál nettól.
Az elit fogalma sem egyértelmű mára amúgy. De ha a leggazdagabbakra gondoltatok, akkor az egészen más réteg. Én a legbefolyásosabbakra. A kettő nem ugyanaz.
A legnagyobb "ügyek" legfelülről jönnek - de nem is baj, ha nem tudni, hisz ide, rizszabálóknak már csak a szelet jut. Azt meg keresztbe lesz@rom, hogy neked van ismerősöd, abból semmi nem következik, az is nettó dettó fsg. Bocsika. Hogy miért legfelülről? Mert ott már el lehet tussolni sokmindent.
Én nem azt mondom, hogy ez mindig így is van, de volt pár történés már - ne akard, hogy keressünk párat - amikor bizony a legmagasabb körökig mentek a szálak, aztán gyorsan lemondott 1-2 ember, nem kis státusszal. Nos?
A politikai elit márpedig kiváltságos helyzetű, befolyással bíró réteg. És azért ott sokmindent el lehet intézni. Olyat, amire mi soha nem leszünk képesek. És nem mindenkit ellenőriznek, ill. nem mindenkit úgy, ahogy "kellene".
(ha azt mondom, hogy a valóságban a "működő" társadalmi rendszerek mind vagy a diktatúra felé tartanak, vagy már diktatórikusak, akkor vagy hiszed, vagy nem - de ez offtopic)
Szerkesztette: Warrior 2012. 10. 10. 00:10 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."
Tudja fene, nagy cégeknél a kormány meg ezazamaz elég jól összefonódik, de inkább nem akarok tudni semmiről. Ellenben 1-1 multi feje szerintem kilóra zsebre tudná tenni az egész országot, csak éppen rohadtul nem érdekili
Mert a felső vezetők státuszai nem szakmai alapokon nyugszanak, hanem a kapcsolataikon, és a politikai helyzet, hovatartozás, érdekek nagyban meghatározók (sőt, szinte csak ezek a meghatározók).
De igen, vannak olyan pénzesemberek, akik vagyonát meglehetősen nehéz felmérni is. Majd Gabibácsi megmondja, hogy miből gazdagodtak meg, s ebből mit osztanak meg velünk...
Szerkesztette: Warrior 2012. 10. 10. 00:13 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."
Ennek nagyjából annyi a pszichológiai alapja, hogy az ember az után sóvárog, ami mindennap ott van az orra előtt, de nem kapja meg. A pénz meg olyasmi, amiből mindig lehet több.
A szegényeknek nincs az orruk előtt, számukra lehetetlen, akik sohasem kapják meg, azoknál ez ki sem alakul. Aki megízleli, az megbolondul. A belsőnkben ilyenek vagyunk (nem csak pénz terén), aztán ki tudja, kivel mit tesz 1 kis lóvé...
Ja, de az ilyen ügyeket a bérnigger hajtja végre. Ugyanmár, most hogy jön ide a permetezős móka?
A fentről lefelé nem megosztás - ból. Mert ott is van bőven, amit nem osztanak.
Ezeknek kb. korlátlan. Eleve céges nagyobb arcoknál nem tudom megsaccolni, csak mikor papírt ad el, de havi pár misi a nyugdíj, pár a jutalék, plusz a kamat. Jaguár mellé sziget, ingatlan, mittomčn. Olajipar, autó, szoftver, van itt minden. Nekem ez korlátlan, ha van akinek háza sincs, mert 52 hét szabija akad az évben.
Gyula szerint ha ezek a (nevezzük a legfényűzőbb rétegnek, fenti szóhasználattal elitnek - én meg a másik értelmezésere gondoltam, aztán Gabibácsi egyből rávágta, hogy hazucc cionista, pedig nem nézett utána, hogy lehet többféleképpen is érteni, majd betudom a korkülönbségnek), szóval szerinte ha ezek mind megmozdítanák a kisujjukat csak, akkor a Föld is kitérhetne a pályájáról. Csakhogy az ember nem ilyen. Ez sajnos mindenkiben benne van, de a kapzsiság - ahogy Gabibácsi írta - csakis pénz mellett aktiválódik igazán.
Naja, én ismerek olyat, aki elszabadult, nem találja helyét a világban, oszt nem szállást vesz magának vidéken hanem rögtön szállodát, meg minden vackot, simán azt hiszi, körülötte forog a világ, oldja meg, szolgálják ki és a különben is mit képzel az magáról, hogy nem, vagy nem úgy. De van ismerős aki megmaradt hétköznapi embernek, ha buli van akkor jó a kis sarki panzió, nem kell a rongyrázás, ésatöbbi. Többi nagy embert úgysem látom, vagy haverkodom, valamelyik cégénél max, köszönök, vagy azt sem, elvégre több 100 leányvállalatnál úgysem foglalkozik alacsonyszintű operatív dolgokkal, csak a lecsót számolja. Gondold el, hogy egy kvázi garázscég akár csak pár száz emberrel, vagy egy 5 fős cég, vagy hasonló pár havonta termel 50-200millió dollár _nyereséget_. Én nem bírom felfogni, nem is idegesítem rajt magam. Én csinálom, engem fizessen ki és ne sírjon a szájuk, oszt ennyi.
Te meg nem értelmezed: a kormány az, ami nem osztja meg a néppel a dolgait, kolléga úr. Fasság az, amit te is hirtelen rávágtál, gondolván, hogy de marha vagyok. Hát te ugyanakkora fasságot írtál nettól.
Az elit fogalma sem egyértelmű mára amúgy. De ha a leggazdagabbakra gondoltatok, akkor az egészen más réteg. Én a legbefolyásosabbakra. A kettő nem ugyanaz.
A legnagyobb "ügyek" legfelülről jönnek - de nem is baj, ha nem tudni, hisz ide, rizszabálóknak már csak a szelet jut. Azt meg keresztbe lesz@rom, hogy neked van ismerősöd, abból semmi nem következik, az is nettó dettó fsg. Bocsika. Hogy miért legfelülről? Mert ott már el lehet tussolni sokmindent.
Én nem azt mondom, hogy ez mindig így is van, de volt pár történés már - ne akard, hogy keressünk párat - amikor bizony a legmagasabb körökig mentek a szálak, aztán gyorsan lemondott 1-2 ember, nem kis státusszal. Nos?
A politikai elit márpedig kiváltságos helyzetű, befolyással bíró réteg. És azért ott sokmindent el lehet intézni. Olyat, amire mi soha nem leszünk képesek. És nem mindenkit ellenőriznek, ill. nem mindenkit úgy, ahogy "kellene".
(ha azt mondom, hogy a valóságban a "működő" társadalmi rendszerek mind vagy a diktatúra felé tartanak, vagy már diktatórikusak, akkor vagy hiszed, vagy nem - de ez offtopic)
Te misztikfikálni akarsz itt egyszerű dolgokat, mint Gyula is, de ez csak buta embereknél válik be. Olyan ez mint annó volt a papság, vallás.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Vagy a túl hamar levont következtetések és azonnali ítéletek... Az a baj, hogy az a vita örök, mert mindkét fél csak bizonygat, anélkül, hogy értené a másikat.
Van itt videó, most találtam, érdemes megnézni, akkor is, ha nettó fasságnak tartjuk (van benne, amit nem hiszek, sőt, de azért van, amit el tudok képzelni, van, ami nagyon gyanús) <--- Sütő Gábor nyugalmazott nagykövet biztosan fingópárna - valaki szerint.
Én azt mondom, ha akár csak 10%-a igaz annak, ami elhangzott, már volt valami kavarás a dologban, azaz akkor már NEM nettó fasság. Szerintem vagy minden hazugság - ahogy te gondolod - vagy ha van benne 1 pici igaz, akkor nekünk is igazunk van, s lehet, hogy mégsem vagyok sz@r a fizikához. A jóég tudja, nem is lényeges.
(a "nekünk" alatt azokat gondolom, akik nem hiszünk el mindent, nem gyártunk elméleteket, csak egyszerűen van, ami gyanús - végülis miért ne lehetne gyanús)
Én csak feltettem a kérdést, hogy mi van, ha nem is úgy történt, ahogy gondoljuk? Csak megkérdőjeleztem valamit, mire te pálcát törtél a másik oldal felett. Én kételkedtem az egyikben, te meg biztos voltál a másikban - nem tudom, tudsz-e követni, de végülis nem lényeg.
Szóval kérdem én: szerinted az egész műsor, úgy, ahogy van, hazugság?
Az a nagy helyzet, hogy nem nagyon akartam idelinkelni, de kíváncsi vagyok, hogy tényleg az összes állítást hazugságnak tartod-e. Ha leírod, mit tartasz benne hazugságnak, én is leírom, mi gyanús, anélkül csak flémelés volna, abból meg elég, mert semerre sem mozdul. Megyek sörözni.
Szerkesztette: Warrior 2012. 10. 10. 18:52 -kor
Vagy a túl hamar levont következtetések és azonnali ítéletek... Az a baj, hogy az a vita örök, mert mindkét fél csak bizonygat, anélkül, hogy értené a másikat.
Van itt videó, most találtam, érdemes megnézni, akkor is, ha nettó fasságnak tartjuk (van benne, amit nem hiszek, sőt, de azért van, amit el tudok képzelni, van, ami nagyon gyanús) <--- Sütő Gábor nyugalmazott nagykövet biztosan fingópárna - valaki szerint.
Én azt mondom, ha akár csak 10%-a igaz annak, ami elhangzott, már volt valami kavarás a dologban, azaz akkor már NEM nettó fasság. Szerintem vagy minden hazugság - ahogy te gondolod - vagy ha van benne 1 pici igaz, akkor nekünk is igazunk van, s lehet, hogy mégsem vagyok sz@r a fizikához. A jóég tudja, nem is lényeges.
(a "nekünk" alatt azokat gondolom, akik nem hiszünk el mindent, nem gyártunk elméleteket, csak egyszerűen van, ami gyanús - végülis miért ne lehetne gyanús)
Én csak feltettem a kérdést, hogy mi van, ha nem is úgy történt, ahogy gondoljuk? Csak megkérdőjeleztem valamit, mire te pálcát törtél a másik oldal felett. Én kételkedtem az egyikben, te meg biztos voltál a másikban - nem tudom, tudsz-e követni, de végülis nem lényeg.
Szóval kérdem én: szerinted az egész műsor, úgy, ahogy van, hazugság?
Az a nagy helyzet, hogy nem nagyon akartam idelinkelni, de kíváncsi vagyok, hogy tényleg az összes állítást hazugságnak tartod-e. Ha leírod, mit tartasz benne hazugságnak, én is leírom, mi gyanús, anélkül csak flémelés volna, abból meg elég, mert semerre sem mozdul. Megyek sörözni.
Nem fogja megnézni, nem szokása. Csak rávágja hogy fasság.
Nem fogja megnézni, nem szokása. Csak rávágja hogy fasság.
Fiatalkoromban Szaniszló Feri a délszláv frontokon háborús tudósítóként kb a legmenőbb riporter volt. Ezért nem tudok őszintén röhögni ezeken az agymenéseken...
Gabibácsi, megnéztem a videot helyetted, a szokásos fasság.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"