Idézet: Dextrose - Dátum: 2012. 12. 06. 14:19
De ha körbenézel a Földön, ez a hatalmas egyenlőtlenség talán nem véletlen! Miért van ennyi kultura, ennyiféle ember, ennyi nyelv? olyan, mintha összezsufoltak volna mindenféle állatot a Föld több pontjáról egyetlen ketrecbe.
...
Megint csak általános műveltségi kérdések (pedig én nem vagyok hozzáértő):
Mi úgy tanultuk, hogy ez a sokféleség kialakult, idővel (persze nagyon régen), mégpedig igen logikus, magyarázható és érthető módon.
Ebben a történetben a "zsúfolás" előtt adott, hogy mi volt. A te általad hivatkozott történetben
Véleményem:
- a nő, aki a csomagot kapta, azt valahonnan kapta, tehát alapvetően nem az ő titka volt ez! Honnan tudni hogy...?
- egy állítólagos lezuhant objektum körüli mizériába belekeverni a bolygó megmentését, sőt, az univerzum élőlényeinek megmentését, meglehetősen "Óz-jellegű", azaz olyankor az ember nem igazán tudja, mit beszél. Ha látta valaki a Prometheus-t, érti ezt szerintem. Egyszerűen arra gondolok, hogy olyan ez, mintha valaki már a fantáziálást is túlzásba vitte volna!
- tudni kell, hogy az író maga erősíti meg a közönséget, hogy e témában rengeteg fals anyag kering, s lehet, hogy ez is az, mivel elvileg hihetetlen. Ebből az következik, hogy ez az n+1. ilyen anyag, kész.
- a roswell-i incidens körül már önmagában rengeteg kérdés kering. Namost ebből még messzemenő következtetéseket levonni, komplett teóriákat felépíteni, s azokat kikiáltani, nem gondolod, hogy még nagyobb butaság? De sci-finek jó. Talán az író olvasta Nemere könyveit. Merthogy neki is hasonló képzelőereje van (ha nem jobb), de ő író...
- "Mivel energia korlátlan mennyiségben teremthető... , de nem pusztítható el" <-- láthatóan ennek írójának is be kellett volna járni órákra a suliba, ha ezt tényleg el akarja hinni, sci-finek kiváló. De az sci-fi, amiről tudjuk, hogy kitalált dolog!
- a 80 trillió abszolút nem közelít a végtelenséghez! Meg kéne érteni, hogy csak mert talán nincs rá prefixum az SI szerint, kurvára nem jelenti, hogy ott vége a tudomány spektrumának. Bocsi, ez nagyon fájt. Sőt, akár mondhatom (s ez analízis-szemlélet), hogy a 80 trillió az a végtelenhez képest végtelenül KICSI! Ha nem érted, kérdezz, megmondjuk hogy miért.
- honnan tudja ezeket ilyen "részletességgel". Honnan tudni, hogy nem-e véletlenül egy emberi agy kitalációja, merthogy nagyon is érthető emberi mércével. Most jövök én: ha valami felsőbbrendű irányítás van, azt nem biztos, hogy MEGÉRTENÉNK. Tudsz-e most követni? De honnan tudja ő maga akár, hogy ezt ő érti? Itt egy akkora logikai buktató van, hogy elolvasva egy ilyen sci-fi könyvet, jót szórakozunk, fasza történet, stb. De abban a pillanatban, hogy valaki megkérdezi, hogy "nem lehet mindez igaz?" már összezavarodik a kép, s sajnos millió logikai hiba ugrik elő. Az a baj, hogy az emberek olvasás közben (meg úgy egyébként) szeretnek fantáziálni, a tudatalattinak ez természetes tevékenysége. CSAKHOGY ezzel vissza lehet élni, amikor valós történet-elemeket kevernek valótlanokkal, kitalációkkal, sok ember agya szó szerint összedolgozza, aztán már el is fogadja, csakhogy mi alapon?
- miért van az, hogy ez a sci-fi történet félelmetesen hasonlít a saját sci-fi íróink tollából kipattantakhoz? Pl. kurva nagy időtartományokról szól, de bazmeg mézd csak meg jobban: tele van konkrét számokkal! Pl. a birodalomban 347-féle nyelv létezett, stb. Ez abszolút hülyeség volna, ha a történet igaz volna. Nem tudom, most még tudsz-e követni.
Nézd csak a számokat (ezzel baszták el amúgy, konkrét számok nélkül (vagy kevés számmal) sokkal hihetőbb volna):
Idézet
A Régi Birodalom ie.208000-ban terjesztette ki az uralmát a földre
Idézet
Ő maga katonatiszt, pilóta és mérnök Először ie.5965-ben lépett kapcsolatba a Földdel
Hát mit csinált szerencsétlen cirka 200000 évig?

Bocsi, ez van leírva. Keressek még? Szerintem bármelyiket meg tudnám kérdőjelezni.
Idézet
A természetes kiválasztódás nem más, mint egy science fiction. Ha egy Is-Be nem manipulálja a genetikai állományt, akkor egyik fajból soha sem lesz egy másik faj. És mitől lenne az élőlényeknek és formáiknak ez határtalan változatossága?
Azért ez kicsit durva, itt nyíltan köpi szembe az író az evolúciós elméleteket (amik folyamata teljesen tiszta, habár a "kezdet nem annyira, itt meg fura módon minden kristálytiszta: UGYANMÁR GIZIKE). De mégis "evolúció"-nak hívja.

Fura ez a teória, mert az az elmélet, amit mi ismerünk, mint evolúcióval kapcsolatos teóriákat, teljesen igazolhatóak, bizonyíthatóak, ráadásul hitelesek a források, az egész kiindulópontja, bárki meggyőződhet szemével, stb. Azaz konzisztens, koherens elméletek. Ezzel szemben az itt leírt elmélet "nem illik bele" a képbe. Fogadjunk, hogy már nem tudsz követni!
Még egy idézet, azt hiszem, nem hagyhatom ki, ugyanis teljesen beleillik a szövegbe. Az első hozzászólást idézem be totál, merthogy ugyanazt a felépítést követi, picit humorosan, gúnyosan, de jól kivehető, hogy gyakorlatilag bárki tud ilyen sztorit komponálni (azaz semmi valóságalapja sincs):
Idézet
Én mint a 9 kvadráns parancsnoka 37 ezer csillag flotta kordinátora feletébb érdkesnek találtam az egyik szövetségesünk nyilatkozatát. meg kell erősítenem, hogy valóban a föld nevű planétán ami az ashauniverzum peremén van és határos a 7-8 kvadrásban található csillagrendszerekkel. A földet jelenleg P.G.I.Ö parancsnokom felügyeli és komoly karantén alá helyezte, mivel a leg utóbbi előre tolt állomás helyünk volt de egy kozmikus baleset következtében fel kellett számolni egységeinket. Az időközben a szomszédos bolygóról át mentettek csoportja lassan elkeveredett egymással, de mégis egy 7 törzs szövetségre lépet egymással. Biztosítva ezzel a békét, és a rendet a planétán. A rendelkezésre álló információk szerint jelenleg a a Kárpát medencében állomásoznak ..de erről majd később..
Szóval haver, ezeket a sztorikat ember rakta össze úgy, ahogy van; ez van, ez a véleményem. Remélem tudod, hogy ebből mi következik.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."