Idézet: Warrior - Dátum: 2012. 12. 06. 20:25
Ha ezek a "lények" úgymond magasabb szinten irányítanak bennünket, honnan tudni, hogy egy még magasabb szintű világnak ők nem-e épp ugyanolyan építőkövei, mint amilyenek mi vagyunk az ő világukban? Azaz honnan tudni, hogy felettük nincs-e még magasabb szint, s azok felett is? Ha meg van, akkor az ki, milyen? (merthogy Nemere Istvánnak van egy könyve, ami épp ezt boncolgatja, tökjó amúgy, csak általános iskolában olvasgattuk)
Ha én most gondolatot ébresztettem, akkor bazmeg kezdj el valami értelmes dolgot csinálni sürgősen, mert nagy bajban vagy fejben. Szóval remélem semmi újdonságot nem mondtam. Ha mégis, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy a saját fantáziád mond ellent önmagának. S akkor már biztos, hogy nem tudtál követni eddig.

Van egy olyan fogalom, hogy Minden Létező. Ezt ne keverjük össze a klasszikus Isten fogalmával, bár nevezhetjük Istennek is. Ennek minden a része, és mindennek ő is a része. Tudsz követni?
Ő azonban nem lehet tökéletes, mert ő is folyamatosan a tökéletesség keresésén munkálkodik. Az identitását a mozgás adja, a tökéletesség keresése. Ez az állandó mozgás adja a stabilitást. Mivel azonban ő állandoan mozog, épp ezért nem lehet tökéletes.
Nincs „tökéletes vég”, nem létezik befejezett tökéletesség, amelyen túl a további létezés lehetetlen vagy értelmetlen volna. Minden Létező a határtalan és végtelen, egyidejű mozgás forrása. Minden egyszerre történik, de mégsincs kezdete vagy vége, és nincs olyan pont sem, amikor „kész” állapotba kerülne. A tökéletesség fogalma ugyanis azt jelenti, hogy létezik olyan pont, amelyen túl a fejlődés lehetetlen, a kreativitás véget ér.
De ez most nem is annyira érdekes nekünk. A kérdésedre válaszolva a természet élő részei a mi saját kreativitásunk, kivetítéseink, energiatöredékeink eredményei; ez az energia hozzánk érkezik Minden Létezőtől, és belőlünk halad tovább, hogy megalkossa saját megnyilvánulásait, ahogyan mi megalkotjuk a miénket.
Mivel azonban nem érzékeled a jövőt, és nem érted, hogy az élet minden irányban kiárad, ezért logikusnak látszik az a feltevés, hogy a jelenlegi formák múltbelieken alapulnak. Azonban nincs lineális vonalú fejlődés! A belőlünk mint emberiségből kiinduló töredékek természetesen szintén hozzájárulnak fizikai valóságunkhoz, mert a fennálló finom egyensúly és az együttműködés nélkül a mi speciális környezetetünk nem jöhetne létre.
Isten tehát mindenekelőtt teremtő, és nemcsak a fizikai világegyetem teremtője, hanem a lehetséges létezések végtelen változatosságának teremtője: sokkal nagyobb tehát, mint a tudósok által ismert fizikai univerzum.
Isten több, mint az általa teremtett összes lehetséges valóságrendszer együttese, de mégis benne van mindegyikben, kivétel nélkül. Benne van tehát minden egyes férfiban és nőben. Benne van ugyanígy minden egyes pókban, árnyékban, békában, és épp ez az, amit az emberek nem szívesen ismernek el.
Másfelől azonban Isten is ember, amennyiben minden egyes ember részét képezi, és mérhetetlen létezésében Neki is van emberi ideaképe, amelyhez viszonyulni tudsz. Érted?
A szó szoros értelmében testté lett, és járt itt, hiszen Ő alkotja a te tested is, és Ő adja az energiát, amely életerővel és érvényességgel ruházza fel a te egyedi sokdimenziós lényedet, amely aztán saját ideáinknak megfelelően formálja ki anyagi képmásunkat.
Tehát ennek az egyedi, sokdimenziós Énnek, vagyis a léleknek is örök érvényessége van. Minden Létező energiája, felfoghatatlan vitalitása tartja fenn, Tőle kapja energiáját és folyamatosságát.
Nem tudom tudsz-e követni...
Szerkesztette: Dextrose 2012. 12. 10. 21:49 -kor