Idézet: Valdy - Dátum: 2013. 01. 03. 23:16
... de akkor meg mindent meg lehetne kérdőjelezni. ...
Ez így is működik: a bizonyítás és kétkedés ugyanannak a skálának 2 iránya. ha megkérdőjelezed a kétkedést, s bizonyítani próbálsz valamit, relatíve ugyanazt teszi az, aki magát a bizonyítást kérdőjelezi meg, s kétkedik. S melyiknek van igaza? ...
Szerintem elhiheted nekem, hogy a kétkedés ugyanolyan mértékben segíti a haladást, mint a hit. Gondold csak meg, mi lenne, ha mindent elhinnénk...
Tehát igen: mindent meg lehet kérdőjelezni tulajdonképpen, s hinni is lehet bármit. Csak az nem mindegy, hogy ezek mögé milyen hátteret rak az ember, azaz pl. milyen érvek alapján, milyen következtetésekből kiindulva, milyen modellben gondolkodva hisz, avagy kétkedik. na ez marhára nem mindegy, s ez meghatározza az egész világképet. Ez pedig egyénenként nagyon eltérő. S melyiknek van igaza? Melyik világkép "helyes"? Nem lehet eldönteni, mert tisztázni kell előbb, hogy "mi alapján tartjuk helyesnek".
Az UFO-s terminológiához pedig: a hosszú videón ugye zömével optikai jelenségek szerepelnek (nem tudom, ez feltűt-e valakinek, mivel amit látunk, azt ösztönösen elhisszük, az agy tehát ha nem tud mögé modellt tenni (érveket), akkor is próbálja elhelyezni valahol - egy kis pszichológia). Tehát mivel látjuk azokat, úgy gondoljuk (tudat alatt), hogy biztos létező dolgok, attól függetlenül, hogy gyakorlatilag fingunk sincs, mit látunk pontosan. A tudat azt mondja, hogy ott mozog valami, amit nem tudok, hogy mi ugyan, de maga a MOZGÁS (pl.) teszi "élővé", ösztönösen (lásd lent) kapcsolja össze elménk saját fajunkkal, ill. "más" fajokkal, s mivel a földönkívüliek gyakorlatilag mindenki fejében ott vannak már, hát nyilván velük.
S ez marha nagy probléma, mert egy sima fényforrást kapásból földönkívüli lénynek, űrhajónak gondolhat valaki. Az UFO tehát nem jelent földönkívülit egyébként, szerintem egyszerűen azonosítatlan repülő tárgy. S ez a definíció. Mégis, ha bárkit megkérdezel, hogy "mi az az UFO?", 99%-ban azt fogja mondani, hogy idegen lények. Na ez a marhaság... Itt a tudat már "tovább gondolta" a dolgot, a minimális információból, ami egyébként is homályos, marha precíz következtetéseket (!!) levonva. S hogy milyen eredménnyel? Asszem mindenki eldöntheti. Gyakorlatilag tehát fogalma sincs, hogy mit lát, de pl. hótbiztos benne, hogy valami űrhajó.

Ez az ösztönös asszociáció - mielőtt valaki hitetlenkedne - sajnos szinte mindenkiben ott van, tessék kipróbálni, egy apró kísérlettel igazolható: aki csetelt már közösségben (nem facebook, hanem ahol anonim szereplők vannak, csak nickname-mel), az biztos észrevette, hogy a többi partner ösztönösen látja benne az embert. Én pl. a beszélgetés irányításával cseten bármit el tudtam hitetni a másikkal, a nickname alapján persze. A lényeg, hogy meg sem fordult a másikban, hogy vajon ki van a nick mögött, vajon akár ember-e? Mire pl. rám kattintottak, megszólítottak (vagy én szólítottam meg valakit), már szinte kialakult képük volt lelki szemeik előtt rólam. 2 mondat után ez persze csak szilárdult. Az emberek tehát tudat alatt, ösztönösen "tovább gondolták" azt, amit láttak, hallottak, olvastak.
S ez marha nagy probléma, ha sarkítom, azt mondhatom, hogy az emberek olyan mértékben hülyíthetőek, amennyire akarják hülyíteni őket. Csak a megfelelő eszközt kell megtalálni.
Remélem adtam válaszokat is.
ps.: szóval a fenti videó sokmindent tartalmaz, csupán a címe nem stimmel: semmiféle BIZONYÍTÉK nincs benne. Vannak elméletek, amik akár helyesek is lehetnek, tényleg nem tudjuk, de itt a lényeg, elb@szták, mert bizonyítani akarnak olyasmit, amihez alapunk sincsen? Ráadásul az optikai jelenségek egy része sima földi magyarázattal megérthető, s röhög az ember, hogy az nem is UFO... Szóval jó a videó, csak egy valami fontos: nem bizonyíték!!!
Szerkesztette: Warrior 2013. 01. 04. 00:00 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."