Idézet: debaj - Dátum: 2013. 04. 15. 19:40
Ha dobsz egy emailt az időképnek, vagy fészbukon megkérdezed őket, szerintem pár perc alatt megszakértik nálunk sokkal okosabbak, hogy az ott mi is lehetett.
Idézet
Itthon három időjárási radar van, az egyik a nyugat-balatoni régióban található (fejből nem tudom a helyét, de megnézhetem). Bizonyos légköri jelenségek esetén (főleg nagyobb csapadék és elektromos feltöltődés, alias villám) a radarok (közvetlen környezetükben) nem működnek hibátlanul (általában erre nincs szükség, vizuális észlelésből és előző adatsorokból extarpolálva hozzá lehet jutni ehhez az információhoz). Így előfordulhat ez a jelenség, mely nem olyan gyakori, de nem is példa nélkül álló.
szvsz interferencia a jelben a radar közelében, ott a radar a "körök" közepén. A semmi nem interferál, csak ha van visszaverődő jel, ezért mindig annál a radarnál fog látszani, amelyik közelében csapadékzóna van. (tehát nem a csadékzóna megy a "körökhöz", hanem a "körök" alakulnak ki, azok is csak látszólag, a csapadékzóna miatt)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd
http://server1.freep...ilmek&Itemid=54