HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1167
  • 1168
  • 1169
  • 1170
  • 1171
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#23361 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 26. 19:14

Célirányos kísérlettel lehetséges lenne ugyanazt a tapasztalatot kikényszeríteni.

Hajrá, Ki kell menni Indiába vagy egyéb helyre, ahol önként jelentkező is akadna és a dolog sem tiltott. Ellenben nem jutsz előbbre az is biztos. Esetleg felvázolnád, hogy mi az a célirányos kísérlet? Miképpen zajlik, mi kell hozzá, blábláblá?
Make love not Wor.

#23362 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 26. 19:14

Kollektív mentális kivetítés is működhet, ha mindenki ugyanazt képzeli el, lehet, hogy mindenki ugyanazt látná. De ilyen kísérletről nem tudok, hogy valaha végeztek volna.

Drogosok egymás közt ha megfejtik, akkor sem látja azt, amit a másik mutatni akar.
Make love not Wor.

#23363 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 12. 26. 19:16

Hajrá, Ki kell menni Indiába vagy egyéb helyre, ahol önként jelentkező is akadna és a dolog sem tiltott. Ellenben nem jutsz előbbre az is biztos. Esetleg felvázolnád, hogy mi az a célirányos kísérlet? Miképpen zajlik, mi kell hozzá, blábláblá?

Először is, meg kellene határozni, mi legyen az a dolog, amit majd minden egyén kivetít. Tegyük fel, van 50 smber, beLSDéznek, majd kört alkotva megállnak egy nagy teremben, egymás mellé állva, mint az óvodások. Józanul a kezükbe adnak egy piros kisautót, amit jól megvizsgálnak a kezükben, körbeadják mindenn tagnak. Amikor pedig a drog hatása alá kerülnek, az lenne a céljuk, hogy MINDEGYIKÜK ezt a piros játlkautót elképzelje nagyban, a kör közepén. És közben mindegyikük beszámolna az autó részleteiről de úgy, hogy egyikük sem hallaná a másik beszámolóját, mert akkor kizárjuk azt, hogy a másik befolyásolja a mellette álló észlelését.

Ekkor mintát lehetne venni a beszámolókról, a részletek szignifikációja pedig meghatározná, hogy valóban ugyanazt az autót látták-e nagyban.

Mondjuk még érdekesebb lehet, ha 3 ember kivételével senki nem tud arról, mi a kivetítés tárgya. Ez a 3 ember megkapja a játékot, hogy megvizsgálja, majd mind a hárman kivetítik, és a tömegnek meg kell mondania, mit látnak. Ha mindegyikük azt mondja, hogy piros autót, az nyert ügy.

Ha az eredmény negatív, akkor az megintcsak másra utalna.

Szerkesztette: Dextrose 2013. 12. 26. 19:26 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#23364 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 26. 19:22

Ekkor mintát lehetne venni a beszámolókról, a részletek szignifikációja pedig meghatározná, hogy valóban ugyanazt az autót látták-e nagyban.

Nem azt fogják. De nem is autót. Vagy az autóból űrhajó lesz. Ez a verzió biztos tetszene. Egyszerűen bármit, vagy akármit ki lehet belőle hozni. Legfeljebb nehéz lenne ott tartani őket kézenfogva, mint az óvodásokat :-) Amúgy miért pont nagyban kellene látni? Előbb írtam, hogy amit látnak az nem éppen irányítható folyamat. Vagy miből sejted, hogy az autó nagyban a valóság? Egyik lehet reggelig tologatná a kis autót, másik meg ki tudja.
Make love not Wor.

#23365 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:28

Engem gyíkká változtatott
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#23366 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 26. 18:56

Nagyon komoly, mély és elvonatkoztatott dolgokról beszélünk most, szerintem ezt ne olvassa aki csak felidegesíti magát.

De ezek mind más valóságokban zajlanak az észlelő számára! Fizikailag ott van, de az elméje nincs ott! Nemhiába hívják utazásnak, mert a tudat olyankor más valóságokban jár.

A következő felvételen Dr Sidney Cohen kísérlete látható, aki a Los Angeles-i Veteran's Administration Hopital kutatóorvosaként önkénteseket kért arra, hogy vegyenek magukhoz LSD-oldatot, egy pohár víz kíséretében. Az LSD-kísérlet lényege az volt, hogy teljesen átlagos, kiegyensúlyozott, számos pszichológia teszt alapján épelméjűnek nyilvánított emberek viselkedését vizsgálják hallucinogén szerek hatása alatt: így került Cohen doktor rendelőjébe az a fiatal háziasszony is, akit a felvételen láthatunk. A hölgy minden bizonnyal azóta már boldog nagymama.

Az anya elfogyasztja az oldatot, majd egy órával később teljesen önkívületi állapotban ecsetelgeti, milyen gyönyörűek a leírhatatlan szépségű molekulák, amelyekkel ő maga is eggyé vált, megszűnvén önálló létezőként funkcionálni. "Minden színes, nem látja, milyen gyönyörű? Sajnálom magát..." - mondja a betépett háziasszony, akinek szemében az őszinte lelkesedés lángjai lobbannak fel újra és újra.

Merem állítani, hogy megpillantotta a részecskék valódi természetét, azoknak "színes játékát", amilyenek valójában, és nem a mikroszkóp alatt.

A tudat sokkal tágabbá válik és olyan valóságdimenziókat észlel, melyet az éber tudat képtelen! A szellemek, nem fizikai entitások pszichológiai struktúrája is lehetővé teszi az effajta érzékelést.

Ha letöltöd netről valahonnan, akkor tudsz hozzá feliratot is csapni.
Nemrég néztem meg én is, érdekes volt.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#23367 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:35

Mondjuk még érdekesebb lehet, ha 3 ember kivételével senki nem tud arról, mi a kivetítés tárgya.

Itt nincs kivetítés, mondom olvass már drogos leírásokat, vagy haverral nyomj egy jó kis bélyeget. Ha többen be vannak állva és egyik előadja, hogy mekkora király dzsungelharc van a körúton, felettük meg a galaxis üvegkupolája, attól a többiek még tök mást is láthatnak. Főleg mikor hat a cucc, akkor nem azzal fog foglalkozni milyen autókat mutogattál előre, vagy mire kellene gondolnia. Majd jön a gondolat magától, legyen az Miki egér, vagy ki tudja.
Make love not Wor.

#23368 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 12. 26. 19:25

Előbb írtam, hogy amit látnak az nem éppen irányítható folyamat.

Ezzel egyetértek. Sajnos az valóban lehet, hogy az LSD felnyítja extraszenzoros percepcióinkat, de ez önmagában kevés ahhoz, hogy célirányosan vizsgálódjunk a valóság végtelen tengerében, mert nem tudjuk, hogyan kell kontrollálni. Ez olyan, mintha szupererőt adnánk valaki kezébe, hirtelen azt se tudná, mit kezdjen az erejével.

Idézet

Vagy miből sejted, hogy az autó nagyban a valóság? Egyik lehet reggelig tologatná a kis autót, másik meg ki tudja.

Az autó nagyban relatív valóság az azt észlelők számára. Szerintem egyébként individuális szinten nincs olyan, hogy abszolút valóság, mert egy adott keretrendszeren belül mindenki a saját fókuszpontjából észleli a környezetet, függetlenül attól, hogy milyen természetű az adott valóság strukturája. De ez nem jelenti azt, hogy kollektív fókusz ne létezne, ebben az esetben tudatos szerveződések konstrukciója adja magát a percepciós viewpointot.

Szerkesztette: Dextrose 2013. 12. 26. 19:38 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#23369 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:38

Először is, meg kellene határozni, mi legyen az a dolog, amit majd minden egyén kivetít. Tegyük fel, van 50 smber, beLSDéznek, majd kört alkotva megállnak egy nagy teremben, egymás mellé állva, mint az óvodások. Józanul a kezükbe adnak egy piros kisautót, amit jól megvizsgálnak a kezükben, körbeadják mindenn tagnak. Amikor pedig a drog hatása alá kerülnek, az lenne a céljuk, hogy MINDEGYIKÜK ezt a piros játlkautót elképzelje nagyban, a kör közepén. És közben mindegyikük beszámolna az autó részleteiről de úgy, hogy egyikük sem hallaná a másik beszámolóját, mert akkor kizárjuk azt, hogy a másik befolyásolja a mellette álló észlelését.

Mondjuk még érdekesebb lehet, ha 3 ember kivételével senki nem tud arról, mi a kivetítés tárgya. Ez a 3 ember megkapja a játékot, hogy megvizsgálja, majd mind a hárman kivetítik, és a tömegnek meg kell mondania, mit látnak. Ha mindegyikük azt mondja, hogy piros autót, az nyert ügy.

Ha az eredmény negatív, akkor az megintcsak másra utalna.

Remélem, neked nem adatik meg, hogy emberekkel így játszadozzál és kísérletezzél. Pedig nem vagyok ellenére feltétlenül az emberkísérleteknek, de te túl buta vagy hozzá, ne játsszál már nagy tudóst, pláne ne embereken. Utcai hülyegyerekek is így kezdik, mikor megvizsgálják az utcai csöves gyulladáspontját, aztán a rendőrségen jegyzőkönyvezik, a börtönből meg publikálhatják a tudományos eredményeiket. Vagy amikor az unatkozó kisgyerek nagyítóval gyújtogat bogarakat, meg kiszedi az összes lábukat.

Mondom, te a te szellemi szinteddel ne akarj tudóskodni. Inkább menj lasztizni, csajozni, stb.. És ezt így nem lekezelésből írom, de nem kell mindenkinek tudósnak lennie, nem is lehet rá mindenki alkalmas. Én sem vagyok az, hozzátenném jó gyorsan. Nekem ilyen nagyra törő álmaim nincsenek, hogy világegyetem, meg dimenziók, ufók kutatása, meg rocksztárság. Én max. megmaradok ilyen gyakorlati nyelvi fejlesztők kidolgozásánál, meg gitáros kézügyességfejlesztésnél, ezek ilyen abszolút kicsinyes, gyakorlatias dolgok, nem kell hozzájuk sem professzori címzet, sem überdiploma, csak egy kis odafigyelés, türelem, próbálkozás.

Ha meg csak könyvet akarsz írni, meg fantasztikus sztorikkal pénzt keresni, akkor kattanj le az ufókról és az LSD-ről, olvass el pár laikusoknak szóló összefoglalót a világegyetemről, nézd meg a tudomány mostani álláspontját, és találj ki olyan sci-fi történeteket, amelyek lehetségesek lehetnének, és csinálj azokból bestsellert. Nem baj, ha nem tudományos munka, csak szimplán szórakoztató, és nem teljesen baromság. Én azért nem csinálok ilyet, mert 1) nem annyira érdekel, 2) nem vagyok jó az írásban, 3) fantáziám sem sok.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#23370 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 26. 19:37

ebben az esetben tudatos szerveződések konstrukciója adja magát a percepciós viewpointot.

Ahammmm. Nyilván. Én meg inkább a kisfröccsben.
Make love not Wor.

#23371 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 12. 26. 19:35

Itt nincs kivetítés, mondom olvass már drogos leírásokat, vagy haverral nyomj egy jó kis bélyeget. Ha többen be vannak állva és egyik előadja, hogy mekkora király dzsungelharc van a körúton, felettük meg a galaxis üvegkupolája, attól a többiek még tök mást is láthatnak. Főleg mikor hat a cucc, akkor nem azzal fog foglalkozni milyen autókat mutogattál előre, vagy mire kellene gondolnia. Majd jön a gondolat magától, legyen az Miki egér, vagy ki tudja.

Én nem merném kipróbálni mert vannak félelmeim. Attól félnék, hogy szétesne a személyiségem, nem hiszem, hogy tudnám kontrollálni. Kevés az önbizalmam, gyakran aggodalmaskodom, én erre alkalmatlan lennék. Annak ellenére sem, amiokoet gondolok erről a szerről (lásd fentebb). Skizofréniát is okozhat. (pontosabban maradandó extraszenzoros túlműködést, mert véleményem szerint a skizofrénia nem betegség, hanem képesség)

Nem utolsó sorban illegális.

Mellesleg a skizofrénia megintcsak keresztezi az LSD témáját, mert erről megint az a véleményem, hogy az agyuk nem rendellenesen működik, hanem csak túlműködik, így sokkal nagyobb szeletet érzékelnek a valóságból. Amikor egy skizofréniás azt mondja, halottakkal kommunikál, bevallom, én hiszek neki.

Ez mind az emberi elme ismeretlen területe. Sajnos kevés figyelmet szentelnek az ilyen irányból való megközelítésre.

Szerkesztette: Dextrose 2013. 12. 26. 19:48 -kor

paranormal.hu

#23372 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 26. 19:43

Amikor egy skizofréniás azt mondja, halottakkal kommunikál, bevallom, én hiszek neki.

Ez mind az emberi elme ismeretlen területe. Sajnos kevés figyelmet szentelnek az ilyen irányból való megközelítésre.

Ez is tök egyszerű lenne, csak nyilván senki nem mond tényeket. Név szerint úgysem tud halottal beszélni, de amint felvázolna az életéből egy olyan pontot, amit mi ismerünk, a látó személy meg nem, akkor megdől az elmélet. És jéééé, ez is olyan, mint amikor az auralátós befürdött, hogy semmi nem lett belőle. Voltak erre erős pénzdíjas kísérletek is, amit el sem kezdtek. Mindenki tudja miért. Ezeket megjegyzem, egyszer előbb-utóbb lecsapunk majd a guga-féle bánki javasaszsonyra is, mert az legalább egy konkrétum. Aztán kiderül, valaki hazudott, meg nem is úgy volt, meg már nincs értelme, meg majd világvége után megisszuk a sörünket ami jár.

Itt megint a konteós oldalak fognak feljönni találatnak, a létező kísérleteknek sem lehet már objektíven utánajárni, néha olyan egyetemekre és tudósokra hivatkoznak, ami nem is úgy volt. Értelme nincs ezért túrnunk a netet, annak ellenére, hogy hiszek is benne, meg régen volt olyan, amit tapasztaltunk és csak pislogtam, itt is akinek képessége lehet az előbb bújik el a nyilvánosság elől, mint hirdesse magát a TVben.
Make love not Wor.

#23373 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:49

Van ahol nem az.
Make love not Wor.

#23374 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 26. 18:36

Jó akkor mondd meg te, mi a valóság. Fogalmazd meg, hallgatlak :)

Én nem is kutatom és megváltoztatni sem akarom a valóságot. Próbálkozzál még nyugodtan :closedeyes:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#23375 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 26. 18:44

Csakhogy tudd: hallucináció, álmodás, fantáziálás során is ugyanolyan impulzusokat kapnak a neuronok, mint éber állapotú észlelés során. Nincs különbség az impulzusok szenzomotoros aktivitása között, legyen szó bármilyen tudatállapotról. Tehát honnan tudjuk, hogy amit most is észlelünk, AZ a valóság?

Ja és magyarázd be egy LSD hatása alatt lévő szmélynek, hogy amit ott lát, nem a valóság! Hidd el, sokkal valóságosabbnak lát dolgokat, mint ahogy te ezt a fórumot magad előtt látod.

Ugyanez érvényes az álmodó énre is. Ott is más valóságokat tapasztal meg, ami legalább ugyanolyan valós, mint az éber mindennapjaink. Csak felébredéskor az egó elsőrendű szereplőként értelmezi saját magát, maga mögé utasítva az álomnban, vagy drog hatása alatt tapasztalt dolgokat mondván, hogy nem létezik.

Gyakran vagy betépve?
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#23376 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 12. 26. 19:55

Gyakran vagy betépve?

Soha. Nem próbáltam, nem is fogom, meg nem is érdekel. Alkoholt szintén ritkán iszom.

Szerkesztette: Dextrose 2013. 12. 26. 20:03 -kor

paranormal.hu

#23377 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 26. 20:02

Soha. Alkoholt szintén ritkán iszom.

Pedig ideje lenne. Meg járj társaságba és csajozzál is.
Make love not Wor.

#23378 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 12. 26. 20:03

Pedig ideje lenne. Meg járj társaságba és csajozzál is.

Na jó, heti 1szer szoktam inni. De csak whiskyt, zéró vagy light kólával.

Szerkesztette: Dextrose 2013. 12. 26. 20:09 -kor

paranormal.hu

#23379 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 20:51

Én nem merném kipróbálni mert vannak félelmeim. Attól félnék, hogy szétesne a személyiségem, nem hiszem, hogy tudnám kontrollálni. Kevés az önbizalmam, gyakran aggodalmaskodom, én erre alkalmatlan lennék. Annak ellenére sem, amiokoet gondolok erről a szerről (lásd fentebb). Skizofréniát is okozhat. (pontosabban maradandó extraszenzoros túlműködést, mert véleményem szerint a skizofrénia nem betegség, hanem képesség)

Mellesleg a skizofrénia megintcsak keresztezi az LSD témáját, mert erről megint az a véleményem, hogy az agyuk nem rendellenesen működik, hanem csak túlműködik, így sokkal nagyobb szeletet érzékelnek a valóságból. Amikor egy skizofréniás azt mondja, halottakkal kommunikál, bevallom, én hiszek neki.

Egy nagy lóf**zt. Egy konkrét példa haverről. Állt a nyugatinál az óránál (az megvan még) és nem mert semerre elindulni, mert mindenkit vámpírnak hitt :nevet:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#23380 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 12. 26. 20:51

Egy nagy lóf**zt. Egy konkrét példa haverről. Állt a nyugatinál az óránál (az megvan még) és nem mert semerre elindulni, mert mindenkit vámpírnak hitt :nevet:

LSD-től?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1167
  • 1168
  • 1169
  • 1170
  • 1171
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.