HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1186
  • 1187
  • 1188
  • 1189
  • 1190
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#23741 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 03. 21. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2014. 03. 21. 16:57

Aha, jó sok bullshit valami szaladgálós, teddide-teddoda meló mellé.

Oszt? Valakinek ezt is meg kell oldani, legfeljebb kicsit kerekített. És valamit csinál, legalább nem Gyulázik, hanem hasznos a társadalomnak, kész.
Make love not Wor.

#23742 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 03. 21. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 03. 21. 17:02

Oszt? Valakinek ezt is meg kell oldani, legfeljebb kicsit kerekített. És valamit csinál, legalább nem Gyulázik, hanem hasznos a társadalomnak, kész.

Nem a melót, hanem a körítést minősítettem, lassan már semmi se marad, aminek nincsen kétsoros angol megnevezése, meg ilyenolyan manager, meg coordinator meg tökömtudja, aztán az egészről dől a hónaljszag, mert ugyanúgy Józsiról, a portásról van szó, csak épp ő maga se tudja végigmondani egy levegővel, amikor elmeséli, hogy az ajtót nyitogatja. Mint amikor a nagyfőnök bejelenti a cégnél, hogy neki agilis kell, meg scrum, meg whiteboard meg standupmeeting, mert a szomszéd Pistikének is olyan van, aztán senkinek fingja sincs az egészről, de azért ők agilisek meg scrum, amíg két hét után meg nem unják, aztán lehet hőbörögni, hogy ez az agilis egy nagy lófasz, nem lett tőle jobb semmi ez alatt a két hét alatt.Viszont legalább az a része működik, hogy a dolgozó jobban érzi magát tőle, Dex is úgy adja elő ezt a first level support dolgot, mintha megállna a cég, ha ő nem lenne. :-)

Szerkesztette: debaj 2014. 03. 21. 17:12 -kor

#23743 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 21. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2014. 03. 21. 17:06

Nem a melót, hanem a körítést minősítettem, lassan már semmi se marad, aminek nincsen kétsoros angol megnevezése, meg ilyenolyan manager, meg coordinator meg tökömtudja, aztán az egészről dől a hónaljszag, mert ugyanúgy Józsiról, a portásról van szó, csak épp ő maga se tudja végigmondani egy levegővel, amikor elmeséli, hogy az ajtót nyitogatja. Mint amikor a nagyfőnök bejelenti a cégnél, hogy neki agilis kell, meg scrum, meg whiteboard meg standupmeeting, mert a szomszéd Pistikének is olyan van, aztán senkinek fingja sincs az egészről, de azért ők agilisek meg scrum, amíg két hét után meg nem unják, aztán lehet hőbörögni, hogy ez az agilis egy nagy lófasz, nem lett tőle jobb semmi ez alatt a két hét alatt.Viszont legalább az a része működik, hogy a dolgozó jobban érzi magát tőle, Dex is úgy adja elő ezt a first level support dolgot, mintha megállna a cég, ha ő nem lenne. :-)

Ez egy mentálisan rendjívül megterhelő munka. Rengeteg mindent kell észben tartani, a "daily taskoktól" egészen a "customizált processeken" át az "event handlingig". És valóban több milliós károk keletkezhetnek ha lehal valami és nem szólunk róla senkinek. Ezt mondják legalábbis. Én ezt nehezen hiszem el, mégis volt már rá példa. Az customer hisztizett hogy miért nem futottak a DB instance-ok, verte ránk az ajtót, már azt fontolgatta hogy kivonul és azonnali "action plan"-t várt tőlünk. A problémát pedig "eszkaláltuk felső körökbe" a service managareknek. :D

Szerintem is szánalmas ez az angolosított kommunikáció, de a munkahelyen mindenki természetesnek veszi. És persze mindenki büszke a dedós szintű angol tudására. Főleg ha naponta ugyanazt a mondatot kell elmondani hússzor.

Szerkesztette: Dextrose 2014. 03. 21. 17:19 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#23744 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 21. 17:24

Nem a melót, hanem a körítést minősítettem, lassan már semmi se marad, aminek nincsen kétsoros angol megnevezése, meg ilyenolyan manager, meg coordinator meg tökömtudja

Amit még cégen belül is csavarnak, mikor X munkára kitalálnak egy megnevezést. Amúgy sima adminisztrátor, papírmunkás ügyintéző, de eddig ahányfelé jártam, annyiféle megfejtése volt angolul. Álláshirdetéshez is doksit kell olvasni, de van itt pár arc akit felvettek, majd pár nap múlva fel is mondott, mert "teljesen másra gondolt" :-D
Make love not Wor.

#23745 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 21. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2014. 03. 21. 17:18

És valóban több milliós károk keletkezhetnek ha lehal valami és nem szólunk róla senkinek. Ezt mondják legalábbis.

Ez így is lehet. Dolgozom cégeknek, ahol több 100 ember online könyvel, ügyféltől vesz fel megrendelést, mailban küld ajánlatot, megrendelést iktat. Vállalunk pld. bizonyos helyekre pár órán belüli házhozszállítást, de ha csak azt nézzük, hogy óránként több ezer terméket értékesítünk, ami net/telefon/adatbánya leállás esetén elkonyul, akkor rögtön számszerűsíthető. Aminek odafent nem örülnek. Telefonnál egyszer számoltunk, mikor még nagyon kicsiben ment a dolog, akkor telefonos megrendelésekkel percenként közel 100ezer pénz volt a nyereség. Most álljon csak 10 percet, az 1 millió forint bukta. Szép, mi?

Aztán toljad csak, végén még ember lesz belőled. Vagy UFÓs topikból mellébeszélős nagyarcú angolos :-)
Make love not Wor.

#23746 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 21. 22:07

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2014. 03. 21. 16:57

Aha, jó sok bullshit valami szaladgálós, teddide-teddoda meló mellé.

Disznókat etetni, gombokat nem piszkálni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#23747 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 22. 05:35

Egyrészt az jó ha dolgozik, és nem portásként :) lótifutiként meg jól megtanul ezt-azt ha van elég esze
Másrészt nyilván hagyjuk hogy minek hívjuk :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#23748 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 22. 05:37

Mi most agilisben nyomjuk, durván. Ráadásul még tudna fasza is lenni, 2 hetes iteraciók, gyors eredmények, stb. Csak az kéne hogy mindenki így is gondolkodjon, és az a nehéz, ha egy olyan van aki ragaszkodik a régi jól megtervezett hülyeségekhez, bukhat az egész.

Amúgy én sem szeretem hogy minden angolul van már, de én pl angol cégnél vagyok, nincs más választásom. Meg egy rakat kifejezésnek nincs is magyar megfelelője...

#23749 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 22. 08:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 03. 22. 05:37

Mi most agilisben nyomjuk, durván. Ráadásul még tudna fasza is lenni, 2 hetes iteraciók, gyors eredmények, stb. Csak az kéne hogy mindenki így is gondolkodjon, és az a nehéz, ha egy olyan van aki ragaszkodik a régi jól megtervezett hülyeségekhez, bukhat az egész.

Amúgy én sem szeretem hogy minden angolul van már, de én pl angol cégnél vagyok, nincs más választásom. Meg egy rakat kifejezésnek nincs is magyar megfelelője...

Lehetne benned több ándörsztending :laugh:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#23750 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 22. 08:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 03. 21. 16:24

Amit még cégen belül is csavarnak, mikor X munkára kitalálnak egy megnevezést. Amúgy sima adminisztrátor, papírmunkás ügyintéző, de eddig ahányfelé jártam, annyiféle megfejtése volt angolul. Álláshirdetéshez is doksit kell olvasni, de van itt pár arc akit felvettek, majd pár nap múlva fel is mondott, mert "teljesen másra gondolt" :-D

L1 System Engineer se kutya :-D.
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#23751 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 22. 08:22

Titeket megszálltak az ufók? (Vagy visszahoztak?)
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#23752 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 22. 08:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2014. 03. 22. 08:22

Titeket megszálltak az ufók? (Vagy visszahoztak?)

Engem elrabolt egy ufo, amiben samantha fox hasonmás ufonauták voltak, és csak akkor engedtek el, ha mindet megdugtam.

De lehet hogy csak álmodtam...

#23753 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 22. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2014. 03. 22. 08:03

L1 System Engineer se kutya :-D.

Az nem paradoxon?
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#23754 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 22. 14:26

Ez egy mentálisan rendjívül megterhelő munka. Rengeteg mindent kell észben tartani, a "daily taskoktól" egészen a "customizált processeken" át az "event handlingig". És valóban több milliós károk keletkezhetnek ha lehal valami és nem szólunk róla senkinek. Ezt mondják legalábbis. Én ezt nehezen hiszem el, mégis volt már rá példa. Az customer hisztizett hogy miért nem futottak a DB instance-ok, verte ránk az ajtót, már azt fontolgatta hogy kivonul és azonnali "action plan"-t várt tőlünk. A problémát pedig "eszkaláltuk felső körökbe" a service managareknek. :D
Elég béna és rosszul szervezett hely lehet, ahol mindent fejben kell tartani. Már pedig amit el lehet felejteni, azt el is felejtjük. Rendesen helyeken erre minősítésekkel rendelkező belső irányítási rendszerek vannak, adatbázisok bolygatására meg scriptek.

Nekem is volt anno egy olyan munkatársam, akinek csak az volt a dolga, hogy egész nap mereven bámult két monitort, és ha beragadt egy adatbánya lekérdezés az SQL serveren, akkor kilőtte. Nem akartam neki mondani, hogy közben az ajtót is támaszhatta volna, úgy értelmesebb lett volna a dolog :omg:

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2014. 03. 21. 16:54

Kedvencem: "Ezt a sztorit eléggé ándöresztimáltuk"
Lehet megint a fotel az oka, de megjegyzem, hogy legfeljebb ándöresztimé(j)teltük lehetne, sőt az ándöresztöméjteltük-et még jobbal lájkolnám.

Azt én is bírom, hogy már a raktáros is logisztikai menedzser, mintha ettől khúlabb lenne a meló vagy modernebb.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 03. 22. 08:38

Engem elrabolt egy ufo, amiben samantha fox hasonmás ufonauták voltak, és csak akkor engedtek el, ha mindet megdugtam.
Nem kizárt, hogy engem is elraboltak, de nem emlékszek rá. Figyelme venni azért még attól lehet, mehet a Garázsba, a Talán mappába.

Szerkesztette: Raynes 2014. 03. 22. 14:34 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#23755 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 22. 18:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 22. 14:26

Elég béna és rosszul szervezett hely lehet, ahol mindent fejben kell tartani. Már pedig amit el lehet felejteni, azt el is felejtjük. Rendesen helyeken erre minősítésekkel rendelkező belső irányítási rendszerek vannak, adatbázisok bolygatására meg scriptek.

Rendes helyeken jahh, csak olyan nem sok van.
Make love not Wor.

#23756 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 24. 15:31

Egy jol dokumentalt eszleles. Most mar mindenki szamara bizonyitott, hogy itt jartak es leteznek.

Kép
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#23757 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 24. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2014. 03. 24. 15:31

Egy jol dokumentalt eszleles. Most mar mindenki szamara bizonyitott, hogy itt jartak es leteznek.

Hú, Dokumentációt írtál?

#23758 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 24. 15:55

Lebuktam

#23759 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 24. 18:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 03. 24. 15:55

Lebuktam

A maszkod meddig bírja?
Meg ne fulladj!
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#23760 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 24. 23:59

Szerintem is szánalmas ez az angolosított kommunikáció, de a munkahelyen mindenki természetesnek veszi.

Szerintem is, de ugye hollandul nem vagyok meg kommunikaciokepes.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1186
  • 1187
  • 1188
  • 1189
  • 1190
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.