Tour de France, Vuelta, Giro
Elküldve: 2003. 07. 14. 08:33
Elküldve: 2003. 07. 14. 09:04
idézet:
Ezt írta DzsiAr:
Szegény Laci viszont nem nagyon bírja a hegyeket.[/quote]
Ezért is írtam feljebb, hogy tőle az az elvárás, hogy menjen végig, és a chronokat tekerje meg tudásához méltóan (értsd: első 10 hely valamelyike). Hiú ábránd Bodrogival kapcsolatban helyezéseket számolgatni... Az első héten még talán van értelme, de az első hegy megmutatta, hogy Lacit nem a hegyre teremtették.
Ő maga azt mondta, hogy szeretne minden hegyi szakaszon csak 20 percet kapni a mezőnytől, és az neki megfelelne. Így inkább most az a kérdés, hogy lejjebb adott-e az önmagával szemben támasztott elvárásokból, vagy egyszerűen erős volt neki ez a szakasz... (Utóbbi sem lenne baj; ez volt állítólag az egyik legnehezebb szakasz. Ha a többit is "csak" így bírja, simán befuthat Párizsba)
Az összetett viszont egyelőre Armstrong elképzelései szerint alakul. De ahogy tegnap teletexten nézegettem az állást, úgy nézem, nagyon nincs ez lefutva. Szoros még az eleje. Sajnos nem láttam a tegnapi szakaszt, csak sejtem: Armstrongnak nem nagyon kellett egyelőre megfeszülnie a maillot jaune-ért. Kíváncsi vagyok, ha Beloki, Ullrich vagy valaki más megtámadja, hogyan tud reagálni. Ullrich hogy mozgott? Csak azért, mert a teletextből az derült ki, hogy nem Belokiékkal, hanem egy későbbi csoporttal ért célba... Nem bírta?
Még valami: minden elismerésem Tyler Hamiltoné, aki múlt hét elején a kulccsontját törte, azóta úgy teker, és tegnap is Armstrongékkal ért célba, az összetettben is előkelő helyen áll. Vasember...
Elküldve: 2003. 07. 14. 09:10
A mai Sportban azt nyilatkozza Laci, hogy tegnap néha felvillant benne, hogy nem tudja befejezni és feladja. Szerintem azért a tavaszi sérülése is befolyásolja az idei Tuoron a versenyzését, és az egyéniken sem lesz olyan jó, mint tavaly.
Elküldve: 2003. 07. 14. 09:22
idézet:
Ezt írta Samott:
Armstrong in yellow...
Samott[/quote]
Hát igen erre számítani lehetett, csak azt nem tudom mennyit adott ki magából a srác. Beloki folyamatosan tartotta a tempót, söt néha még támadott is!
IMHO a csapat idöfutam idejét tényleg végre ignorálni kellene az egyéni összetett idökböl, mert néhány esélyes (sajnos idén is) elszállt pont emiatt!
Most nem Armstrong vezetne, ha nincs csapat idöfutam.![]()
Elküldve: 2003. 07. 14. 09:27
idézet:
Ezt írta DzsiAr:
Én úgy olvastam Hamiltonnak csak megrepedt a kulcscsontja, azzal meg bőven lehet bringázni
A mai Sportban azt nyilatkozza Laci, hogy tegnap néha felvillant benne, hogy nem tudja befejezni és feladja. Szerintem azért a tavaszi sérülése is befolyásolja az idei Tuoron a versenyzését, és az egyéniken sem lesz olyan jó, mint tavaly.[/quote]
Igen én is azért drukkolok, hogy Laci ne adja fel. Ha végigviszi a Tourt az már nagy szó (tekintve, hogy most sérült volt) SZVSZ a sik terepeken ismét javit az összetten nem is szólva az egyéni időfutamokról.
Egyébként más nagy nevek is szenvednek a hegyekkel, Botero is nagyon haldoklott,(én magam részéről tőle többet vártam) Petacchi feladta (bár ő inkább igazi sprinter)
Szóval szerintem is hátrébb végez a legvégén összetettben, mit tavaly, de végicsinálja. De nagyon messze még a vége. Minden lehet pozitiv és negativ értelemben is Laci számára.
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2003. 07. 14. 09:28
Elküldve: 2003. 07. 14. 09:55
idézet:
Ezt írta mester:
Én láttam a tegnapi étape-ot. Armstrongról annyit, hogy ha valaki, aki jól áll, meg akart lépni tőle - például Beloki - egy mp-re nem engedte el. Csak azt engedte, aki nem veszélyes rá (Mayo, Vinokurov). Egyébként látszott rajta, hogy nem hajtja szét magát, csak a legszükségesebb erőfeszítéseket teszi. Beloki szépen jött, viszont Ullrichnak nem ment. Szegény Jan legalább 2 perccel le volt maradva Armstrongéktól.[/quote]
IMHO azzal hogy Mayo-t elengedte kicsit elszámolta magát.
Mayo Felhozta magát 1:10-re, ami nem egy nagy hátrány - bár ahhoz az idöfutamokat is jól kell teljesíteni, hogy "riválissá" lépjen elö...
Beloki az egyetlen rivális - ezt már kijelenthetjük.![]()
Elküldve: 2003. 07. 14. 10:09
idézet:
Ezt írta Satch:
Az összetett viszont egyelőre Armstrong elképzelései szerint alakul. De ahogy tegnap teletexten nézegettem az állást, úgy nézem, nagyon nincs ez lefutva. Szoros még az eleje. Sajnos nem láttam a tegnapi szakaszt, csak sejtem: Armstrongnak nem nagyon kellett egyelőre megfeszülnie a maillot jaune-ért. Kíváncsi vagyok, ha Beloki, Ullrich vagy valaki más megtámadja, hogyan tud reagálni. Ullrich hogy mozgott? Csak azért, mert a teletextből az derült ki, hogy nem Belokiékkal, hanem egy későbbi csoporttal ért célba... Nem bírta?[/quote]
Neztem eloben a veget (csak 4-kor kezdtek a kozvetitest) Armstrong azt csinalt amit akart, taktikazott... jottek a hirek, kepek a lemaradokrol... kevesen tartottak vele a versenyt Beloki neha megprobalt ellepni, de mindig utolertek... Ullrich meg mintha ott sem lett volna... kar erte. Az a legszomorubb hogy nem lattam senkit aki megprobalhatna megszoritani... szvsz egyaltalan nem szoros.
Samott
Elküldve: 2003. 07. 14. 10:22
idézet:
Ezt írta Samott:
Neztem eloben a veget...[/quote]
Na ezért csalóka a teletext/internet, azaz a puszta számhalmaz az állásról. Én pl. nem láttam egy percet sem, ezek alapján hihetném (hittem is), hogy szoros volt, Armstrong nem tudott meglépni, tartották vele a lépést. Ezek szerint nem is akart meglépni, és nem fejlődött egy év alatt annyit a mezőny, hogy Armstrong tempóját 6-8 másik bírná
Akkor ez van. Ha az amerikai erős, és nem jön közbe valami (pl. bukás, betegség, dopping, eléhezés), akkor megint nyer.
Beszéljünk akkor arról, fog-e Armstrong hegyi szakaszt nyerni, vagy csak tartja Belokit, majd az egyenkéntin ad neki egy kicsit, és bekerekezik Párizsba?
Elküldve: 2003. 07. 14. 11:19
40 sec az elönye Armstrong-nak, sztem Beloki próbálkozni fog, az ONCE EROSKI erös csapat. Csakaz idöfutamon van esély, mert a hegyeken figyelni fognak rá.
A mai szakaszon pedig Armstrongnak növelnie kell az elönyét, ha be akarja magát biztosítani.
Elküldve: 2003. 07. 14. 11:34
idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
A mai szakaszon pedig Armstrongnak növelnie kell az elönyét, ha be akarja magát biztosítani.[/quote]
Igen, szerintem is megprobalja novelni majd az elonyet, tegnap azt nyilatkozta hogy kivancsi volt a tobbiek milyen formaban vannak... azzal hogy az eselyesek tobbsege nem birta a tempojat es a maradek sem tudott jelentos tamadast osszehozni ellene (pedig megprobaltak, szet akartak szedni, mindig mas probalt meg szokni) szerintem megnyugodott es ma igyekszik eldonteni a dolgot (hacsak mar tegnap el nem dolt)...
Samott
Elküldve: 2003. 07. 14. 11:50
idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
Csakaz idöfutamon van esély...[/quote]
Szerintem pont ott nincsNézd meg az elmúlt 4 év chrono-eredményeit! Armstrong egyenkéntin gyakorlatilag verhetetlen, nincs az az ember, aki arra alapozhatna, hogy "hagyom elmenni a hegyen, időfutamon majd adok neki egy-két percet, oszt' jó'van". Ha valahol meg lehet verni őt, az a hegy.
Viszont ez a 40 másodperc nem túl sok. Lassan tényleg ki kellene ugrasztani azt a bizonyos nyulat, hogy reális erőviszonyokat lássunk idén is.
Tavaly (a "kiugrasztásnak") csúnya vége lettEgyik meghatározó sportélményem, mikor Armstrong visszanéz Ullrichra (pár másodperccel korábban épp ő támadott; ez nem tavaly volt, de azóta minden évben nyomott egy ilyet az aktuális támadókkal), lassít, várja, hogy jönnek-e utána, majd kiáll a nyeregből, nekiered a hegynek a saját brutális tempójában... Ha idén egy ilyet csinál, a többi hegyen ráér bekkelni.
Armstronghoz hasonlóan a mai aktív kerekesek közül csak Pantani tud hegyet menni (ő aktív még egyáltalán?). Volt is ebből egy botrány pár éve: ketten szöktek egy nagyot a Mont Ventoux-n, az amerikai behúzta magával a kis Kalózt a célba, majd hagyta nyerni. Pantani meg felkapta a vizet, hogy "kecseg Armstrong, ne gyakoroljon kegyet, hogy hagy nyerni, majd én jól megverem"; nem verte meg. Ha formában van, idén sem fogják megverni.
Elküldve: 2003. 07. 14. 13:25
idézet:
Ezt írta Satch:
...Armstronghoz hasonlóan a mai aktív kerekesek közül csak Pantani tud hegyet menni (ő aktív még egyáltalán?)...[/quote]
A Blikk irja (tehát nem biztos hogy igaz), hogy miután elhagyta a klinikát ahol depresszió és kábítószer függőség miatt kezelték, edzésbe állt, mivel a Vuelta szervezői számítanak arra, hogy indul.
Elküldve: 2003. 07. 14. 13:50
idézet:
HUNGARIAN SUPPORT: We have received a lot of fan mail for Hungarian Laszlo Bodrogi, who, we believe, is riding back in the second peloton. GO LASZLO!!![/quote]
![]()
Elküldve: 2003. 07. 14. 16:04
idézet:
16 H 59 - Beloki In Hospital And Out Of The Tour!
Beloki has been taken to hospital after falling a little over 4km from the finish of the 9th stage. The Spanish rider was in 2nd place overall at the start of the stage.
[/quote]

Súgó
A téma zárva.