HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés, testsúlynövelés, sport,és egyéb nyalánkságok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés, testsúlynövelés, sport,és egyéb nyalánkságok Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 28. 10:42

Idézet: Poopa - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 10:10

Ennek az edzéshez nem sok köze... ha a nagyobb tag benyom egyet a "kicsi" fejébe, akkor nem biztos hogy tovább folyik a harc.

Na mi van, Poopa? Nem gyüssz gyúrni? :D
Wherever you go, go with all your heart.

#2422 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 10:47

Idézet: leslie - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 9:48

Idézet (Fanatic @ 2005. szept. 28., szerda - 8:05)

Áttettem ide, h ne offoljuk szét a cikis topicot. :)

Ha elégedett vagy magaddal, akkor jó, erre törekszik az ember végül is.
Magasság/testsúly index egy olyan dolog, amit átlagemberekre méreteztek. 180/100 vok, mégsem mondja senki, h kövér vagyok, mert nem zsírból jön össze a súly rajtam.

Nézd, veséből van 2 is, eléggé redundáns egy cucc. Ha sok folyadékot tolsz, akkor bőven kimegy a felesleg. Ha már ilyen szinten aggódsz az egészségedért, akkor felteszem, h eleve csak bio kaját eszel, vmint városba nem jársz, mert itt a levegő sem felel meg az elvárásaidnak. Ja, és bagó, alkohol gondolom egy csepp sem.

Lehet lazsálva gyúrni. Lehet pörgősen, kis súllyal, intenzíven edzeni. Lehet bazi nagy súlyokat használni, de ott pihenni kell közben. Saccra 30 másodperc-2 perc, így működnek az izmok.
Jártam én is küzdősportra, de le kellett állnom vele, mert nem értem rá rendszeresen.
Megmondom, h miért gyúr ennyi ember. Egy akármilyen edzésre időre kell járni. Itt csak lemész, átöltözöl, és hajrá, és nem kell hozzá semmi spec. felszerelés sem.

Az, amiről beszélsz az 4-5 év inkább, de ha már írok időt, akkor 8-10 év. 1-2 év alatt csak durva cuccal tudsz haladni akkorát. Nagyon durva cuccal.

Minden sportban ott a dopping. Ebben is. Senki nem tagadta, h nem lehet szerezni, bármit beszerzek, bármikor, de soha nem használtam semmit.

Ezzel maximálisan egyetértek, de erről nem a gyúrás tehet. Hanem az agyatlanság, hamis értékrendek.

Ez szép, és jó, de ha a mesterre ráraknám ezt a súlyt, akkor mint a ropi, úgy törne össze. Én nem erre hajtok. Ő nem arra, hogy jön ez ide?

Szintén más téma. A kondi nem küzdősport. Attól még lehet a nagyobb erősebb, tehát ezt én nem úgy értelmezem, h a kicsi erősebb volt. :) Bunyóban nem feltétlen az erősebb nyer.

Nézd, 50 évesen a művese állomáson feküdve elég sovány vigasz, hogy a vese redundáns szerv....
De nehogy félre értsd, tiszta szivemből kívánok neked jó egészséget és hosszú életet. Ez most full komolyan mondom...
Egyébként, igen, vigyázok az egészségemre. Margarint évek óta nem eszünk, csak vajat, vegetát sem használunk csak sót és IGAZI füszereket. Kerüljük a tesco gazdaságos cucokat. Húst igyekszünk ismert helyről venni (ez itt vidéken könnyű), zöldséget meg a helyi kispiacról. Minnél csúnyább és kissebb:annál jobb.
Kenyérből a tök sima félbarnát. Ha tudnád mi van a mai rozskenyerekbe meg egészségesnek kikiáltott magoskenyerekbe, te sem vennéd meg. 

Na látod ez a különbség: Gyúrogatni lehet akkor amikor ráérünk, de egy edzésen mondjuk este hatra ot kell lenni kedden és pénteken. Úgy kell élni, hogy ez menjen. Már azért is meg kell küzdeni, hogy menni tudjál. Nekem sem sikerült. Én 12-17 éves koromig Kyokushinkay kartéztam.  Semmi nem kell hozzá csak egy gi.
Késni nem volt tanácsos mert 1-2 kört békázni kellett. Minden kihagyott edzésért 4 kör béka volt a büntetés. Mire megcsináltam a 4 kört görcsöt kapott a combom és orraestem. Volt röhögés ezerrel. akkor nagyon megalázó volt, de ma már rájötem, hogy ezek a kis dolgok tanítanak meg elviselni a nagy csapásokat.
Lazáskodni, dumálgatni megint nem lehetett. Egy cimborára már többször rászólt már az edző, hogy maradjon csendbe, viselkedjen karatekához méltóan, de nem. Ekkor elege lett kiállította a falhoz és a többieknek (vagy 40 embernek) egy-egy gyomrost kellett neki adni, de erőset ám, mert ott állt és figyelt. Aki nem ütött erőset, azt melléállította (így engem is). Kemény büntetés? Igen. Szadista? Igen. Ám az élet sokszor keményebb és szadistább.
Szerintem ezért nem sport a gyúrás, csak testformálás.

Látd: megint itt a baj. Minden sportban jelen van a dopping, de a normális sportokban csak a felsőbb, versenysport szintjén és ott is orvosi ellenörzéssel (Nem mondja nekem senki, hogy Anus Adriánéknál nem volt benne mindenki mert - bár nem vagyok agreszív tipus -  arcon ütöm). Ám az edzőtermekben az amatőr tömegek is könnyedén hozzáférnek a doppingszerekhez és agyatlanul, minden kontroll nélkül használják.

Egy csöppnyi hencegést éreztem ki a hozzászólásodból, hogy te 190 kg-t kinyomsz,  a Shaolin mester ezért hoztam fel. Én az ő teljesítményét értékesebbnek tartom. Ennyi. Valószínűleg ha téged állítanának két ujjadra kézen, mentőautó vinne be a balesetire.

Ez igaz, a kondi nem küzdősport és nem is sport. Ám mégis sokan operálnak azzal hogy nagy darabok, vastag a karjuk és 140-et nyomnak fekve. Lefitymálják a kis 60 kg-s tyúkbélűt -aki történetesen aikidozik - és vagy 3 helyen akasztaná szét az izületét ha nekiállna arcoskodni, hogy ő milyen nagy darab. Érted mire akarok kilyukadni: sokan azt hiszik mert gyúrogatnak 2-3 évet már legyőzhetetlenek.

-----------

Idézet

Ennek az edzéshez nem sok köze... ha a nagyobb tag benyom egyet a "kicsi" fejébe, akkor nem biztos hogy tovább folyik a harc.

De nem nyomott be, mert esélye sem volt rá, az okát lásd fentebb.
Egyébként erre nekem is van egy történetem: Régi melóhelyemen vasárnapi ügyeletet adtunk egy aikidos sráccal. Unatkoztunk mint állat és a harcművészetekről dumáltunk. Szó szót követett, majd kitaláltuk, hogy ne csak dumálgassunk, mutassunk is valamit. Én már akkor is 76-78kg voltam a srác egy jó 15-el kevesebb és egy jó fejjel alacsonyabb. Cipő, zokni le. Poló le. Egy szál rövidnadrágban egy kis küzdelem. (megbeszéltük, hogy lágyékra és fejre nem támadunk, de egyébként minden mehet: ütés, dobás, szorítás stb., ha nem is teljes erővel, de azért nem is maszatolgatva)
Tudtam hogy az aikidosok vigyázni kell.  Mivel a karetékban sokminden alapul a ritmusra, én mindíg aszinkron technikákkal operáltam régebben, elég sikeresen. (Kb olyasmi mint a Részeges karatemesterben lehet látni: higanymozgás tök ritmustalanul, és ütés-rúgás tök rendszertelenül, váratlanul. ) Kivárta még támadok: egy erőtlen egyenes ütés mellkasra és a szemébe nézve majd tizedmásodpercekel később egy rendes rúgás a térdhajlatra. Ez mindíg be szokott jönni. A srác az ütést védte, de már lépett is odébb -így a rúgásom nem talált. De mivel erőből csináltam a lendületemet kihasználta mögém került és a falnak vágott, jelzés képpen kaptam egy vesést, de akár tucatnyit is bevihetett volna.  Igen: klasszikus aikido. Küzdöttönk vagy 20-25 percig. Egy párszor sikerült megütnöm vagy megrúgnom, de a mecs az övé volt egyértelműen. Élesben simán elagyalt volna.
Azóta minden tiszteletem az aikidé. Kár hogy én már öreg vagyok elkezdeni.

Remélem nem voltam nagyon off itt is.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2423 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 10:52

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 10:38

Fanatic engem már válaszra sem méltat, ez ciki, ha nem tud "visszavágni". :)

Bocsánat, nem akartam ott offolni.
Meg van azért más dolgom is. Amint időm engedi válaszolok. Most Leslinek válaszoltam.
Az okos tojást ellenben ki kérem magamnak. Én nem sértetelek meg téged, csak annyit mondtam, hogy az agyatlan gyúrás ciki (bár az igaz, hogy nem írtam oda). Ezt továbbra is fent tartom.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2424 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 11:01

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 10:38

Elárulom, hogy az egyik legnagyobb baromság 2-3 órákat a teremben edzeni -  egy órát kell edzeni intenzíven, nem 2-3 órát az előző napi Forma 1-et megbeszélve, nembeszélve az okosokról, akik 12 sorozatot nyomnak fekve. :D (itt nem az egynyomásos csúcskísérletekről beszélek).

Na az ilyenektől én is megőrülök, belenyom 6-ot és elmegy 10 percre beszélgetni, kérdezem mennyi van még, aszongya még kettő...F@sz@, az még 15-20 perc, pihenésed közben én megcsinálok 4x8-at.
Persze aztán oldalemelésnél megfogja a 18kilósat, mert marha jól néz ki, de olyan szabálytalanul húz bele 3-at, hogy kénytelen voltam kimenni a mosdóba annyira röhögtem..... :D
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#2425 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 11:01

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 11:47

Egyébként, igen, vigyázok az egészségemre. Margarint évek óta nem eszünk, csak vajat, vegetát sem használunk csak sót és IGAZI füszereket.

A vaj miért is jobb?

#2426 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 28. 11:16

Ez igaz, a kondi nem küzdősport és nem is sport.

Maradjunk annyiban, hogy igen jelentős kiegészítő edzés számos sportágban, a sport szerves része. A sportolók teljesítményének alapfeltétele az atletikus felépítés, amit súlyzós edzés (~testépítés) segítségével érnek el.

A futóatléták (elsősorban rövidtáv), a kosárlabdázók (NBA) és sorolhatnám nagyon komoly súlyzós edzéseket végeznek konkrét tevékenységük mellett.

#2427 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 11:24

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 10:57

1ébként a vitaminokkal kapcsolatban a Fanatic-féle okostojások qrvára fel tudják b@szni az agyamat, el is mondom miért.
A hétvégén voltam bent a kórházban nagyanyámnál, aki gyakorllatilag már 2 éve élő halott. Napi kb. 30 gyógyszert szed be. Namost amikor láttam a gyógyszerarzenált, eszembejutott egy könyv, amiben a vitaminokról volt szó, és mondanivalója kb. a következő volt: a gyógyszergyártók természetszerűen lobbiznak a vitaminok ellen (a vitaminok károsak, a vitaminokat túl lehet adagolni, a vitaminok rosszak), mert a gyógyszeripar számára az a jó, ha egy ember beteg. Sőt, továbbmegyünk, a gyógyszeripar számára az a megváltás, ha valaki még nem halott, csak majdnem. Miért? Mert az illetőnek be kell szednie egy csomó szemét gyógyszert, ami ugye a gyártónak szép profitot hoz. Beszedsz 3 gyógyszert, a következő 2 az első 3 mellékhatásainak enyhítésére van, stb.
Nevetséges!
Szóval csak ennyit akartam még ehhez hozzáfűzni, kedves Fanatic, ezen érdemes lenne elgondolkodnod, amikor felelőtlen kijelentéseket teszel!

Először is: jobbulást a nagymamádnak. Tiszta szivemből mondom, elhiheted, mert nekem már egy sincs. Ez nem csak ilyen üres protokoll-mondat, így is gondolm.

A gyógyszereknél csak a mesterséges vitaminok és táplálék kiegészítők hoznak nagyobb profitot a gyártóknak. Lásd Béres-birodalom, Plussz pezsgőtabletták.

Nekem a tanárom úgy tanította, hogy a vitaminok természetes formájukban hatnak a legjobban. Példának a vajat hozta fel. A vajban lévő természetes E vitamin sokkal jobban hasznosul mint a mesterséges tablettákban adagolt. Ugyanez igaz a többi vitaminra is. Ha én hazudok, akkor ő is. Bár harmincvalahány éves volt de a tudományos fokozatai nem fértek ki az ajtóra. A legjobb tanár volt a főiskolán. Röviden: szinergizmus-antagonizmus dolog van az egészben.
A vitaminok jók, de csak természetes formájukban. Vaj, alma, répa, máj, homoktövis stb.
majd még írok, de most mennem kell.

#2428 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 11:33

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 12:01

A vaj miért is jobb?

Nézd meg hogyan és miből készül a vaj és hogyan a margarin, és döntsd el magad.
Azért mert a reklámok azt mondják, még nem biztos, hogy úgy van.

#2429 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 12:00

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 12:24

Először is: jobbulást a nagymamádnak. Tiszta szivemből mondom, elhiheted, mert nekem már egy sincs. Ez nem csak ilyen üres protokoll-mondat, így is gondolm.

A gyógyszereknél csak a mesterséges vitaminok és táplálék kiegészítők hoznak nagyobb profitot a gyártóknak. Lásd Béres-birodalom, Plussz pezsgőtabletták.

Nekem a tanárom úgy tanította, hogy a vitaminok természetes formájukban hatnak a legjobban. Példának a vajat hozta fel. A vajban lévő természetes E vitamin sokkal jobban hasznosul mint a mesterséges tablettákban adagolt. Ugyanez igaz a többi vitaminra is. Ha én hazudok, akkor ő is. Bár harmincvalahány éves volt de a tudományos fokozatai nem fértek ki az ajtóra. A legjobb tanár volt a főiskolán. Röviden: szinergizmus-antagonizmus dolog van az egészben.
A vitaminok jók, de csak természetes formájukban. Vaj, alma, répa, máj, homoktövis stb.
majd még írok, de most mennem kell.

Ez a természetes dolog biztos igaz, DE az a probléma ezzel, hogy egy komoly fizikai munkát végző ember esetében (ide sorolható egy testépítő is, aki 1 órán keresztül mindent beleadva edz) a szervezet számára sokkal nagyobb vitaminadagra van szükség, mintha egész nap a TV előtt ülnék. Ez azért van így, mert a kemény edzés hatására a szervezet rengeteg energiát elhasznál, és az immunrendszer legyengül. Ha csak zöldségekből álló vitamint viszel be, sokkal nagyobb az esély a túledzettségre, nagyobb a megbetegedések kockázata. Emellett a szervezet nem tudja, hogy a bevitt vitamint te miből vitted be. Szerinted értelmezi, hogy te most répát eszel vagy egy vitaminkapszulát? Egyáltalán nem. A szervezet csak azt tudja, hogy van-e elégséges vitamin, vagy nincs.

A többi dologra még mindig nem reagáltál (se itt, se a másik topikban).

A zsírokról: én napi kb. 40-50 gr zsírt eszek, zsír alatt nem disznózsírt kell érteni, hanem olivaolajat, a csirkemellben lévő zsírt, és lenmagolajat. Kb. ennyi. Vajat én soha nem ettem, mert túl zsíros, max margarint.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 09. 28. 12:04 -kor

#2430 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 14:29

Idézet

A testépítés igazi lényege nem a teremben látható. Az egész fejben dől el, és az akaraterőről szól. Heti 4x1 óra művészkedés a súlyokkal senkit nem hoz lázba, ezt látja a kívülálló, csakhogy a testépítés inkább a háttérmunkáról szól, a precíz kajálásról és pihenésről. Egy átlagember ezt a részét nem látja a dolognak. Megnézném, hogy itt akárki képes-e napi rendszerességgel hosszú éveken át napi 8-9 étkezést biztosítani maga számára, és természetesen nem csokikát meg sütit meg krumplistésztát eszik egy testépítő, hanem olyan kajákat, ami fedezi a test összes tápanyagszükségletét. Szóval a testépítő egész nap "sportol", csak ezt nem látod.

És vajon hányan csinálják így? Talán 10%? Másrészt itt meg bejön a képbe az amiket Macika mondott: nem érdekli semmi csak a gyúrás és a gyúrás háttere. Beszűkülnek az emberi kapcsolatai stb... De még mindig azt mondom, hogy nem sport, hanem testformálás.

Idézet

Most nemazért, de te sportoltál valaha vmit? Szerinted a focisták vagy a kézisek miről beszélnek? Ha vki foglalkozik vmivel, akkor szeret arról beszélni, én is régen állandóan a BL meg UEFA kupa meccsekről dumáltam (9 évig fociztam) anno amikor suliba jártam, és a nap fénypontja a Nemzeti Sport megvétele illetve az esti meccs megnézése volt.

Mint kiderült, igen. De az merőben más volt, nekünk nem csak a karate volt a témánk, azt otthagytuk az edzőteremben. (Persze ez nem jelenti azt, hogy nem igyekeztünk karateka módjára élni. Persze itt is volt néhány idióta akinek csak a verekedésről szólt az egész)
Nekem olyan különleges volt minden: Bementünk, meghajlással és hangos osz-szal köszöntöttük a termet, Oyama mester fényképét a terem falán, majd az edzőt és edzőtársainkat is. Meditáció, bemelegítés, erőképző gyakorlatok, új technikák elsajátítása, gyakorlás, formagyakorlatok, esetleg egy kis küzdelem de ott is meghajlással köszöntjük a partnerünket...stb.

Idézet

Ez az ismerőseidet minősíti, és nem a sportot. Mellesleg amikor fociztam, voltak olyan korombeli emberkék, akik szintén gúnyt űztek az átlagemberből, gyakran hangzott el a szájukból a töttyedt, semmittenni akaró, a képernyő előtt csak ordibálni tudó mondatok, gondolom akkor az összes focista is ilyen pöcs. Meg sejtésem szerint minden sportban vannak ilyen emberek.

Lehet, hogy rossz helyen mozogtam idáig, de én ezt láttam. Mintha a testépítőknél hatványozottabban jelentkezne ez a fikázósdi. Mint látod, én általában saját tapasztalataimat szoktam hangoztatni. Én ezeket tapsztaltam.

Idézet

Ez egy érdekes dolog. A testépítés lényege, hogy az idők során minél nagyobb izomtömeget szedjél magadra, miközben persze erősödsz és szálkásodsz (tehát a zsír eltüntetése is a lényeg). A foci lényege egy labdát kergetni. A futás lényege lefutni egy távot. Furcsállni szoktad azt is, amikor egy futó minél gyorsabban akar lefutni egy távot? Vagy azt, hogy egy focista gólt akar lőni? Mert ez kb. ilyen.

Szerintem meg nem ilyen. A futó gyorsabban akar futni, de nem úgy hogy duplájára növeli a lába hosszúságát. Itt is hányszor elhangzott, hogy mázsa 10 vagyok, de ezszerintem kevés. Ugyan már mire? Szerintem nem helyes összemosni a futó eredmény-orientáltságát azzal hogy gyúrós józsi már a telefont sem tudja a füléhez tennni és szétszakadt a bőr a felkarján (olyasmi mint a terhességi csíkok), de szerinte még mindíg vékony a karja.

Idézet

A fehérjebevitel megterheli a vesét, de ez nem azt jelenti, hogy az embernek baja is lesz tőle. Napi akár 3-4 gr/tskg fehérjétől semmi baja nem lesz a vesédnek, ha elegendő mennyiségű folyadékot iszol meg a nap folyamán (4-5 l víz), ami átmossa a vesét. Mellesleg elárulom, hogy ezen kívül egy testépítő összes szerve kicsattan az egészségtől, ugyanis az egész sport főleg a helyes táplálkozásról szól, és egy komoly testépítő nem iszik, nem dohányzik, nem drogozik, nem eszik zsírosan és eleget pihen. Ezzel szemben egy átlagember? Ne nevettessél! Inkább beszéljük arról, hogy a pia vagy a cigi mennyire károsítja a májat vagy a tüdőt?

A vese dologra én nem vennék mérget. Egyes nézetek szerint a a túlzott folyadékbevitel sem tesz jót a vesének. Tök feleslegesen dolgozik. Nem állítom, hogy így van de azért nézzük meg az érem másik oldalát is...
És megint megkérdezem a testépítők közül hány százalék a komoly testépítő, és hány százalék a divatbolond eredményhajhász kis suttyó?

Idézet

Ismét nemtom ehhez mi köze ennek a sportnak. Lehet, hogy vki teljesen elhanyagolja az aerob mozgásokat, de nem ez a jellemző egy komoly testépítőre, aki napi rendszerességgel végez 1-2 óra aerob "munkát", mert itt ezt úgy hivják. Megnézném, hogy egy átlagember mikor lenne erre képes, 20 perc után kiköpné a tüdejét és holtan esne össze, amikor még egy esti 10 perces sétára sem képes.
A kitartásról annyit, hogy ez teljesen egyénfüggő. Lehet, hogy a 60 kg-os emberkéd egy valódi ősparaszt erő (ezt kb. így szokták hívni), de megnézném, hogy mennyit nyom ki nyakból. Miért kéne összehasonlítani a kettőt? Egy melós nem megy el gyúrni, mert nincs rá szüksége/ideje/pénze. Ezzel szemben (és ez pont ellentétes a vélekedéssel) egy informatikus vagy mitomén gyógyszerész elmegy gyúrni, hogy elcseszett, egész nap ülő testét kicsit megdolgoztassa. Aztán akkor van a meglepi, amikor leállsz velük dumálni, és okosabbak nálad.

Az én ismerősem közül összesen 1 ilyen van, aki a gyúrás mellett eljár úszni, futni, túrázni, ha ideje engedi. Az összes többi leedz, aztán go haza tévé alvás és kész. Bár a minta nem reprezentatív, de gyanítom hogy az országos átlag is ilyen.
Látod megint itt a gond: egész nap ülő munkát végez, aztán meló után még lemegy egy alagsori zárt edzőterembe is statikus gyakorlatokat végezni. Ahelyett, hogy pesti viszonylatban kimenne futni a Margit szigetre, vagy bringával kitekerne valahová a zöldbe. A futógéptől meg a lépcsőző géptől mindíg elkap a röhögés.

Egyébként basszus, én itt a gyúró topikban igencsak kissebbségben vagyok :D

#2431 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:04

Idézet

És vajon hányan csinálják így? Talán 10%? Másrészt itt meg bejön a képbe az amiket Macika mondott: nem érdekli semmi csak a gyúrás és a gyúrás háttere. Beszűkülnek az emberi kapcsolatai stb... De még mindig azt mondom, hogy nem sport, hanem testformálás.

Lényegtelen hányan csinálják így, én a valódi sportolókról beszélek, nem a hobbygyúrósokról.
Az emberi kapcsolatokkal kapcsolatban nemtom miből feltételezed, hogy beszükül, stb., netán ismersz több ilyen beszükült embert? :)

Idézet

Lehet, hogy rossz helyen mozogtam idáig, de én ezt láttam. Mintha a testépítőknél hatványozottabban jelentkezne ez a fikázósdi. Mint látod, én általában saját tapasztalataimat szoktam hangoztatni. Én ezeket tapsztaltam.

A testépítőknél biztos nem, legfeljebb a gyúrómatyikra. A testépítők 99%-ban jókedélyü, jópofa emberek, gondolod majd leáll mást "gyúnyolni", amikor van neki elég baja anélkül is? Javaslom beszélgess 1-2 ilyen emberrel.

Idézet

A vese dologra én nem vennék mérget. Egyes nézetek szerint a a túlzott folyadékbevitel sem tesz jót a vesének. Tök feleslegesen dolgozik. Nem állítom, hogy így van de azért nézzük meg az érem másik oldalát is...
És megint megkérdezem a testépítők közül hány százalék a komoly testépítő, és hány százalék a divatbolond eredményhajhász kis suttyó?

Ismét egy "fantasztikus" nézet. :D Ezzel csak az a probléma, hogy minél több vizet iszol, annál kevesebb melója van a vesének. ;) Ennek is utána lehet olvasni.
testépítő vs. eredményhajhász kis suttyó: fogalmam sincs, de mivel én elejétől fogva a testépítőkről beszélek (visszaolvashacc), így gyakorlatilag mindent amit írsz, én rájuk értelmezem. A kis suttyók nem érdekelnek.

Idézet

Szerintem meg nem ilyen. A futó gyorsabban akar futni, de nem úgy hogy duplájára növeli a lába hosszúságát. Itt is hányszor elhangzott, hogy mázsa 10 vagyok, de ezszerintem kevés. Ugyan már mire? Szerintem nem helyes összemosni a futó eredmény-orientáltságát azzal hogy gyúrós józsi már a telefont sem tudja a füléhez tennni és szétszakadt a bőr a felkarján (olyasmi mint a terhességi csíkok), de szerinte még mindíg vékony a karja.

Nem érted a lényeget. Mindkét sportnak van egy célja, a futónak az idő javítása, a testépítőnek az izom növelése és kidolgozása. Gyúró józsit én még nem sokat láttam, max az éjszakában, de az ismétcsak nem testépítő. valaki azért gyúr, mert a melójánál fogva szüksége van rá, kell az elrettentő kinézet.
szerk: azok a szakadások pontosan terhességi csíkok (striák)

Idézet

Az én ismerősem közül összesen 1 ilyen van, aki a gyúrás mellett eljár úszni, futni, túrázni, ha ideje engedi. Az összes többi leedz, aztán go haza tévé alvás és kész. Bár a minta nem reprezentatív, de gyanítom hogy az országos átlag is ilyen.
Látod megint itt a gond: egész nap ülő munkát végez, aztán meló után még lemegy egy alagsori zárt edzőterembe is statikus gyakorlatokat végezni. Ahelyett, hogy pesti viszonylatban kimenne futni a Margit szigetre, vagy bringával kitekerne valahová a zöldbe. A futógéptől meg a lépcsőző géptől mindíg elkap a röhögés.

Ismét nem fogod a lényeget. A lényeg az, hogy mozog. Az átlagember még erre sem képes. Nemhogy este nem megy el sehova (inkább TV-zik), de nappal sem ha van rá ideje.

A futógépnek és lépcsőzőnek megvan a maga "kis" szerepe: a zsír elégetéséhez adott pulzustartományon belül kell aerob mozgást végezni, ezt sokkal könnyebb megoldani egy gépen, mint kint a szabadban. Az adott pulzustartomány alatt nem történik semmi, felette viszont izomleépülés következik be.

Mostmár viszont nem fogok többet magyarázkodni, mert felesleges olyan emberrel vitatkozni, eszmecserélni, aki az adott témában nincs legalább alapszinten kimüvelve. Nem veszed a fáradtságot arra, hogy utánaolvass azoknak a dolgoknak, amiket alapból köpköcc.

sorry a rövid ü-kért, nincs hosszú ü-m. :D

Szerkesztette: fLeSs 2005. 09. 28. 15:22 -kor

#2432 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:17

Ja még annyit, hogy én meg a harcmüvészeteket nem tekintem sportnak. Miért lenne az? ;)

#2433 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:24

Ez igaz, a kondi nem küzdősport és nem is sport. -----------

Egy kérdés mi az hogy a testépítés nem sport?Azért kicsit gondolkodj már el.
Mert ha a sakkra mondod megértem (pedig az is az).Azért költői tulzásokat kerülni kellene szerintem.
Csak szólok hogy testépítésbe is lehet edződ ha megfizeted!És elhiheted a szuszt kihajtaná belőled.
(Szerintem) :reklamacio:

Szerkesztette: enzimke 2005. 09. 28. 16:22 -kor

#2434 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:32

O F F

Dorien!
Még a héten elmegyek a terembe, és befizetem a havi bérletet. Aztán jövő héttől valahogy össze kellene egyeztetni a dolgot, mert már ideje lenne edzenem(nyáron meló, most suli..).

Amit PÜ-ben írtál időpontok, azok kb nekem is megfelelnek, úgyhogy nincs akadály.
Egy dolog..., meg kellene beszélni, hogy Te mekkora súlyokkal dolgozol. Én főleg mell+kar edzést csinálok, de később kell a többire is dolgoznom, mert nem leszek "arányos".

O N
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2435 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 16:03

Idézet: Poopa - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 16:32

Amit PÜ-ben írtál időpontok, azok kb nekem is megfelelnek, úgyhogy nincs akadály.
Egy dolog..., meg kellene beszélni, hogy Te mekkora súlyokkal dolgozol. Én főleg mell+kar edzést csinálok, de később kell a többire is dolgoznom, mert nem leszek "arányos".

Király! :)

Nem dolgozom nagy súlyokkal, idén kezdtem a dolgot.
Fekvenyomás 52,5~
Guggolás keretben 70~
Felhúzás 70-75~, de ezt most mellőzöm, mert kicsit kikészült a derekam. Szerintem guggolás helyett is lábtolás lesz most.

Szerintem mielőbb állj neki az összes izomcsoport edzésének, jót fog tenni. :up:

Szerkesztette: Dorien 2005. 09. 28. 16:03 -kor

#2436 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 16:09

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 17:03

Király! :)

Nem dolgozom nagy súlyokkal, idén kezdtem a dolgot.
Fekvenyomás 52,5~
Guggolás keretben 70~
Felhúzás 70-75~, de ezt most mellőzöm, mert kicsit kikészült a derekam. Szerintem guggolás helyett is lábtolás lesz most.

Kiegészítőt tolsz mellé?

Idézet

Szerintem mielőbb állj neki az összes izomcsoport edzésének, jót fog tenni. :up:

Igen, az lesz.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2437 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 16:12

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 16:04

Lényegtelen hányan csinálják így, én a valódi sportolókról beszélek, nem a hobbygyúrósokról.
Az emberi kapcsolatokkal kapcsolatban nemtom miből feltételezed, hogy beszükül, stb., netán ismersz több ilyen beszükült embert? :)

A testépítőknél biztos nem, legfeljebb a gyúrómatyikra. A testépítők 99%-ban jókedélyü, jópofa emberek, gondolod majd leáll mást "gyúnyolni", amikor van neki elég baja anélkül is? Javaslom beszélgess 1-2 ilyen emberrel.

Ismét egy "fantasztikus" nézet. :D Ezzel csak az a probléma, hogy minél több vizet iszol, annál kevesebb melója van a vesének. ;) Ennek is utána lehet olvasni.
testépítő vs. eredményhajhász kis suttyó: fogalmam sincs, de mivel én elejétől fogva a testépítőkről beszélek (visszaolvashacc), így gyakorlatilag mindent amit írsz, én rájuk értelmezem. A kis suttyók nem érdekelnek.

Nem érted a lényeget. Mindkét sportnak van egy célja, a futónak az idő javítása, a testépítőnek az izom növelése és kidolgozása. Gyúró józsit én még nem sokat láttam, max az éjszakában, de az ismétcsak nem testépítő. valaki azért gyúr, mert a melójánál fogva szüksége van rá, kell az elrettentő kinézet.
szerk: azok a szakadások pontosan terhességi csíkok (striák)

Ismét nem fogod a lényeget. A lényeg az, hogy mozog. Az átlagember még erre sem képes. Nemhogy este nem megy el sehova (inkább TV-zik), de nappal sem ha van rá ideje.

A futógépnek és lépcsőzőnek megvan a maga "kis" szerepe: a zsír elégetéséhez adott pulzustartományon belül kell aerob mozgást végezni, ezt sokkal könnyebb megoldani egy gépen, mint kint a szabadban. Az adott pulzustartomány alatt nem történik semmi, felette viszont izomleépülés következik be.

Mostmár viszont nem fogok többet magyarázkodni, mert felesleges olyan emberrel vitatkozni, eszmecserélni, aki az adott témában nincs legalább alapszinten kimüvelve. Nem veszed a fáradtságot arra, hogy utánaolvass azoknak a dolgoknak, amiket alapból köpköcc.

sorry a rövid ü-kért, nincs hosszú ü-m. :D

Első bekezdéseddel kicsit ködösítesz. Attól még, hogy nem veszel tudomást a hobbygyúrósokról, gyurmmatyikról, gyúrós józsikról, attól még ott vannak és gyanítom hogy ők vannak többen.Nekem legalább is több ilyenhez volt szerencsém, mint a hozzád hasonló komoly emberekkel. 
Én a tapasztalataimat empirikus úton gyűjtöm.

Igen több ilyen embert ismerek akiknek csak a gyúrás létezik és semmi más. Többségüknek barátnője sincs. Van egy srác akinek van felesége, de gyakorlatilag egymás mellett élnek, a srác csak aludni jár haza. A legszélsőségesebb egy másik fickó. Most 23 éves, de 16 évessen volt utoljára barátnője, azóta csak az edzés. Egyszerűen nem fér bele az idejébe egy kapcsolat.  Most azt hiszed kormolok, de nem. Nézd, én ezt látom.

A veséről: én ezt egy orvosi könyvben olvastam -bár továbbra sem állítom hogy így van - A könyv címe: Testünk titkai. Az volt ott írva, hogy a sok viz ugyanolyan káros mint a kevés folyadék. Egy középszert kell tartani, az az ideális.

Kicsit elbeszélünk egymás mellett: Én azt mondom, hogy mintha a testépítőknek torzulna egy kicsit az én-képük. Gyönyörű felsőteste van, hatalmas karja, ám ő mégis véznának látja magát. Még akkor is, ha már szakad szét a bőr a karján.

Megint elbeszélünk:
Mozog, de hogyan? Ha már elszánta magát hogy megmozdul, akkor két lehetőség közül a könnyebbet választja. Holott pont a nehezebb tenne jót neki igazán.

Te tájékozatlansággal vádolsz, én viszont elfogultsággal.
Neked csak a komoly testépítők számítanak te csak azokról beszélsz, én meg mindenkiről aki lejárkál rendszeressen edzőtermekbe és jól-rosszul súlyokat emelget.

Részemről is hagyjuk a vitát, eltérően gondolkodunk dolgokról, de ez nem feltétlen baj.
Minden tiszteletem a tiéd, hogy ilyen komolyan veszed! Valószinűleg nagyon jó karatéka is vált volna belőled, ha abba az irányba indulsz! Béke veled!  :)

#2438 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 16:21

Idézet: Poopa - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 17:09

Kiegészítőt tolsz mellé?

Csak tejsavófehérjét, napi 2 adagot. Edzés után szőlőcukor + egyéb szénhidrát is megy mellé. (zabpehely, Hamlet, banán, stb.)

#2439 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 16:25

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 17:12

A veséről: én ezt egy orvosi könyvben olvastam -bár továbbra sem állítom hogy így van - A könyv címe: Testünk titkai. Az volt ott írva, hogy a sok viz ugyanolyan káros mint a kevés folyadék. Egy középszert kell tartani, az az ideális.

Vannak emberek, akik túlitták magukat és meghaltak.
Azért általában nem ez a jellemző, inkább az, hogy túl keveset iszunk.

#2440 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 16:31

Vaj témára visszatérve: Én nagyon szeretem, de tele van telített zsírokkal, ami nem túl jó, szóval csak mértékkel. A margarin (általában) növényi olajokból készül, amik telítetlenek és hozzájárulnak a jó vérkeringéshez. A többszörösen telítetlen olajok (Omega-3) meg a legjobbak, a diófélék, különféle olajos magvak, tengeri halak tartalmaznak ilyet főleg, de van a Flórában, Floriolban is.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.