Idézet: leslie - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 9:48
Idézet (Fanatic @ 2005. szept. 28., szerda - 8:05)
Áttettem ide, h ne offoljuk szét a cikis topicot.
Ha elégedett vagy magaddal, akkor jó, erre törekszik az ember végül is.
Magasság/testsúly index egy olyan dolog, amit átlagemberekre méreteztek. 180/100 vok, mégsem mondja senki, h kövér vagyok, mert nem zsírból jön össze a súly rajtam.
Nézd, veséből van 2 is, eléggé redundáns egy cucc. Ha sok folyadékot tolsz, akkor bőven kimegy a felesleg. Ha már ilyen szinten aggódsz az egészségedért, akkor felteszem, h eleve csak bio kaját eszel, vmint városba nem jársz, mert itt a levegő sem felel meg az elvárásaidnak. Ja, és bagó, alkohol gondolom egy csepp sem.
Lehet lazsálva gyúrni. Lehet pörgősen, kis súllyal, intenzíven edzeni. Lehet bazi nagy súlyokat használni, de ott pihenni kell közben. Saccra 30 másodperc-2 perc, így működnek az izmok.
Jártam én is küzdősportra, de le kellett állnom vele, mert nem értem rá rendszeresen.
Megmondom, h miért gyúr ennyi ember. Egy akármilyen edzésre időre kell járni. Itt csak lemész, átöltözöl, és hajrá, és nem kell hozzá semmi spec. felszerelés sem.
Az, amiről beszélsz az 4-5 év inkább, de ha már írok időt, akkor 8-10 év. 1-2 év alatt csak durva cuccal tudsz haladni akkorát. Nagyon durva cuccal.
Minden sportban ott a dopping. Ebben is. Senki nem tagadta, h nem lehet szerezni, bármit beszerzek, bármikor, de soha nem használtam semmit.
Ezzel maximálisan egyetértek, de erről nem a gyúrás tehet. Hanem az agyatlanság, hamis értékrendek.
Ez szép, és jó, de ha a mesterre ráraknám ezt a súlyt, akkor mint a ropi, úgy törne össze. Én nem erre hajtok. Ő nem arra, hogy jön ez ide?
Szintén más téma. A kondi nem küzdősport. Attól még lehet a nagyobb erősebb, tehát ezt én nem úgy értelmezem, h a kicsi erősebb volt.

Bunyóban nem feltétlen az erősebb nyer.
Nézd, 50 évesen a művese állomáson feküdve elég sovány vigasz, hogy a vese redundáns szerv....
De nehogy félre értsd, tiszta szivemből kívánok neked jó egészséget és hosszú életet. Ez most full komolyan mondom...
Egyébként, igen, vigyázok az egészségemre. Margarint évek óta nem eszünk, csak vajat, vegetát sem használunk csak sót és IGAZI füszereket. Kerüljük a tesco gazdaságos cucokat. Húst igyekszünk ismert helyről venni (ez itt vidéken könnyű), zöldséget meg a helyi kispiacról. Minnél csúnyább és kissebb:annál jobb.
Kenyérből a tök sima félbarnát. Ha tudnád mi van a mai rozskenyerekbe meg egészségesnek kikiáltott magoskenyerekbe, te sem vennéd meg.
Na látod ez a különbség: Gyúrogatni lehet akkor amikor ráérünk, de egy edzésen mondjuk este hatra ot kell lenni kedden és pénteken. Úgy kell élni, hogy ez menjen. Már azért is meg kell küzdeni, hogy menni tudjál. Nekem sem sikerült. Én 12-17 éves koromig Kyokushinkay kartéztam. Semmi nem kell hozzá csak egy gi.
Késni nem volt tanácsos mert 1-2 kört békázni kellett. Minden kihagyott edzésért 4 kör béka volt a büntetés. Mire megcsináltam a 4 kört görcsöt kapott a combom és orraestem. Volt röhögés ezerrel. akkor nagyon megalázó volt, de ma már rájötem, hogy ezek a kis dolgok tanítanak meg elviselni a nagy csapásokat.
Lazáskodni, dumálgatni megint nem lehetett. Egy cimborára már többször rászólt már az edző, hogy maradjon csendbe, viselkedjen karatekához méltóan, de nem. Ekkor elege lett kiállította a falhoz és a többieknek (vagy 40 embernek) egy-egy gyomrost kellett neki adni, de erőset ám, mert ott állt és figyelt. Aki nem ütött erőset, azt melléállította (így engem is). Kemény büntetés? Igen. Szadista? Igen. Ám az élet sokszor keményebb és szadistább.
Szerintem ezért nem sport a gyúrás, csak testformálás.
Látd: megint itt a baj. Minden sportban jelen van a dopping, de a normális sportokban csak a felsőbb, versenysport szintjén és ott is orvosi ellenörzéssel (Nem mondja nekem senki, hogy Anus Adriánéknál nem volt benne mindenki mert - bár nem vagyok agreszív tipus - arcon ütöm). Ám az edzőtermekben az amatőr tömegek is könnyedén hozzáférnek a doppingszerekhez és agyatlanul, minden kontroll nélkül használják.
Egy csöppnyi hencegést éreztem ki a hozzászólásodból, hogy te 190 kg-t kinyomsz, a Shaolin mester ezért hoztam fel. Én az ő teljesítményét értékesebbnek tartom. Ennyi. Valószínűleg ha téged állítanának két ujjadra kézen, mentőautó vinne be a balesetire.
Ez igaz, a kondi nem küzdősport és nem is sport. Ám mégis sokan operálnak azzal hogy nagy darabok, vastag a karjuk és 140-et nyomnak fekve. Lefitymálják a kis 60 kg-s tyúkbélűt -aki történetesen aikidozik - és vagy 3 helyen akasztaná szét az izületét ha nekiállna arcoskodni, hogy ő milyen nagy darab. Érted mire akarok kilyukadni: sokan azt hiszik mert gyúrogatnak 2-3 évet már legyőzhetetlenek.
-----------
Idézet
Ennek az edzéshez nem sok köze... ha a nagyobb tag benyom egyet a "kicsi" fejébe, akkor nem biztos hogy tovább folyik a harc.
De nem nyomott be, mert esélye sem volt rá, az okát lásd fentebb.
Egyébként erre nekem is van egy történetem: Régi melóhelyemen vasárnapi ügyeletet adtunk egy aikidos sráccal. Unatkoztunk mint állat és a harcművészetekről dumáltunk. Szó szót követett, majd kitaláltuk, hogy ne csak dumálgassunk, mutassunk is valamit. Én már akkor is 76-78kg voltam a srác egy jó 15-el kevesebb és egy jó fejjel alacsonyabb. Cipő, zokni le. Poló le. Egy szál rövidnadrágban egy kis küzdelem. (megbeszéltük, hogy lágyékra és fejre nem támadunk, de egyébként minden mehet: ütés, dobás, szorítás stb., ha nem is teljes erővel, de azért nem is maszatolgatva)
Tudtam hogy az aikidosok vigyázni kell. Mivel a karetékban sokminden alapul a ritmusra, én mindíg aszinkron technikákkal operáltam régebben, elég sikeresen. (Kb olyasmi mint a Részeges karatemesterben lehet látni: higanymozgás tök ritmustalanul, és ütés-rúgás tök rendszertelenül, váratlanul. ) Kivárta még támadok: egy erőtlen egyenes ütés mellkasra és a szemébe nézve majd tizedmásodpercekel később egy rendes rúgás a térdhajlatra. Ez mindíg be szokott jönni. A srác az ütést védte, de már lépett is odébb -így a rúgásom nem talált. De mivel erőből csináltam a lendületemet kihasználta mögém került és a falnak vágott, jelzés képpen kaptam egy vesést, de akár tucatnyit is bevihetett volna. Igen: klasszikus aikido. Küzdöttönk vagy 20-25 percig. Egy párszor sikerült megütnöm vagy megrúgnom, de a mecs az övé volt egyértelműen. Élesben simán elagyalt volna.
Azóta minden tiszteletem az aikidé. Kár hogy én már öreg vagyok elkezdeni.
Remélem nem voltam nagyon off itt is.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."