HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés, testsúlynövelés, sport,és egyéb nyalánkságok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés, testsúlynövelés, sport,és egyéb nyalánkságok Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 28. 16:38

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 17:21

Csak tejsavófehérjét, napi 2 adagot. Edzés után szőlőcukor + egyéb szénhidrát is megy mellé. (zabpehely, Hamlet, banán, stb.)

Nekem is vennem kell valamit... fehérje+foszfát lesz szerintem..

Bár eddig nem mondtam, de az én karom nagyon hajlamos a szétszakadásra.. bármiféle kiegészítő nélkül (!) amikor a  6x6 40-45 kiló bicepsz (franciarúddal) ment, akkor meglehetősen szétrepedt... Hangsúlyozom! Minden cucc nélkül...!

Szerkesztette: Poopa 2005. 09. 28. 16:40 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2442 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:19

Idézet: Poopa - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 15:32

Én főleg mell+kar edzést csinálok, de később kell a többire is dolgoznom, mert nem leszek "arányos".

Ne hibázz, az elejétől fogva ne hanyagolj el komplett testrészeket. Mind fontos, megvan a szerepe. Erős hát, váll nélkül sem fogsz komolyan fekvenyomni, de kell a láb is, h stabilan kitámassz, és egy erős has is kell, h ne jöjjön ki a beled közben. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2443 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:20

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 17:31

Vaj témára visszatérve: Én nagyon szeretem, de tele van telített zsírokkal, ami nem túl jó, szóval csak mértékkel. A margarin (általában) növényi olajokból készül, amik telítetlenek és hozzájárulnak a jó vérkeringéshez. A többszörösen telítetlen olajok (Omega-3) meg a legjobbak, a diófélék, különféle olajos magvak, tengeri halak tartalmaznak ilyet főleg, de van a Flórában, Floriolban is.

Nekem erre azt mondta a tanárom, hogy a vajnak nagyon rossz a marketing kommunikációja. Túl van hangsúlyozva, hogy mennyi telitett zsírsav van benne, ám az hogy tele van természetes tokoferollal, ami nagyon jól is hasznosul jótékony homály fedi. A margarin gyártóknak jótékony.

Ezzel szemben a margarin hiába van növényi olajból annyi kémiai és fizikai átalakításon megy keresztül, hogy az már nem ugyan az az anyag. Tehát nem olyan mintha dermedés pontra hűtenél egy sima növényi olajat. Csináltak egy kisérletet is: patkányoknak adtak vajat is és margarint is. A vajat jóízűen megették, míg a margarint csak szagolgatták, nem imerték fel táplálékként.
Láttál már ipari sütőmargarint? Fehér színű, iztelen szagtalan anyag. leginkább a szilikonzsírra emlékeztet. Nagyon gusztustalan.

A margarin mire a színes dobozba kerül túl van egy hidrogénezésen, emulgeáláson (ált emulgeáló szerekkel mert úgy könnyebb), kerül bele színezék (ha szerncséd van karotin, ha nincs akkor más), antioxidánsnak mesterséges tokoferol (így rá lehet írni, hogy E vitaminnal dúsított), és a biztonság kedvéért egy kis tartósító is. Nézz utánna ha érdekel a margarin gyártás...

Megin egy hatalmas téveszme hogy az oliva olaj milyen egészséges. Igen, a disznózsírnál biztos jobb, de egy sima mezei hidegen sajtolt napraforgó olaj simán lemossa összetétel szempontjából.
Az olivának a telítetlen zsírssav tartalma 86% de ebból csupán 9% többszörösen telítetlen és 14% a telített. Míg a napraforgó olajnak 89% telítettlen zsírsav, ám ebből 69% a többszörösen telítetlen és 11% a telített. 9-69! Majdnem kiesett a könyv a kezemből. Pont akkoriban kezdődött az oliva olajok eröltetett népszerűsítése. 

Tudom, megint okostojás vagyok, de ezek tények.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2444 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:21

Idézet: Poopa - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 16:38

Bár eddig nem mondtam, de az én karom nagyon hajlamos a szétszakadásra.. bármiféle kiegészítő nélkül (!) amikor a  6x6 40-45 kiló bicepsz (franciarúddal) ment, akkor meglehetősen szétrepedt... Hangsúlyozom! Minden cucc nélkül...!

Ez bőr kérdése, nem cuccé. Van, aki cuccal sem reped, van, aki nélküle is. A repedés nem feltétlen jele annak, h vki cuccolt.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2445 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:27

Idézet: leslie - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 19:21

Ez bőr kérdése, nem cuccé. Van, aki cuccal sem reped, van, aki nélküle is. A repedés nem feltétlen jele annak, h vki cuccolt.

Értem.

Mindenesetre eddig mindig kérdezték, hogy mit nyomok... mondom "semmit vazze", erre jönnek a csalfa vigyorok... és a sötét gondolatok...

Kellemetlen a bőrrepedés, mert elég hosszú idő kell, mire helyrejön.. Sajna addigra még jobban megterhelem, így nem tud rendbejönni már vagy fél éve.

#2446 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:57

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 16:17

Ja még annyit, hogy én meg a harcmüvészeteket nem tekintem sportnak. Miért lenne az? ;)

Menj le Kempozni, és megtudod. :omg: :D

Szerkesztette: Etele 2005. 09. 28. 18:59 -kor

#2447 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:59

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 17:12

Valószinűleg nagyon jó karatéka is vált volna belőled, ha abba az irányba indulsz! Béke veled!  :)

A foci mellett 3 évig taek-won-do-ztam. ;)

#2448 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 19:01

Idézet: Etele - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 19:57

Menj le Kempozni, és megtudod. :omg: :D

:rolleyes:  :omg:

#2449 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 19:02

Idézet: Poopa - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 19:27

Értem.

Mindenesetre eddig mindig kérdezték, hogy mit nyomok... mondom "semmit vazze", erre jönnek a csalfa vigyorok... és a sötét gondolatok...

Kellemetlen a bőrrepedés, mert elég hosszú idő kell, mire helyrejön.. Sajna addigra még jobban megterhelem, így nem tud rendbejönni már vagy fél éve.

A striák nem fognak elmúlni, csak elhalványodnak. Előre szólok (mielőtt megkérdezed :)), hogy kenegetni felesleges, semmit nem ér.

#2450 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 19:04

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 20:02

A striák nem fognak elmúlni, csak elhalványodnak. Előre szólok (mielőtt megkérdezed :)), hogy kenegetni felesleges, semmit nem ér.

Valahogy sejtettem. ;)

#2451 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 19:04

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 19:20

Nekem erre azt mondta a tanárom, hogy a vajnak nagyon rossz a marketing kommunikációja. Túl van hangsúlyozva, hogy mennyi telitett zsírsav van benne, ám az hogy tele van természetes tokoferollal, ami nagyon jól is hasznosul jótékony homály fedi. A margarin gyártóknak jótékony.

Ezzel szemben a margarin hiába van növényi olajból annyi kémiai és fizikai átalakításon megy keresztül, hogy az már nem ugyan az az anyag. Tehát nem olyan mintha dermedés pontra hűtenél egy sima növényi olajat. Csináltak egy kisérletet is: patkányoknak adtak vajat is és margarint is. A vajat jóízűen megették, míg a margarint csak szagolgatták, nem imerték fel táplálékként.
Láttál már ipari sütőmargarint? Fehér színű, iztelen szagtalan anyag. leginkább a szilikonzsírra emlékeztet. Nagyon gusztustalan.

A margarin mire a színes dobozba kerül túl van egy hidrogénezésen, emulgeáláson (ált emulgeáló szerekkel mert úgy könnyebb), kerül bele színezék (ha szerncséd van karotin, ha nincs akkor más), antioxidánsnak mesterséges tokoferol (így rá lehet írni, hogy E vitaminnal dúsított), és a biztonság kedvéért egy kis tartósító is. Nézz utánna ha érdekel a margarin gyártás...

Megin egy hatalmas téveszme hogy az oliva olaj milyen egészséges. Igen, a disznózsírnál biztos jobb, de egy sima mezei hidegen sajtolt napraforgó olaj simán lemossa összetétel szempontjából.
Az olivának a telítetlen zsírssav tartalma 86% de ebból csupán 9% többszörösen telítetlen és 14% a telített. Míg a napraforgó olajnak 89% telítettlen zsírsav, ám ebből 69% a többszörösen telítetlen és 11% a telített. 9-69! Majdnem kiesett a könyv a kezemből. Pont akkoriban kezdődött az oliva olajok eröltetett népszerűsítése. 

Tudom, megint okostojás vagyok, de ezek tények.

A margarinnal kapcsolatban amikor még fogyasztottam, én még úgy voltam, hogy jobb, mint a vaj, de hangsúlyozom, akkor még nem izgatott a dolog különösebben, nem is olvastam utána, és mivel már lassan 1 éve egy grammot sem ettem, így nem is érdekel. :)
Az oliva vs napraforgóolajjal kapcsolatban én pont a fordítottják olvastam. ;) :)

Szerkesztette: fLeSs 2005. 09. 28. 19:05 -kor

#2452 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 19:21

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 20:01

:rolleyes:  :omg:

Nem értem miért pislogsz, ráadásul ha valóban taek-won-do-ztál három évig (és nem csak lötyögtél az edzéseken), akkor még azt sem értem, miért beszélsz olyan zöldségeket, hogy a harcművészeteket nem tekinted sportnak. Nemhogy sport, de versenysport is nagy részük. :omg: 

Na mindegy, én nem akarlak meggyőzni semmiről (nem is lehet), további jó gyúrást (sportolást :D ).

Szerkesztette: Etele 2005. 09. 28. 19:23 -kor

#2453 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 19:34

Idézet: Poopa - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 19:27

Értem.

Hm... lehet, hogy ez alkat/bőrtípus kérdése...

Régebben két haverral jártam gyúrni, nagyjából egyformán fejlődtünk, mégis, ők csíkosodtak (nem egyforma intenzitással :) ) én meg nem. :think:

#2454 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 20:21

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 19:20

Azért talán ne arra adjunk, hogy mi az, amit a patkányok esznek.
Sokkal inkább arra, hogy mit eszik az, akire hasonlítani akarunk.

Idézet

Megint egy hatalmas téveszme hogy az oliva olaj milyen egészséges. Igen, a disznózsírnál biztos jobb, de egy sima mezei hidegen sajtolt napraforgó olaj simán lemossa összetétel szempontjából.

Az olívaolaj szerintem is túl van reklámozva, messze nem ér annyit, amennyi az ára.
Inkább eszegetek nyers olívabogyót, annak az ízét is szeretem. Pizzára, olasz salátákra is príma. :up:
Wherever you go, go with all your heart.

#2455 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 20:21

Idézet: Etele - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 20:21

Nem értem miért pislogsz, ráadásul ha valóban taek-won-do-ztál három évig (és nem csak lötyögtél az edzéseken), akkor még azt sem értem, miért beszélsz olyan zöldségeket, hogy a harcművészeteket nem tekinted sportnak. Nemhogy sport, de versenysport is nagy részük. :omg: 

Na mindegy, én nem akarlak meggyőzni semmiről (nem is lehet), további jó gyúrást (sportolást :D ).

Az inkább felfelé nézegetés akart lenni, utalva a fentebb említett tékvándóra. :)
Az edzéseket nem mondanám lötyögésnek. :) A foci mellett talán ennek is köszönhetem, hogy a lábam máig erős testrészem (épp 150 kilóval szériázok guggolásban). :) És hát nem mondanám lomhának sem a mozgásomat/rúgásaimat ennek ellenére sem, mondjuk lehet, hogy lerúgok egy almát egy 180 cm-es emberke fejéről. :)
A küzdősportok annyira sportok, mint a testépítés. Nekem. :)

#2456 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 20:27

Idézet: Etele - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 20:34

Hm... lehet, hogy ez alkat/bőrtípus kérdése...

Régebben két haverral jártam gyúrni, nagyjából egyformán fejlődtünk, mégis, ők csíkosodtak (nem egyforma intenzitással :) ) én meg nem. :think:

Akkor te ilyen szempontból szerencsésebb vagy... nekem 1-2 hónap aktív edzés után (tömegelés, nagy súlyok) már idegesítően repedt. :(

#2457 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 20:36

Idézet: Poopa - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 17:38

Nekem is vennem kell valamit... fehérje+foszfát lesz szerintem.

Kreatin foszfát?
Én azt olvastam, hogy a monohidrát jobb.

Bodybuilder.hu - Kreatin
Wherever you go, go with all your heart.

#2458 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 20:48

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 21:36

Kreatin foszfát?
Én azt olvastam, hogy a monohidrát jobb.

Bodybuilder.hu - Kreatin

ismerek 2 embert, akinek a monohidrát semmit nem ér, a foszfáttól viszont erősek lesznek mint állat. :)
ki kell próbálni.

#2459 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 20:52

Szomszédom (full kezdő, 18 éves) most ezt kezdte el tolni. K A T T

Jelzem, teljesen a 0-ról! Tehát lement a terembe (elsőnek!) és akkor már szedte is beefele aznap reggel...
Szerk.: Jah, és 100 szemes kúrát csinál.. napi 4 szemmel.
Azóta is írok neki minden nap 2 mail-t, hogy azonnal fejezze be.... de nem normális, nem ért a szép szóból. :(

---

A monohidrát nálam nem jött be... energikusabb lettem, de erősebb nem.

Szerkesztette: Poopa 2005. 09. 28. 20:55 -kor

#2460 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 20:58

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 21:21

...
A küzdősportok annyira sportok, mint a testépítés. Nekem. :)

VS

Idézet

Ja még annyit, hogy én meg a harcmüvészeteket nem tekintem sportnak. Miért lenne az?

Most vagy fogalomzavarban szenvedsz (ugyanis a harcművészetek nagy része küzdősport, és a testépítést sportnak tekinted), vagy nem tudom. :think:

(Hm, a taek-won-do szerinted nem harcművészet? :think: )

Na mind1.  :smoker:

Speciel nem értem hogy jön ahhoz, hogy sport-e vagy sem a harcművészetek az, hogy mennyire lomha vagy sem a mozgásod, és kinek mit rúgsz le a fejéről, de sebaj, nem kell mindent értenem. :D

De abba is hagyom, mert ez kissé  :offtopic: itt már.

Megyek vissza BLt nézni... :) Sport az is (mármint a foci, és nem a nézése). :D

Szerkesztette: Etele 2005. 09. 28. 21:00 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »