HWSW Informatikai Kerekasztal: Kutyák, macskák és egyéb állatfajták.. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kutyák, macskák és egyéb állatfajták.. Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 25. 12:14

Sziasztok!

Van két cicánk, testvérek, egy fiú és egy lány, mindketten ivartalanitva lettek.
A fiú cica elég rossz, minden hülyeségben benne van [kiissza a pohárból az ásványvizet, de csak pohárból. tálból már nem kell neki. :)], bár azt vettük észre, hogy általában a lány buzditja ezekre. [pl. be van csukva a háló ajtó, a fiú cica felugrik, lenyitja a kilincset, kinyitja az ajtót, és beengedi a lányt. :)]

Amiért irok: egy jó fél éve kezdődött a fiúnál, hogy összevissza pisil a lakásban. Pontosabban van 5-6 hely, ahova visszajár, attól függően hogy melyik helyét torlaszoljuk el. Az esetek nagy részében a franciaerkély ajtaja elé szokott, de egy ideig a konyha  hütő előtti része volt a favorit.
Elég sok mindent kipróbáltunk, az állatorvos azt mondta, viselkedési probléma, de nem nagyon szeretném ennyiben hagyni, mert elég idegesitő.

Próbáltuk, hogy egész nap csak vele foglalkoztunk, néha segitett, de nem nagyon láttam összefüggést.
Tudni kell még, hogy a hálóba nem jöhetnek be, az ajtaja zárva, igy éjjel egyedül vannak, ekkor szokott pisilni. [Néha szokott hisztizni emiatt az elzárás miatt. De pont ezért volt, hogy a párom kint aludt velük és akkor is ugyanúgy pisilt...] De volt olyan is, hogy reggel kijöttem, láttam, hogy nem pisilt, megdicsértem, bementem a fürdőbe, és ez idő alatt megjelölte a hütő előtti csempét.

Még egy dolgon gondolkodtunk: külön almot venni...

Esetleg valami ötlet?

Üdv

g
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#1242 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 12:20

Idézet: graffin - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 13:14

Még egy dolgon gondolkodtunk: külön almot venni...

Esetleg valami ötlet?

Üdv

g

most van már egy almotok?
én nem hiszem, hogy az lenne a probléma, hogy közös...max akkor nem pisilne oda bele, ha már nagyon 'koszos' lenne, egyébként nem. Nekem mindig sok cicám volt és nem volt ilyen probléma, mármint azután, hogy egyszer már rászoktak az alomba pisilésre. Próbáltátok újra 'megtanítani' hova is kell pisilni?  :think:
"Aki megismer sohasem felejt el, aki elfelejt sohasem ismert meg"
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#1243 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 12:24

Idézet: Lilu - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 12:20

most van már egy almotok?
én nem hiszem, hogy az lenne a probléma, hogy közös...max akkor nem pisilne oda bele, ha már nagyon 'koszos' lenne, egyébként nem. Nekem mindig sok cicám volt és nem volt ilyen probléma, mármint azután, hogy egyszer már rászoktak az alomba pisilésre. Próbáltátok újra 'megtanítani' hova is kell pisilni?  :think:

Még egy alom van.

És azt a fontos infot elfelejtettem irni, hogy amúgy a napi x pisilésból (x-1)-szer az alomba végzi a  dolgát, csak napi 0-1-2-szer lep meg minket...

Próbáltuk már azt, hogy elvittük öket pár napra ismerőshöz, és 2-3-szor felmostuk a lakást alaposan, hogy ne érezzen sehol szagokat, de ez se segitett. Próbáltuk különböző szerekkel [ecet, citromlé, hogy hátha valami  elnyomja, de nem jött be semmi.

Szerkesztette: graffin 2008. 04. 25. 12:26 -kor

#1244 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 12:32

Idézet: graffin - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 13:24

Próbáltuk különböző szerekkel [ecet, citromlé, hogy hátha valami  elnyomja, de nem jött be semmi.

Nekem domestora mondta azt az állatorvos (igaz, kutyára, nem macskára), hogy kifejezetten nem szeretik a szagát, és ha azzal mosod fel a pisit, akkor csakazértis rápisilnek. Lehet cicáknál is ez van, bár nem tudom, hogy mivel takarítotok fel utánuk... Meg mondjuk nem értem, hogy ha domestossal mosok fel, miért nem pisil mindenhova a kutya, miért csak egy adott helyre (jahm, mert hogy én is ezzel a bepisilünk, mikor olyan a "kedvünk" problémával küszködök a kutyával már lassan 3 éve, változó sikerrel... már mindent kipróbáltam, már csak a herélés van, mint lehetőség, de kicsit ódzkodok tőle, mivel ugye nem visszafordítható dolog :rolleyes:)

Szerk: Közben eszembe jutott, hogy kapható kutya- és macskariasztó szer (spray-s kivitelben), amit oda kell fújni, ahova pisilni szokott az állat és akkor nem fog odapisilni. Az egyetlen hátránya, hogy a hatása (fajtától függően) max fél napig tart. Nekem a kutyám volt, amelyikre ügyet sem vetett, de volt, ami aránylag hasznos volt. Igaz, túl sok félét nem lehet kapni, én eddig 4 félével találkoztam (Freissnapfban 3 félével, DM-ben egy félével). Lehet érdemes lenne kipróbálnod.

Szerkesztette: OnLány 2008. 04. 25. 12:35 -kor

Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#1245 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 12:39

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 12:32

Nekem domestora mondta azt az állatorvos (igaz, kutyára, nem macskára), hogy kifejezetten nem szeretik a szagát, és ha azzal mosod fel a pisit, akkor csakazértis rápisilnek. Lehet cicáknál is ez van, bár nem tudom, hogy mivel takarítotok fel utánuk... Meg mondjuk nem értem, hogy ha domestossal mosok fel, miért nem pisil mindenhova a kutya, miért csak egy adott helyre (jahm, mert hogy én is ezzel a bepisilünk, mikor olyan a "kedvünk" problémával küszködök a kutyával már lassan 3 éve, változó sikerrel... már mindent kipróbáltam, már csak a herélés van, mint lehetőség, de kicsit ódzkodok tőle, mivel ugye nem visszafordítható dolog :rolleyes:)

Szerk: Közben eszembe jutott, hogy kapható kutya- és macskariasztó szer (spray-s kivitelben), amit oda kell fújni, ahova pisilni szokott az állat és akkor nem fog odapisilni. Az egyetlen hátránya, hogy a hatása (fajtától függően) max fél napig tart. Nekem a kutyám volt, amelyikre ügyet sem vetett, de volt, ami aránylag hasznos volt. Igaz, túl sok félét nem lehet kapni, én eddig 4 félével találkoztam (Freissnapfban 3 félével, DM-ben egy félével). Lehet érdemes lenne kipróbálnod.

Igen, domestos. A mi macskáink hülyék, szeretik a domestos szagát. :) Külön figyelni kell, ha azzal mosunk fel, mert bele akarnak hemperegni, teljesen megörülnek tőle.

És igen, ezt a riasztó sprayt is próbáltuk, igaz csak 1 félét, de mivel semmi haszna nem volt, nem kisérleteztünk tovább. Kipróbáltunk még valami hormonkészitményt, amit a konnektroba kell dugni, és a levegőbe párologtat valami cuccot, amitől jobb a  cicáknak, de ez se jött be. :)

Szerkesztette: graffin 2008. 04. 25. 12:40 -kor

#1246 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 12:58

Idézet: graffin - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 13:39

És igen, ezt a riasztó sprayt is próbáltuk, igaz csak 1 félét, de mivel semmi haszna nem volt, nem kisérleteztünk tovább. Kipróbáltunk még valami hormonkészitményt, amit a konnektroba kell dugni, és a levegőbe párologtat valami cuccot, amitől jobb a  cicáknak, de ez se jött be. :)

A konnektoros-feromont párologtatós izét én is próbáltam, nem vált be nekem sem :( Bár hallottam már olyat is, hogy hónapokig kell használni, mire kifejti a hatását, és én "csak" másfél hónapig használtam.
Most a riasztósprayből a Gimborn márkájút használom, ez a legdrágább ugyan a sprayk közül, de határozottan jobb a korábban próbáltaknál, bár azért ez sem 100%-os azért... Szerintem egy próbát megér (kivéve, ha ezt próbáltad ki), mert amióta ezt használom, sokkal ritkábban jut eszébe a kutyának meglocsolni a preferált helyeket.
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#1247 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:09

állatkinzast, bántalmazast, ha az ember ilyet lát, hol kell bejelenteni? van erre valami kulon hatosag, vagy ugyanugy 112?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1248 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 22:55

Idézet: charlie - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 19:09

állatkinzast, bántalmazast, ha az ember ilyet lát, hol kell bejelenteni? van erre valami kulon hatosag, vagy ugyanugy 112?

Ha itt nem kapsz választ, sztem keress meg egy állatvédő ligát, ők biztosan tudnak segíteni (akár abban, h hol jelentheted be, akár magában a bejelentésben/intézésben) :up:

#1249 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 07:09

van egy harkály, aki kitalalta, hogy a ház falán keres elelmet. Namost, ezt nem tudom neki mennyire jo, de a háznak egyáltalán, egy jo darabon már nincs szigeteles, és a teglat véso. És persze mindezt hajnali 5-6 korul.

Lehet ellene tenni vmit, elszoktatni, vagy nem tudom? Társasház, nem családi.

#1250 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 13:24

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 8:09

van egy harkály, aki kitalalta, hogy a ház falán keres elelmet. Namost, ezt nem tudom neki mennyire jo, de a háznak egyáltalán, egy jo darabon már nincs szigeteles, és a teglat véso. És persze mindezt hajnali 5-6 korul.

Lehet ellene tenni vmit, elszoktatni, vagy nem tudom? Társasház, nem családi.

Tartsd háziállatként a harkály természetes ragadozóját, ha van ilyen :D Na de viccet félretéve... Különféle "kártevők" ellen (szerintem a kellemetlen bérlőtárs kifejezés pontosabb lenne), pl. vakond ellen kapható elektromos riasztóizé (ultrahangot vagy mit bocsájt ki), nézz utána, hátha lehet ilyet kapni harkályriogatásra is.

#1251 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 21:44

Az jutott eszembe, hogy szójából készült kaját adtatok már a macseknak, blökinek? :)
Megeszi vagy csak szagolgatja?

Szerkesztette: Dorien 2008. 05. 05. 21:46 -kor

Wherever you go, go with all your heart.

#1252 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 21:47

Idézet: e-lias - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 7:20

Itt a mi apróságunk. Már nagyon várom, hogy nőjön picit.

Heh, de tündér. :wub:

#1253 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 22:30

Idézet: Dorien - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 22:44

Az jutott eszembe, hogy szójából készült kaját adtatok már a macseknak, blökinek? :)
Megeszi vagy csak szagolgatja?

még ha megeszi is (ez ugye izles kérdése) nem jo, mivel a macska belei a hushoz vannak szokva, novényeket nem tudja megemeszteni. hiánybetegséget okozva ezzel a macskának, és bortont/pénzbuntetest magadnak.

kutyat sem lehet igy tartani. kell nekik a hus.

szerk: sőt, a szoja a macskanal vesebajokat is okoz, tehát számára mérgező. buzát, kukoricát se tud mit kezdeni, de ha jol emlekszem a zab jo mint szénhidrát forrás.

Szerkesztette: charlie 2008. 05. 05. 22:33 -kor

#1254 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 22:38

Ilyet akarok :)

Kép
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1255 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 23:23

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Asszem (igen, ez a neve :D ) (nem az én macskám)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1256 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 23:39

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 0:23

Asszem (igen, ez a neve :D )

:D

Szép jószág.

#1257 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 23:47

kerge állat :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1258 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 09:53

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 0:47

kerge állat :D

Minden macska az. :)

#1259 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 10:12

Na már növésben vagyunk :) Kezd alakulni az alkata. Marcipán a neve.

Kép

És fura helyzetekben alszik :)

Kép

#1260 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 12:09

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 22:30

még ha megeszi is (ez ugye izles kérdése) nem jo, mivel a macska belei a hushoz vannak szokva, novényeket nem tudja megemeszteni. hiánybetegséget okozva ezzel a macskának, és bortont/pénzbuntetest magadnak.

kutyat sem lehet igy tartani. kell nekik a hus.

szerk: sőt, a szoja a macskanal vesebajokat is okoz, tehát számára mérgező. buzát, kukoricát se tud mit kezdeni, de ha jol emlekszem a zab jo mint szénhidrát forrás.

Köszi. :respect:
Nem volt szándékomban adni neki, csak kíváncsi voltam. :)
Elvan a szárazeledelen, néha egy kis virslin/párizsin, tegnap meg szerintem elkapott egy feketerigót.

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.