HWSW Informatikai Kerekasztal: Kutyák, macskák és egyéb állatfajták.. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kutyák, macskák és egyéb állatfajták.. Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 06. 19:26

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 18:59

Közben kitaláltam egy megoldást: a kutyát mégis elhoznánk június 20-án. Van egy üres házunk, ami félig a mi tulajdonunkban van, ott helyeznénk el a kutyát. A testvérem majd minden nap járna hozzá gondozni azalatt a 4 hét alatt. Ez már barátságosabb megoldás.

Szadista állat, remélem vki beperel állatvédőknél ha ezt megcsinálod egy kölyök kutyával.  :reklamacio:  :(

Add oda muternak most, és annyi.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1342 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 07:24

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 17:59

:offtopic:

Soha nem mondtam egy szót sem arról, hogy bárkit át akarnék b@szni. Minél olcsóbb, igényesebb, kreatívabb és törvényesen véghezvihető vállalkozásban gondolkodtam.

Közben kitaláltam egy megoldást: a kutyát mégis elhoznánk június 20-án. Van egy üres házunk, ami félig a mi tulajdonunkban van, ott helyeznénk el a kutyát. A testvérem majd minden nap járna hozzá gondozni azalatt a 4 hét alatt. Ez már barátságosabb megoldás.

Te mos tkomolyan ott akarsz hagyni egy üres lakásban egyedül egy 8 hetes kutyát? 6-12 hetes koráig alakul ki benne a kötődés, meg akkor a legkönnyebben szocializálható. Egy bébi -t is magára hagynál?

Nem értem, hogy miért nem lehet belegondolni, hogy szegény ebnek mennyire lenne szar az, hogy elhozzák a korábbi falkájából, anyja, tesói mellől, elviszik egy ismeretlen helyre, ahol a nap nagy részét egyedül tölti. Oda se tud búni senkihez. Ha ezt fogod csinálni, egy antiszociális sérült lelkű, félős kutya lesz belőle. Mellesleg ha ezt tényleg megcsinálod, egy dög vagy.

#1343 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 11:35

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 18:59

:offtopic:

Soha nem mondtam egy szót sem arról, hogy bárkit át akarnék b@szni. Minél olcsóbb, igényesebb, kreatívabb és törvényesen véghezvihető vállalkozásban gondolkodtam.

Ezt nagyon nem kellene.

Ilyen fiatalon a kutya napi minimum 3 étkezést és folyamatos törödést érdemel.
Vagy hozd el és add oda a cimzettnek vagy maradjon az alomban, amig muszáj.

#1344 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 22:22

Jólvan...

Megbeszéltem az eladóval, hogy maradjon nála a kutya amíg lehet. Júliusban majd elmennek érte, és 1-2 hétig a karesztanyáméknál lesz. Ha ők éppen dolgoznak, akkor majd a testvérem átmegy a kutyához.

Vagy a barátnőm rokonánál lesz, ott folyamatosan van egy kínai palotakutya, ha épp nincs otthon senki, akkor is. Bár nem tudom, szerencsés-e vele hagyni egy kiskutyát. Lehet jobb ötlet ha a rokonoméknál lenne. Ők egyébként is kutyabarátok. Volt egy spánielük, nemrég halt meg. Szóval nem hagyjuk egyedül. És csak 2 hétről lenne szó maximum.

Egyébként a baloldali a kiválasztott:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 09. 22:25 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1345 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 23:04

MIÉRT NEM ADOD ODA ELŐBB A KUTYÁT??? Minek variálsz ennyit? Elhozod és odaadod. ennyi.
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#1346 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 23:05

nehogy véletlenül valakihez hozzá tudjon szokni, változzon 2hetente, hogy ki foglalkozik vele...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1347 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 08:56

Akkor megbeszélem itthon, hogy aznap menjenek érte, amikor a kutyát át kell adni. Vagy előtte egy nappal. Csak mert 250 kmre van a kutya tőlünk.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1348 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 09:23

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 8:56

Akkor megbeszélem itthon, hogy aznap menjenek érte, amikor a kutyát át kell adni. Vagy előtte egy nappal. Csak mert 250 kmre van a kutya tőlünk.

Már meg se merem kérdezni, hogy tkv? Élőben, a társai között is láttátok, hogymiként viselkedik? Hogy a természetben is illeszkedő ebet válasszátok?

#1349 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 10:09

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 10:23

Már meg se merem kérdezni, hogy tkv? Élőben, a társai között is láttátok, hogymiként viselkedik? Hogy a természetben is illeszkedő ebet válasszátok?

Nem, nem láttuk még. Az eladó azt mondta, hogy nagyon jo állapotban van, és ügyel arra, hogy folyamatos legyen az anyjától való elszoktatás. Mint mondta, naponta 30 percre elviszi az anyjától és a TV előtt hagyja, hogy szokja a hangokat. A társaival folyamatosan együtt van egész nap. Még hagyja szopni.

Magyarul próbálja lassan szocializálni, hogy mire elvisszük, szokja meg az emberi környezetet, a változást.

paranormal.hu

#1350 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 11:03

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 10:09

Nem, nem láttuk még. Az eladó azt mondta, hogy nagyon jo állapotban van, és ügyel arra, hogy folyamatos legyen az anyjától való elszoktatás. Mint mondta, naponta 30 percre elviszi az anyjától és a TV előtt hagyja, hogy szokja a hangokat. A társaival folyamatosan együtt van egész nap. Még hagyja szopni.

Magyarul próbálja lassan szocializálni, hogy mire elvisszük, szokja meg az emberi környezetet, a változást.

Hát, a tv-ztetés nem szocializáció. Főleg, ha otthagyja. Az anyja meg elszakítja magától is a kölyköket, ha kell.
1 tanács. Kérjetek majd egy olyan rongydarabot, aminek anya szaga van, úgy jobban viseli majd az új helyét. És minnél előbb többi ebhez szoktatni, meg városi forgataghoz, közlekedéshez, emberekhez, tömeghez. ez a szocializáció, nem a tv-ztetés.

#1351 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 11:09

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 12:03

Hát, a tv-ztetés nem szocializáció. Főleg, ha otthagyja. Az anyja meg elszakítja magától is a kölyköket, ha kell.
1 tanács. Kérjetek majd egy olyan rongydarabot, aminek anya szaga van, úgy jobban viseli majd az új helyét. És minnél előbb többi ebhez szoktatni, meg városi forgataghoz, közlekedéshez, emberekhez, tömeghez. ez a szocializáció, nem a tv-ztetés.

Azt én sem támogatom, hogy az anyjátol elvegye (bár erről nem voélt szó) Megmondom neki, hogy nyugodtan hagyhatja az anyja mellett meg a testvéreinél.

paranormal.hu

#1352 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 11:18

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 12:09

Azt én sem támogatom, hogy az anyjátol elvegye (bár erről nem voélt szó)

Ne haragudj, de eddig pontosan erről volt szó. Hogy elhozzátok, lecuccoljátok valami lakatlan zugba egy hónapra, ahol napi fél órára láthat embert.

Azt kéne felfogni, hogy egy kiskutya nem csak annyiban különbözik egy új videókártyától vagy egy új pulóvertől, hogy ezt etetni is kell.

#1353 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 11:38

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 12:18

Ne haragudj, de eddig pontosan erről volt szó. Hogy elhozzátok, lecuccoljátok valami lakatlan zugba egy hónapra, ahol napi fél órára láthat embert.

Azt kéne felfogni, hogy egy kiskutya nem csak annyiban különbözik egy új videókártyától vagy egy új pulóvertől, hogy ezt etetni is kell.

Annál a verziónál legalább napi 4 órát töltött volna vele a testvérem. De ez törölve.

A másik verziónál a keresztanyáméknál lett volna, hogy felügyeljékk, meg járt volna hozzájuk a testvérem, hogy őt megszokja már. De ez is törölve. Szóval az átadás előtti napon mennek majd érte.

paranormal.hu

#1354 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 12:40

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 11:09

Azt én sem támogatom, hogy az anyjátol elvegye (bár erről nem voélt szó) Megmondom neki, hogy nyugodtan hagyhatja az anyja mellett meg a testvéreinél.

Nem az a lényeg. Hanem amit mond, az nem szocializáció! Ha a testvéreivel, anyjával van, az az, mert megtanulja, hogy mi  a játék, mekkorát szabad játékból harapni, testbeszéd, csillapító jelszések, ilyenek.

Idézet

Annál a verziónál legalább napi 4 órát töltött volna vele a testvérem.

8 hetes ebnél az picsafüst. 24-ből legalább 22-t kéne optimális esetben.

Idézet

A másik verziónál a keresztanyáméknál lett volna, hogy felügyeljékk, meg járt volna hozzájuk a testvérem, hogy őt megszokja már.

És akkor élete elején 2x van elszakítva a megszokott falkájától. Tehát ez is fail. Miért nem lehet korábban átadni? A kutya egy érző, inteligens élőlény! Tudom elvakult vagyok, de fajtamentésben látok borzalmat eleget, és nem szeretnék még egyet.

#1355 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 10:09

http://index.hu/tudomany/2009/06/25/foltos...ettek_szegeden/

Kép

:)

Szerkesztette: debaj 2009. 06. 26. 10:09 -kor

#1356 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 15:04

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 12:38

Szóval az átadás előtti napon mennek majd érte.

És hogyan találtátok ki, hogy kutya legyen az ajándék? A megajánékozottnak van bármilyen kutyás kötődése? Fog vele törődni, gondoskodni róla A KÖVETKEZŐ 13-16 ÉVBEN? Vagy aranyos, de majd ha rájön, hogy macerás az ajándék, akkor továbbpasszoljátok fél-1-2 évesen?

Én csak nagyon ritka esetben adnék kutyát-cicát ajándékba...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1357 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 12:26

Az ugye normális,legalábbis elfogadható,ha a francia bulldognak az alsó állkapcsa előrébb van mint a felső?
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1358 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 12:31

Igen.

#1359 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 12:45

Sejtettem, csak meg akartam róla győződni. Köszi :)
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1360 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 13:02

A bulldogok általában mind ilyenek, így jobban el tudták kapni a bika nyakát alulról, úgyhogy kívánatos tulajdonság volt, ezeket tenyésztették tovább. Igaz, hogy ez a fajta már díszkutya, de az ősei ugyanúgy munkakutyák voltak.

Szerkesztette: debaj 2009. 08. 22. 13:03 -kor

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.