HWSW Informatikai Kerekasztal: Acélpatkányok ide, avagy a legjobb sci-fi könyvek a legjobb szerzöktöl. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Acélpatkányok ide, avagy a legjobb sci-fi könyvek a legjobb szerzöktöl. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 25. 18:52

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 10:25

Volt már olyan, hogy Clarke: A Város és a csillagok ?

:respect:

Clarke mindenestül jó, de ez... hátborzongató.

Én is kérdezek: a Sztrugackij fivérek voltak már? :) Hihetetlen jó stílusú könyveik vannak, hőseik egyszerű, szerethető, mindennapi, igazi emberek.
Két kedvenc: Sztalker (a Piknik az árokparton - amiből Tarkovszkij forgatta a Stalkert - cselekménye "kibontva"), A bíborszínű felhők bolygója. Most olvasom a Válaszd az életet! címűt, letehetetlen.

Viszont segítség is kéne, egyszerűen nem jut eszembe Stanisław Lemtől annak a regénynek a címe, ami a Gea űrhajón játszódik. :think:

#202 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 08:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 19:52

Viszont segítség is kéne, egyszerűen nem jut eszembe Stanisław Lemtől annak a regénynek a címe, ami a Gea űrhajón játszódik. :think:

Magellán felhő.

Kép
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#203 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 09:43

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 9:12

Magellán felhő.

Erről jut eszembe: :)

Kép

> Fred Hoyle: A fekete felhő <

Szerkesztette: Dorien 2006. 10. 26. 09:47 -kor

Wherever you go, go with all your heart.

#204 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 09:51

Nocsak... Mik újjá nem élednek :)

Jelentem, alkalmas (sci-fi) jelölt híján pillanatnyilag fantasyt olvasok - Steven Erikson könyvei egész jók. A fordítás mondjuk néha ölég gyilok :(

Ui.: ennek folyományaként persze keresem a cuccost angolul is, csak nem nagyon találom :( ;)

Szerkesztette: Rive 2006. 10. 26. 09:53 -kor

Elköltöztem :-)

#205 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 10:14

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 10:51

Nocsak... Mik újjá nem élednek :)

Jelentem, alkalmas (sci-fi) jelölt híján pillanatnyilag fantasyt olvasok - Steven Erikson könyvei egész jók. A fordítás mondjuk néha ölég gyilok :(

Ui.: ennek folyományaként persze keresem a cuccost angolul is, csak nem nagyon találom :( ;)

Az Agave kiadó Philip K. Dick sorozatát ismered? Az Alexandra az eredetit is forgalmazza, gyakorlatilag a magyar kiadás árszínvonalán.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#206 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 10:17

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 10:43

:up:

Ez is azon művek közé tartozik, amit kb. tízszer elolvastam.

#207 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 10:21

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 10:14

Az Agave kiadó Philip K. Dick sorozatát ismered? Az Alexandra az eredetit is forgalmazza, gyakorlatilag a magyar kiadás árszínvonalán.

Dick jó író, de egy teljes életműnek mindig vannak kockázatai... És nekem most a kockázatok jöttek be :( :)
Elköltöztem :-)

#208 Felhasználó inaktív   Aruns 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 11:15

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 9:21

Dick jó író, de egy teljes életműnek mindig vannak kockázatai... És nekem most a kockázatok jöttek be :( :)

;)

#209 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 17:16

Megint nekiugrottam:

Robert Silverberg: Lord Valentine kastélya
Robert Sheckley: A Státuscivilizáció, Kozmikus főnyeremény, Zarándokút a Földre (bár neki minden regénye mestermű)

...
meg volt egy Galaktika (vagy Kozmosz??) F. K. által kiadott kétkötetes, orosz, de sem az írója, sem a címe nem jut eszembe. Ilyen gömbhajói voltak az egyik (jó) fajnak, a másik (gonosz) faj meg félig robot volt, teleszkópos nyakkal :) A 2. kötet borítóján egy fekete pókszerű valami volt. Ja és volt benne valami retardált, szárnyas angyal is.
Talán Sztrugackijék lehettek... Francmegette, legalább 15 éve volt, hogy olvastam, és most megint elővenném, de nem találom. De egy up neki :)

#210 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 17:25

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 18:16

Megint nekiugrottam:

Robert Sheckley: A Státuscivilizáció, Kozmikus főnyeremény, Zarándokút a Földre (bár neki minden regénye mestermű)

...
meg volt egy Galaktika (vagy Kozmosz??) F. K. által kiadott kétkötetes, orosz, de sem az írója, sem a címe nem jut eszembe. Ilyen gömbhajói voltak az egyik (jó) fajnak, a másik (gonosz) faj meg félig robot volt, teleszkópos nyakkal :) A 2. kötet borítóján egy fekete pókszerű valami volt. Ja és volt benne valami retardált, szárnyas angyal is.
Talán Sztrugackijék lehettek... Francmegette, legalább 15 éve volt, hogy olvastam, és most megint elővenném, de nem találom. De egy up neki :)

Szergej Sznyegov: Istenemberek

#211 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 17:48

Biztos ez? Egy író testvérpárra emlékszem, az meg csakis Arkagyij és Borisz Sztrugackij lehet.
Vagy rosszul emlékszem... affene, elő kell keresnem ezt a könyvet.

#212 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 20:33

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 18:48

Biztos ez? Egy író testvérpárra emlékszem, az meg csakis Arkagyij és Borisz Sztrugackij lehet.
Vagy rosszul emlékszem... affene, elő kell keresnem ezt a könyvet.

A Kozmosz (Galaktika) Fantasztikus Könyvek sorozatban nagyon kevés kétkötetes mű jelent meg, olyan pedig, aminek pókszerű lény van a második kötet borítóján, csak az Istenemberek. Nekem is megvan, csak már nem nagyon emlékszem rá, még a kilencvenes évek legelején olvastam.

Sztrugackijéktól az alábbi művek jelentek meg a sorozatban:

A kölyök
Egymilliárd évvel a világvége előtt
Fogadó a Halott Alpinistához
Válaszd az életet
Sánta sors

#213 Felhasználó inaktív   Aruns 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 08:18

Igaza van Thrawnnak, az bizony az Istenemberek, Szergej Sznyegov írta, nagyon jó kis könyv (a teleszkópos nyakúak a demiurgoszok, a jó gömbhajósok a galaktok, az a pókszerű kis figura meg valami spéci bolygó spéci lénye) nekem is nagyon tetszett, többször is elolvastam (sajnos a sokszori költözés miatt a sci-fi könyveim is mind dobozokban vannak, nem is nagyon tudom, hogy most merrefelé)

Sztrugacikijéktól jelent még meg a Roburban a Bíborszínű felhők bolygólya, meg még jópár rövidebb novella.

#214 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 13:24

Hali.
Vernor Vinge könyveket olvasott itt valaki?
Jelent meg tőle valami magyarul?

> Agent Portál - Vernor Vinge <
> Wikipédia - Vernor Vinge <
Wherever you go, go with all your heart.

#215 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 21:54

Idézet: Aruns - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 9:18

Sztrugacikijéktól jelent még meg a Roburban a Bíborszínű felhők bolygólya, meg még jópár rövidebb novella.

Hogy az mennyire jól megírt kisregény volt a Vénusz meghódításáról...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#216 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 09:27

Idézet: Aruns - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 8:18

Igaza van Thrawnnak, az bizony az Istenemberek, Szergej Sznyegov írta, nagyon jó kis könyv (a teleszkópos nyakúak a demiurgoszok, a jó gömbhajósok a galaktok, az a pókszerű kis figura meg valami spéci bolygó spéci lénye) nekem is nagyon tetszett, többször is elolvastam (sajnos a sokszori költözés miatt a sci-fi könyveim is mind dobozokban vannak, nem is nagyon tudom, hogy most merrefelé)

Azért még hozzátenném, hogy kevés olyan írót hordott a hátán a föld, mint Sznyegov. Máig az egyik legfantasztikusabb, legelmebetegebb (pozitív értelemben) "találmánynak" tartom Szenyegov "térből anyag-anyagból tér" elmélelét. :)

#217 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 09:38

Idézet: nyócadikutas - Dátum: 2002. dec. 12., csütörtök - 19:50

OFF: Tegnap láttam Philip K. Dick Különvélemény c. kötetét (amit Jim ajánlott), holnap megyek is megvenni a könyvutalványokból, amiket ma a matekverseny eredményhirdetésén kaptam (jó üzlet :D).

[ 2002. december 12.: Cybernetics Core szerkesztette a hozzászólást ]

A film sem lett rossz. :)

#218 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 10:00

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 9:38

A film sem lett rossz. :)

Az írás nagyságrendekkel jobb... Viszont a Szárnyas Fejvadász nagyon jól adja vissza a könyvet...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#219 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 10:00

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 18:16

Megint nekiugrottam:

...

Érdekes, Valentine-témában több regényt is írt Silverberg, de legjobb tudomásom szerint magyarul csak a Lord Valentine kastélya jelent meg.

#220 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 10:03

Idézet: Etele - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 10:00

Érdekes, Valentine-témában több regényt is írt Silverberg, de legjobb tudomásom szerint magyarul csak a Lord Valentine kastélya jelent meg.

Jól tudod...

Viszont ami miatt meg én vagyok dühös az az, hogy az Ulpius ház tervezte kiadni a Ráma folytatásait, de sajnos leálltak a sci-fi-vel... :mad:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.