Idézet: Raynes - Dátum: 2011. 05. 14. 15:54
Nincs különbség. Súlyosan büntetném bármelyik orvost vagy eü dolgozót, aki bármit is elfogad: nem csak az orvosi (eü) foglalkozástól tiltanám el egy életre, de a diplomájától (végzettségétől) is megfosztanám és hosszú tartamú, végrehajtandó, nem mérsékelhető fegyházbüntetésre ítélném, mellé meg milliós nagyságrendű pénzbüntetésre, az eset súlyosságától függően. A mai orvosoknál nem hálapénz van, hanem pre-szolvencia. Tehát nem úgy van, hogy valamit megcsinál önként és ezért hálás vagy utólag, hanem előre kell pénzt adni, különben nem csinál SEMMIT.
Na, azért nem mindegy, hogy a doki úgy áll oda, hogy a zsebét tartja, vagy én adok neki, mert örülök, hogy jól meggyógyított.
Hosszú fegyházra sokszor még gyilkosokat se ítélnek, te.
Még a pincérnek is adsz borravalót, ha elégedett vagy a kiszolgálással, akkor a dokinak miért ne.
A doki benyúl a zsebébe, elővesz egy borítékot a zsebéből, kinyitja, benne egy 20e-res.
Csodálkozva kérdezi a beteget:
- Pista bácsi, maga csempészte ezt a borítékot ezzel a 20e ft-tal a zsebembe?
- Én? Én, nem??? Én nem, drága doktor úr!
- De, Pista bácsi! És miért nem?!
Nem fogadható el. Akkor levezeti más a szülést szakmailag megfelelő módon, mert ez a dolga. Ezért tanult orvosnak és ez a munkája. Ha nincs megelégedve a bérezéssel, akkor menjen külföldre vagy módosítson pályát.
Azért őt kéred fel, mert ő a jó (jobb) orvos. Nem tart puskát a fejedhez, hogy márpedig nála kell szülnöd (vagy a nődnek), és fizess neki.
Nem kötelező fizetned neki, van ahol nem fogadnak el pénzt, van ahol azt mondják, annyit adsz, amennyit gondolsz. Volt ismerős, aki azt mondta, hogy nem adott egy vasat se, pedig úgy volt, hogy fog adni, de nem volt megelégedve a dokival.
Persze a legtöbb helyen várják a lét, ez van.
Tipikusan a sebészeten meg a szülészeten szokás, hogy hálapénzt ad a beteg. Nem kötelező, ha volt egy vakbél műtéted, azt' eljössz úgy hogy nem adsz semmit se a dokinak, se a nővéreknek, akkor sincs semmi.
Ez most jó taktika. Elküldöd az anyjába, jól mégsérted. Elmész a másik dokihoz, aki még többet fog kérni. Aztán kuncsoroghatod magad vissza az elsőhöz, rohangásztál és még be is van rágva rád.
A másik doki nem kért semmit. Ennyi. (Egyébként se csak 2 orvos volt az országban, akkoriban még volt doki rendesen)
Egyébként meg van nem kevés orvos, aki nem fogad el külön pénzt.
Szerkesztette: Sparow2 2011. 05. 14. 19:05 -kor