HWSW Informatikai Kerekasztal: Az oreg - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az oreg Értékeld a témát: -----

#1 Guest_Sab_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 01. 26. 09:47

no, lehet, hogy ez nem lesz hosszu eletu topic, de megprobalom. a terminalom elkezdtem, itt folytatom, ugyis mostanaban lesz aktualis.
eloszor is egy link az eredeti sztorira: [url="http://"http://www.terminal.hu/forum/olvas.php3?rovat=hardver&thread=86186"]http://www.terminal....er&thread=86186[/url]

aki lusta oda elmenni, annak a sztori roviden: megvettem vala az iden januari pc gurut, es annyira felhuztam magam Old Man cikken, hogy irtam a Gurunak egy levelet, ezutan elinditottam a terminalon par topicot, ezek kozul az altalanos hardveres lett a legforgalmasabb. idemasolom a levelet:

"Sziasztok!

Nem vagyok nagy Guru-vasarlo, csak ritkan veszem meg az ujsagot, ket tenyezo miatt: az ar es a mellekelt jatek az, ami szamit. Ha jo a mellekelt jatek, akkor elfelejtem, hogy mennyibe kerul a lap, es megveszem. Ez tortent a 2001. januari szammal is, amit meglattam karacsony elott a Te**o aruhazban, es mivel regi vagyamnak megfeleloen a TA volt hozza, hat nem
haboztam, beraktam a kosarba. Az mar csak a torta habja volt, hogy meg a tavalyi aron kaptam meg, valaki nem figyelhetett oda az aremelesre naluk Kép

Oromom ezzel nagyjabol ki is merult, az ujsag maga hozza az atlagos formajat (van viszonyitasi alapom, mint mondtam ritkan, de megveszem a lapot). Ami meg mindig es egyre jobban bant, az a "Hardware Forum" nevu resz a lapban, melynek iroja Old Man.

Roviden osszefoglalva: szakmailag inkompetens, hihetetlen mertekben (az ujsag tobbi cikkehez viszonyitva) szubjektiv, minimalis tenyanyagot kozol es meg kevesebbre tamaszkodik, szornyu na. Hogy ne mondhassatok, hogy kritizalni konnyu, irjak jobbat, veszem a faradsagot, es reszenkent elemzem a cikket, lassatok mire gondolok - ha masikat nem is irok helyette. Nem tudom, o fizet-e nektek azert, hogy megjelenhessen, vagy netan ti fizettek neki, mindket esetben sajnalatos, hogy ilyen anyag rendszeresen elcsufitja az ujsagot. Azontul, hogy megirom a
velemenyem, hogy lassatok, mennyire komolyan gondolom, kitepem es el is kuldom majd nektek ezt a par oldalt postan, mert nekem nagyon a bogyomben van mar.

Elso resz: "[...]jok az AMD procik, persze, a maguk nemeben azok. Csak kicsit elavultak." Az AMD procik nem a maguk nemeben jok, hanem a versenytarsakhoz kepest jok. Manapsag az ember nem azert partol at vagy dont egy bizonyos rendszer mellett, mert a
gyarto magahoz kepest most egy jo termeket dobott piacra, hanem azert, mert az a tobbihez (Intel es tarsai) kepest jo. A "csak" szoval kezdett mindenfele kinyilatkoztatas az en felfogasom szerint az elotte elhangzottakat cafolja, tehat ebben az
esetben nem tudom, higgyek-e neki a az AMD procikat illetoen, avagy sem (termeszetesen nem hiszek neki, mire ti is a levelem vegere ertek, talan hasonloan velekedtek).
2. "[...]miert nyavalyog minden AMD tulajdonos az instabilitason, meg a tulmelegedesen." Ujabb hatalmas hiba:
milyen alapon nyilatkozik o "minden AMD tulajdonos" neveben, illetve az o tapasztalatukrol? Szerintem normalis ujsagiro ilyet nem tesz, ez a fajta altalanositas nem etikus es nem
megalapozhato; nagyon rossz szajizt kelt. En speciel AMD tulajdonos vagyok, tuningolok is, egy 600@950es Duron boldog tulajdonosakent, legjobb baratom pedig egy 600@1000es Duront uzemeltet. Ha szemelyesen nem is, de forumokon keresztul ismerek meg egy par hasonlo rendszert birtoklo embert, es egy
biztos: nalunk nem gond a melegedes instabilitas szempontjabol.
Az, hogy a legtobben felve kerdezgetik, hogy mennyi a normalis homerseklet egy ilyen rendszer eseteben, meg nem azt jelenti, hogy a rendszeruk allandoan osszeomlik, hogy a procijuk ket nap
alatt megfo stb, hanem szerintem azt, hogy csodalkoznak a celeronokhoz kepest magasabb homersekleten. Ettol fuggetlenul
a sajat es a baratom rendszere meg 60 fokos processzorhomerseklet korul is stabi, a tobbieknel es nalunk
is az atlag kb 50 fok. Meleg is lehet, istenkem, de kit erdekel, ha egyszer mukodik?
Egy processzor korszeruseget tehat nem lehet csak az alapjan megitelni, hogy mennyi hot termel es mennyi aramot eszik. Amit Old Man rosszul csinal meg az a kovetkezo: o teljesen egy kalap
ala veszi a cele2-ket, a pIII-akat, a Duronokat es az uj Athlonokat. A cele2 a maga 66os FSB-jevel jocskan le van
maradva a Duron mogott, es akkor meg nem szoltam a teljesitmenykulonbsegrol (es itt most ne az SSE-optimos QIII-ra
tessek gondolni), a pIII pedig szinten mindenfele lelkiismeretfurdalas nelkul osszevetheto a T-Bird-os Athlonokkal. Elmaradottak tehat az AMD procijai? Nem. De menjunk tovabb. Tuningolunk, igaz? Nos, a cele2-k alapbol azzal
a hatalmas hatrannyal indulnak a tuningolasi versenyben, hogy
mindenfelekeppen 66os FSB-rol indul az ember, es a 100as FSB egyaltalan nem garantalt, ergo szazalekosan kisebb az elerheto tuning merteke - az FSB tuningjabol pedig kotelezo ervennyel
kovetkezik a kulonbozo periferiak eszement frekvenciakon valo
mukodtetese, mely esetben a rendszer stabilitasa mar nem csak a procin mulik, hanem a kulonbozo kartyakon, vinyokon es alaplapi chipseteken is. Ezzel szemben a Duronok mindenfelekeppen
legalabb 100as FSBrol indulnak, az ember a szorzot allitgatja, igy azonos sebessegre tuningolt cele2 es Duron kozott mindenfelekeppen a Duron viszi el a palmat az FSB elonyebol kovetkezoen. pIII es Athlon tuning? Ne legyunk mar szemfenyvesztoek, ez egyaltalan nem a hazankbeli altalanos
gyakorlat. Nem lehet egy napon emliteni a kettot. A 133as FSB-ju pIII-ak es a T-Bird-os Athlonok sem kifejezetten
tuningbaratok, hat meg az aruk. A 100as pIII-ak jobbak itt ugyan, mint a 133asok, de ha megintcsak melleteszunk egy Athlont, nem maradunk szegyenben. A penyok ellen szol itt meg a RAM is, ami ugye vagy PC133 kell, hogy legyen, ami megy feljebb is, vagy inkabb semilyen - vagy akkor egy 100as penyo, de akkor
meg mar inkabb egy Athlon a maga aszinkron 133as hozzaferesevel. Elavult tehat az AMD termeke? Nem.

3. Hogy Athlon procikat csak es kizarolag AMD chipsetes lapokban lehetne jol hasznalni, amelyek ilyen-olyan korlatozasokkal rendelkeznek;hogy a VIA-s lapok nem olcsok viszont rosszak, egyszeruen nonszensz.

4. Abba is illene belegondolni, hogy a cele2 66os FBS-je csak es kizarolag annak jo es annak eri meg, akinek mar van egy olyan lapja, amelyik tudja kezelni es tuningolni. Aki most vesz
uj rendszert, annak sokkal jobban megeri a SocketA, mert egy
feature-gazdag i815-os lap+ a proci nem jobb/olcsobb, mint egy VIA KT133as lap+ a proci.

5. Hogy Old Man nem hajlando megrajzolni egy Duront? Lelke
rajta. Akkor szenvedjen a 100at megkozelito FSB-s cele2-vel.
Hogy a szamitogep nem rajzora? Errol azt hiszem szivesen
elbeszelgetne vele mondjuk a hangkartyaja, a SCSI-vezerloje,
amik a gyari specifikaciotol messzemenokig eltero frekvenciakon
uzemelnek. Hogy a cele2 lassabb is? Nem baj, de legalabb nem
kellett kezbe venni egy ceruzat.

6. Hogy sok szetegett AMD procit latott? Akkor esetleg abba
kene belegondolni, hogy kicsit jobban fel kene vilagositani a
kedves vasarlokat, hogyan es mikent szereljek fel a
rendszeruket, nehogy ilyen baleset erje oket. Netan fel is
lehetne ajanlani nekik az osszeszerelest es tanacsadast az
eladott, tuning celjaval (merthogy gondolom az atlagavasarlo
tole tuningolhatonak kikialtott procit akar venni) megvett
procihoz.

7. A netto 52ezer az emlitett 700as pIII-ert pedig igenis sok,
mivel egy hasonlo Duronhoz sem kell vizhutes es "csiribiri".

8. Hogy is volt a cikk elejen? "Maradjunk a foldon, nincs
Peltier, meg nincs vizhutes, a szamitogephaz zart, nincs benne
egymillio ventilator. [...] rendes leghutessel szaladgal 1 GHz
felett." Ehhez kepest mit latunk itt: szerteszet barkacsolt
forrasztott omlesztett hutoborda+venti kombinaciot, ahol az
eredeti FOP32 kisker boltban kb 2600+afa, mig az a venti, amit
o ratett a bordara, magaban 2000 forint, es akkor arrol meg nem
beszeltunk, hogy az atlag tuningolo nem fog ilyeneket muvelni
egy 3 ev garancias 3ezer forintnal dragabb HSF-el.

9. megint elojon a melegedes...Ha mukodik, akkor kit erdekel?

10. Hogy az IBM legujabb hd-i leparkoljak a fejeket? Mino
csoda! Mino ujdonsag! Es mondd, kedves Old Man, ehhez nem kell
a 286os/386os korszakban megismert "park.com"?

11. Old Man a vinyok sebesseget Sandra-val meri, ami teljesen
megbizhatatlan. Ha jot akar, hasznaljon HDTach-ot, de addig ne
mereszeljen ilyen mereseket kozreadni. A Sandra egyeb
teruleteken jo, ha sebesseget es teljesitmenyt kell merni, de
nem itt!

12. Kovetkezik a tapegyseg. Szerinte a tap minosege az
ingadozas alapjan megallapithato. A tapasztalatom azt mutatja,
hogy nem. A baratom cerkajahoz vett atx-es hazban 200as tap
volt, bar ezt akkor meg nem tudtuk. Mikor atvaltott
1.5Voltos Duron-ra, erdekes jelensegnek lehettunk tanui: amikor
szerettuk volna hasznalni a floppy-meghajtot, a rack-ben levo
quantum vinyo fel-es leporgott, hol kapott aramot, hol sem.
Ezen tulmenoen a nem birtunk tobbet kihuzni a procibol, mint
700, habar azt az alap 1.5en vitte. Mikor kiprobaltuk az en
235Wattos tapommal az o procijat, minden
tovabbi nelkul ment 1000en, mint ahogy azt teszi ma is nala egy
300as tap tarsasagaban.
Hogy nekunk mindenfelekeppen muszaly a 300, es ajanlott a 350-
400W? Nevetseges. Nalam is ket vinyo, a cede es a szokasos
dolgok mennek a 600@950es Duronnal, es a tapom csak 235Wattos -
a rendszer stabil. De ha ez nem eleg neki, nezzen el az AMD
site-jara, ahol egy-ket 235os tap egeszen 800MHz-ig ajanlott.
Hogy miert? Azert, mert nem a mi altalunk emlegetett 300Wattol
fugg a stabilitas es az igazi teljesitmeny, hanem mint azt az
ELSA oldalan

( [url="http://"http://domino.elsa.de/internet/ElsaKnowhow.nsf/"]http://domino.elsa.d...lsaKnowhow.nsf/[/url]
4bfef401285780b74125699c00409322/06913db480a5e8b04125699d0051be08?OpenDocument --- szetvagtam a linket, mert a hossza szetcseszte a design-t - Enolagay)

is olvasni lehet: attol, hogy milyen Amper-ertekek tarsulnak
az egyes feszultsegekhez. (nem vagyok szakerto, de nagyjabol
ertem, mi all ott. egy biztos: a 200as tapok feleannyi Ampert
sem tuntetnek fel, mint a jo 250esek, 300asok - de itt is van
szoras!) Az emlitett 200as tap sem ingadozott, egyszeruen nem
volt eleg a teljesitmenye. Aki Acorp meg Sky Hawk tapot vagy
ilyen tappal szerelt hazat vesz, az tenyleg
teljesitmenyfuggetlenul sz@r lesz.

13. Vegezetul: o is elismeri, hogy a dragabb a jobb az
alaplapoknal - akkor meg miert fikazza elotte a nem olcso VIA-s
lapokat? Azert mert nem intel cucc van benne?

Remelem, latjatok, mi a bajom ezzel az egesszel, es hamarosan
valami arra erdemesebb fazon irasait olvashatjuk a lapban.
Lusta vagyok meg1x vegigolvasni, talan ertheto voltam vegig.

Boldog uj evezredet kivanok:

Sab alias igazinev"

no ennyi volt a level, ezt mar par hozzaszolas utan masoltam csak be a terminalra, es ezutan volt meg par hozzaszolas a dologhoz, tobbek kozott Laa-Yosh is hozzaszolt a dologhoz, meg meg en is kiegeszitettem.

folytassuk, ki van velem es ellenem? Kép

[Ezt a hozzászólást Enolagay szerkesztette (2001. Január 26.).]

#2 Guest_Sab_*

Elküldve: 2001. 01. 26. 10:04

ja igen, azt akartam meg hozzafuzni, hogy ugye nemsokara megjelenik a guru, es talan (esetleg)[netan] valaszolnak valamilyen formaban magaban a lapban - ha mar emilen keresztul nem voltak kepesek egy honap alatt. elorelathatolag nem fogom megvenni a lapot, mert inkabb masra koltom a penzem, szoval aki talalkozik valami valaszra utalo jellel es ide pasztazna a kesobbiekben, megkoszonnem.

#3 Guest_Pitbull_*

Elküldve: 2001. 01. 26. 13:49

Az a gond hogy Old Man egyre inkább csak lóvéra utazik (ami bizonyos szempontból érthető) és ugye egy 1 GHz tépő P3-an jóval nagyobb a haszon mint egy hasonló Duronon. Mikor Tilustól a válagotott 1GHz Duron megkapta az ember 24ért akkor kissé elgondolkozott az Öreg hogy érdemes e neki AMD fronton nyomúlni. Ezért inkább áttért az Intelre. Nem kell felét se elhinni amit mond az AMDről, mert csak a saját zsebét félti.

#4 Guest_zsozso_*

Elküldve: 2001. 01. 26. 14:44

idézet:
Eredetileg Sab írta:

10. Hogy az IBM legujabb hd-i leparkoljak a fejeket? Mino
csoda! Mino ujdonsag! Es mondd, kedves Old Man, ehhez nem kell
a 286os/386os korszakban megismert "park.com"?

[/quote]

Az utolsó winchester, ami nem volt autoparkos, a Seagate ST251-es 40MB-os MFM winchester, számításaim szerint cirka 11 éve gyárották. Im a friss információ. Old man bácsi inkább tuningoljon, amig az 1000-et meg tudja különböztetni a 900-tól, addig talán vevői is lesznek.

#5 Guest_ganxsta_*

Elküldve: 2001. 01. 26. 17:27

Ahogy elnézem, a neve a szintjét is mutatja.
Ő még mindíg max a Pentium korszaknál tart agyilag. Amikor egy Intel proci tényleg gyorsabb volt egy azonos órajelű AMD K5-nél, ami tuning esetén tényleg marhára melegedett. De könyörgőm az legalább 3-4 éve lehetett, ez pedig a főleg a számítástechnikában rengeteg, mikor 3 havonta jelennek meg pl. az új videochipek és azóta a Pentiumnak is kijött 3 újabb generációja és az AMD-nél se aludták végig ezt az időszakot!!!
Az pedig egyértelműen kiderült, hogy elvakult Inteles és nem is hajlandó tudomást venni arról, hogy már eljárt felette az idő mert "nem tartott lépést" a fejlődéssel. megrekedt egy szinten és azóta is ott toporog... Esetenként ráadásul olyan dolgokat állít a Guruban az AMD-ről, ami háthogyismondjamfinoman egyáltalán nem fedi a valóságot. Ezt pedig ha jól tudom hitelrontásnak nevezik... Emlékszem valami cikkre ahol iszonyatosan szétégett AMD procikat mutogat hogy Íme a bizonyíték!! Mennyire meleg az AMD még szét is ég! /nem idézet, de valami hasonló lehetett/
Ha nagyon akarom, az Intel procit én is meg tudom sütni és utána mutogathatom, hogy Nézzétek!!! Én megmondtam!!! Anno én is csak Intel cuccokat vettem mert igaz, hogy nem voltak olcsók de volt egy "klasszisnyi" különbség az ő cuccaik meg a többi között.
De ez a lényeges különbség a teljesítményben / minőségben szerintem szinte teljesen eltűnt, árban viszont megmaradt. Én meg nem vagyok a saját pénzem ellensége. Pláne nem az ő javára.

Egyértelmű, hogy vakítás az egész. Ennek a tuninghoz és a tanácsadáshoz már régen semmi köze. Leginkább kapálózik, vagdalkozik eszetlenül mert félti az üzletét, csak egyedül ő nem látja azt, hogy ezzel egyre inkább csak lejáratja saját magát meg az üzletét... Nem akarok politizálni, de az egész demagóg stílus engem kezd egy "sztárparasztra" emlékeztetni...
Én csak azon csodálkozok, hogy van még aki tőle vásárol... A Gurusok a fejükhöz kaphatnának már, hogy ezt a fickót alacsony röppályára kéne már állítani egy jól irányzott rúgással... Azt meg nem értem, minek ilyen elvakultan nyomni egy gyártó termékeit?

[Ezt a hozzászólást ganxsta szerkesztette (2001. Január 26.).]

#6 Guest_Piquet_*

Elküldve: 2001. 01. 26. 20:33

Oldman ja, ilyen csávó, már síkhülye szerencsétlen, a stílusa meg undorító.

Írtam neki nemrég, mert elbasztam az alaplapom bios updatéjét, hogy tudna e segíteni újraírni, ill. hol csinálnak ilyet, de ő visszaírta goromba stílusba, hogy menjek oda ahol vettem (írtam neki, hogy használtan vettem...)

PC-GURU egyre lejjebb csúszik oldman, Laayosh, mi lesz még ott? Kép

#7 Guest_Integer_*

Elküldve: 2001. 01. 26. 21:16

Szerintem, ha véleményetek van egy újsággal kapcsolatban, azt névvel ellátva küldjétek el nekik. Ha józanul állnak hozzá, ha jó az üzletpolitikájuk, még akkor is reflektálnak rá, ha esetleg nem jogos az észrevétel.

Attól ha valakinek a véleménye nem szimpatikus, még nem kell egy nyilvános fórumon lehülyézni. Ha valamiben hibázott, hívjátok fel rá a figyelmét. Ez nem a Parlament tudtommal. Kép Hanem egy kultúrált, szakmai és szinvonalas fórum.

------------------
-tm-

#8 Guest_Sab_*

Elküldve: 2001. 01. 29. 09:14

kedves Integer:
elkuldtem nekik, ket cimre is, nevvel ellatva (attol fuggetlenul, hogy ugye Old Man, es a szerkesztoseg tobbi tagja sem vallalja igazi nevet)

--==< SZ@RNAK VALASZOLNI! >==--

#9 Guest_Laa-Yosh_*

Elküldve: 2001. 01. 29. 12:30

idézet:
Eredetileg Sab írta:
(attol fuggetlenul, hogy ugye Old Man, es a szerkesztoseg tobbi tagja sem vallalja igazi nevet)

[/quote]

Az utolsó oldalon ott az impresszum, a Guru összes dolgozójának a nevével.
Old Man (akárcsak én) külsős.

A választ illetően, meglátom mit tehetek...

#10 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 01. 29. 22:03

.

[Ezt a hozzászólást lameXpert szerkesztette (2001. Szeptember 28.).]

#11 Guest_Sab_*

Elküldve: 2001. 01. 31. 18:48

lameXpert: nohat, ha jol emlexem, en meg is mutattam, mit kene csinalnia, ugyhogy egy szavad sem lehet. meg csak nem is szemelyeskedtem, pedig lett volna mit a fejehez vagnom. vagy te talan azert mondasz ilyeneket, mert szereted az oreg stilusat? teged nem zavar az, hogy egy ~1700 forintos ujsagban 2 oldalt csufit az o baromsaga?

amugy meg ha elolvasnad az en levelemet, es nem csak Integer velemenyet, latnad, hogy en 1x sem hulyeztem le. de meg ha lehulyeztem is volna, akkor is tiszta lenne a lelkiismeretem, mert en nem csak odavagtam az arcaba, hanem meg is mutattam, mire gondolok. mint a parlamentben: interpellaltam, es ugy velem eleg reszletesen.

ugyhogy inkabb te vegyel vissza a fordulatbol, es olvass figyelmesebben, mielott ilyeneket irkalsz.

------------------
"-Nem látja, hogy legyek vannak a szemében?
-Nem.
-De hát miért nem?
-Mert legyek vannak a szemében!"

#12 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 01. 31. 20:20

.

[Ezt a hozzászólást lameXpert szerkesztette (2001. Szeptember 28.).]

#13 Guest_Sab_*

Elküldve: 2001. 02. 01. 08:01

most ha a te stilusodban akarnek valaszolni, azt mondanam, hogy "epp itt volt az ideje". de ez a topic egyreszt nem azert szuletett, hogy teged flame-eljelek (szep magyar szoosszetetel:), masreszt meg ez nem az en stilusom, ugyhogy eltekintek tole.

inkabb varom a Gurusok valaszat...

------------------
"-Nem látja, hogy legyek vannak a szemében?
-Nem.
-De hát miért nem?
-Mert legyek vannak a szemében!"

#14 Guest_Atko_*

Elküldve: 2001. 02. 01. 19:50

Nyugivan! Ne egymást gylázzátok! Kép
Komolyan.
Ja a véleményeteket öregről némiképp osztom...

#15 Guest_BZd_*

Elküldve: 2001. 02. 03. 21:10

A minap a kezembe került az ominózus cikk, hát... Egyszerűen nem értem a fickót.
Öncenzúra, öncenzúra, öncenzúra, nem kezdek fukkázni, mert ha az a tuning rovat nincs 3 évvel ezelött, akkor lehet, hogy most Cool-it se lenne. De akkor sem értem az öreget. Nem rajzóra? És, amikor anno forrasztgattuk? Nem cinkes az a Sisoft Sandra cpu screenshot az 1100-as cumiról, mert ott van mellette az 1000-es Athlon eredménye és az kicsit jobb? Nem olvastuk el, hogy a hőmérő úgy pörkölődött meg, hogy a fickó a procimag és a hűtőborda közé rakta?

#16 Guest_Garmacor_*

Elküldve: 2001. 02. 12. 10:23

Nos javitsatok ki ha tevedek, de anno ugye egesz korrekt cikkeket irt az "OldMan". Mi tortent vele? Miert ez a palfordulas? En ezt nem ertem igazan, de hat lelke rajta, ha neki ez jo. En ezt sajat magam lejaratom akcionak latom. Az biztos, hogy emlekszem amikor megjelet ez a cikk, az AMD lejaratasarol, akkor egybol hivott a haverom, hogy olvastad ezt a b*****t ? Eleg sokat mond ez nekem, ugyanis ritkan szokott kiakadni ilyesmin, mert o mindig azt probalja venni ami a jobb, de hogy o is felhaborodott ... Kép
Szoval mindenkinek szive ugye mit allit es mit gondol egy termekrol, de konyorgom allasan akkor irjak ra a lapra Blikk Guru vagy valami hasonlo Kép Ugyanis az ujsagiras rejtelmei ott kezdodnek, hogy tudni kell partatlanul irni barmirol, es hagyni hogy a tenyek alapjan az olvaso dontson, aki meg nem tud az vigye be a penzet egy uzletbe, tegye le az asztalra es mondja el, o huje a gepekhez, de ezert ker valamit. I.j. lesz belole de hat o baja, halisten kevesen vannak igy, es azok is apukak, anyukak inkabb, szal a "bitbuheratorokat nem erinti a dolog.
Csak ennyit szerettem volna.

------------------
Garmacor arnyeka onnmaganak...

#17 Guest_Cikász_*

Elküldve: 2001. 02. 12. 10:52

Az a haver én voltam Kép
Azt nem értem a "nagy" öregben mit papol itt hogy igy nem jo az amd meg ugy nemjo az amd!!??
Amikor megjelent az uj AMD proci az öreg teljesen odavolt meg vissza!!!! Istenitette meg minden!!!
De ezek a cikkei mostanában a Guruban!!! Teljesen idegbeteg lettem töle!!! Kép
Meg lead 1 képet amin 1 elovadt hütö van???
És azt modja, hogy 1 duronon volt!!!!
Na elmegy a pi****a Kép
Akármilyen hütö ráolvadhat a procira ha leáll a venti még a szaros celeronra is!!!! Kép
Nekem is AMD-m van Slot1-es 700-as.Az ég világon semi bajom nincs vele 800-on is megy szó nélkül, és nemkell hozzá húde nagy extra hütö!!!
Szóval a "nagy" Kép öreg b******ja! Ö könnyen beszél, hogy tuning mühely meg minden, én is könnyen dumálnék, ha 1 bizonyos cégtöl kapnék 50-100 procit kipróbálhatom, hogy melyik húzható és azt megtartom a többit visszaviszem!! Kép
nahh ennyi üdv mindenkinek Kép
------------------
--------------------------------------------
Ha a lakosság bajban van, a 107-et hivják
Ha a rendőrség bajban van, a 187-et hivják
--------------------------------------------

[Ezt a hozzászólást Cikász szerkesztette (2001. Február 12.).]

#18 Guest_Laa-Yosh_*

Elküldve: 2001. 02. 12. 11:04

Cikász, légy szíves húzd ki a káromkodásokat a hozzászólásodból, és a jövőben tartózkodj az ilyen szavak használatától... Köszi.

#19 Guest_bellone_*

Elküldve: 2001. 02. 15. 21:11

"A koncepció - legalábbis számomra - teljesen egyértelmű. Az Intel a hagyományos Pentium alaplapok, és processzorok fejlesztését befejezte, a piacot átadja a konkurrenseknek. Valahogy így volt ez a 486-os processzorokkal is. A hatalmas cég mérföldes léptekkel halad előre, és mire a konkurrensek kínnal-keservvel összehoznak egy, a jelenlegi korlátokat széttörni képes hagyományos Pentium alaplapot, addigra a Pentium II. processzorok, valamint az ezeket támogató alaplapok ára a mélybe zuhan. Jó példa erre az Intel MMX 233 processzor, melynek ára júliusban még netto 160.000.-Ft volt, mire az AMD K6 sorozat gyártása felfutott, addigra - tehát mostanra - az Intel fenti processzor árát 42.000.-Ft-ra csökkentette. Az első - Pentium II.-t támogató alaplap ára egy hónap alatt a felére esett. A Pentium II. processzor ára csaknem hasonlóan alakult. Ez a verseny valahogy úgy néz ki, mintha egy 80kg-os dán dogot két pekingi palotapincsi akarna széttépni. Higgye el a kedves Olvasó, semmiféle jutalékot sem kapok semmilyen cégtől, de annyi mindent lehet olvasni, hogy a szerencsétlen felhasználó csak kapkodja a fejét."-copyright Rózsa Tamás, 1997

Komolyan mondom, ekkoriban teljesen hiteles volt az ürge. Sosem felejtem el mikor 30e+áfára esett az IP 200MMX és boldogan rohantam vásárolni. Ezután bújtam egy darabig a HW Forumot és lőn @266MHZ. Az volt ám az igazi boldogság.
Aztán néhány év múlva eladtam a 366@550(2 volt)használt Celeronomat és az árából vettem egy 600@1100 Duront(18000 Ft !). Esküszöm, hogy ez már nem volt pont az az érzés mikor annak idején először megláttam a 266 MHZ bejelentkező képernyőt, de szerintem maximálisan megérte. Azt mindenki elismeri, hogy az agymosás szintjére fejlesztett marketing(vagy üzleti érdek) valamilyen szinten a legtöbb embert megérinti, de éveken keresztül mindig ugyanazt a szöveget ismételgetni(úgymond "kihaénnem" stílusban) a talajtól elrugaszkodva egy idő után már szerintem gázos.
Néha az ideálok is megbuknak...

#20 Guest_BoGyesz_*

Elküldve: 2001. 02. 16. 18:28

Hali!
Most olvastam eloszor ezt a topicot, de nem vagyok ismeretlen a temaban. Ket nappal ezelott csak ugy mero kivancsisagbol felhivtam az "Oreget", hogy mennyiert veszteget egy 633-as Celeron 2-t. Egy olyan 633 Cel2, ami tutin megy 950-en, az OldMannel 36000 Ft + AFA. Tehat 45000 Forint. Ez egy vicc!

Na asszem evvel ki is bosszankodtam magam.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó