HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   Pepeee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 23. 13:44

üdv,

Megtudnátok nekem mondani, hogy hívják szaknyelven a linkelt képen bekarikázott hevederre rögzített kütyüt?
Előre is köszönöm.
KATT

Szerkesztette: Pepeee 2007. 06. 23. 13:58 -kor

#1122 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 23. 17:39

A teljes szett neve (amivel a "kütyü" működik): Vezeték Nélküli Gitárrendszer, avagy Wireless Guitar System.

A gitár hevederen találod a  "zsebadó"-t, vagy a "pocket transmitter"-t.

Ebbe fut bele a gitárból a jack kábel, s ez továbbítja a gitár hangját a nagyobb méretű "vevőegység"-nek, a "receiver"-nek.

A rendszer ráadióhullámokkal működik. Előnye, hogy a gitáros nyugodtan rohangálhat, lépkedhet, táncolhat, stb., nem kell félnie, hogy megbotlik a gitárkábelben.

No és persze nagy méretű színpadon eleve sokkal előnyösebb az ilyen rendszer.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1123 Felhasználó inaktív   Pepeee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 23. 19:13

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 17:39

A teljes szett neve (amivel a "kütyü" működik): Vezeték Nélküli Gitárrendszer, avagy Wireless Guitar System.

A gitár hevederen találod a  "zsebadó"-t, vagy a "pocket transmitter"-t.

Ebbe fut bele a gitárból a jack kábel, s ez továbbítja a gitár hangját a nagyobb méretű "vevőegység"-nek, a "receiver"-nek.

A rendszer ráadióhullámokkal működik. Előnye, hogy a gitáros nyugodtan rohangálhat, lépkedhet, táncolhat, stb., nem kell félnie, hogy megbotlik a gitárkábelben.

No és persze nagy méretű színpadon eleve sokkal előnyösebb az ilyen rendszer.

A "kütyü" nagyon csúnya szó volt, csak végső elkeseredésemben írtam, tudtam mire való az, csak sehol se találtam róla információt, esetleg egy árat. Egész nap ezen rágódtam, mert úgy emlékeztem, már mondta valaki, hogy hogy hívják. Köszönöm a felvilágosítást!  :)

Szerk.: Utánanéztem, egész elfogadható árakon is lehet már kapni. Nincsenek hátranyai, zavaró tényezői mint pl. mobiltelefon?

Szerkesztette: Pepeee 2007. 06. 23. 19:23 -kor

#1124 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 11:35

Halihó!

Nem tudtok valahol Zuglóban (Bosnyák tér környékén lakom) egy hangszerboltot? A tököm kivan, hogyha kell valami a gitárhoz, mehetek be a westendbe.
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1125 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 08:39

Sziasztok,

Baráti körben szeretnénk összedobni ajándékba egy starter akusztikus gitár szettet.
Ebben kérnék némi segítséget. Kicsit tájékozódtam a témában és arra jutottam,
hogy valami vastagabb nyakú nylon húros darabra volna jó. (csak mert állítólag kényelmesebb, lehet attól még rossz ötlet).
Gitáron kívül mi az ami még nemárt? pl valami amivel fel lehet hangolni, (vagy ez megoldaható gépen kersztül valahogy?)
A keret kb 50k. A lényeg: alapfokú gitár tudás összeszedésére kell.

#1126 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 17:06

Hangológép. Metronóm se árt. Na meg pengető. :Đ

#1127 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 18:07

egyelőre gitár márka konkretizálásnál járok. :D
kérdés: nagyon sok különbség van a rétegeltlemez és a fa fedlap között? merthát nem volna baj ha jóval 50k alatt kijön :D így is könnyen lehet hogy szobadszíként végzi.

#1128 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 09. 12:42

Kedves gbr!

Az én véleményem az, ha reális esély van arra, hogy a gitár "szobadíszként végzi", akkor semmiképpen sem szabad sokat költeni rá.

Gyakorlatilag egy használt, de nem "lelakott" Cremona nylon húros gitár bőven megteszi. Egy ilyet valahol 10.000 forint környékén megvásárolhatsz. Minek költenél többet, ha ennyi ráfordítással is el tudod dönteni, hogy érdekel-e a gitározás komolyabban, vagy sem.

Addig én a helyedben semmilyen kiegészítőt nem vásárolnék a gitárhoz. Addig felesleges a hangológép, felesleges a keménytok... maximum egy a kezednek kényelmes pengetőt (rengeteg féle alakban, s keménységgel készítik) vegyél.

#1129 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 13:23

igen, egyre többet olvasva a témában én is erre jöttem rá. Hülyeség gitárt venni ajándékba, túl sok személyes érzésen alapul ahhoz hogy valakinek lehessen választani.

viszont, ha nem gond vannak továbbra is kérdéseim:
Nylon húr sokkal puhább mint a fém?
Mindenkinek vágja a kezét a fémhúros gitár vagy csak én fogom rosszul? (Gondolom ezt idővel meg lehet szokni)
Meddig tart egy húrkészlet?
Azt olvastam hogy az alap húrokat érdemes rögtön lecserélni, ez tényleg így van?
A neten említett problémák, pl túl magasan lévő húrok vagy egyenlőtlen húrláb mennyire reális, úgyértem ebbe tényleg belefuthatok vagy csak használt gitár esetén?
Sokkal nehezebb egy fémhúros gitárral kezdeni mint egy nylon húrossal? személy szerint előbbinek sokkal jobban tetszik a hangja)

kiegészítő egyelőre egy hangoló software amíg fülre nem sikerül, egy 600ft-os microfon és az általad említett pengető

uhh, sorry a sok kérdésért  :respect:

#1130 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 13:59

Idézet: gbr - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 13:23

Nylon húr sokkal puhább mint a fém?
Mindenkinek vágja a kezét a fémhúros gitár vagy csak én fogom rosszul? (Gondolom ezt idővel meg lehet szokni)
Meddig tart egy húrkészlet?
Azt olvastam hogy az alap húrokat érdemes rögtön lecserélni, ez tényleg így van?
A neten említett problémák, pl túl magasan lévő húrok vagy egyenlőtlen húrláb mennyire reális, úgyértem ebbe tényleg belefuthatok vagy csak használt gitár esetén?
Sokkal nehezebb egy fémhúros gitárral kezdeni mint egy nylon húrossal? személy szerint előbbinek sokkal jobban tetszik a hangja)

-Nekem fémhúros gitárom van, szóval ezt paszolnám.
-Mindenkinek, és nem megszokás kérdése, hanem egyszerűen megkeményedik ott az ujjad :)
-Kérdés, hogy  mennyire gyakran használod a gitárt.Én akkor cserélek húrt ha már nagyon nem tudom behangolni a gitárt.
-Általában érdemes, mert először is bizonyára nem egy ernie ball minőségű készlet van rajta, meg azt se tudod hogy mennyi ideje van ott a gitár, tehát hányan próbálták ki, mennyire van elfáradva a húr,stb.
-Nekem az új gitárnál lejjebb kellett rakni, nagyon magasan voltak a húrok a fogólaphoz
-Szerintem nem a húr milyenségén van a hangsúly, hanem a gitár vastagságán. Egy akkusztikus gitárnak,
főleg a flamenco gitároknak sokkal vastagabb a nyaka, mint az elektromosnak. Tehát nyílván sokkal nehezebb az akkusztikus  gitárral kezdeni, de megéri, ugyanis ha ezen megtanulsz játszani, akkor olyan frankón megnyúlnak az inak a kezedben,csuklódban, hogy az elektromos gitárom utána könnyedén el fogsz érni bármit, ami az akkusztikuson egy kicsit nehezebb volt. :)

Na ennyit tudtam hozzátenni, ha nagy hülyeségeklet írtam volna, majd a többiek kijavítanak. Üdv :)
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1131 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 13:04

nah, ma hosszas keresgélés után, többfajta model kipróbálásval,
gitáros ismerőssel sikerült beszerezni egy Aria AF20-at. Meg hozzá egy készlet húrt.
Nem, nem ajándékba  ;)
Ismerős szerint nem szól rosszul eredeti húrral sem, úgyhogy megvárom míg ismét ráér és az első húrcserén csak néző leszek.

szóval nincs más hátra mint beszerezni pár oktató dvd-t és lefektetni az alapokat.

#1132 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 14:58

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...36018&t=9011219

Nem én vagyok, de hátha találtok közte érdekességeket.

#1133 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 10. 20:17

:think: Érdekes stílusa van a hirdetés feladójának, az egyszer biztos.  :rolleyes:

Mindazonáltal nagyon klassz hangszereket árul.  :up:  Amennyiben valóban mindegyik eredeti, úgy némelyiknek az ára kifejezetten kedvező.

Mert 75.000-ért japán Ibanez, és 85.000-ért japán Fernandes, mindezt a '80-as évek elejéről...

Azt a natúr ESH basszgittyót úgy elfogadnám, ahogy van!  :cool:  :)

(No, és az a fehér CHARVEL is gyakori szereplő volt a '80-as évek "hair metál" bandáinak szirupos videoklipjeiben.  :Đ  )

Szerkesztette: Piftuka 2007. 07. 10. 20:17 -kor

#1134 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 08:16

Hangszerboltot keresek Pesten (pontosabban Budán) a Móricz Zs. körtér körül.
Tud valaki?

kösz.: begbie

#1135 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 09:04

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 21:17

:think: Érdekes stílusa van a hirdetés feladójának, az egyszer biztos.  :rolleyes:

Az a legkevesebb; nagyon klassz hangszerei vannak, korrekt áron.

#1136 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 11. 13:22

Idézet: begbie - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 9:16

Hangszerboltot keresek Pesten (pontosabban Budán) a Móricz Zs. körtér körül.
Tud valaki?

Csak azon a környéken jó?  :think: Mert, ha már az ember hangszert vásárolni készül, akkor járja végig a főbb boltokat. Legalábbis én ezen a véleményen vagyok.

A belváros közepén mindjárt több hangszerboltot is talál az ember (Medgyesi Hangszercentrum, Finkey, Atlantisz Yamaha boltja, stb.).

A Finkey-t ellenben csak fenntartásokkal tudom ajánlani. Tipikus példája annak a boltnak, ahol nem ők vannak érted (a vevőért), hanem fordítva. Hacsak nem hívnak téged Pataki Attilának, vagy Tátrai Tibornak, akkor lehet bármennyi pénzed, érkezhetsz bármilyen komoly vásárlási szándékkal, nem vagy más a szemükben, mint egy csóró egyetemista, aki csak az ő idejüket rabolja, amikor ki akar próbálni egy-egy hangszert.

Medgyesi-éket épen ezért különösen ajánlom. Egyrészt nagy a választék használt és új cuccokból, másrészt ők hatványozottan tudják, hogy a "puding próbája az evés"; vagyis azt, hogy hangszert próbálni és vásárolni csak "testközelből" lehet.

Ezért aztán náluk annyi hangszert, akkor és annyi ideig próbálhatsz ki, amennyit, amikor és ameddig csak akarsz. (S természetesen a személyzet segítőkész.)

#1137 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 11. 13:24

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 10:04

Az a legkevesebb; nagyon klassz hangszerei vannak, korrekt áron.

Merem remélni, hogy észrevetted... én is ugyanezt írtam. :) (Csak pár mondattal bővebben.)

#1138 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 14:01

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 14:22

Csak azon a környéken jó?  :think: Mert, ha már az ember hangszert vásárolni készül, akkor járja végig a főbb boltokat. Legalábbis én ezen a véleményen vagyok.

A belváros közepén mindjárt több hangszerboltot is talál az ember (Medgyesi Hangszercentrum, Finkey, Atlantisz Yamaha boltja, stb.).

A Finkey-t ellenben csak fenntartásokkal tudom ajánlani. Tipikus példája annak a boltnak, ahol nem ők vannak érted (a vevőért), hanem fordítva. Hacsak nem hívnak téged Pataki Attilának, vagy Tátrai Tibornak, akkor lehet bármennyi pénzed, érkezhetsz bármilyen komoly vásárlási szándékkal, nem vagy más a szemükben, mint egy csóró egyetemista, aki csak az ő idejüket rabolja, amikor ki akar próbálni egy-egy hangszert.

Medgyesi-éket épen ezért különösen ajánlom. Egyrészt nagy a választék használt és új cuccokból, másrészt ők hatványozottan tudják, hogy a "puding próbája az evés"; vagyis azt, hogy hangszert próbálni és vásárolni csak "testközelből" lehet.

Ezért aztán náluk annyi hangszert, akkor és annyi ideig próbálhatsz ki, amennyit, amikor és ameddig csak akarsz. (S természetesen a személyzet segítőkész.)

A hangszervásárláson túl vagyok :)
Eladtam a régi Jolanámat egy gyűjtőnek, és hosszas keresgélés és utánaolvasás után egy Vintage V100 cherry mellett döntöttem.
Ilyen, csak kicsit erősebb erezettel:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szép tigriscsíkjai vannak, kényelmes, jó nehéz, érezni, hogy van benne anyag. Sok fórumot és tapasztalatot elolvastam mielőtt emelett döntöttem.
Már linkeltem róla ezt a tesztet korábban:
Vintage V100

A hangszerüzlet csak azért kellene, mert akarok venni egy normális hevedert, meg egy 10-es húrkészletet.

#1139 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 11. 14:46

Idézet: begbie - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 15:01

Eladtam a régi Jolanámat egy gyűjtőnek, és hosszas keresgélés és utánaolvasás után egy Vintage V100 cherry mellett döntöttem.

Szép tigriscsíkjai vannak, kényelmes, jó nehéz, érezni, hogy van benne anyag. Sok fórumot és tapasztalatot elolvastam mielőtt emelett döntöttem.

Jól tetted, hogy ezt a hangszert választottad. :)  :up: Az általad felsoroltak közül valóban ez tűnt a legjobb vételnek. Melyik boltban vetted egyébként?

S a Jolana-t mennyiért tudtad eladni?

Egy saját képet a hangszerről szúrjál be a topic-ba légyszíves, amennyiben van erre lehetőségeg!

Idézet

A hangszerüzlet csak azért kellene, mert akarok venni egy normális hevedert, meg egy 10-es húrkészletet.

Mondjuk ilyen esetben is érdemes lehet egy belvárosi üzletet keresni. Azért tömegközlekedéssel Budapest-en sincsenek olyan nagy távolságok. :)

#1140 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 14:58

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 15:46

Jól tetted, hogy ezt a hangszert választottad. :)  :up: Az általad felsoroltak közül valóban ez tűnt a legjobb vételnek. Melyik boltban vetted egyébként?

S a Jolana-t mennyiért tudtad eladni?

Egy saját képet a hangszerről szúrjál be a topic-ba légyszíves, amennyiben van erre lehetőségeg!

Mondjuk ilyen esetben is érdemes lehet egy belvárosi üzletet keresni. Azért tömegközlekedéssel Budapest-en sincsenek olyan nagy távolságok. :)

A Jolanát 22-ért sikerült eladni. Jó helye lesz, a srác régóta gyűjti és újítja fel a Jolanákat, szinte minden típusból van neki.
Ezt a Vintage-t végülis Sopronból hozattam, az összes pesti üzletben csak más színben volt. Kipróbálni egy tobacco-t próbáltam, de ez a szín jobban tetszett.
Képeket teszek majd fel természetesen.
A beállítással egyelőre még meggyűlt kicsit a bajom, a 12. bundnál nem tudom megszüntetni az E húr zörgését, de biztos csak én vagyok béna, ha fent lesznek az új húrok, újra nekiállok.
Viszont tényleg kell egy széles heveder hozzá, majdnem 5 kiló a gitár :)

Szerkesztette: begbie 2007. 07. 11. 14:59 -kor

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.