HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 27. 09:08

Én is kérdezek: mijaza Power Squeezer? (lusta voltam utána nézni, meg egyébként is lusta voltam)  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1162 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 11:16

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 10:08

Én is kérdezek: mijaza Power Squeezer? (lusta voltam utána nézni, meg egyébként is lusta voltam)  :smoker:

A marketinges duma szerint: "Power Squeezer (teljesítmény vágás) a kis hangerőn történő ütős, kerek megszólalás érdekében"

és ez a gyakorlatban is egész jól működik.

#1163 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 07:10

Van 1 Ken Rose gitárom, dobozgitár, hatalmas testtel, már régi, de sajnos elpattant a "H"-húr. Szedném le, erre meglepetten tapasztaltam, hogy az nem is olyan egyszerű. Ezt a gitárt még nem húroztam.
A talp ragasztva van a testhez, kívülről annyi látszik mindössze, hogy a húrok "fix végeinél" kb. 5-6 mm átmérőjű műanyag-gömbök vannak. Benyúltam a belsejébe, s lehetett érezni alulról (<--- nem röhög...), hogy ezek tulajdonképpen műanyag csapok végén vannak, mintha be lennének szúrva a talpba, teljesen fixen, tehát kintről csak 6 db gömfej látszik. Namost a húrok viszont olymódon vannak hozzájuk rögzítve, hogy nem nagyon tudom eltávolítani őket. A csapokat nem nagyon lehet mozgatni (nem akartam erőltetni), kintről annyi látszik a húrvégekből, hogy a gömbök és a talp "találkozásánál", a talp síkjában eltűnnek, alulról annyit "érezni", hogy nincsenek beakasztva sehova, a csapokon sincsenek rajta, szerintem rosszul lett felhúrozva, vagy én vagyok béna mert nem világos. Kérdésem, hogy valaki esetleg látott-e már ilyet? Ugyanis a vastagabb húrok annyira "feszülnek" a talpnál, hogy nem lehet őket mozgatni. Én meg le akarom húrozni, lehetőleg baj nélkül. Nemsokára teszek fel fényképet is.
Egy ideig azt hittem (amíg bele nem nyúltam belülről), hogy a húrok végein levő hurok be van akasztva a csapokba, majd a csap "mellett" egyszerűen kibújik a húr a testből. Csakhogy nincsenek beakasztva, a csapok melletti "rés" tartja az egész húrt, ráadásul mivel ott fel van a húr "tekercselve" kis szakaszon, az a rész most a vastag húroknál rendesen be van szorulva (vastag alatt a felső E-A-D-G-t értem)... Ja, és a húrok végein, a hurkokban benne van az a pici fémtest, ami ugye lyukon történő áthúzást megakadályozza. Olyan az egész, mintha nem is a talpat feszítené felfelé a 6 húr, hanem a testet akarná "felnyitni"... Szóval nemsokára rakok fel képet, ha valaki látott ilyet, megköszönném, ha tudna segíteni lehúrozásban. Nem hittem, hogy 1 sima húrozás ilyen cumi lehet. Már vagy 30-szor húroztam, igaz, csak 3-4 féle gitárt...  :smoker:

ps.: bedobom a képet, remélem működik (kicsit távoli, nem a saját, csak 1 hasonló típus, de a rögzítés jól látszik):

Kép

Tehát annyi látszik belőle a sajáton, hogy a húrok végein levő hurkok nincsenek sehova beakasztva, csak a fehér gömbök MELLETT eltűnnek a talpban... Szabályos ez így?  :(

Szerkesztette: Warrior 2007. 07. 30. 07:25 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1164 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 18:18

egy újabb tapping videó, de ezúttal a  :OOO fajtából...

Carlos Vamos plays "Little Wing" acoustic tapping version

#1165 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 18:37

ehh.. nagyon zsíír én is akarok így játszani csak basszeron :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1166 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 30. 20:31

Egy régi akusztikus gitárhoz milyen húrkészletet tudtok ajánlani? Sajnos nem értek ezekhez a számokhoz, amiket írnak a húrkészletekhez. Pl. ez jó lesz? Elsősorban gyakorláshoz és hobbi szintű gitározáshoz kell.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1167 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 17:47

Közben kiderült, hogy béna vagyok... Vagy mégsem teljesen?

Ugyanis ismerős mondta, hogy azok a "gombok" kihúzhatók, s alájuk vannak dugva a húrok. Csak amikor megnézte az enyimét, tartotta furának, hogy azok a fránya gombok az istennek se akartak kijönni... Simán be lettek ragasztva, se forgatni, se kihúzni nem lehetett őket, nagyon megerőltetni nem volt kedvünk.  :smoker:

#1168 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 18:05

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 12:27

Hú, nem semmi!  :up: Jó kis cuccod lesz.  :cool: (Én meg kicsit irigykedem. :) )

Jövő hét kedden érkezik meg a cucc, mivel a Hartke ládát csak az USA-ból tudták hozni, bár elég sokat késtek vele. De viszont nagyon jól jártam így utólag, mert tegnap felhívtam a Mezzofort-os srácokat aztán mondták hogy elszúrtak valamit a New York-i raktárban mert nem a Hartke VX410-es ládát csomagolták nekem, hanem a nagyobb tesóját az XL-t ami 115ezer Ft. de mondták mivel ők szúrták el így VX árban megkapom ami 95e Ft, mondom nagyon zsír :)

Már alig várom hogy kipróbálhassam.

Az erősítő pedig maradt az Ashdown MAG-300H.

Amúgy mi is a különbség pontosan a papír és az alu membrán között?

#1169 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:49

:up:

Egyelőre letettem a kombó vásárlásról, úgy döntöttem otthoni gyakorláshoz, demózgatáshoz jobban járok egy ASIO kompatibilis hangkártyával, és a különböző erősítő szimuláló programokkal.
Úgyhogy egyelőre vettem egy ilyet:

Kép

M-Audio JAmLab

Nem egy csúcsminőség, de olcsó volt és Amplitube-bal, Guitar Rig-gel tökéletesen működik.
A két program közül mintha az Amplitube-nak kicsit jobb hangja lenne, de minden más szempontból sokkal bejövősebb a Gitar Rig 2.
Főleg a Riget használom, és akkor lenne teljes a kép, ha lenne hozzá lábkapcsoló.
Létezik ugye a RIG CONTROL 2 , amiben amellett, hogy lábkapcsoló van beépített ASIO-s hangkártya, nem is rossz minőségben.
Kép

Csak pár probléma van vele :)
1. Itthon nem nagyon lehet kapni
2. Ha lehetne is, eléggé horrorrárban van, csk a külföldi árakat átszámolva 70-75e körül...

A kérdés: létezik olyan lábkapcsoló, amivel tudom vezérelni a Rig-et valahogy költséghatékonyabban? :)

Ezt találtam még, de ez is 40 körül van, és elég lenne nekem egy pedál és kevesebb kapcsoló:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Behringer fcb1010

#1170 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 15:01

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 18:05

Jövő hét kedden érkezik meg a cucc, mivel a Hartke ládát csak az USA-ból tudták hozni, bár elég sokat késtek vele. De viszont nagyon jól jártam így utólag, mert tegnap felhívtam a Mezzofort-os srácokat aztán mondták hogy elszúrtak valamit a New York-i raktárban mert nem a Hartke VX410-es ládát csomagolták nekem, hanem a nagyobb tesóját az XL-t ami 115ezer Ft. de mondták mivel ők szúrták el így VX árban megkapom ami 95e Ft, mondom nagyon zsír :)

Már alig várom hogy kipróbálhassam.

Az erősítő pedig maradt az Ashdown MAG-300H.

Amúgy mi is a különbség pontosan a papír és az alu membrán között?

Mostmár tudom mi a különbség :)

Estére elvileg feldobom a képeket gépre és megmutatom hogy is néz ki a kicsike..

#1171 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 11:04

BC Rich :cool:

Kép

Kép
Wherever you go, go with all your heart.

#1172 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 14:02

Itt a kép ahogy igértem, elsőként Piftuka-nak :)

Kép

#1173 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 14. 16:48

Idézet: begbie - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 16:11

Voltam ma Lápiembernél a gitárral. [..]
A végén volt egy "kurva nehéz" is  :cool:

Hehe!  :D A leirásból ráismerek. :) Hol "rendel most egyébként"?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1174 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 14. 16:51

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 8:10

Van 1 Ken Rose gitárom, dobozgitár, hatalmas testtel, már régi, de sajnos elpattant a "H"-húr. [..]

Tehát annyi látszik belőle a sajáton, hogy a húrok végein levő hurkok nincsenek sehova beakasztva, csak a fehér gömbök MELLETT eltűnnek a talpban... Szabályos ez így?  :(

Ne haragudj, de nekem a leírásod és a kép alapján sem világos, hogy tulajdonképpen mi is a probléma ennek a gitárnak a húrozásával! :confused:

(Ken Rose?  :up:  Korrekt darab lehet. Mesélj róla, kérlek!)

#1175 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 14. 16:59

Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 21:31

Egy régi akusztikus gitárhoz milyen húrkészletet tudtok ajánlani? Sajnos nem értek ezekhez a számokhoz, amiket írnak a húrkészletekhez. Pl. ez jó lesz? Elsősorban gyakorláshoz és hobbi szintű gitározáshoz kell.

Elnézést a kései válaszért! (Kicsit elfeledkeztem erről a topic-ról. :) )

Az általad belinkelt Martin húrkészlet nagyon jó minőségű. Nem is a legvékonyabb. Ha félsz a gyors húrszakadástól, akkor megfelelő választás.

Ha nem akarsz sokat költeni a húrra, s vékonyabb készletet szeretnél, akkor válaszd ezt: http://www.csermak.hu/hangszer/1981 ! Ez még korrekt minőséget képvisel.

De ugye azt tudod, hogy ha nylon húros gitárod van, akkor olyan húrkészletet kell használnod?! A fémhúr ugyanis feltépi a húrlábat egy olyan gitáron.

#1176 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 14. 17:03

Idézet: Dorien - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 12:04

BC Rich :cool:

[Képek]

A felső gitárnak szép a festése, de aki szorongatja az valami ritka visszataszító turbók*rva.  :p :omg:

#1177 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 14. 17:07

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 15:02

Itt a kép ahogy igértem, elsőként Piftuka-nak :)

[IMG]Ashdown + Hartke cucc[IMG]

OMG!  :eek:

Ezt a jó kis hangfalat kaptad meg olcsóbban. Nem semmi!  :up:

Az én szívem meg csak fáj, hogy nézem a képet.  :(
No mindegy. Talán egyszer megérem, hogy a basszugitáromnak én is ahhoz méltó felszerelést tudok "ajándékozni".

Neked pedig kívánok tengernyi örömöt az új cuccodhoz!  ;)

Rock'n'Roll!!! :rock:

Azért mesélhetnél arról, hogyan szól a cucc. Illetve rögzíthetnél számítógépen némi hanganyagot, s megoszthatnád a nagyközönséggel!  :) 

#1178 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 18:06

Köszönöm :)

Itthon nem igazán merem megszólaltatni (panel), de ha lesz a közeljövőben fellépés "színpadod", akkor ott eleresztem kicsit a cuccot és felvetetem a videókamerával a hangot meg keverőről hogy az is jól szóljon már :)

#1179 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 14. 21:30

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 17:59

Elnézést a kései válaszért! (Kicsit elfeledkeztem erről a topic-ról. :) )

Az általad belinkelt Martin húrkészlet nagyon jó minőségű. Nem is a legvékonyabb. Ha félsz a gyors húrszakadástól, akkor megfelelő választás.

Ha nem akarsz sokat költeni a húrra, s vékonyabb készletet szeretnél, akkor válaszd ezt: http://www.csermak.hu/hangszer/1981 ! Ez még korrekt minőséget képvisel.

De ugye azt tudod, hogy ha nylon húros gitárod van, akkor olyan húrkészletet kell használnod?! A fémhúr ugyanis feltépi a húrlábat egy olyan gitáron.

Köszi azért! :) Azóta megjött már a D'Addario féle készlet. Nagyon szép hangja van. ;) (Nem nylon volt rajta.)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1180 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 08:18

Idézet: Gery80 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 10:54

Arra tudtok valamit mondani, hogy hol lehet átfestetni gitárt?

Most akadtam rá erre is, ha még érdekel a téma:

Tavaszjokka

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »