Gitár topik
Elküldve: 2007. 07. 27. 09:08
Elküldve: 2007. 07. 27. 11:16
Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 10:08
A marketinges duma szerint: "Power Squeezer (teljesítmény vágás) a kis hangerőn történő ütős, kerek megszólalás érdekében"
és ez a gyakorlatban is egész jól működik.
Elküldve: 2007. 07. 30. 07:10
A talp ragasztva van a testhez, kívülről annyi látszik mindössze, hogy a húrok "fix végeinél" kb. 5-6 mm átmérőjű műanyag-gömbök vannak. Benyúltam a belsejébe, s lehetett érezni alulról (<--- nem röhög...), hogy ezek tulajdonképpen műanyag csapok végén vannak, mintha be lennének szúrva a talpba, teljesen fixen, tehát kintről csak 6 db gömfej látszik. Namost a húrok viszont olymódon vannak hozzájuk rögzítve, hogy nem nagyon tudom eltávolítani őket. A csapokat nem nagyon lehet mozgatni (nem akartam erőltetni), kintről annyi látszik a húrvégekből, hogy a gömbök és a talp "találkozásánál", a talp síkjában eltűnnek, alulról annyit "érezni", hogy nincsenek beakasztva sehova, a csapokon sincsenek rajta, szerintem rosszul lett felhúrozva, vagy én vagyok béna mert nem világos. Kérdésem, hogy valaki esetleg látott-e már ilyet? Ugyanis a vastagabb húrok annyira "feszülnek" a talpnál, hogy nem lehet őket mozgatni. Én meg le akarom húrozni, lehetőleg baj nélkül. Nemsokára teszek fel fényképet is.
Egy ideig azt hittem (amíg bele nem nyúltam belülről), hogy a húrok végein levő hurok be van akasztva a csapokba, majd a csap "mellett" egyszerűen kibújik a húr a testből. Csakhogy nincsenek beakasztva, a csapok melletti "rés" tartja az egész húrt, ráadásul mivel ott fel van a húr "tekercselve" kis szakaszon, az a rész most a vastag húroknál rendesen be van szorulva (vastag alatt a felső E-A-D-G-t értem)... Ja, és a húrok végein, a hurkokban benne van az a pici fémtest, ami ugye lyukon történő áthúzást megakadályozza. Olyan az egész, mintha nem is a talpat feszítené felfelé a 6 húr, hanem a testet akarná "felnyitni"... Szóval nemsokára rakok fel képet, ha valaki látott ilyet, megköszönném, ha tudna segíteni lehúrozásban. Nem hittem, hogy 1 sima húrozás ilyen cumi lehet. Már vagy 30-szor húroztam, igaz, csak 3-4 féle gitárt...
ps.: bedobom a képet, remélem működik (kicsit távoli, nem a saját, csak 1 hasonló típus, de a rögzítés jól látszik):
Tehát annyi látszik belőle a sajáton, hogy a húrok végein levő hurkok nincsenek sehova beakasztva, csak a fehér gömbök MELLETT eltűnnek a talpban... Szabályos ez így?
Szerkesztette: Warrior 2007. 07. 30. 07:25 -kor
Elküldve: 2007. 07. 30. 18:18
Carlos Vamos plays "Little Wing" acoustic tapping version
Elküldve: 2007. 07. 30. 18:37
Elküldve: 2007. 07. 30. 20:31
Elküldve: 2007. 07. 31. 17:47
Ugyanis ismerős mondta, hogy azok a "gombok" kihúzhatók, s alájuk vannak dugva a húrok. Csak amikor megnézte az enyimét, tartotta furának, hogy azok a fránya gombok az istennek se akartak kijönni... Simán be lettek ragasztva, se forgatni, se kihúzni nem lehetett őket, nagyon megerőltetni nem volt kedvünk.
Elküldve: 2007. 08. 04. 18:05
Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 12:27
Jövő hét kedden érkezik meg a cucc, mivel a Hartke ládát csak az USA-ból tudták hozni, bár elég sokat késtek vele. De viszont nagyon jól jártam így utólag, mert tegnap felhívtam a Mezzofort-os srácokat aztán mondták hogy elszúrtak valamit a New York-i raktárban mert nem a Hartke VX410-es ládát csomagolták nekem, hanem a nagyobb tesóját az XL-t ami 115ezer Ft. de mondták mivel ők szúrták el így VX árban megkapom ami 95e Ft, mondom nagyon zsír
Már alig várom hogy kipróbálhassam.
Az erősítő pedig maradt az Ashdown MAG-300H.
Amúgy mi is a különbség pontosan a papír és az alu membrán között?
Elküldve: 2007. 08. 09. 11:49
Egyelőre letettem a kombó vásárlásról, úgy döntöttem otthoni gyakorláshoz, demózgatáshoz jobban járok egy ASIO kompatibilis hangkártyával, és a különböző erősítő szimuláló programokkal.
Úgyhogy egyelőre vettem egy ilyet:

M-Audio JAmLab
Nem egy csúcsminőség, de olcsó volt és Amplitube-bal, Guitar Rig-gel tökéletesen működik.
A két program közül mintha az Amplitube-nak kicsit jobb hangja lenne, de minden más szempontból sokkal bejövősebb a Gitar Rig 2.
Főleg a Riget használom, és akkor lenne teljes a kép, ha lenne hozzá lábkapcsoló.
Létezik ugye a RIG CONTROL 2 , amiben amellett, hogy lábkapcsoló van beépített ASIO-s hangkártya, nem is rossz minőségben.

Csak pár probléma van vele
1. Itthon nem nagyon lehet kapni
2. Ha lehetne is, eléggé horrorrárban van, csk a külföldi árakat átszámolva 70-75e körül...
A kérdés: létezik olyan lábkapcsoló, amivel tudom vezérelni a Rig-et valahogy költséghatékonyabban?
Ezt találtam még, de ez is 40 körül van, és elég lenne nekem egy pedál és kevesebb kapcsoló:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Behringer fcb1010
Elküldve: 2007. 08. 12. 15:01
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 18:05
Már alig várom hogy kipróbálhassam.
Az erősítő pedig maradt az Ashdown MAG-300H.
Amúgy mi is a különbség pontosan a papír és az alu membrán között?
Mostmár tudom mi a különbség
Estére elvileg feldobom a képeket gépre és megmutatom hogy is néz ki a kicsike..
Elküldve: 2007. 08. 14. 14:02
Elküldve: 2007. 08. 14. 16:48
Idézet: begbie - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 16:11
A végén volt egy "kurva nehéz" is
Hehe!
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2007. 08. 14. 16:51
Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 8:10
Tehát annyi látszik belőle a sajáton, hogy a húrok végein levő hurkok nincsenek sehova beakasztva, csak a fehér gömbök MELLETT eltűnnek a talpban... Szabályos ez így?
Ne haragudj, de nekem a leírásod és a kép alapján sem világos, hogy tulajdonképpen mi is a probléma ennek a gitárnak a húrozásával! :confused:
(Ken Rose?
Elküldve: 2007. 08. 14. 16:59
Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 21:31
Elnézést a kései válaszért! (Kicsit elfeledkeztem erről a topic-ról.
Az általad belinkelt Martin húrkészlet nagyon jó minőségű. Nem is a legvékonyabb. Ha félsz a gyors húrszakadástól, akkor megfelelő választás.
Ha nem akarsz sokat költeni a húrra, s vékonyabb készletet szeretnél, akkor válaszd ezt: http://www.csermak.hu/hangszer/1981 ! Ez még korrekt minőséget képvisel.
De ugye azt tudod, hogy ha nylon húros gitárod van, akkor olyan húrkészletet kell használnod?! A fémhúr ugyanis feltépi a húrlábat egy olyan gitáron.
Elküldve: 2007. 08. 14. 17:03
Idézet: Dorien - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 12:04
[Képek]
A felső gitárnak szép a festése, de aki szorongatja az valami ritka visszataszító turbók*rva.
Elküldve: 2007. 08. 14. 17:07
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 15:02
[IMG]Ashdown + Hartke cucc[IMG]
OMG!
Ezt a jó kis hangfalat kaptad meg olcsóbban. Nem semmi!
Az én szívem meg csak fáj, hogy nézem a képet.
No mindegy. Talán egyszer megérem, hogy a basszugitáromnak én is ahhoz méltó felszerelést tudok "ajándékozni".
Neked pedig kívánok tengernyi örömöt az új cuccodhoz!
Rock'n'Roll!!!
Azért mesélhetnél arról, hogyan szól a cucc. Illetve rögzíthetnél számítógépen némi hanganyagot, s megoszthatnád a nagyközönséggel!
Elküldve: 2007. 08. 14. 18:06
Itthon nem igazán merem megszólaltatni (panel), de ha lesz a közeljövőben fellépés "színpadod", akkor ott eleresztem kicsit a cuccot és felvetetem a videókamerával a hangot meg keverőről hogy az is jól szóljon már
Elküldve: 2007. 08. 14. 21:30
Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 17:59
Az általad belinkelt Martin húrkészlet nagyon jó minőségű. Nem is a legvékonyabb. Ha félsz a gyors húrszakadástól, akkor megfelelő választás.
Ha nem akarsz sokat költeni a húrra, s vékonyabb készletet szeretnél, akkor válaszd ezt: http://www.csermak.hu/hangszer/1981 ! Ez még korrekt minőséget képvisel.
De ugye azt tudod, hogy ha nylon húros gitárod van, akkor olyan húrkészletet kell használnod?! A fémhúr ugyanis feltépi a húrlábat egy olyan gitáron.
Köszi azért!
Elküldve: 2007. 08. 16. 08:18
Idézet: Gery80 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 10:54
Most akadtam rá erre is, ha még érdekel a téma:
Tavaszjokka

Súgó
A téma zárva.