Gitár topik
Elküldve: 2004. 04. 10. 22:16
Elküldve: 2004. 04. 11. 09:20
Csatolt fájl:
-
Fender_White_strat.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.
Elküldve: 2004. 04. 11. 15:28
Idézet: cyberkid - Dátum: 2004. április 10, szombat - 18:31
I.
Elsőként mutatnék egy linket, mert a ti véleményetekre is kiváncsi vagyok, de nyugodtan válaszolhattok ide is. LINK.
Én már lírtam a véleményemet.
I.
Mit gondoltok, mit érdemes venni kezdésnek? Egy Samick lk45-a -t 52-ért vagy egy Ibanezt hasoló árkatekóriában, vagy a Fender márkájaként ismert Squier-ből egy showmastert 58-ért. Ismeritek a Vorsonokat? Érdemes olyat venni?
Na ez egy fogas kérdés. Azt már megbeszéltük itt a topicban (azért ugye elolvasod az első és máaodik oldalt is?
Amely márkákat felsoroltál itt, azoknak van egyaránt nagyon olcsó, egyszerű modellje és professzionális hangszere is. 50.000 Ft az egy "jó belépőszint". Annyiból már ki lehet fogni arra érdemes modelleket.
A Vorsont én eddig nem ismertem, de most, hogy megnéztem az oldalt.. figyelemreméltó. Ellenben ahogyan elnéztem a modelleket, tartok tőle, hogy ez inkább a 80-100.000 Ft körüli (vagy afölötti) "közepes" kategóriába tartozik. Ellenben nekem nagyon tetszenek; jól megtervezett gitárnak tűnnek. Érdemes utánaérdeklődni, hogy mely modell van az 50.000Ft körüli árfekvésben. Ha van arra érdemes, akkor a felsoroltak közül én ezeket választanám.
Mire kell figyelni?
1. Jó, ha a gitár teste egy rétegű fából készül, nem összeragasztott préselt-lemezből!
2. Legyen meglehetősen pontos a bundozása és a nyaka ne legyen görbe; beállítható legyen!
3. Zárt kenésű, jó minőségű kulcsokkal és stabil (nem feltétlenül "bonyolult") igényes húrlábbal rendelkezzen!
4. A potikról ránézésre meg lehet állapítani, hogy 1 hét múlva a kezedben maradnak-e, avagy tartósak lesznek!
5. A hangszedő/hangszedők jó hangú, kellően nagy jelet leadó modell legyenek (ez a próba során kiderül)! Nyilván egy ilyen kategóriás gitár nem méregdrága Seymour Duncan modellekkel lesz szerelve, de nem is az a lényeg.
6. Az viszont igen, hogy a vasmagok "közepe" felett menjenek pontosan a húrok. Ha rosszul van építve a gitár, akkor egészen nagy eltérések lehetnek, amely már a hangzásban (különböző hangerő, tompa megszólalás) jelentkeznek.
Nagyjából ezekre kell figyelni.
Idézet
Már egy jó ideje tanulom a Muszty-Dobay féle gitáriskolát, de most már szeretnék rendes rockot is játszani. Tudom, tudom tabok a neten..., de biztos van valami kiindulópontnak alkalmas könyv technikákkal stb., mert ebben a műfajban még nagyon az elején vagyok.
Ebben nem tudok segíteni, mert nem könyvből tanultam.
Idézet
Mi különbség a Floyd Rose és a sima(vagy Vintage) tremoló közt?
A "sima" Vintage tremoló-kar tulajdonképpen inkább vibrato kar. Nem arra találták ki, hogy extrém heavy metal-os gitárosok 4-5 hangot nyújtsanak vele (persze néhány profi modellen egészen király vintage tremoló van).
Egyszerűbb a húrláb kiképzése és az egész szerkezet "merevebb". Vintage tremolónál igen ritka a satu használata is a fej és a nyak találkozásánál.
A Floyd Rose-nál már célszerű használni, mert intezívebb nyújtásoknál könnyen elhangolódna a gitár anélkül. Így a húrláb is satus megoldású.
Szerkesztette: Piftuka 2004. 04. 11. 20:16 -kor
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2004. 04. 11. 18:07
A Vorsonok mellet ott van az áruk is. Nézd majd meg. (Alig van 100 feletti.)
Elküldve: 2004. 04. 11. 20:19
Neked melyik tetszik az ott látható gitárok közül?
Elküldve: 2004. 04. 12. 11:50

Tetszik mindegyik kivéve a ,,foggantyúsokat". Még a 34ezresek is jól néznek ki de abban nem bízok olyan nagyon.
Elküldve: 2004. 04. 12. 16:11
Idézet: WoodyAllen - Dátum: 2004. április 10, szombat - 19:42
pfuuuuuuu
Büntetnek tényleg
Elküldve: 2004. 04. 12. 16:12
Idézet: Sz@bi - Dátum: 2004. április 10, szombat - 23:08
Nem. :confused: Kifejthetnéd.
Elküldve: 2004. 04. 12. 16:42
Idézet: cyberkid - Dátum: 2004. április 10, szombat - 18:31
Szevasz
Az első kérdésedre megkaptad másoktól a választ a másik topikban.
Idézet
Mit gondoltok, mit érdemes venni kezdésnek? Egy Samick lk45-a -t 52-ért vagy egy Ibanezt hasoló árkatekóriában, vagy a Fender márkájaként ismert Squier-ből egy showmastert 58-ért. Ismeritek a Vorsonokat? Érdemes olyat venni?
Vorsont nem ismerem, egy honlap alapján nem leszek okosabb... Mindenesetre szépek.
Én úgy gondolom, gitárt érdemes használtan is megnézni, szerintem kifejezetten jó vételeket ki lehet fogni. Amiket írtál, jó márkák, jó gitárok. Múltkor pl. az aprónetről hozott valaki ide egy hirdetést, 75-ért adtak egy Ibanez RG-t Floyd Rose tremolóval, HSH pick-up konfigurációval. Azok jó cuccok ám ennyiért...
Idézet
Már egy jó ideje tanulom a Muszty-Dobay féle gitáriskolát, de most már szeretnék rendes rockot is játszani. Tudom, tudom tabok a neten..., de biztos van valami kiindulópontnak alkalmas könyv technikákkal stb., mert ebben a műfajban még nagyon az elején vagyok.
Troy Stetina iskoláit keresd! A neten meg lehet találni egy-egy cuccát szkennelve, mp3-as hanganyaggal. Ha tetszik, meg kell venni; sajnos itthon nem nagyon láttam még... Ha jársz külföldön, érdemes szétnézni antikváriumokban is, haverral annak idején a Pigalle környékén (Párizsban) a teljes arzenált megvehettük volna, csak már bevásároltunk Satrianiból
A tabok a neten akkor lesznek jók, ha elsajátítod az alapokat. Akkor viszont nagyon hasznosak lesznek.
Idézet
Mi különbség a Floyd Rose és a sima(vagy Vintage) tremoló közt?
Piftuka nagyjából válaszolt, egy dolog maradt ki. A "vintage" tremolókkal rendszerint csak lefelé lehet a hangot változtatni, aza csak mélyebb hangokat tudsz csinálni, a Floyd pedig fölfelé is tud "tremolni". Előbbi valóban jól elvan satu nélkül, a Floyd satu nélkül baromság, használhatatlan.
Elküldve: 2004. 04. 12. 19:08
Megnéztem Stetina honlapját :eek: és hát :eek: pfűű :eek: Tud valamit ez az ember. :cool: Szerintetek elég egy élet, hogy valaki végigcsinálja az összes könyvét, cdjét, videóját :D
Még Linkin Park is van az arzenáljában ami gondolom azért nem annyira a stílusa.
Az akusztikus rock meg aztán :eek: :cool: ... alapos.
Na persze nem szívbajos az árakat illetően se.
Aki nem ismerné feltétlenül nézze meg!:
Stetina.com
Szerkesztette: cyberkid 2004. 04. 12. 20:42 -kor
Elküldve: 2004. 04. 15. 07:16
Elküldve: 2004. 04. 15. 19:15
Elküldve: 2004. 04. 15. 19:59
Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 17:47
Hát persze. Hiszen a vintage termoló húrlábja nincsen kimarva a gitár hátoldalán. Míg tulajdonképpen a Floyd Rose a "levegőben lóg".
Idézet
Én is így gondolom. Ennek ellenére elég sok gitárt gyártanak Floyd Rose I. termolóval és a nyak és fej találkozásánál satu nélkül.
Elküldve: 2004. 04. 15. 20:01
Idézet: fender - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 20:20
Ez a te erősítőd? Eredeti, régi cucc, vagy újragyártott vintage széria? A képről nem derül ki egyértelműen.
A gittyó gondolom, egy USA Fender... bár ez sem látszik jól.
Elküldve: 2004. 04. 15. 20:18
Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 19:06
A gittyó gondolom, egy USA Fender... bár ez sem látszik jól.
Igen,az én cuccom. Az erősítő nem vintage, egy fender blues deluxe full csöves (bár fiatal kora ellenére már kicsit viseltes, kb. 10 éves lehet,), a gitár usa strat plus, lace sensor hangszedőkkel. Tetszik a topic, gondoltam, hogy ide is bejelentkezek, nem csak mindig a számítógép. Ha olyan a téma, szívesen megosztom a tapasztalataimat (30 éve gitározom), hallottam és láttam már egy-két dolgot. Ha szeretnének, felteszem a többi gitárom képét is. Üdv: Fender
Elküldve: 2004. 04. 15. 22:11
A következőt szeretném: Van egy klasszikus gitárom, ezt rá szeretném kötni egy erősítőre.
Szoval egy "mobil" hangszedő kéne, amit el tudok helyezni a húrok alá. Láttam már ilyet de semmi konkrétumot nem tudok. Valaki tud többet?
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.
Elküldve: 2004. 04. 16. 11:41
Idézet: fender - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 21:18
Hogy a fenébe' ne szeretnénk
Írhatnál arról is, miket játszol/játszottál.
Elküldve: 2004. 04. 16. 11:46
Idézet: Sz@bi - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 23:11
Pl. http://www.vintage52...arlista.phtml#4
Idézet
Egyébként nem nagyon értek én sem hozzá, de tudtommal jók a hasonló piezok nylon húros gitárhoz is. Hívd fel az üzletet, vagy kérdezd meg Medgyesit, aztán vedd meg máshol
Szerkesztette: Satriani 2004. 04. 16. 11:46 -kor
Elküldve: 2004. 04. 16. 11:48
Idézet: Sz@bi - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 23:11
A következőt szeretném: Van egy klasszikus gitárom, ezt rá szeretném kötni egy erősítőre.
Szoval egy "mobil" hangszedő kéne, amit el tudok helyezni a húrok alá. Láttam már ilyet de semmi konkrétumot nem tudok. Valaki tud többet?
Hááát... nem ajánlom. Egy párosításnak van értelme így: kiváló minőségű gitár és kiváló minőségű hangszedő.
Az egyik haveromnak volt egy közepesen jó western gitárja és ahhoz vett egy ilyen "felcsatolható" hangszedőt.
Hát nem volt képes valami nagy hengerőre, mert állandóan gerjedt és a hangminőség is hagyott maga után kívánnivalókat.

Súgó
A téma zárva.