HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 04. 11:07

Idézet: biriBUM - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 9:14

Sziasztok! Szerintetek Behringer v-Amp2, zoom G2 és Korg AX3G közül melyiket érdemes otthonra venni?

Korg, Behringer, Zoom, talán ilyen sorrendben. Zoom-ot kicsit soknak találom egy otthoni multieffekthez.

-C0pp3rM!n3-

#1402 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 11:56

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 12:07

Korg, ...

Nincs a Korg-gal semmi bajom, de van egy AX1G-m, s az AX3G hangja is hasonló. A torzító tiszta "műanyagosan" szól. Szóval az olcsó Korg-okat nem tudom ajánlani. Attól függ persze, hogy mihez főként. Mert a chorus/flanger/phaser használható.

Van egy Korg Pandora px4d-m is, igaz, nem a legolcsóbb, de szerintem hangzásban odavágja az AX3G-t simán. Mondjuk nincs rajt' pedál.

Kérdés, kell-e a pedál. Igazán utánanézhettem volna... :)

ps.: most nézem, te is legalulra tetted az ax3g-t?

Szerkesztette: Warrior 2009. 08. 04. 11:59 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1403 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 11:58

Idézet: biriBUM - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 9:14

Sziasztok! Szerintetek Behringer v-Amp2, zoom G2 és Korg AX3G közül melyiket érdemes otthonra venni?

Szerintem valahogy hallgasd meg mindegyiket. Kérdés: mennyit játszottál multin, mennyire vagy igényes, milyen torzító-hangzást szeretsz (ott ugyanis baromi nagy különbségek vannak, még a drágább típusok esetében is), milyen egyéb szempontok vannak (pedál kell-e).

Csak az ax3g hangját ismerem, a többit mindjárt meghallgatom.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1404 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 08. 16. 11:01

Kép

Idézet

2009. augusztus 12.-én éjjel Székesfehérváron ellopták Ovation típusú,
1979-es, USA gyártmányú, sunburst színű, elektroakusztikus gitáromat.
A hanglyukban található levehető gerjedésgátló alatti gyári szám: 159-009.

Az elektronika szabályozása egyetlen egy hangerő potméterrel lehetséges, a kulcsok is Ovation feliratúak. A gyári hevedertartó gombák fekete Schaller strap-lock-ra lettek cserélve, amelyből a nyak felőli az eredeti testen rögzített pozícióhoz képest a nyak test felőli részére lett áthelyezve.

Ha környezetetekben felbukkanna egy ilyen „gyanús” hangszer, kérlek Benneteket, értesítsetek, valamint továbbítsátok ezt az e-mailt zenész ismerőseiteknek:
Telefon: 06-30/9932-353
E-mail: farago.p@freemail.hu
Köszönettel: Faragó Péter

A hangszer tokját nem vitte magával a tolvaj. A gitár nagyon egyedi, egyébként sem sok van ebből a modellből az országban. Minden segítségért hálásak leszünk annak, aki érdemi információval tud szolgálni a hangszer hollétével kapcsolatban!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1405 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 12:31

:up: up.

#1406 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 10. 14:30

Üdvözletem!
Lassacskán közeleg a diákhitel/szoctám/karácsony időszak, ezért úgy döntöttem lecserélném ősrégi klasszikus gitáromat ( 1983-as Cremona, már az ország sincs meg ahol gyártották :Đ  ) egy eletronyos fajtára. Ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni a gitárguruktól.

Alapvetően kezdő játékos volnék, körübelül egy év tapasztalattal a hátam mögött, de azért az alapokkal ( akkorfogás, pengetés, stb. ) már nagyjából tisztában vagyok, zeneiskolába jártam, úgyhogy úgy-ahogy, de a zenei alapképzésem is megvan ahhoz hogy fejlődjek valamerre.

Különösebben nagy készpénzösszeget nem áldoznék rá, nem lenne rossz, ha maga a gitár megállna olyan jó harmincból, a következő modellt néztem ki:
Squier Bullet Srat
Olvastam róla jókat, rosszakat, de inkább előbbi volt túlsúlyban. Érdekelne ki mit gondol, alkalmas-e kezdő gitárnak, mire kellene figyelnem vásárláskor, esetleg inkább nézelődjek más márkák/típusok felé?

Következő kérdésem tárgya a kombó lenne. Van ugyanis nekem egy SP-2018 Karaoke típusú 2.0 rendszerem a géphez (kép alant), azon pedig két nagyjackes mikrofonbemenet. Így a kis piktúráról nem látszik, de egy viszonylag megtermett, kb. 40cm magas, ~5"-os hangszórókkal+csillingelő biszbasszal, így ha ezzel is szólna, akkor nem szívesen vennék még egy ládát.

Amennyiben nem, az esetben az érdekelne, rá tudnám-e kötni a gitárt az Audigy4 LineIn-jére, és onnan kivezetni a hangfalakra, esetleg on-the-fly effektezve is, ha erre van lehetőség.

Kép

Válaszokat előre is köszönöm!

Szerkesztette: AViD 2009. 10. 10. 14:55 -kor

#1407 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 10. 16:22

Röviden:
- a Squier Stratot meg lehet venni, ennyi pénzért komoly minőséget várni marhaság, az átlagnak megfelel.
- Nem gitárhoz szánt hangrendszeren is megszólaltatható egy gitár, de nem úgy fog szólni, ahogy szeretné az ember. Rá lehet kötni egy hifi toronyra is vonalban, csak az eredmény siralmas lesz. Én vennék egy olcsó kombót. (Öcsémnek vettem újonnan egy clean és overdrive csatornával rendelkező kis izét, sokkal jobban szól, mint bármilyen, alapvetően zenére kitalált hangfal. Bő 10 ezer Ft volt.)
- Hangkártyára rá lehet kötni a gitárt, rendes driverrel és szoftverrel (Guitar Rig javallott) ki lehet próbálni, hogyan szólal meg, de egy szinte bármilyen kombóval élőbb, direktebb, élvezetesebb hangzást lehet elérni, ezt garantálom.

#1408 Felhasználó inaktív   Mr Fortress 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 18. 16:08

Sziasztok

Mi a véleményetek a Behringer V-tone gmx 210-es erősítőről? (itt van link róla leírással: http://www.behringer...ts/GMX210.aspx)

Otthoni gyakorlásra kéne inkább nem színpadra, sok effekt miatt tetszett meg.
Ilyen árkategóriában van jobb erősítő (60-70.000 ft, a gmx210 65-be kerül) főleg otthoni gyakorlásra, illetve inkább úgy kérdem, hogy mit ajánlatátok 60-70 ezerért otthoni gyakorlásra :)

Előre is köszönöm a válaszokat

Mr Fortress

#1409 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 16:19

Idézet: Mr Fortress - Dátum: 2009. okt. 18., vasárnap - 17:08

...mit ajánlatátok 60-70 ezerért otthoni gyakorlásra :)

Használt 30-40W körüli Marshall, Roland, Hughes and Kettner (stb) combo + használt Line6 effekt. hangmester.hu fórumon nézz szét.

Nem lehet rossz ez a Behringer sem, de mivel még nem hallottam, nem tudok rá mit mondani. A fentiekből ki lehet hozni egy perfekt otthoni kis szobacuccot.

#1410 Felhasználó inaktív   Mr Fortress 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 08:48

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. okt. 18., vasárnap - 16:19

Használt 30-40W körüli Marshall, Roland, Hughes and Kettner (stb) combo + használt Line6 effekt. hangmester.hu fórumon nézz szét.

Nem lehet rossz ez a Behringer sem, de mivel még nem hallottam, nem tudok rá mit mondani. A fentiekből ki lehet hozni egy perfekt otthoni kis szobacuccot.

Köszi a választ, nézegetem a hangszermestert.

Peaveyt nem említetted, és elég sok helyen látom, az jó megbízható márka? Amiket nézegettem pl Peavey Bandit 112 és a PEAVEY EXPRESS 112 ( a bandit valószínűleg nekem túl nagy lenne, fölös 100W sztem lakásba)

Üdv
Mr Fortress

#1411 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 09:20

Ja-ja, jó a Peavey is, ahogy a Fenderekkel sincs semmi baj, sőt. Márkás, 30-40W-os, vagy ennél nagyobb teljesítményű gyakorlóerősítők általában hasonló (=otthonra simán vállalható) színvonalat képviselnek.

A kis 10W körüli gyufásdobozok tényleg csak gyakorolni jók, de a nagyobbakkal akár koncertezni is lehet, egy kisebb helyet be tudnak tölteni. (Mi csináltunk kocsmatúrát gimnáziumban, a 30W-os Kettnert egyáltalán nem kellett erőltetni, kb 3/4 hangerő bőven elég volt.)

A 100W-nál már felmerül, hogy ahogy "nyit" az erősítő (tehát ahogy megszólal, legkisebb hangerőn), az már zavaróan hangos. Kollégiumban cimborámnak egy 60W-os Roland volt, azzal szobában nem lehetett elég halkan játszani.

#1412 Felhasználó inaktív   Mr Fortress 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 13:26

Azt mondod már a 60W is sok?
Inkább 30-40 körülit keressek?

#1413 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 13:37

Azt mondom, hogy az a 60-as sok volt. :) Ki kell őket próbálni egy csendes helyen, adatlap alapján úgyis csak porszívót meg húsdarálót érdemes venni.

Nekem a 10-ig számozott 30-as gyakorlóerősítő szerintem évek óta nem volt 3-as hangerőnél feljebb tekerve. Szerintem otthonra bőven elég egy 30-as.

Ja, még egy megjegyzés: ha már úgyis próbál az ember, hallgassa meg a torzított csatornát is. Ha bluest vagy klasszikus rockot játszanék, nem kellett volna effektet vennem az erősítőhöz, a torzított csatornájának ilyen stílushoz állat jó hangja van, és sokkal közvetlenebb, mint a multieffekt. Keményebb műfajokhoz jön jól az effektproci. Red Hot Chili, Extreme vagy Joe Bonamassa feldolgozásokhoz nem kell plusz effekt, ezekhez egy klassz hangú erősítő és egy vastagon megszólaló hangszer kell. Metallicához elég egy superstrat és egy Boss DS-1 pedál. Steve Vai-hoz meg a világ összes effektje sem elég.

#1414 Felhasználó inaktív   Mr Fortress 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 14:21

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 13:37

Steve Vai-hoz meg a világ összes effektje sem elég.

:D  :D  :D

Köszi a segítséget, Boss DS-1 pedálom van, de metallica valahogy még nemmegy  ;)  majd idővel.

#1415 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 14:28

Az egy nagyon jó pedál. :up: Ne dőlj be a multieffekteknek, miután végignyomkodtad, a felét nem fogod használni. Egy jó torzító meg mindig kellet, szóval a DS-1-et semmiképp ne add el, ha szabad javasolni.

Autodidakta iskolának merem javasolni Troy Stetina anyagait, metál vonalon tudtommal nincs összeszedettebb, egyedül is végigcsinálható oktatóanyag. Ritmusgitárra és szólóra is készített könyveket, szépen lassan kell velük haladni, és idővel minden a helyére kerül. ;)

#1416 Felhasználó inaktív   Mr Fortress 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 15:21

Ja miután meghallgattam úristen ég és föld volt a kis erősítőm beépített és a pedál torzított hangja között :) ráadásul 5ezerért vettem :)

Én most a Metal Method videó leckéket nézem Doug Marsh-al (meg persze gitárpró) , de feltétlenül checkollom Troy-t is kösz a tippet.

Szerkesztette: Mr Fortress 2009. 10. 20. 15:23 -kor

#1417 Felhasználó inaktív   Mr Fortress 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 08:41

Gitár muzsika felvételére mit ajánlotok? Nem komoly stúdiócuccra gondolok, lehetőleg olcsóra, de szeretném ha a torzított hangot és viszonylag szépen venné.

Diktafonok között nézegettem, de nem tudom, hogy a torzított hangot azok, hogyan bírják.

Előre is kösz a segítséget

Üdv

Mr Fortress

#1418 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 08:48

Idézet: Mr Fortress - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 14:26

Azt mondod már a 60W is sok?
Inkább 30-40 körülit keressek?

jobbfajta 30as tranzisztoros erősítő negyed hangerőn már hangos, félig feltekerve már bontja a bútort a lakásban.
Nekem egy Roland Cube 30X-em van gyakorlásra, de kb fülest kihúzva a volume-t nem nagyon tudom tekergetni, mert már kopognak a szomszédok felettem :D

-C0pp3rM!n3-

#1419 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 14:48

Egy már meglévő, jó zenehallgatós erősítőhöz-hangfalhoz azért nem feltétlenül muszáj kapásból elmenni az erősítő irányába. A Line6 termékei iszonyatos jól tudnak szólni már egy kis fadobozos Genius hangfalon is, és a legolcsóbb toneport (amiben ráadásul egy egész POD xt van) 20 ezer forint körül mozog.
Hozzáteszem: abszolút nem mindegy, milyen stílusra használnád. A vintage(bb) stílusokhoz kőkeményen hozzátartozik a kombó és a kisvasút, azonban ha metált játszanál, ahhoz ez a legjobb megoldás, pláne ha multieffektben gondolkozol.

Ezek például egy POD xt-vel lettek felvéve vonalból, ez pedig egy Toneporttal.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1420 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 14:58

Idézet: HavocS - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 15:48

Ezek például egy POD xt-vel lettek felvéve vonalból...

Hopp, az énekes hölgyike nálunk végzett, Öcsém tanította is.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.