HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 24. 18:43

Hali!

Basszkombó témában kérnék tippeket, a szokásos "melyiket vegyem?" kérdéskörben. :D
Némi olvasgatás után három dobozra szűkítettem a jelöltek körét az 50-65e Ft-os árkategóriában (cél elsődlegesen lakásban használat, a szomszédok örömére):

- Gallien-Krueger Backline 110 (ez talán kicsit ágyúval verébre eset a papíron 70W-jával...)
- Hartke A35
- Kustom KBA 35 DFX

Vagy esetleg valami használt darab?

(Effektek meg ilyesmi nem érdekel, arra van egy kicsi Zoom cuccom.)

#1562 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 18:02

esetleg warvick erősítők között nézz szét. Nemrég én is bass erősítőt kerestem, Kipróbálva az üzletben annak tünt legtisztábbnak a hangja. bár valamivel olcsóbb erősítőket nézegettem. Kustom-el kapcsolatban van még annyi szintén helyszíni tapasztalat, hogy annak volt a legnagyobb alapzaja. (Ettől független nem volt rossz hangja) és még így is jóval gitár erősítő zajszinten belül maradt. Személy szerint a warvicknek volt a legtisztább szinte áttetsző mély hangja. ami meggondolandó ha felvenni meg effektezni szeretnéd később.

jah és egy link:

premium quality AIR guitars  :Đ

Szerkesztette: gbr 2010. 01. 25. 18:03 -kor

#1563 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 07. 19:46

https://forum.hwsw.h...howtopic=151947
ill.
http://apronet.hu/elado_ibanez_rg7321_heth...irdetes=9500923

:cool:

#1564 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 09. 21:40

Idézet: gbr - Dátum: 2010. jan. 25., hétfő - 18:02

esetleg warvick erősítők között nézz szét. Nemrég én is bass erősítőt kerestem, Kipróbálva az üzletben annak tünt legtisztábbnak a hangja. bár valamivel olcsóbb erősítőket nézegettem. Kustom-el kapcsolatban van még annyi szintén helyszíni tapasztalat, hogy annak volt a legnagyobb alapzaja. (Ettől független nem volt rossz hangja) és még így is jóval gitár erősítő zajszinten belül maradt. Személy szerint a warvicknek volt a legtisztább szinte áttetsző mély hangja. ami meggondolandó ha felvenni meg effektezni szeretnéd később.

OK, ha majd aktuális lesz a téma akkor meghallgatom a Warwick cuccait is. :)

#1565 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 23:30

Sziasztok! Az olcsóbbfajta Epiphone Les Paul-utánzatokról (pl. Special II) mi a véleményetek? Régóta szemezgetek velük, lehet, hogy kipróbálok a közeljövőben egyet, de érdekelne, ha valakinek van velük hosszabb távú tapasztalata.

Amúgy ezek a Les Paul-féle gitárok erősítő nélkül menyire hangosak? Gondolom, nem kelnek versenyre egy "normális" akusztikus gitárral, de a lapgitárok cincogásánál élvezhetőbb hangot ki lehet belőlük csikarni? Erősítő híján eleinte leginkább számítógépre kötve vagy anélkül zenélgetnék vele.

#1566 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 00:31

Azért nincs akkora üreg az LP-kben, hogy össze lehetne őket vetni akár egy vékony elektroakusztikus gitárral... Valamivel többet szól, mint egy préselt testű 20 rongyos semmiség, de nem kell nagy dologra számítani.

#1567 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 14. 00:31

Valamivel többet szól, mint egy préselt testű 20 rongyos semmiség, de nem kell nagy dologra számítani.

Azért kérdezem, mert van otthon egy ősrégi Jolana lapgitárom, de az erősítő nélkül használhatatlan, már a pengető sercegése is képes elnyomni a húr hangját, mindenképpen bele kell dugni valamibe, ami erősít rajta. Mondjuk az amúgy sem egy minőségi darab :) Tehát nem úgy gondoltam, hogy tábortűz mellett is állja meg a helyét, hanem hogy néha ölbe kapom magában, és akkor nem csak cincog, hanem némi épeszű hangot is lehet belőle hallani. :)

#1568 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 15:19

Izé... Van itthon négy gitár, két tömör, egy telecaster kópia (ebben van akkora lik, mint egy LP-ben), és egy akusztikus. Utóbbit leszámítva mindegyik cincog erősítés nélkül, bár a tele kicsit kevésbé, mint a tömör testűek. Azért próbáld ki, amit kinéztél, lehet, hogy elégnek találod erősítés nélkül is a hangját némi prüntyögéshez.

#1569 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 14. 15:19

Azért próbáld ki, amit kinéztél, lehet, hogy elégnek találod erősítés nélkül is a hangját némi prüntyögéshez.

Az lesz, majd beszabadulok egy hangszerboltba, ha időm engedi.

#1570 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 14:43

Amúgy egy gitár hangzásvilágát a húrokon és a hangszedőkön kívül meghatározza még valami? Tehát ha veszek valami olcsóbbfajta (de jól összerakott) gitárt, majd később egy garnitúra pickupot és húrkészletet, akkor az javíthat a hangzásán, vagy ez is olyan, hogy csak a jót lehet még jobbá tenni ilyen "trükközéssel"? Egyelőre Youtube-on nézegettem a kiszemelt gitárokkal készült videókat, aztán az Epiphone Special II-nek elég jellegtelen hangja van, viszont a következő kiszemelt áldozat, aminek nagyon bejön a hangja torzítatlanul/minimális overdrive-val (Ibanez GAX30) majdnem egy tízessel drágább.

#1571 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 20:56

Még egy kérdés: ragasztott és csavarozott nyak között mi a különbség (persze a rögzítés módján kívül :) )? Valaki ezt ajánlja, valaki meg azt.

#1572 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 22:01

Húúú, a hangzást gyakorlatilag minden befolyásolja: a test anyaga, a nyak anyaga, a nyak rögzítésének módja, a testben lévő (vagy nem lévő) lyukak nagysága, formája, a húrláb, a húrok típusa, vastagsága, feszessége, a bundozás, a hangszedők, és a többi: erősítő, kábelek, effektek, stb, stb... Most cseréltem hangszedőket a héthúrosban, mintha egy más gitár lenne, nagyon pöpec. (Igaz, ezt senki nem értékeli, a kutyát sem érdekli egy eladó héthúros. :( )

A kétfajta nyakrögzítésről azt mondják az okosok (amivel a tapasztalatom egybe vág), hogy a ragasztott nyak jobban átviszi a rezgéseket, jobb a sustain. Persze ez csak akkor igaz, ha jó minőségű az építés. Olcsóbb gitároknál talán jobb a csavarozás, azt nehezebb elb.szni. :D Egy csomó mestergitárnál átmenő nyakat használnak, az lenne _talán_ az ideális, de ez önmagában nem dönti el, jó-e egy hangszer.

Amúgy jogos, de kissé értelmetlen a kérdés... Melyik a jobb, a Strat (csavarozott) vagy az LP (ragasztott)? Na ugye.

Szerkesztette: Satriani 2010. 03. 18. 22:04 -kor

#1573 Felhasználó inaktív   angelside 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 22. 12:50

Hali!

Lehetőleg mindenképp próbáld ki!

Én sokáig gondolkodtam egy Epiphone Sg special-ban, de szinte csak rosszat olvastam az olcsó Epikről, így le is tettem róla. Hogy az általad említett Les Paul-nál is ez a helyzet azt nem tudom, de azért nézz utána. Végül egy Cort Z42-nél kötöttem ki.
Hogy kinek mi a cincogás erősítő nélkül, az is erősen egyénfüggő, de én szoktam a Cort-ot anélkül is használni, és elég "hangos" tud lenni így is, a párom szerint. :) Számítógépen meg az Amplitube-t használom, szinte bármilyen hangot ki lehet belőle hozni. Persze van egy kis kombóm is, de ott szűkebbek a lehetőségek.
" Nem lenni nem jó, de nem jobb lenni sem."

#1574 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 17:39

Na, így kell Wingert nyomni:

:up:

#1575 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 19:41

És így kell a Wing-et nyomni... :p (először tévesen olvastam a címet, de gondoltam, maradhat ez is.)

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1576 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 00:45

Üzenet megtekintéseIdézet: angelside - Dátum: 2010. 03. 22. 12:50

Én sokáig gondolkodtam egy Epiphone Sg special-ban, de szinte csak rosszat olvastam az olcsó Epikről, így le is tettem róla. Hogy az általad említett Les Paul-nál is ez a helyzet azt nem tudom, de azért nézz utána. Végül egy Cort Z42-nél kötöttem ki.

Ezt a gitárt nekem is ajánlotta a bótos, sajnos kissé kívül esett a büdzsén. :) Végül egy Ibanez GAX30 lett a befutó, a napokban érkezik meg a nagykerből a piros színű. :)

"Univerzális" (mondjuk bluestól hard rockig használható) olcsóbbfajta overdrive pedálból mit ajánlotok? Ami nekem nagyon tetszik hangzásügyileg, az a Marshall Jackhammer, viszont még versenyben van egy Ibanez Tubescreamer klón, amit nekem kéne összepakolni.

#1577 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 11:58

Debaj, itt vetted Gyöngyösön?

Pedálokkal kapcsolatban évek óta nem vagyok képben. Milyen erősítőhöz lenne? Van 30W-os Roland Cube a vintage 52-ben használtan, az nagyon jó darab, állat jók a gyári hangzásai, van benne blues-tól metálig mindenféle clean és torzított hang is. :up: Otthonra tökéletes, én mindenekelőtt abban gondolkodnék, akkor is, ha most nem lenne rá keret.

#1578 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 23. 11:58

Debaj, itt vetted Gyöngyösön?

Nem, Pesten vettem a Tajti Musicban, spóroltam kb. egy ötezrest, meg amúgy is itt használnám. :-) Erősítő egyelőre nincs, sajátot egyelőre nem is tervezek, a Macbook line-injén és fülhallgatón keresztül lészen működtetve Guitar Rig 3 szoftverrel, vagy nyúlok az irodából egy Xonar U1-et. :-)

#1579 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:46

Aham, értem. Akkor viszont pedál sem kell neked, a Guitar Riggel meg fogsz tudni oldani nagyjából mindent. Macet nem ismerem ilyen téren, kíváncsi vagyok a tapasztalataidra. Win alatt ASIO driver nélkül egy kalap szart sem értek ezek a szoftverek.

--------------

Más. Nem akarom elkiabálni, de nagyon úgy néz ki, ma elmegy végre a héthúros. :) Nem akartam helyette gitárt venni, így sem férek otthon tőlük, de tegnap addig nyomorgattam a youtube-ot (lásd tegnapi Winger videó), míg teljesen ráizgultam a Washburn Nuno-modelljeire. :wub:

#1580 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 23. 12:46

Aham, értem. Akkor viszont pedál sem kell neked, a Guitar Riggel meg fogsz tudni oldani nagyjából mindent.

Egy dolgot nem tudok vele megoldani: az effekt kapcsolgatását kéz nélkül. :) A Jolánkával már kipróbáltam, a beépítettel nincs érezhető latency. A GarageBand viszont borzalmas, ha a monitor be van kapcsolva, akkor pengetek egyet, és két-három tizedmásodperc múlva érkezik a hang. Kevésnek tűnik, de marha zavaró.

Szerkesztette: debaj 2010. 03. 23. 13:09 -kor

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.