HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Erasmus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 08. 17:13

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 17:22

van valami koze hozza ?

:) bezony

az ő megbízására készített el grover jackson annak idején egy v alakú custom gitárt, ami állítólag az első jackson gitár is volt egyben. aztán ebből lett egy sorozat. de a neten tuti részletesebben meg pontosabban le van írva.

hallottad már a pasast?

Szerkesztette: Erasmus 2005. 04. 08. 17:15 -kor

#342 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 22:53

Eras: már nem játszom zenekarban, különben is csak ilyen kis egyetemi-középiskolás bandáim voltak. Játszottuk a Sex Actiont, Tankcsapdát, Metallicát, később pedig Paradise Lostot, Queensryche-ot, ilyesmiket. Ennek kb. 6-8 éve, azóta csak saját örömömre, itthon pötyögök. Mondjuk az, hogy örömömre válik, kicsit túlzás: félelmetesen elkeserítő, menyire nem áll rá az ember keze dolgokra, ha nem gyakorol...

Rhoads mester pedig az egyik legnagyobb volt. Állítom, ilyen rövid életművel senki nem alkotott ilyen maradandót a rock gitározásban. És még mindig fiatal lenne, ha élne... A Mr. Crowley alap, szerintem aki gitározott, mindenki megpróbálta már eljátszani. Tényleg nagyon szerény ember lehetett, ez a zenéjéből is kiderül: alázattal nyúlt a klasszikus zenéhez, értve használta.

Yngwie-ről pedig csak annyit, hogy nem ülnék le vele egy asztalhoz piálni, az biztos. A zenéjét szeretem, a játéka lenyűgöz, egyetlen számát sem tudom "comme il faut" eljátszani, de emberileg - gondolom, hozzád hasonlóan - nem tartom túl nagyra.

UnConnecteD: mellékelem a desktopom :) Ahogy Eras írta, tényleg ezek voltak az első Jackson gitárok. Szekeres Tamásnak is van egy példánya az első, fehér színű 200-as sorozatból, felbecsülhetetlen értékű hangszer lehet (ha jól tudom, 2 milláért vette, bagó).

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Satriani 2005. 04. 08. 22:54 -kor

#343 Felhasználó inaktív   Erasmus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 08:57

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 23:53

Eras: már nem játszom zenekarban, különben is csak ilyen kis egyetemi-középiskolás bandáim voltak. Játszottuk a Sex Actiont, Tankcsapdát, Metallicát, később pedig Paradise Lostot, Queensryche-ot, ilyesmiket. Ennek kb. 6-8 éve, azóta csak saját örömömre, itthon pötyögök. Mondjuk az, hogy örömömre válik, kicsit túlzás: félelmetesen elkeserítő, menyire nem áll rá az ember keze dolgokra, ha nem gyakorol...

Rhoads mester pedig az egyik legnagyobb volt. Állítom, ilyen rövid életművel senki nem alkotott ilyen maradandót a rock gitározásban. És még mindig fiatal lenne, ha élne... A Mr. Crowley alap, szerintem aki gitározott, mindenki megpróbálta már eljátszani. Tényleg nagyon szerény ember lehetett, ez a zenéjéből is kiderül: alázattal nyúlt a klasszikus zenéhez, értve használta.

Yngwie-ről pedig csak annyit, hogy nem ülnék le vele egy asztalhoz piálni, az biztos. A zenéjét szeretem, a játéka lenyűgöz, egyetlen számát sem tudom "comme il faut" eljátszani, de emberileg - gondolom, hozzád hasonlóan - nem tartom túl nagyra.

UnConnecteD: mellékelem a desktopom :) Ahogy Eras írta, tényleg ezek voltak az első Jackson gitárok. Szekeres Tamásnak is van egy példánya az első, fehér színű 200-as sorozatból, felbecsülhetetlen értékű hangszer lehet (ha jól tudom, 2 milláért vette, bagó).

hmmm, jó a desktopod! :)

azért kérdeztem, mert malmsteent mondjuk 85 százalékosan eljátszani sem kevés, ehhez azért viszonylagos rendszerességgel kell hozzányúlni a gitárhoz. én valószínűleg sosem tudom még ilyen szinten sem eljátszani. egyébként igen, én is úgy vagyok vele, hogy megemelem a kalapom mélyen, de hallgatni öt percnél tovább nem nagyon tudom.

nemrég olvastam vele egy interjút, ahol azt mondta: egy hang a b.b. kingtól felér milliónyi malmsteen-hanggal. félek, inkább póz volt, mint őszinte, de ez tetszett.

hiába, én jobban szeretem az olyan zenészeket, akik érzik a zenét (vagy valami ilyesmi), és olyan muzsikát csinálnak, ami megérint. itt van például a john frusciante a chiliből: katasztrófa a technikája, pontatlan stb., mégis sokkal fontosabb az ő zenéjük nekem, mint pl. egy malmsteen.

#344 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 22:35

Idézet: Erasmus - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 9:57

azért kérdeztem, mert malmsteent mondjuk 85 százalékosan eljátszani sem kevés, ehhez azért viszonylagos rendszerességgel kell hozzányúlni a gitárhoz.
...
hiába, én jobban szeretem az olyan zenészeket, akik érzik a zenét (vagy valami ilyesmi), és olyan muzsikát csinálnak, ami megérint. itt van például a john frusciante a chiliből: katasztrófa a technikája, pontatlan stb., mégis sokkal fontosabb az ő zenéjük nekem, mint pl. egy malmsteen.

Írtam volna olyat, hogy el tudom játszani Malmsteent 85%-osan?  :think: Szerintem nem, de ha mégis: felelőtlen megnyilatkozás volt, nem vállalom :D Malmsteen qrva gyors, ráadásul nem csak a skáláit, hanem az arpeggióit is embertelen sebességgel nyomja. Még a ritmusaival is megküszködöm: pl. az Anguish and Fear (a kettes, Marching Out albumról) riffje az egyik kedvenc gyakorlatom volt, egész jól el lehet vele szórakozni a metronóm mellett. Szóval szeretek Malmsteen-számokkal és témákkal birkózni, de rendszerint ők győznek :)

Már én is jobban szeretem a "feelinges" gitárosokat a nagyon technkásakkal szemben. Régebben imádtam a nagyon technikás, tekerős gitárzenét, ma viszont van az a tekerés, amitől behányok. Rusty Cooley vagy mondjuk Impellitteri még Malmsteennál is gyorsabbak, de helyenként hallgathatatlan a zenéjük. Ezzel szemben mondjuk Andy Timmons, Satriani, Nuno vagy épp Frusciante minden hangja mögött valóban van valami. Ezért is csalódtam a John Petrucci szólólemezben: sajnos elég lélektelenre sikeredett...  :(

#345 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 14:03

Sziasztok!

Lenne egy kerdesem: ismertek-e valakit Pesten, aki relativ meltanyos aron be tudna allitani a gitaromon a hurmagassagot, nyakat, tremolo magassagot stb?

Elore is koszi a segitseget!

Merlot
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#346 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 14:30

http://www.vintage52.hu/

Nem ismerem őket személyesen, de az index Gitármánia fórumában nagyon jókat írnak róluk.

#347 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 14:51

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 15:30

http://www.vintage52.hu/

Nem ismerem őket személyesen, de az index Gitármánia fórumában nagyon jókat írnak róluk.

Kosz a tippet!  :respect:
Raneztem a weboldalukra - szimpatikus.
Meg ma delutan megkeresem oket!
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#348 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 17:44

Hello, melyik a legjobb tabulatúra oldal? Én az UUltimate-guitar.com-on szoktam keresgélni, de nem mindig vagyok megelégedve. Egyébként mióta gitároztok? Hogyan tanultatok meg? Tab vagy kotta? Most szóló gitárt szeretnék venni júniusban, eddig klasszikus gitáron játszottam együttesben, de sajnálatos módon, lajkus vagyok elektromos gitár területen, és a felépítéséről, egy kukkot se tudok, milyet vegyek, ami árban és minőségben jó? Haverom vett 20-ért richwood gitárt + 15-ért egy kis erősítőt, vannak jó helyek, ahol ilyesmit tudnék venni?
Előre is köszönöm válaszotokat.

#349 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 18:46

Idézet: Salty - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 18:44

Hello, melyik a legjobb tabulatúra oldal?

http://www.powertabs.net/
http://www.mysongbook.com/

Ezeken olyan tabok vannak, amik megtekintéséhez külön program kell. Az első oldalon található tabokhoz Power Tab Editor, a másodikhoz Guitar Pro kell; mindkettőhöz találsz linket az oldalon. Az első ingyenes, a második shareware.

Tab vagy kotta?

Ha komolyan gondolod a zenélést, akkor tanuld meg az ötvonalast. Én hobbigitáros vagyok, nekem jó a tab :)

Haverom vett 20-ért richwood gitárt + 15-ért egy kis erősítőt, vannak jó helyek, ahol ilyesmit tudnék venni?

Miért nem kérdezed meg a haverod? :) Ő biztos tudja, hol vette a gitárját.

Nem tudom egyébként, 20-ért milyen minőségű, mennyire pontos gitárt lehet kapni... A hangszerboltokban különben általában árulnak kezdőknek szánt gitárokat, szinte bárhová mész (Eldorado, Finkey, Vintage '52, Oroszlánbarlang, stb), mindenhol találsz majd ilyesmit.

#350 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 18:54

attól függ, mit akar játszani. ha nem komolyzenét, szerintem semmi szükség nincs az ötvonalas kottára :)

én meg épp elballagtam, pont összejött a zseton egy ilyen kis finomságra:
Kép

alsó-középkategóriában elég jónak tűnik, és sok neves zenész is használja :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#351 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 19:00

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 19:46

http://www.powertabs.net/
http://www.mysongbook.com/

Ezeken olyan tabok vannak, amik megtekintéséhez külön program kell. Az első oldalon található tabokhoz Power Tab Editor, a másodikhoz Guitar Pro kell; mindkettőhöz találsz linket az oldalon. Az első ingyenes, a második shareware.

Ha komolyan gondolod a zenélést, akkor tanuld meg az ötvonalast. Én hobbigitáros vagyok, nekem jó a tab :)

Miért nem kérdezed meg a haverod? :) Ő biztos tudja, hol vette a gitárját.

Nem tudom egyébként, 20-ért milyen minőségű, mennyire pontos gitárt lehet kapni... A hangszerboltokban különben általában árulnak kezdőknek szánt gitárokat, szinte bárhová mész (Eldorado, Finkey, Vintage '52, Oroszlánbarlang, stb), mindenhol találsz majd ilyesmit.

Kösz a választ.
A kottás kérdésre visszatérve, szerintem mindegy, hogyan tanulod a zenét, Clapton pl. nem tud kottából olvasni, ha jól tudom, mégis az egyik legjobb gitáros. Én személy szerint valamennyire tudok kottából olvasni, de nem szeretem, viszont a tab ha van füled és ritmusérzéket, simán megy. Sajnos a kalsszikus gitáromon, azt hiszem a 11. és 12. bund mindegyik húrnál egyforma hangot ad, és ha jól emlékszem, bár most lusta vagyok idehozni a gitárom, a 14. bundnál meg nem szólnak tisztán a hangok, ez a húr miatt lehet ugye? Klasszikus gitárnál jó ha az első három nylon húrt (E, B , G) fém húrra cserélem?

#352 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 19:09

Idézet: Salty - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 20:00

A kottás kérdésre visszatérve, szerintem mindegy, hogyan tanulod a zenét, Clapton pl. nem tud kottából olvasni, ha jól tudom, mégis az egyik legjobb gitáros. Én személy szerint valamennyire tudok kottából olvasni, de nem szeretem, viszont a tab ha van füled és ritmusérzéket, simán megy.

Csak te nem vagy Clapton, így ha elhívnak egy zenekarba, eléd nyomják a kottát, te meg csak lesel, az piszok kellemetlen :) Arról nem is beszélve, hogy egy csomó oktatóanyag, kotta csak ötvonalasban van meg. Meg lehet lenni természetesen az nélkül, hogy tudnál ötvonalast olvasni - csak épp helyzeti előnyben van az, aki tud.

A neten található szöveges forrmátumú tabok sokszor nagyon rosszul vannak "lekottázva", én ár régóta nem hagyatkozom rájuk.

Sajnos a kalsszikus gitáromon, azt hiszem a 11. és 12. bund mindegyik húrnál egyforma hangot ad, és ha jól emlékszem, bár most lusta vagyok idehozni a gitárom, a 14. bundnál meg nem szólnak tisztán a hangok, ez a húr miatt lehet ugye?

Nem valószínű. Lehet attól, hogy el van kopva egy bund, attól, hogy rosszul van beállítva a húrláb magassága, és attól, hogy rosszul van beállítva a nyak.

Klasszikus gitárnál jó ha az első három nylon húrt (E, B , G) fém húrra cserélem?

Nylon húros gitárra fém húrt akarsz rakni? :eek: Felejtsd el. Más a húzása egy fém húrnak, elhúzhatja a nyakat, és rongálhatja a bundokat, a kulcsokat is.

#353 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 07. 19:40

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 20:09

Nylon húros gitárra fém húrt akarsz rakni? :eek: Felejtsd el. Más a húzása egy fém húrnak, elhúzhatja a nyakat, és rongálhatja a bundokat, a kulcsokat is.

Áh! Nem lesz arra ideje. Már előtte úgy letépi a húrlábat a testről, mint a huzat.  :p Ugyanis valóban nem mindegy, hogy fém húrokat rak-e valaki nylon húros gitárra, avagy sem.

Ismerek nem egy ilyen esetet, de kivétel nélkül átalakítást kellett eszközölni a gitáron, amely azzal kezdődött, hogy brutál hatékonyságú ragasztóval kellett visszaragasztani a húrlábat.
De volt olyan is, ahol fizikailag lehetetlen volt a fém húr használata, mert a gyengébb minőségű test bánta volna (a ragasztó fogta a húrlábat, csak éppen a fedlap púposodott kicsit a nagyobb feszítőerő hatására).

Nem érdemes variálni. Aki fém húron akar játszani, az fémhúros akusztikust vegyen.

Egyébként teljesen véletlenül akadtam erre az üzletre: http://sopizene.uw.hu/

Érd mellett van a bolt, de nincsen nekik semmi raktáron, így sajnos kipróbálni sem lehet semmit, viszont ehhez mért árakkal is dolgoznak; elvileg.

Náluk vannak kezdők számára tartott olcsó gitár + combo + "megamikell" szettek.

Ez a Harley Bentont érdekes számomra. Ki kellene deríteni, hogy hol lehet kipróbálni (vagyis azt, hogy kik forgalmazzák még).

Távol-keleti másolat gitárok, igen -már-már gyanúsan- kedvező áron. Fura, hogy a net-en nem nagyon találom a céget.

De...

Kép

4 húros, fretless, 5 rétegű bolt-in nyakú, aktív elektronikás, dupla humbucker hangszedős basszusgitár 85.750 Ft-ért!!!  :eek:
(A bundozott ugyanannyiba kerül.)

Most nem jut eszembe annak a 'rva jó basszusgitárnak a típusa, amelyiket ez kinézetben koppintja. Szemre ez is nagyon tetszetős.

Ezt látni kell, ki kell próbálni! Lehet, hogy nagyon jó vétel.  :think:

Szerkesztette: Piftuka 2005. 05. 07. 19:41 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#354 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 22:08

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 20:09

Csak te nem vagy Clapton, így ha elhívnak egy zenekarba, eléd nyomják a kottát, te meg csak lesel, az piszok kellemetlen :) Arról nem is beszélve, hogy egy csomó oktatóanyag, kotta csak ötvonalasban van meg. Meg lehet lenni természetesen az nélkül, hogy tudnál ötvonalast olvasni - csak épp helyzeti előnyben van az, aki tud.

A neten található szöveges forrmátumú tabok sokszor nagyon rosszul vannak "lekottázva", én ár régóta nem hagyatkozom rájuk.

Nem valószínű. Lehet attól, hogy el van kopva egy bund, attól, hogy rosszul van beállítva a húrláb magassága, és attól, hogy rosszul van beállítva a nyak.

Igazad van, jól esne egy kis agy frissítés, nem tudtok egy jó könyvet, amivel jól meglehet tanulni az ötvönalas alapjait, meg ilyenek? Most nincs pénzem újra tanárhoz menni..

Szerkesztette: Salty 2005. 05. 07. 22:08 -kor

#355 Felhasználó inaktív   Erasmus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 06:57

Idézet: Salty - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 23:08

Igazad van, jól esne egy kis agy frissítés, nem tudtok egy jó könyvet, amivel jól meglehet tanulni az ötvönalas alapjait, meg ilyenek? Most nincs pénzem újra tanárhoz menni..

Nézz szét a http://kotta.lap.hu oldalon, hátha találsz olyan szájtot, ami online is segít. Gitárhoz egyébként elég jó az Andrásik Remo kézikönyvének (http://www.instrumentweb.hu/ktart.htm) zeneelméleti része is.

Szerintem egyébként Clapton időközben kiművelte magát, egyszerűen látszik a játékán. Az biztos, hogy kezdetben teljesen ösztönös gitáros volt, de ma már másként fogja a hangszert, és szerintem megtanult kottát is olvasni.

Satirani: nem is tom, valamelyik korábbi hozzászólásodból azt vettem le, hogy tekered a Malmsteent-darabokat. Ami pedig a feelinges játékot illeti, teljesen egyetértek veled.

#356 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 08:29

Eras: vissza fogok olvasni, és ha ilyesmit találok, töröltetem valakivel, ilyet ugyanis még részegen sem állítok magamról ;) Próválkozni próbálkoztam, de nagyon messze van tőlem az az ember (?).

Tegnap nem volt valaki az A38-on? Akusztikus gitár fesztivál volt. Mit mondjak, összecsináltam magam. Majd írok picit részletesebben az emberkékről, akik nagyon komoly estét szereztek a publikumnak. Pély mondhatta volna, hogy "átjött".

#357 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 20:15

Találtam egy jó oldalat, azért ezer köszönet a tanácsokért. Nincs valahonnan egy táblázatot, hogy melyik bund milyen hangot ad minden egyes húron? Mert most ennek nem értem a logikáját. :)

#358 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 20:54

Idézet: Salty - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 21:15

Találtam egy jó oldalat, azért ezer köszönet a tanácsokért. Nincs valahonnan egy táblázatot, hogy melyik bund milyen hangot ad minden egyes húron? Mert most ennek nem értem a logikáját. :)

1. Ha má' fórum, nem ártana megosztanod azt a bizonyos jó oldalt, amit találtál.
2. Amíg nem írtad be az oldalt, nem segítek :p ;)

#359 Felhasználó inaktív   Erasmus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 21:29

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 9:29

Eras: vissza fogok olvasni, és ha ilyesmit találok, töröltetem valakivel, ilyet ugyanis még részegen sem állítok magamról ;) Próválkozni próbálkoztam, de nagyon messze van tőlem az az ember (?).

Tegnap nem volt valaki az A38-on? Akusztikus gitár fesztivál volt. Mit mondjak, összecsináltam magam. Majd írok picit részletesebben az emberkékről, akik nagyon komoly estét szereztek a publikumnak. Pély mondhatta volna, hogy "átjött".

Jó, közben rájöttem, hogy én emlékeztem rosszul. Warrior írta még az elején:

Idézet

Én Malmsteen-fan vagyok már évek óta. Persze a szólókat nem úgy játszom...

:D

Nu, mesélj a fesztiválról. Milyen muzsika volt?

#360 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 22:10

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 21:54

1. Ha má' fórum, nem ártana megosztanod azt a bizonyos jó oldalt, amit találtál.
2. Amíg nem írtad be az oldalt, nem segítek :p ;)

http://szolmagazin.hu/readarticle.php4?art...ml&loc=szolfezs Az alapok elsajátításához tökéletes.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.