HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 06. 06:39

Idézet: Salty - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 23:15

Átlehet konvertálni tabot ötvonalasra valamilyen program segitségével?

Power Tab Editor

#402 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 06:43

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 18:27

Pont az alakjára értettem, hogy "komoly" :D

komoly? Miért baj az, hogy szép? :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#403 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 08:20

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 5:43

komoly? Miért baj az, hogy szép? :)

Ezzel lehet igazán blues-t és jazz-t játszani! Tartalom és forma ;) .

Syner! Milyen stílushoz vennél gitárt?

#404 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 08:25

azt a kettőt pont nem :( legalábbis mindenhol azt írják, hogy nagyon zajosak a pickupok, ami metalra igazán jóvá teszi, de másra pont ellenkezőleg.

#405 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 08:30

kezdő hangszernek nagyon jók egyébként a Jack&Danny gitárok. Elég újak, még most kezdenek igazából elterjedni. Ami jellemzi őket, a minőség, alacsony áron.
http://www.hangszera...hu/products.php
ők árulnak J&D gitárokat.

#406 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 08:40

Nem követem a témát, de szerintem használt gitárt venni csak alkalmi vételben lehet... Jobb, ha nem az alakjából indulsz ki, persze nem árt, ha megtetszik, más érzés lesz rajta játszani, ami nem tetszik, az nem biztos... De 1 kicsit jobb, ha függetleníted magad a látványtól, s koncentrálsz pl. a nyakára, a bundozásra. Meg kell hallgatni, bekötni a torzítót, fogni pár kvintet (remélem menni fog), villanygitárok sokszor szoktak ám csalni, s láttam pár nagyon jó hangszert, ami külsőre nem volt olyan szép, viszont a nyak halálpontos volt, s azokon is más érzés játszani (mondjuk én erre vagyok érzékeny). Én pl. nem nézném a sílust, egyszerűen csak játszanék.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#407 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 14:44

Idézet: Warrior - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 7:40

... Én pl. nem nézném a sílust, egyszerűen csak játszanék.  :smoker:

Azért lássuk be, hogy egy ilyen Warlock-kal a metálon kívül nem jutsz messzire...

HavocS: csak ironizáltam  ;) .

#408 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 14:53

jah, gondoltam rá, de azért ott volt, hogy mi van ha mégsem :Đ

#409 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 15:00

Talatam egy skandinav gyereknel egy csomo jo kis gitaroktatos anyagot (tabok, pgf-ek, gp3 tabok stb)... es most szepen csorog ... na most tenyleg sok (gigabyte-ban kifejezheto) ... mondok magamban: mi lenne, ha megosztanam a jo emberekkel (ezek vagytok ti) ezt sok josagot... a kerdes az, hogy ezek a dolgok mennyire "megoszthatoak" marmint jogvedelem meg ilyesmi szempontjabol...
... ha zold az ut, akkor javasolnam a mar meglevo kis zenevel kapcsolatos magangyujtemenyeink kozzetetelet, mar amennyiben kivitelezheto, es pozitiv vizhangra talal a kezdemenyezes...

Udv, Merlot
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#410 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 21:15

Na a végén csak a guitar pro-nál maradtam, átkonvertáltam egy tabot ötvonalasra, csak most az a gond, hogy a nyomtatásnál meg a sorok túl nagyon, a beállitásoknál próbáltam méretezni ezeket, de nem sok sikerrel, hogyan állitsam be úgy, hogy lapon, is úgy nézzen ki mint egy normális kotta mint méret?

#411 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 22:50

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 9:25

azt a kettőt pont nem :( legalábbis mindenhol azt írják, hogy nagyon zajosak a pickupok, ami metalra igazán jóvá teszi, de másra pont ellenkezőleg.

:confused:

ize, hallottal mar ilyet vagy csak olvastal rola? Kulonbseg!  :rolleyes:

#412 Felhasználó inaktív   DaveRock 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 02:07

Sziasztok!

Amerikai gitárosok oktatóvideói / audio órái eladók! Steve Vai, Stevie Ray Vaughan, Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Joe Pass, Zakk Wylde, Marty Friedman, Frank Gambale, Steve Lukather, Blues Saraceno, Michael Angelo, Paul Gilbert. . . stb.

Természetesen kottával együtt (az esetek többségében tabos + hagyományos). A videok jó minőségben be vannak digizve áruk 2200Ft/db, az audiók at pedig 1000Ft körül gondoltam. Természetesen lehet alkudozni! Bővebb info : RockLickS

Köszönöm,

Dave

#413 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 07:06

Idézet: DaveRock - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 3:07

Amerikai gitárosok oktatóvideói / audio órái eladók!
[blabla]

Kedves Dave!

Internetről ingyen letöltött kottákat árulsz pénzért (ez finoman szólva pofátlanság).

A "honlapodon" minden anyag mellett szerepel egy sablon duma:

Idézet

Mivel eredetileg vhs kazettán jelent meg az anyag, amint lehetett csináltam egy biztonsági másolatot CD-re, hogy ne romoljon a minősége. Sajnos a tekergetésektől kicsit romlott a minőség, de abszolút láthatóak a mozgások a gitáron, tiszta a hang , egyértelműek a fekvések, élvezhető, érthető az anyag. A videóhoz tartozik egy tabos kotta,ez is megvan hozzá.

Ebben az a bibi, hogy egyrészt valószínűnek tartom, hogy nincs neked egyetlen eredeti VHS kazettád sem, másrészt a minőség attól olyan gázos az összesnél, mert az amcsi vagy japán gitáros testvéreink ilyen minőségben rippelték be a VHS szalagokat. Magyarul nem nagy bátorság részemről azt állítani, hogy a honlapod hazudik. Nem túl jó belépő.

Az index különböző topikjaiban már kiröhögtek, nem volt elég? Keress inkább egy becsületes diákmunkát, ha elérted egyáltalán a 14 évet. Van néhány erre specializálódott szervezet.

Kedves Többiek!

A mi Dévünk által durva áron, illegálisan árult szajré egytől-egyig letölthető különböző fájlcserélők segítségével. Ajánlom az eMule használatát, egy-két hét alatt a Razorback szerverről lekúszik az összes.

#414 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 08. 10:29

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 16:57

Hát igen, elég gyors a fiúcska, de egyelőre semmi több. Legalábbis ez a videó nekem nem mutat többet, csak annyit, hogy tud tekerni. Ettől még sajnos nem lesz zenész...

Maximálisan egyetértek. Biztosan szorgalmasan gyakorol, hogy 8 évesen ilyen szinten áll, ugyanakkor nem ártana egy jó tanár neki, aki rávezeti arra, hogy az öncélú tekerés az nem zene.

Mindamellett bár tényleg elég gyorsan, de sok helyütt igen koszosan játszik. Szerintem ha kikapcsolná a torzítót, akkor egy skálát nem tudna ilyen tempóban tisztán végigjátszani. Ami nagy baj. Mert ott kellene kezdeni.

Kicsit arra a néhai osztálytársamra emlékeztet, aki kosárlabdázás közben marha jól tudta a trükköket (láb között ide-oda pattogtatás, labda "húzkodása" hát mögött, cselek a kézzel, stb.), csak éppen amikor kosárra dobott, akkor volt nagyon rossz az értékesített kosarak aránya.

Anno, amikor én is rákaptam a slap technika ízére, én is elkövettem azt a hibát, hogy az alapok elsajátítása után belementem olyan témákba, amelyhez nem volt meg a kívánt technikai alap. Így nem szépen játszottam. De erre én hamar rájöttem, és visszatértem a fokozatos, felépített gyakorláshoz.

Kérdés, hogy ezt a kölköt ráébreszti-e valaki ugyanerre.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#415 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 08. 11:09

Idézet: Salty - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 12:33

tudtok valami jó basszus gitáros szólót videóban vagy mp3-ban? Érdekelne..

Az alábbi kiindulópontokat javaslom:

Egy kis Billy Sheehan :drocker: 

Steve Bailey honlapja :cool:

:respect2: Egy kis Marcus Miller

Ízelítő Stanley Clarke finomságaiból :)

Gerald Veasley :up:

A Király; Victor Lemonte Wooten! :respect:

John Patitucci honlapja :smoker:

:rock: Victor Bailey oldala

Piftuka honlapja :p

amennyiben igényes basszusgitár muzsikát szeretnél hallgatni. Némelyikük honlapján letölthető mp3-ak, video-k, zenerészletek és pár basszusgitárlecke is található!  :cool:

Szerkesztette: Piftuka 2005. 06. 08. 11:10 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#416 Felhasználó inaktív   DaveRock 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 10. 13:12

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 8:06

Kedves Dave!

Internetről ingyen letöltött kottákat árulsz pénzért (ez finoman szólva pofátlanság).

A "honlapodon" minden anyag mellett szerepel egy sablon duma:

Ebben az a bibi, hogy egyrészt valószínűnek tartom, hogy nincs neked egyetlen eredeti VHS kazettád sem, másrészt a minőség attól olyan gázos az összesnél, mert az amcsi vagy japán gitáros testvéreink ilyen minőségben rippelték be a VHS szalagokat. Magyarul nem nagy bátorság részemről azt állítani, hogy a honlapod hazudik. Nem túl jó belépő.

Az index különböző topikjaiban már kiröhögtek, nem volt elég? Keress inkább egy becsületes diákmunkát, ha elérted egyáltalán a 14 évet. Van néhány erre specializálódott szervezet.

Kedves Többiek!

A mi Dévünk által durva áron, illegálisan árult szajré egytől-egyig letölthető különböző fájlcserélők segítségével. Ajánlom az eMule használatát, egy-két hét alatt a Razorback szerverről lekúszik az összes.

Sziaszia!

Gondoltam írok pár sort, hogy egy másik nézőpontból is lásd a dolgot.

Eredetileg én ezt azért kezdtem el, mert sok gitárossal beszélgettem már 1-2 éve, és mindig hiányoltuk ezeket a videókat a magyar piacról. Kinntről megrendelni pedig igen fájó összeg (Kb 6-10 ezer forint egy darab + kb ugyanannyi a postaköltség). Szóval sajnos a gitárosok egy része nem tud ezekhez hozzájutni. Magam is egy ideje gitározom és sok olyan dolgot tanultam ezekről a videókról, amit itthoni gitárosoktól nem tudtam.

Azok közül, akik írnak nekem kb a 90%a vidéki, és nincs otthoni netkapcsolatuk pláne nem szélessávú, se annyi pénzük, hogy külföldről megrendeljék, se haverjuk, aki leszedi nekik. Ha valaki felhív telenfonban elmondom a szitut, igyexem teljesen korrekt lenni. "Sokakkal" azóta is levelezek, mióta előszőr felvették velem a kapcsot. Remélem ez jelent valamit. És légyszíves ne hidd, hogy ha valaki  elvisz tőlem 5 videót, azt egy horribilis összegért kapja, se azt, hogy nekem ebből (a témához képest) jelentős keresetem lenne.

Az a kevés, ami jön megy a gitáromba húr, pengető, tartozékok formájában.

Elnézést ha bárkinek is a tyúkszemére tapostam, igazán a zenéért élek, ezt lélegzem be, ez éltet, ezt szarom ki, és remélem, hogy hamarosan összejön nekünk (magyar zenészeknek) is valami.

A jövőben igyexem ezzel a témával kapcsolatban elkerülni ezeket a fórumokat.

Köszönettel,

Dave

#417 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 14:28

Idézet: DaveRock - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 14:12

Ha valaki felhív telenfonban elmondom a szitut, igyexem teljesen korrekt lenni.

Akkor minek a sóder a honlapodra?

Felőlem ott hirdetsz, ahol akarsz, de akárhol is teszed, úgy gondolom, semmi szükség a mellébeszélésre.

Sokan vállalnak "bérletöltést", nem látok benne semmi kivetnivalót. Ők bérletöltést hirdetnek, és bérletöltést vállalnak.

Te ezzel szemben saját VHS-ripeket hirdetsz CD-re írt könyvekkel, de általad ingyenesen letöltött, mások által rippelt és szkennelt, a netről bárki által pillanatok alatt leszedhető cuccokat árulsz. Az, hogy a bevételed mire fordítod, ebből a szempontból közömbös, és szerintem senkit nem is érdekel. Az az alapállás, hogy nem korrekt az üzletmeneted.

Idézet: DaveRock - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 14:12

Eredetileg én ezt azért kezdtem el, mert sok gitárossal beszélgettem már 1-2 éve, és mindig hiányoltuk ezeket a videókat a magyar piacról. Kinntről megrendelni pedig igen fájó összeg (Kb 6-10 ezer forint egy darab + kb ugyanannyi a postaköltség). Szóval sajnos a gitárosok egy része nem tud ezekhez hozzájutni.

Aha, szóval segíteni szeretnél. Ha ilyen segítőkész vagy, akkor küldök neked pár üres CD-t, és szépen megkérlek, hogy ha időd engedi, írj fel rá pár cuccot, majd postafordultával küldd őket vissza. Nálam így működne a dolog.

#418 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 01:31

(Van egy-két új okosság a hozzászólásaim alatt található honlapon.)

Megjelent Eric Johnson új albuma! Őt sokan csak az első olyan G3 formációból ismerik, ami nagyobb publicitást kapott, és lemez is készült a turnéról. Pedig Eric Johnson szerintem brilliáns gitáros Satriani és Vai nélkül is, elég meghallgatni a Zap, a Manhattan vagy a Cliffs of Dover szerzeményeit. Az új korong címe Bloom, remélem, minél hamarabb lesz kis időm meghallgatni.

Kép

#419 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 23:27

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 22:30

(BC Rich Warlock)

Nagyon szép ez a gitár. Én egy ilyen pakkon gondolkodom:

Kép

BC Rich Warlock Metal Master Guitar Package :wub:
Wherever you go, go with all your heart.

#420 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:38

Na, végre eljutottam odáig, hogy vettem egy ilyet:
Kép
Harley Benton HBMS25HS
;)
Ha valaki tud jó kis linkeket tananyagokhoz, oktatóprogit meg ilyesmit az legyen szíves írjon!
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »