Gitár topik
Elküldve: 2006. 01. 22. 13:13
Idézet
Áhhh....Nekem még mindig úgytűnik, mintha le lenne amputálva a csaj lába :Đ
Elküldve: 2006. 01. 22. 13:35
Idézet: HavocS - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 11:37
a rövid válasz: sehogy...
Csak emlegetni kell...
Elküldve: 2006. 01. 29. 10:29
azok a kis fehér washers...vagy nem tom mi a hivatalos neve....ezekkel lehet a kar keménységét szabályozni...nah szal hogy azokat lehet e kapni ....mert már csomószor elhatároztam h bemegyek az oroszlánbarlangba és megkérdezem de lusta vok... ha valaki tud ezekről valamit s azt megosztaná velem azt megköszönném.... üdv
Elküldve: 2006. 01. 30. 18:28
Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 20:07
meg mindig B.C. Rich, es meg mindig a nok
Elküldve: 2006. 01. 30. 18:32
Elküldve: 2006. 01. 31. 09:33
Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 18:28

jujjj de magasan van az a tanga...
Szerkesztette: imy 2006. 01. 31. 09:34 -kor
"Linux is like wigwam: no windows, no gates, apache inside"
Polgá-Rock web page
Elküldve: 2006. 01. 31. 14:24
Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 19:32
Ez eszméletlen! Nagyon teccik! Köszönöm szépen
Elküldve: 2006. 03. 06. 19:02
Elküldve: 2006. 03. 08. 22:18
Léteznek-e freeware realtime gitár-effekt progik, és ha igen, mi a nevük, hol lehet fellelni őket, ill. melyiket érdemes egyáltalán kipróbálni? Remélem, nem kérdeztem butaságot, köszi a válaszokat előre is.
Elküldve: 2006. 03. 12. 10:41
Elküldve: 2006. 03. 13. 11:18
Idézet: HavocS - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 11:41
Köszi, már vizsgálom is őket.
Elküldve: 2006. 04. 17. 12:28
Most szeretnék jobb gitárt venni, nyilván még csak 15-20ezer Ft-al többet érő gitárt szeretnék venni. Ettől függetlenül a gitár részeit kell vizsgánli? Pl. melyik a jobb minőségű fa? Én egy lágyabb hangzású gitárt szeretnék. A Gitárcentrumon kinéztem magamnak egy Wahsburn gitárt kb. 60 ezerért, itt vannak a tulajdnoságai :
WI 14 MG
Test : Hardwood
Nyak : Juhar
Fogólap : Rózsafa
Pick-up : 2Humbucker
Szín : Silvermetal
Bundok : 22
Híd : Hardtail (Testen átmenő húrozás)
59.900,- Ft
1év garancia
Itt részletesebben van leírva.
Mi a véleményetek?
Elküldve: 2006. 04. 19. 15:42
Az az egy év gari meg gyanús... (Jó cuccokra nem adnak garit, mert minek?)
Szerkesztette: M_Stipee 2006. 04. 19. 15:43 -kor
Elküldve: 2006. 04. 19. 16:29
Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:42
2. Az az egy év gari meg gyanús... (Jó cuccokra nem adnak garit, mert minek?)
1. Ez csak akkor igaz (részben), ha gyenge minőségű pickup van a hangszerben. Masszívan számít a fa! Gondolj csak bele, ha gyenge minőségű fából van a test és a nyak, eleve nem lesz, ami a sustain-t biztosítsa. Ilyen alapon egy seprűnyelet is fel lehetne bundozni
2. Wrong
Salty: milyen zenére kell a gitár?
Elküldve: 2006. 04. 19. 17:22
Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Sajnálatos módon igazán minőségi fát csak a drága hangszereknél lehet találni. Az pedig még sajnálatosabb, hogy már ez sem feltétlenül igaz.
A globalizált piacnak, a vadkapitalista, nyereségorientált szemléletnek köszönhetően immár olyan cégek rombolják saját nívójukat boltban 200.000 Ft-ért árult, ám minőségüket tekintve - Kína és USA/Európa között ingázó hajón összerakott - botrányos hangszerekkel, mint pl. a Fender, vagy a Washburn.
Ez a tendencia. Igazán minőségi hangszerekért ma már vagyonokat kell fizetni (no nem mintha az a 150.000-200.000 Ft ne lenne sok pénz). Szerencsés esetben abból a pénzből veszel egy kiváló használt hangszert, más esetben csináltatsz egyet egy hangszerkészítő mesterrel, manufaktúrával, de az nem olcsó mulatság. Viszont így egy örök darabbal leszel gazdagabb.
Ahogyan Satch írta, minden hangszerre kötelesek a forgalmazók garanciát adni. Ebből bármilyen, messzemenő következtetést levonni nem kell (és lehet), mindössze annyit, hogy garanciális időn belüli meghibásodás esetén nem kell a hangszer tulajdonosának félni a javíttatástól, cserétől.
Az más kérdés, hogy mondjuk egy 7.000 dolláros Foderával egészen biztosan nincsen gond soha.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2006. 04. 19. 18:23
Faanyag: juhar a megszokott, rengeteg tömeggyártott gitárnak az az alapanyaga, mert: nem vetemedik, nem rezonál, nem túl nehéz, masszív, erős, és mert jól lehet festeni és lakkozni. Persze sokféle más fából is csinálnak gitárt, de valóban, azok a gitárok melyeknél a faanyag jelentősen beleszól a hangzásba, szinte megfizethetetlenek. Fogólaphoz nem tok hozzászólni, eddig csak rózsafát nyúztam
Sorry a néptől, legközelebb többször is átolvasom, mit is írtam
Elküldve: 2006. 04. 19. 18:31
Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 18:22
Hm... a Fender ma már csak arra hajt hogy ő legyen a piac uralkodója, és ezért ontja magából a világ minden táján szétszórt leányvállalataiban készített vackokat... Kár...
Mondjuk európában az ember nem ismer mást, csak amit reklámokban lát... Gibson, Fender, Ibanez, és ezek leánymárkái... pedig sok olyan gitár hozzáférhető, ami simán veri ezeknek a szintjét, lásd: Rickenbacker pl.
Vagy ottvan az Epiphone cég, mégis ki ismeri azt errefelé? Senki, kivéve azokat akik foglalkoznak a dologgal...
Bocs, a hülyeségeimért, néha olvasok valamit, okosnak hiszem magam, leírom, aztán kiderül, hogy oppáré..., szal ezer bocsi
Elküldve: 2006. 04. 20. 15:31
Kösz az infót, bár az lesz a legjobb ha majd elballagok a boltba.
Most egy pár kérdésem lenne a gitározással kapcsolatban.
Az első az lenne, hogy az ún. "tapping"nél a lényeg, hogy a pengető kezeddel a bundok lenyomásakor más hangok keletkeznek? Vagy ez, hogy működik? Én pl. próbáltam, de ezek szerint nagyon erősen kell rányomni nem? A körmömet meg nyílván szétcseszte.
A második kérdés, hogy nézve Malmsteen gyors bluesos impróit, nagyon érdekel az, hogyan lehet tisztán lenyomni egy Ilyen darabot. Én persze nem ilyen gyorsasággal, de azért kipróbáltam, és néha vagy a bal vagy a jobb kezem késett és a hangok nem jöttek ki. Ezt a lassú tempóról kell kezdeni? Hogyan lehetne rászoktatni az agyacskámat, hogy mindkét tagomat rendesen tudja koordinálni?
Köszönöm.
Elküldve: 2006. 04. 20. 15:41
Idézet: Salty - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 16:31
Kösz az infót, bár az lesz a legjobb ha majd elballagok a boltba.
Most egy pár kérdésem lenne a gitározással kapcsolatban.
Az első az lenne, hogy az ún. "tapping"nél a lényeg, hogy a pengető kezeddel a bundok lenyomásakor más hangok keletkeznek? Vagy ez, hogy működik? Én pl. próbáltam, de ezek szerint nagyon erősen kell rányomni nem? A körmömet meg nyílván szétcseszte.
A második kérdés, hogy nézve Malmsteen gyors bluesos impróit, nagyon érdekel az, hogyan lehet tisztán lenyomni egy Ilyen darabot. Én persze nem ilyen gyorsasággal, de azért kipróbáltam, és néha vagy a bal vagy a jobb kezem késett és a hangok nem jöttek ki. Ezt a lassú tempóról kell kezdeni? Hogyan lehetne rászoktatni az agyacskámat, hogy mindkét tagomat rendesen tudja koordinálni?
Köszönöm.
Lehet hogy megint hülyeséget mondok, de tudtommal a tapping technika a húrokra való gyors "rákoppintást" jelent, és mindkét kézzel alkalmazzák. Nem pengeti, hanem ráüt, ezzel csengőbb lesz a hangja, de nem csak ez az előnye, hanem az hogy sokkal nagyobb távokat lehet vele megtenni, azaz nagyobb a hangok variálhatósága így. Satriani mester szereti a dolgot

Súgó
A téma zárva.