HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 22. 12:12

hoppá.. bocs nem vettem észre a képektől :lama:, azért kösz.

#642 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 13:13

Idézet

hasonlo tema : KÉP

Áhhh....Nekem még mindig úgytűnik, mintha le lenne amputálva a csaj lába :Đ 

:respect:
"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#643 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 13:35

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 11:37

itt vagyok :D
a rövid válasz: sehogy...

Csak emlegetni kell... ;)
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#644 Felhasználó inaktív   Andrew@Timmons@ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 29. 10:29

helloka! az lenne a kérdésem hozzátok, hogy nekem ibanez gitárom van s vannak a tremolókarnál(bepattintós)
azok a kis fehér washers...vagy nem tom mi a hivatalos neve....ezekkel lehet a kar keménységét szabályozni...nah szal hogy azokat lehet e kapni ....mert már csomószor elhatároztam h bemegyek az oroszlánbarlangba és megkérdezem de lusta vok... ha valaki tud ezekről valamit s azt megosztaná velem azt megköszönném.... üdv

#645 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 18:28

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 20:07

Atyaég... :eek: :D

meg mindig B.C. Rich, es meg mindig a nok  :respect:

Kép

#646 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 18:32

Ha valakinek tetszett a Tommy Emmanuel, amit linkeltem, privátban folyamodhat linkért, ahonnan fullos koncerteket és oktató-videót lehet tőle letölteni.

#647 Felhasználó inaktív   imy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 09:33

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 18:28

meg mindig B.C. Rich, es meg mindig a nok  :respect:

Kép

jujjj de magasan van az a tanga...  :reklamacio:  :reklamacio:
:boa:

:offtopic:

Szerkesztette: imy 2006. 01. 31. 09:34 -kor

" Sex is like software: it's better with a penguin" :) :) :) :) :) :)
"Linux is like wigwam: no windows, no gates, apache inside"
Polgá-Rock web page

#648 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 14:24

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 19:32

Ha valakinek tetszett a Tommy Emmanuel, amit linkeltem, privátban folyamodhat linkért, ahonnan fullos koncerteket és oktató-videót lehet tőle letölteni.

:respect: :respect: :respect:

Ez eszméletlen! Nagyon teccik! Köszönöm szépen :respect: :)

>>Egészség és Harmónia<<

#649 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:02

Bele lehet hallgatni a készülő Satriani albumba:

http://www.satriani....Super_Colossal/

#650 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 22:18

Sziasztok!
Léteznek-e freeware realtime gitár-effekt progik, és ha igen, mi a nevük, hol lehet fellelni őket, ill. melyiket érdemes egyáltalán kipróbálni? Remélem, nem kérdeztem butaságot, köszi a válaszokat előre is.

#651 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 10:41

Freeware-ről nem tudok, de pl. a Guitar FXBOX, Guitar RIG és a ReValver amiket én használtam.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#652 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 11:18

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 11:41

Freeware-ről nem tudok, de pl. a Guitar FXBOX, Guitar RIG és a ReValver amiket én használtam.

Köszi, már vizsgálom is őket.  :up:

#653 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 12:28

Hali,
Most szeretnék jobb gitárt venni, nyilván még csak 15-20ezer Ft-al többet érő gitárt szeretnék venni. Ettől függetlenül a gitár részeit kell vizsgánli? Pl. melyik a jobb minőségű fa? Én egy lágyabb hangzású gitárt szeretnék. A Gitárcentrumon kinéztem magamnak egy Wahsburn gitárt kb. 60 ezerért, itt vannak a tulajdnoságai :

WI 14 MG

Test : Hardwood
Nyak : Juhar
Fogólap : Rózsafa
Pick-up : 2Humbucker
Szín : Silvermetal
Bundok : 22
Híd : Hardtail (Testen átmenő húrozás)

59.900,- Ft

1év garancia

Itt részletesebben van leírva.

Mi a véleményetek?

#654 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:42

Az a tapasztalat hogy elektromos gitároknál a fa vajmi keveset ad a hangzáshoz. A dupla humbi jó dolog, attól szép tiszta és lágy hangja lesz, ha emlékezetem nem csal akkor a super-strato-kra is azért pakolnak egy humbit, hogy attól tisztább, zajmentesebb és lágyabb hangja legyen (lásd Ibanez). Alakra Les Paul-másolatnak tűnik, fogólap sem számít annyira, a rózsafa az szép (ez egyébként élőfa-korában még a Mogyoró nevet viseli, a "rózsafa" nevet asztalosbácsik adták neki), juhar az általánosan elfogadott és használt gitáralapanyag, arra számítani kell hogy nem tartozik a legkönnyebb faanyagaok közé.

Az az egy év gari meg gyanús... (Jó cuccokra nem adnak garit, mert minek?)

Szerkesztette: M_Stipee 2006. 04. 19. 15:43 -kor

>>Egészség és Harmónia<<

#655 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:29

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:42

1. Az a tapasztalat hogy elektromos gitároknál a fa vajmi keveset ad a hangzáshoz.

2. Az az egy év gari meg gyanús... (Jó cuccokra nem adnak garit, mert minek?)

1. Ez csak akkor igaz (részben), ha gyenge minőségű pickup van a hangszerben. Masszívan számít a fa! Gondolj csak bele, ha gyenge minőségű fából van a test és a nyak, eleve nem lesz, ami a sustain-t biztosítsa. Ilyen alapon egy seprűnyelet is fel lehetne bundozni ;) Szóval nagyon fontos, hogy milyen fából van a gitár. (A linkelt hangszer teste valószínűleg valami kevésbé válogatott fából, esetleg préselt anyagból, kvázi pozdorjából van.)

2. Wrong :) Már hogyne adnának garanciát! Minden gitárra van garancia, csakúgy, ahogy a mosógépekre és a sportcipőkre. Tudtommal ez törvényi előírás is. Ha nem lenne, akkor most egy hibás fényezésű gitár feszítene az akusztikus hangszerem helyén. Te mondjuk kiadnál 7-800 rongyot egy PRS-re úgy, hogy nincs rá garancia? :) Ugye, hogy nem...

Salty: milyen zenére kell a gitár?

#656 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:22

Az a tapasztalat hogy elektromos gitároknál a fa vajmi keveset ad a hangzáshoz.

Ugye ezt te sem gondolod komolyan?  :) Fából készült hangszereknél a hang karakterét alapvetően a fa határozza meg, nem más. Nagyon fontos, hogy kiváló minőségű legyen, s ha már gitárokról beszélünk, akkor a fogólap-nyak-test faanyagainak variálásával meglehetősen széles skálán mozog a hangszerek hangjának tónusa. Ha rossz minőségű fát választ a hangszerkészítő, akkor a legdrágább elektronika sem fogja kicsiholni a hangszerből az elvárt, ideális hangot.

Sajnálatos módon igazán minőségi fát csak a drága hangszereknél lehet találni. Az pedig még sajnálatosabb, hogy már ez sem feltétlenül igaz.

A globalizált piacnak, a vadkapitalista, nyereségorientált szemléletnek köszönhetően immár olyan cégek rombolják saját nívójukat boltban 200.000 Ft-ért árult, ám minőségüket tekintve - Kína és USA/Európa között ingázó hajón összerakott - botrányos hangszerekkel, mint pl. a Fender, vagy a Washburn.

Ez a tendencia. Igazán minőségi hangszerekért ma már vagyonokat kell fizetni (no nem mintha az a 150.000-200.000 Ft ne lenne sok pénz). Szerencsés esetben abból a pénzből veszel egy kiváló használt hangszert, más esetben csináltatsz egyet egy hangszerkészítő mesterrel, manufaktúrával, de az nem olcsó mulatság. Viszont így egy örök darabbal leszel gazdagabb.

Az az egy év gari meg gyanús... (Jó cuccokra nem adnak garit, mert minek?)

Ahogyan Satch írta, minden hangszerre kötelesek a forgalmazók garanciát adni. Ebből bármilyen, messzemenő következtetést levonni nem kell (és lehet), mindössze annyit, hogy garanciális időn belüli meghibásodás esetén nem kell a hangszer tulajdonosának félni a javíttatástól, cserétől.

Az más kérdés, hogy mondjuk egy 7.000 dolláros Foderával egészen biztosan nincsen gond soha.  :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#657 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:23

:respect: Nem úgy gondoltam a garis dolgot, nah... hanem hogy kevés rá a gari, csak magam sem tudom mit beszélek... :think:

Faanyag: juhar a megszokott, rengeteg tömeggyártott gitárnak az az alapanyaga, mert: nem vetemedik, nem rezonál, nem túl nehéz, masszív, erős, és mert jól lehet festeni és lakkozni. Persze sokféle más fából is csinálnak gitárt, de valóban, azok a gitárok melyeknél a faanyag jelentősen beleszól a hangzásba, szinte megfizethetetlenek. Fogólaphoz nem tok hozzászólni, eddig csak rózsafát nyúztam :)

Sorry a néptől, legközelebb többször is átolvasom, mit is írtam :)

>>Egészség és Harmónia<<

#658 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:31

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 18:22

A globalizált piacnak, a vadkapitalista, nyereségorientált szemléletnek köszönhetően immár olyan cégek rombolják saját nívójukat boltban 200.000 Ft-ért árult, ám minőségüket tekintve - Kína és USA/Európa között ingázó hajón összerakott - botrányos hangszerekkel, mint pl. a Fender, vagy a Washburn.

Hm... a Fender ma már csak arra hajt hogy ő legyen a piac uralkodója, és ezért ontja magából a világ minden táján szétszórt leányvállalataiban készített vackokat... Kár...

Mondjuk európában az ember nem ismer mást, csak amit reklámokban lát... Gibson, Fender, Ibanez, és ezek leánymárkái... pedig sok olyan gitár hozzáférhető, ami simán veri ezeknek a szintjét, lásd: Rickenbacker pl. :)

Vagy ottvan az Epiphone cég, mégis ki ismeri azt errefelé? Senki, kivéve azokat akik foglalkoznak a dologgal...

Bocs, a hülyeségeimért, néha olvasok valamit, okosnak hiszem magam, leírom, aztán kiderül, hogy oppáré..., szal ezer bocsi  :respect:

>>Egészség és Harmónia<<

#659 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 15:31

Sziasztok!
Kösz az infót, bár az lesz a legjobb ha majd elballagok a boltba.  :)

Most egy pár kérdésem lenne a gitározással kapcsolatban.
Az első az lenne, hogy az ún. "tapping"nél a lényeg, hogy a pengető kezeddel a bundok lenyomásakor más hangok keletkeznek? Vagy ez, hogy működik? Én pl. próbáltam, de ezek szerint nagyon erősen kell rányomni nem? A körmömet meg nyílván szétcseszte.

A második kérdés, hogy nézve Malmsteen gyors bluesos impróit, nagyon érdekel az, hogyan lehet tisztán lenyomni egy Ilyen darabot. Én persze nem ilyen gyorsasággal, de azért kipróbáltam, és néha vagy a bal vagy a jobb kezem késett és a hangok nem jöttek ki. Ezt a lassú tempóról kell kezdeni? Hogyan lehetne rászoktatni az agyacskámat, hogy mindkét tagomat rendesen tudja koordinálni?

Köszönöm.  :respect:

#660 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 15:41

Idézet: Salty - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 16:31

Sziasztok!
Kösz az infót, bár az lesz a legjobb ha majd elballagok a boltba.  :)

Most egy pár kérdésem lenne a gitározással kapcsolatban.
Az első az lenne, hogy az ún. "tapping"nél a lényeg, hogy a pengető kezeddel a bundok lenyomásakor más hangok keletkeznek? Vagy ez, hogy működik? Én pl. próbáltam, de ezek szerint nagyon erősen kell rányomni nem? A körmömet meg nyílván szétcseszte.

A második kérdés, hogy nézve Malmsteen gyors bluesos impróit, nagyon érdekel az, hogyan lehet tisztán lenyomni egy Ilyen darabot. Én persze nem ilyen gyorsasággal, de azért kipróbáltam, és néha vagy a bal vagy a jobb kezem késett és a hangok nem jöttek ki. Ezt a lassú tempóról kell kezdeni? Hogyan lehetne rászoktatni az agyacskámat, hogy mindkét tagomat rendesen tudja koordinálni?

Köszönöm.  :respect:

Lehet hogy megint hülyeséget mondok, de tudtommal a tapping technika a húrokra való gyors "rákoppintást" jelent, és mindkét kézzel alkalmazzák. Nem pengeti, hanem ráüt, ezzel csengőbb lesz a hangja, de nem csak ez az előnye, hanem az hogy sokkal nagyobb távokat lehet vele megtenni, azaz nagyobb a hangok variálhatósága így. Satriani mester szereti a dolgot :)

>>Egészség és Harmónia<<

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »