HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   aqvageri 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:46

Még 1 kérdés:
Hol és ki tudja megnézni ezt a kütyüt, hogy eredeti-e, vagy nem?

#822 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 21:54

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 11:46

Meglehetősen sok féle hangzású elektromos gitár van világszerte.  :)

köszi a kimerítő választ  :respect:

akkor a lényeg, hogy jópárat meg kell hallgatni, ahhoz, hogy a megfelelőt megtaláljam ;)
AMD forever

#823 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 19. 22:26

Idézet: aqvageri - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:46

Még 1 kérdés:
Hol és ki tudja megnézni ezt a kütyüt, hogy eredeti-e, vagy nem?

Ha adsz nekem egy kis időt, akkor megpróbálom elérni egy ismerősömet, aki tudni fogja.

Majd írok ide a fejleményekről remélhetőleg holnap.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#824 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 20. 12:16

Idézet: aqvageri - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:41

Köszi a választ!!
Csináljak róla jobb képeket?

Amúgy az eredetét nem tudom nagyapámnál találtam!
Ősi darab!
A fender felirat, az valami féle matrica, vagy ilyesmi.

még is így kb mennyit érhet?

Nem szükséges több kép. Ezek alapján erősen valószínű, hogy valami volt KGST ország basszusgitárja, amelyre egy régi Fender feliratú matricát ragasztottak.

(Mondjuk már a DIN csatlakozó is gyanús volt, mert azért a Fender mindig jack aljzatot használt.)

Ennek függvényében már nem lehet vagyonokat kapni érte, de attól függően, hogy mennyire ritka darab, egy régi hangszereket gyűjtő embernek még szép pénzt érhet.

A képeket elküldtem egy szakértő barátomnak; ha minden igaz, este felé már tudok bővebb választ adni.

#825 Felhasználó inaktív   aqvageri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 16:11

Köszönöm kedvességed piftuka!!
Üdv
geri

#826 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 20. 16:41

Beszéltem az ismerősömmel.

Az mondta, hogy a nagyapád hangszere egy volt KGST országban gyártott hangszer egészen biztosan. A legvalószínűbb a kelet-német "Muzima", vagy a magyar "Móni" márka.

Utóbbira utal a magyar készítésű hangszedő. (A gyártójának nevét elfelejtettem, de nem is fontos.)

Szóval vagy egy teljesen magyar, "Móni" gitár, vagy egy "megberhelt" Muzima, feltehetően a '60-as évek végéről, '70-es évek elejéről.

Sajnos pénzben kifejezett értéke egyik esetben sem nagyon van. Inkább eszmei. Maximum pár ezer forintért lehetne talán eladni egy arra szakosodott hangszerüzletben, vagy hirdetés révén.

#827 Felhasználó inaktív   aqvageri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 15:12

köszönöm, hogy utána jártál!
Üdv
geri

#828 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 17:13

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:25

Ez mondjuk egyén függő, de nekem például a tenyerem izzadása miatt eléggé hamar veszítenek a hangminőségből a húrok. Az Ernie Ball-ban viszont azt is szerettem, hogy a szennyeződés eltávolítása után hozta ugyanazt a hangot, mint újkorában.

(Gyengébb minőségű húrokon ilyen "felújítás" sem segít.)

Haver vett az 5 húros Ibanez SRX305-jére egy csomag Elixir húrt. 17 ropi volt, de két hónapja van a gitáron, és még mindig olyan hangja van, az Ernie Ball-nak kifőzés után :eek: Ha azt nézem, hogy az 6500 Ft volt, és két hét után már jelentősen tompult, nem volt rossz üzlet... és mivel hajszálvékony műanyag bevonat van rajta, nem tudja kikezdeni az izzadó kéz :)

Szerkesztette: HavocS 2006. 12. 25. 17:14 -kor

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#829 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 19:23

Sziasztok, valaki tudna egy konkrét felvilágosítást tartani a jazz szólózásról? Nagyon érdekel. Én személy szerint 2-3 hónapja léptem be a jazz világba, de mindig is érdekelt, hogy milyen kritériumok alapján tudnak improvizálni a nagy jazz gitárosok. Befejezésképpen megszeretném tudni, hogy létezik-e egy konkrét skála az ilyen fajta szólókhoz, vagy ezt csak tetszőleges variálással lehet elérni egy mól vagy blues major skálából.

Köszönöm

#830 Felhasználó inaktív   Baddie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 00:52

Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy kinek milyen erősítője van, milyenekkel kapcsolatban van tapasztalata, illetve ugyanez a multieffektpedálokra vonatkoztatva. Pl. Harley Benton, Roland, Johnson combók, Boss, Zoom, Digitech multik stb. Ha valaki tud ilyen tapasztalatról, illetve véleményről beszámolni, azt nagyon megköszönném, ez érdekelne.

Mindenkinek Boldog, gitározással teljes Új Évet kívánok!  :D
"Minek komolyan venni az életet, ha az élet egy képzelt kaland, amiből sosem kerülünk ki élve" (Bob Marley)

#831 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 09:41

Idézet: Salty - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 19:23

Sziasztok, valaki tudna egy konkrét felvilágosítást tartani a jazz szólózásról?

Tanár.

#832 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 16:20

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 10:41

Tanár.

Az tanítási szünet miatt most zárva van a zeneiskola, én is csak felületesen kérdeztem meg ez utóbbit. Azért kösz.  :)

#833 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 16:25

Lehet örülni,kitaláltam, hogy jövőre ha időm, pénzem,stb. engedi ,akkor tanárhoz fogok játni :)
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#834 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 20:49

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 11:46

Meglehetősen sok féle hangzású elektromos gitár van világszerte.  :)
[...]

Stílusfüggő is, és inkább csak színpadon jön ki, és ott is csak profi (drága) hangosítással. Higain zenéknél a gitár anyaga-pickupok-erősítő/stompbox/multieffekt trió a gitár hangzásában kb 10%-30%-60%-os arányban oszlik meg, kb. 200 ezer forint alatti kategóriában meg inkább 5%-20%-80%... persze ez stílustól is függ (sőt, attól nagyon), lágyabb zenékben sokkal jobban kijön a gitár maga, míg a Canon rock-hoz hasonló higain hangzásnál még a pickupok is max jelerősségben, és karakterisztikában térnek el, ezt meg többé-kevésbé kompenzálni lehet az erősítő hangszínszabályzójával. Számít a húr is, bár az leginkább csak annyiban, hogy tekert, vagy köszörült, na meg hogy mennyire van leharcolva... arról nem beszélve, hogy sok erősítő/torzító nagyon a saját képére formálja a hangzást, így aztán van pl. tipikus Boss és tipikus Marshall hangzás (leginkább a Boss pedálokra és multieffektekre (MT-2-re hatványozottan) jellemző, hogy akármit dugsz bele, ugyanazt a jellegzetes hangot fogod kapni).
Jó példa erre az előbb belinkelt Canon rock eredetije, ahol az alapvetően nem metalra való Stratocasterrel zúz olyat a srác, hogy a pofám leszakad, vagy ebben, a számban a 10. másodpercnél belépő gitár, amire eddig mindenki tippelt mindent, de senkinek eszébe nem jutott volna, hogy a tipikusan metalra "kitalált" Jacksonom így is tud szólni :) Ez utóbbinál pl. rengeteget számított a pickup.

Másik érdekes tapasztalat a szeptemberi Hangfoglalás volt (biztos sokan voltatok ott innen is). Méregdrága fullcsöves Hiwatt erősítőn próbálgattuk a gitárokat, és mind _teljesen_ ugyanúgy szólt. Pedig volt benne olyan, ami floyddal együtt volt 60 ezer, volt mahagóni testű EMG HZ, és EMG-81 pickuppal, hárs testű Seymour Duncannel, és különbség csak abban volt torzítva, hogy milyen rajtuk játszani. Azóta általában az a javaslatom azoknak, akik keményebb zenére keresnek gitárt, hogy olyat vegyenek, ami tetszik nekik, és kényelmes rajta játszani.

#835 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 21:06

Idézet: Baddie - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 0:52

Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy kinek milyen erősítője van, milyenekkel kapcsolatban van tapasztalata, illetve ugyanez a multieffektpedálokra vonatkoztatva. Pl. Harley Benton, Roland, Johnson combók, Boss, Zoom, Digitech multik stb. Ha valaki tud ilyen tapasztalatról, illetve véleményről beszámolni, azt nagyon megköszönném, ez érdekelne.

Mindenkinek Boldog, gitározással teljes Új Évet kívánok!  :D

Írtam a Zoom G7.1ut multiról fentebb, a G1 és a G2 hangzása kb. ugyanaz a csövet leszámítva, meg azt, hogy a kisebbekben korlátozottabbak a variációs lehetőségek.
Volt anno egy 10W-os Ibanez gitárkombóm, nem volt valami nagy szám, de haverom 30W-os Johnson kombóját magasan verte hangzásban, pedig ez inkább csak fuzz volt. Aztán 9 ezer forint ráfizetéssel vettem egy Marshall MG15DFX kombót, ami annak ellenére, hogy csak 15W, minimum kétszer akkorát szól, hangminőségben meg eszméletlen. Igaz, én vagy a Boss MT2-met, vagy a Zoomot kötöm elé (tehát a saját torzítását nem használom, de az se rossz, csak nekem kicsit száraz), de a csöves szimuláció (FDD) elképesztően megdobja. Havernak volt egy Roland Cube15-je, annak is szép hangja volt. Szintén neki van egy Digitech RP7-es multija, ami elég szépen tud szólni metalra, de elég behatároltak a vele elérhető hangszínek. Boss multiból az ME50-et és a GT8-at próbáltam, és az ME50 magasan verte a GT8-at annak ellenére, hogy az ára kb. a fele.

#836 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 21:24

Idézet: Salty - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 16:20

Az tanítási szünet miatt most zárva van a zeneiskola, én is csak felületesen kérdeztem meg ez utóbbit. Azért kösz.  :)

Ne haragudj, ha túl kategórikus volt a válasz, de sajnos az az igazság, hogy az összhangzattan nem 5 perces tanulnivaló, és az improvizálás gyakorlatilag egy külön szakma. Persze ezt is meg lehet könyvből tanulni, de az a könyv, amivel érdemes kezdeni, sem épp könnyű olvasnivaló. Ha érdekel a téma, akkor a legjobb, ha elmész egy tanárhoz, veszel pár leckét, és ha tetszik a dolog, akkor - lehetőség szerint továbbra is tanár segítségével - tovább képzed magad.

Nagyongyorstalpaló: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...81074&t=9011219
Mesterkurzus, tényleg magas színvonalon (csúnya dolog ilyet írni, de torrenten talán elérhető): http://www.allaboutj...le.php?id=14486

#837 Felhasználó inaktív   Baddie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 23:23

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 21:06

Írtam a Zoom G7.1ut multiról fentebb...

Köszönöm a választ. Nézegettem a Harley Benton combókat, jó áron adják, de nem tudom hangzásban milyenek lehetnek. Karácsony előtt voltam a Codában, ott volt alkalmam egy 15W-os Fender hangját meghallgatni, szerintem jól szólt, csak sajnos többre nem volt idő, azóta pedig még nem voltam arra. A HB-re kíváncsi lennék, nézegettem a multieffekteket is, na ott olyan széles a választék, hogy végképp nem tudtam eldönteni, hogy melyik a jó.
Meghallgattam a demótokat, és megmondom őszintén, nekem tetszett. Ha lesz valahol koncertetek, akkor oda szívesen elmennék élőben is meghallgatni.
A Nigtwish, a Red Hot Chili Peppers, a Tankcsapda, a Metallica, és minden ami jól szól, az jöhet. A RHCP nagy kedvencem, amit Flea művel a bőgőjén, az nekem nagyon tetszik!  :up:  :up:  :up:
"Minek komolyan venni az életet, ha az élet egy képzelt kaland, amiből sosem kerülünk ki élve" (Bob Marley)

#838 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 18:17

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 21:25

Én például próbáltam jópár féle szettet, mire rátaláltam az Ernie Ball "Hybrid Slinky Bass", majd az "Extra Slinky Bass" elnevezésű húrkészletére.

Ezekről azt kell tudni, hogy az E és az A húr vékonyabb, mint egy "szabvány" 45-ös, ill. 40-es készlet esetében. (45-65-85-105 ill. 40-60-70-95 a húrvastagság.)
A hagyományos kivitelezésű basszushúrok között a kedvencem.

Persze már vannak egészen különleges tekercseléssel, különféle bevonatokkal forgalomba hozott új húrok. Egyszer talán kipróbálok egy ilyet, de eddig mindig sajnáltam rá a pénzt. (Az Ernie Ball is egy kisebb vagyon, de ezek még kétszer annyiba kerülnek.)

Hm, lehet, hogy én tévedek, de itt ez a 2.800 Ft-os ár nem egy vagyon, vagy a Bass húrjaik annyival drágábbak lennének?

Szerkesztette: spidey 2007. 01. 05. 18:18 -kor

#839 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 09:07

Nem az Ernie Ball a különleges bevonatú, Piftuka csak azt írta, hogy neki már az Ernie is elég drága :) Elixirnek vannak ilyen spec bevonatú húrjai. Szólógitárra pofátlanul olcsó (3300 Ft), akusztikusra 4-5 ezer körül, 5 húros basszusra viszont már 17000... na az már tényleg egy vagyon.

Ráadásul igen, Ernienél is minimum kétszer annyi a bass húr mint a szóló, de inkább háromszor. A linkelt árlistában is ott van lejjebb, 8900 Ft...

Szerkesztette: HavocS 2007. 01. 06. 09:09 -kor

#840 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 14:39

HavocS, le a kalappal a demo előtt :respect: Bár nekem a második szám sokkal jobban tetszett :)
upsz lehet rossz topik...
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44