HWSW Informatikai Kerekasztal: Cikk: A Számítógépes vásárló (PC GURU) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Cikk: A Számítógépes vásárló (PC GURU) Értékeld a témát: -----

#1 Guest_Jareth_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 07. 28. 13:42

Na ez Old-Man első normális cikke Kép

Tényleg vannak ilyen emberek akikről ír, sőt! A másik poénos dolog viszont az, hogy a képek a Róbert Károly körúti ACOMP-ban készültek (Hi Kuszkusz) Kép Kis reklám mindig kell Kép

#2 Guest_Laa-Yosh_*

Elküldve: 2001. 07. 29. 22:55

Hehe, a legjobb képek pedig kimaradtak :D

Viszont fura, hogy kimaradt a "normális" vevő... azért elvileg van olyan is, nem? Én legalábbis oda sorolnám pl. magamat... ;)

#3 Guest_Jareth_*

Elküldve: 2001. 07. 30. 09:05

Normális vevőből van a legtöbb, ezt nap mint nap látom. Az, hogy néha belebotlik az ember olyanokba, akikről Old Man írt, az előfordul.

A többi képről nem tudok semmit, Nekem ez is elég súlyos volt Kép

#4 Guest_StarFist_*

Elküldve: 2001. 07. 30. 09:28

Szerintem nem kellett volna égetniük magukat ezzel a cikkel. Ezt a helyet normálisabb tartalommal is ki lehetett volna tölteni. Ennyire nem volt miről írniuk?

#5 Guest_Laa-Yosh_*

Elküldve: 2001. 07. 30. 10:29

Próbálj olyasmit csinálni, ami mindenkinek tetszik... Amúgy nekem tetszett, volt benne pár jó poén, meg néhány igencsak találó személyleírás.

#6 Guest_Gandalf_*

Elküldve: 2001. 07. 30. 14:37

Heh, de mi meg megirhatnánk akkor az okoskodó eladó, és nagyarcú cikkiró cikket Kép

#7 Guest_Jareth_*

Elküldve: 2001. 07. 30. 14:57

idézet:
Eredetileg Gandalf írta:
Heh, de mi meg megirhatnánk akkor az okoskodó eladó, és nagyarcú cikkiró cikket Kép[/quote]

Hát az is betöltene vagy 2 oldalt, az biztos Kép

Igazából itt az a gond, hogy vannak olyanok, akik a teljesen egyértelmű dolgokat nem képesek felfogni és ezért ha valaki (jelen esetben az eladó) felvilágosítja Őket, akkor már rögtön háborognak, hogy mit okoskodik ez itten? Szerencsére ez is ritka!

[Ezt a hozzászólást Jareth szerkesztette (2001. Július 30.).]

#8 Guest_Lex_*

Elküldve: 2001. 07. 30. 15:28

idézet:
Eredetileg Gandalf írta:
Heh, de mi meg megirhatnánk akkor az okoskodó eladó, és nagyarcú cikkiró cikket Kép[/quote]

Azért megnéznék néhány vevőt, a pult másik oldalán. Szvsz 5 perc után eldobnák az agyukat Kép

------------------
Védd a fákat, egyél hódot!

#9 Guest_Jareth_*

Elküldve: 2001. 07. 30. 18:33

idézet:
Eredetileg Lex írta:

Azért megnéznék néhány vevőt, a pult másik oldalán. Szvsz 5 perc után eldobnák az agyukat Kép

[/quote]

Hát lennének érdekességek, az biztos Kép Mindenesetre rengetegen vannak (hála istennek) akik konkrét céllal jönnek be vásárolni és tudják, hogy mit vesznek! Aki nem tud valamit, az megkérdezi és (nagy általánosságban) megkapja rá a választ. Persze nem tudhat mindent mindenki, de az eladók azért vannak, hogy segítsék a vásárlást és nem azért, hogy a s*ggüket meresszék és várják a fizetésnapot Kép Persze ha nem lennének kérdések, akkor működhetne 'kólaautomata' szinten is az egész, bedobsz húszezret és a gép kidob egy VGA kártyát Kép

#10 Guest_Lex_*

Elküldve: 2001. 07. 30. 18:48

idézet:
Eredetileg Jareth írta:

Hát lennének érdekességek, az biztos Kép Mindenesetre rengetegen vannak (hála istennek) akik konkrét céllal jönnek be vásárolni és tudják, hogy mit vesznek! Aki nem tud valamit, az megkérdezi és (nagy általánosságban) megkapja rá a választ. Persze nem tudhat mindent mindenki, de az eladók azért vannak, hogy segítsék a vásárlást és nem azért, hogy a s*ggüket meresszék és várják a fizetésnapot Kép Persze ha nem lennének kérdések, akkor működhetne 'kólaautomata' szinten is az egész, bedobsz húszezret és a gép kidob egy VGA kártyát Kép
[/quote]

Pontosan erröl van szó. De a feltett kérdésnek legalább halványan árnyalnia kellene, mit is akar a vevő.

------------------

#11 Guest_Jareth_*

Elküldve: 2001. 07. 30. 19:04

idézet:
Eredetileg Lex írta:

Pontosan erröl van szó. De a feltett kérdésnek legalább halványan árnyalnia kellene, mit is akar a vevő.

[/quote]

Hát ilyen eset szökőévben egyszer, ha van! Mert esetlegesen ha azt mondja a vevő, hogy lassul a Max Payne a gépén, ebből nem tudom leszűrni, hogy mégis mi lehet a probléma. De ha utána hozzáteszi, hogy az Ati Radeon 64MB DDR mellett egy Celeron 300A feszít, akkor már kapisgálom, hogy itt lehet a probléma. Olyan helyzet igazából nincsen, amikor mind a ketten tanácstalanul nézzük egymást és nem tudjuk, hogy mégis mit tehetnénk Kép

#12 Guest_StarFist_*

Elküldve: 2001. 07. 31. 07:23

Nekem a cikkel kapcsolatban igazán a 8. pont szúrja a szemem, "A hátizsákos-linuxos-duronos". Ha most a felhőkben szálló grafitpor zavarja, akkor megjegyezném, hogy tuning csóka lévén ő is ajánlgatta ezt a megoldást (annó amíg foglalkozott AMD procikkal). Azután a linuxos jelző...pár régebbi cikkében ő is bőszen bizonygatta a tuningolt gép stabilitását linux kernel fordítással. Szóval a csávó élből két öngólt lőtt. Ha pedig annyira elítélendőnek tartja a grafitozást (megjegyzem azóta kivétel nélkül mindenki ezüst-lakkot v. nyákjavítót használ az ismerőseim közül) akkor szüntesse be ténykedését a tuning rovatban.

[Ezt a hozzászólást StarFist szerkesztette (2001. Július 31.).]

#13 Guest_Laa-Yosh_*

Elküldve: 2001. 07. 31. 12:31

idézet:
Eredetileg StarFist írta:
Nekem a cikkel kapcsolatban igazán a 8. pont szúrja a szemem, "A hátizsákos-linuxos-duronos". [/quote]

Na ja, azt azért én se mondtam, hogy ne lehetne fogást találni a cikken...

#14 Guest_Lex_*

Elküldve: 2001. 07. 31. 12:43

. Olyan helyzet igazából nincsen, amikor mind a ketten tanácstalanul nézzük egymást és nem tudjuk, hogy mégis mit tehetnénk Kép[/B][/QUOTE]

Ezaz, de ha nem vagy elég gyors, csak te leszel a hü...(persze csak szélsőséges esetben) Kép

------------------

#15 Guest_Cikász_*

Elküldve: 2001. 08. 09. 12:35

Szerintem ez az OLDMAN 1re hülyébb Kép
Ilyen buta cikket még életemben nemláttam!!!!!
Ö saját magát melyik kategóriába sorolná???
Az AMD-t szapuló,INTEL-t istenitö okoskodo fajtába????????
Mert szerintem oda való Kép
Más :
Mindenki azt mondja, hogy az AMD- procik húde melegednek (az öregúr mutatott is 1 fényképet amin 1 elégett duron volt) namost :
1ik haverom gépében 1db 1GH-es INTEL ketyeg , az enyémben 1db 1133-as TB, mindkettö procin a legnagyobb 6500-as fordulatszámú legnagyobb FOP-os hütö van!!!!
Az én procim 55-60 fokos szokott lenni, ezzel szemben az övé 72-75 fok!!!!!!!!!
ugyhogy köszönöm ennyi!!! Kép

#16 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 08. 09. 12:38

idézet:
Eredetileg Cikász írta:
.....
Az én procim 55-60 fokos szokott lenni, ezzel szemben az övé 72-75 fok!!!!!!!!!
ugyhogy köszönöm ennyi!!! Kép
[/quote]

És hol mérődnek azok a hőmérsékletek?

------------------
"Éljen a 90°
mert az egy derék szög"

#17 Guest_Cikász_*

Elküldve: 2001. 08. 09. 12:40

lőtt. Ha pedig annyira elítélendőnek tartja a grafitozást (megjegyzem azóta kivétel nélkül mindenki ezüst-lakkot v. nyákjavítót használ az ismerőseim közül) akkor szüntesse be ténykedését a tuning rovatban.

IGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNN!!!!!!!
Végre valaki megmondja mit kellene tennie az öregurnak!!!
NYUGDIJBA VELE!!!!!! Kép Kép Kép

#18 Guest_Cikász_*

Elküldve: 2001. 08. 09. 12:41

idézet:
Eredetileg lameXpert írta:

És hol mérődnek azok a hőmérsékletek?

[/quote]

hogy hol??? az 1ik gépfigyelö progival néztem meg.....

#19 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 08. 09. 13:08

idézet:
Eredetileg Cikász írta:

hogy hol??? az 1ik gépfigyelö progival néztem meg.....
[/quote]

Azok a programok a

[list=a]
az alaplap által mért, vagy
a processzor által mért értéket
[/list=a]
olvassák-e ki?

------------------
"Éljen a 90°
mert az egy derék szög"

#20 Guest_Cikász_*

Elküldve: 2001. 08. 09. 13:27

idézet:
Eredetileg lameXpert írta:

Azok a programok a

[list=a]
az alaplap által mért, vagy
a processzor által mért értéket
[/list=a]
olvassák-e ki?

[/quote]
[url="http://"http://www.hwhunpage.com/download/HHP_HWSM_4022.zip"]http://www.hwhunpage...P_HWSM_4022.zip[/url]

ezzel néztem meg...
neked milyen procid van és mennyi fokot mutat????

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó