HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#921 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 14. 18:58

sziasztok!

beszélgettem a cégnél egyik kollégámmal, ő is nagy motoros. egy Suzuki GSF600-al nyomja, mégpedig szabályosan. tehát ő is azon kivételek egyike, akik előtt kalap le. mindketten ugyanazt gondoltuk: a szabályosan közlekedő motorosokat érinti leginkább hátrányosan a jelenlegi média által is gerjesztett szituáció. mégpedig az, hogy a szabálytalanul vaduló és kockáztató idióták miatt ítéli el a normális motorosokat is.

tegnap éjjel volt alkalmam a körúton várni 20 percet asszonypajtásra. addig néztem a forgalmat a járdáról. hát, elszomorító. volt nagy robogó, ami lerakott lábbal de minimum 100-al ment a villamos megállója és a parkoló kocsik között szlalomozva. közben még rángatta is a motor elejét fel-le. nagyon veszélyes szerintem.

aztán volt egy Ducati Monster (rajta fiú és lány, ruházatuk rövidnaci és póló, de sisak volt [csak minek]) és egy SV-1000, amik egymást hajszolták bele az egyre nagyobb tempóba. persze nyitott dob, hadd pukkadjon meg mindenki. a távolodó mennydörgést lehetett csak hallani.

és volt olyan R1-es, ami a zöldre váltó lámpához "első keréken billegve" nagy fékezéssel úgy érkezett a zebrához, hogy a gyalogosok csak úgy spricceltek el onnan. mindezt miért? hogy a következő lámpánál várhasson 10 másodpercet az indulásig.

amíg még a kocsiban mentem, addig egy robogós tarkóra tolt bukóval úgy ment át közöttem és a belső sávban haladó kocsi között, hogy ha nem húzom le oldalra, akkor fellököm. és nem azért, mert rosszindulatú vagyok, hanem azért, mert ott az út végzett egy kis S-ívet és a belső sávban haladó nem pontosan követte le az ívet.

abban bizonyos vagyok, hogy én nem fogok bemenni a motorral a városba. inkább nagy ívben elkerülöm.  és túrázni is csak olyan csapattal fogok, ahol a biztonság az elsődleges szempont és nem a "jobb köridő".

igazából az a lényeg, hogy a motorozás a szabadságról és a közvetlen élményről szóljon, ahogy gurul az ember. ha a szabadosság kerül előtérbe, akkor meg kell állni és el kell gondolni, hogy mit is csinál az ember és hogy mi minden mehet félre. és hogy megéri-e a kockázat, amit egy kis adrenalin érdekében bevállal. valószínű, hogy nem.

és nagyon várom már, hogy végre fel tudjak pattanni én is :)

Kép

Kép

de egye fene, egy XJR1300 is jó lenne. dögös nagyon... :)

furán néznék ki rajta, de a bukó alatt fülig érne a szám alighanem :)

üdv!
.
.
.

#922 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 14. 19:07

Idézet: tolvaly - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 7:56

Egyetértek minden mondatoddal.  :)

Meg is lepsz ezzel a kijelentéseddel. :)  (De örülök neki.)

Idézet

Annyit még, hogy speedesek mellett a csopperesbohóc aki ön és közveszélyes, csak náluk az ittasság a fő ok. [..]

Hát hallod... most mutatták a TV-ben a magyarországi Harley Davidson találkozót...

Csupa "műmájer" magyart mutattak. A magyarok között olyan igazi "easy rider" fazon csak az egyik - szemre - 140 kg-s "ősrocker" volt, s az az öreg fazon, aki egy 71 éves matuzsálemen motorozott.

A többi csupa szalonkirakatból kivett, díszbőrrel, üvegtartóval, vibrátortartóval felszerelt csilli-villi vadiúj Harley-n érkezett... Csupa negyvenes, ötvenes újgazdag "vállalkozó", huszas turbómaca cégtulajdonos és társaik.
Akik két-három lépcsővel az átlagember szintje felett járnak, s nem néznek le onnan... Csupa sznob motoros. Persze eljátszák a nagy szabadságvágyó, nincstelen, lázadó, független motorost...

Na, az ilyenekről megvan a véleményem.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#923 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:59

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:07

...

Piftuka!

Nincs MSN v. ICQ címed/számod?
Daedalus is the Internet

#924 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 22:31

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:07

Na, az ilyenekről megvan a véleményem.

Nekem meg az ilyen irígykedő tipikus magyar mentalitásról van meg a véleményem. Történetesen szüleim is pont a magyar HOG tagjai kb. mióta megalakult. Évente többször mennek HD-s túrákra, belföldön és külföldön egyaránt, valamint ismerem a barátaikat akikkel mennek, úgyhogy tudom miről beszélek. Az átlag életkor negyven és ötven közt van, de az csak azért, mert Magyarországon kevés húsz és harminc éves engedhet meg magának egy hat millás motort. Lehet, hogy csili-vili rátevős motorokkal mennek, de ez az egész erről szól. Elárulom neked, hogy pl Ausztriában, Svájcban és Németországban is a HD tulajok többsége "öreg" csóka és nem harminc körüli.
Az, hogy "újgazdag vállalkozó" meg mit jelent? Miért, ki az aki nem "újgazdag"? Az meg egyáltalán nem igaz, hogy "eljátszák a nagy szabadságvágyó, nincstelen, lázadó" motorost. A másik meg, hogy akinek van annyi pénze, hogy megvegyen egy HD-t az talán megérdemli azt a kis magamutogatást. Az egész HD kultúra a  magamutogatásról is szól és talán meg is lehet érteni miért.
Szerintem menj el valamelyik túrára és miután megismerted személyesen(!) ezeket az embereket és van mire alapoznod a véleményed, utána írkálj ilyeneket a fórumba. Köszi.

#925 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 08:08

Ne már! :reklamacio:

Piftuka az én hozzászólásomra reagált, ne forgasd ki az alapsztorit!  A veszélyforrásokra hoztam példát, mert nem csak az a speedes az állat, aki saját bevallása szerint szédül 200 alatt. Aki alsóörsig tréleren viszi a motorját, az ott vetít és azt amit akar! Nevettem én már jókat máson is.  :D
Az embert nem a motorja típusáról ismerük meg!

A felhozott példát ostoba módon magadra, szüleidre vetítetted. Nem kellett volna.

Stílusok, korosztályok, ízlések, fizikai adottságok, mind-mind meghatározzák, ki mire ül fel. A zrikálás megy állandóan, haverok közt mélyebben sarkosan, sőt még honda-suzuki-kawa fikázás is megy nálunk ha valaki esik egy erdei endurás alatt.

Szóval, nem belekötni kell a másikba, hanem olvasni figyelmesen és vigyázni egymásra. Egy kis figyelmesség, ha valaki telefonnal a kezében toporog az út szélén a motorja mellett, nem tart semeddig megkérdezni, hogy: SEGÍTHETEK?

Erről szól. Mindenki amin jól esik, egymásra figyelve. Ha elbaszunk valamit tudjuk azt mondani, hogy: BOCS...  ;) mindenki hibázik, én is fogok, remélem a többiek is vigyáznak és nem adódik össze két hiba és nem lesz nagyobb baj. Ezt kellene felfogni.

Téma lezárva. Jó motorozást hétvégére  :up:
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#926 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 11:17

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 23:31

A másik meg, hogy akinek van annyi pénze, hogy megvegyen egy HD-t az talán megérdemli azt a kis magamutogatást. Az egész HD kultúra a  magamutogatásról is szól és talán meg is lehet érteni miért.

De ugye szeretni ezert meg nem kell oket? (Porsche detto, kb. a kapuzarasi panikra tudja megvenni a ven kejenc, akkor meg mar minek?) :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#927 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 12:20

Rendkívüli ingyenes lehetőség civil motorosoknak a Hungaroringen!
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#928 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 12:44

Idézet: Samott - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 12:17

...kapuzarasi panikra tudja megvenni a ven kejenc...

És az miért baj hogy nem harminc éves korára van valakinek annyi pénze?  :rolleyes:  Ha lenne egy 911-ed, te is lehúzott ablakkal krúzolnál mindenhol.  :cool: ...remélem neked még 50 előtt összejön.  :)

Szerkesztette: BoGyesz 2007. 06. 15. 12:45 -kor

#929 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 12:54

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 13:44

És az miért baj hogy nem harminc éves korára van valakinek annyi pénze?  :rolleyes:  Ha lenne egy 911-ed, te is lehúzott ablakkal krúzolnál mindenhol.  :cool: ...remélem neked még 50 előtt összejön.  :)

Kicsit olyan ez, mint a kopaszodo, de azert a maradek hajat azert hosszantarto oreg rockerek... az is nevetseges, ami nem megy, azt nem kell eroltetni. :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#930 Felhasználó inaktív   boyscout 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 15. 12:55

ha neki nem kell, reméld nekem! :D:D
impossible is not a fact. it's an opinion. impossible is temporary. impossible is nothing...

#931 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 15. 16:04

Idézet: Samott - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 12:17

De ugye szeretni ezert meg nem kell oket?

Erről van szó. Miért is kellene szeretni, vagy dicsőíteni őket, pusztán azért, mert vagyonokért vásárolt motorokon furikáznak?

Nem tudom respektálni, ha valaki arra vág fel, hogy mennyi pénze van. Az ugyanis, hogy valaki a rendelkezésre álló 30.000.000 forint költőpénzéből vesz egy 8.000.000 forintos motort, nem érdem (hosszan sorolhatnám a példákat, hogy mi az), hanem lehetőség.

Kedves BoGyesz!

Irigység? Semmit nem irigylek attól, aki becsületes munkával szerezte azt, amije van.

Sajnos ma Magyarországon a gazdag emberek zöme nem becsületes munkával szerezte, szerzi a vagyonát. (Hogy mikortól, kik, hogyan, milyen módon... abba bővebben nem megyek bele, mert poltopic lenne igen gyorsan ebből a remek kis témából, azt pedig nem akarom.)

Két olyan ember fiaként, akik 40-50 évet az életükből keményen, becsülettel végiggüriztek a szinte semmiért... bizony irritál, amikor a fenti embertípusokat látom holmi "etalonként" megjelenni.

A nekem címzett felháborodott soraidra pedig csak azt a közhelyszerű igazságot tudom mondani, hogy "akinek nem inge, ne vegye magára"! 

#932 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 01:42

Idézet: Samott - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 11:17

Porsche detto, kb. a kapuzarasi panikra tudja megvenni a ven kejenc, akkor meg mar minek?) :)

Samott

Mert nem mindegy ki zarja be a kaput ;)

#933 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 02:04

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 16:04

...
Sajnos ma Magyarországon a gazdag emberek zöme nem becsületes munkával szerezte, szerzi a vagyonát....

Es az miert baj ha nem akar valaki egesz eleteben csoro maradni es ezert kockaztatni/tenni is  hajlando valamit? Amugy meg, 5-6 millat osszesporolni az lofasz ha valaki igazan akarja es kibirja, hogy 10 eves kocsival jar, nem kolt sokat nyaralasra/sielesre stb

#934 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 04:01

Ennek lehetne nyitni egy szociologia topicot (ki, hogyan lett gazdag) :) , mert kulonben szetoffoljuk a motoros topicot.  :rolleyes:

#935 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 06:11

Én azért levontam tapasztalatokat, az esésemből és a  múlt heti balesetből is:

1: Mecsekbe nem megyek többet...
2: minden kanyart úgy veszek, hogy számítok problémára
3: 150-et nem nagyon kerülöm el, még nyílt terepen se
4: az autósokat úgy kezelem, mintha nem is látnának engem

Így talán kevesebb meglepi ér.... :think:

Kedden indulok Horvátba'. Van tapasztalat valakinek hosszú úton/külföldön? Mi vigyek? Mire érdemes figyelni, stb? A motort jó állapotban van, semmi gond nem volt vele(hidegen néha leállt 1-ből 2-be kapcsoláskor, ennyi a max). Viszek egy takarófólát, pár szerszámot, lánc-sprayt-t, motorolajat... :think:

#936 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 16. 10:25

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 5:01

Ennek lehetne nyitni egy szociologia topicot (ki, hogyan lett gazdag) :) , mert kulonben szetoffoljuk a motoros topicot.  :rolleyes:

Ha lenne ilyen téma, akkor az nem szociológia, hanem kriminológia lenne.  :)

Egyébként igazad van. A motoros topic szóljon a szép kétkerekű, motorral hajtott járgányokról, s a nyergükben szerzett szép élményekről!  ;)

#937 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 10:30

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:58

[..] a szabályosan közlekedő motorosokat érinti leginkább hátrányosan a jelenlegi média által is gerjesztett szituáció. mégpedig az, hogy a szabálytalanul vaduló és kockáztató idióták miatt ítéli el a normális motorosokat is.

Részemről én csak a felelőtlenül közlekedő vadbarmokat ítélem el közlekedjenek bármilyen járművön, vagy gyalog.

De valós, amit mondasz... tény, hogy a szabályokat betartóknak is szembesülniük kell az előítéletekkel.

Idézet

furán néznék ki rajta, de a bukó alatt fülig érne a szám alighanem :)

Azt meghiszem. :) Pont úgy, mint nekem egy öreg Indian, vagy egy R71-es nyergében.  :cool:

#938 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 11:44

En is ilyenre szeretnek valtani... :reklamacio:  :reklamacio:

http://totalbike.hu/...tek/honcbr600f/

Najo, en kiegyeznek egy 2002-es koruli peldannyal is, nem kell az uj.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#939 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 14:24

én azt mondom, hogy hiba a jármű alapján megítélni a vezetőt. engedett már a zebrán 7-es BMW (magyar rendszámmal) és szorított le az útról Suzuki Swift is. sok a szélsőség.

a HD kultúra nekem teljesen idegen, de ez nem jelenti azt, hogy el kell ítéljem. azt nem szeretem, amikor polgárpukkasztási céllal vonul valamilyen csoport. lehet úgy haladni azzal a motorral, hogy nem kell durrogtatni a kipufogót, akkor is szép a hangja. de sokan "kiélik" magukat azzal, hogy idegbeteg módjára húzgálják a gázt és csattogtatják a dobot. persze ilyenkor kinyílik az emberek zsebében a bicska.

de ezt csinálják a hónap elején tartott Citadellás "lezúduláson" is sokan, tiltásig pörgetik, durrogtatnak, mert a csordaszellem elveszi a józan eszüket. ez szükségtelen. de sajnos mégis megtörténik.

a mai magyar valóság igazából az, hogy akármilyen motort (a régi szoci típusok kivételével) luxusnak tekint a közvélemény és ezért alapvetően már feszültség jellemzik a kapcsolatukat a motorosokkal. a mostani gerjesztett kép persze még egy pár lépéssel még ront az egészen.

kicsit olyannak tűnik számomra a "vita", mintha a kerékpárosok veszekednének. az egyik versenybrigás, a másik kempinges, a harmadik meg city-bike nyergében ül. pedig mind ugyanazt csinálják: tekernek.

amit én hiányolok a mai motorosokból: egyre kevesebb köszöni meg, ha lehúzódok neki. úgyis le szoktam húzódni, de jól esik, ha megköszönik. kicsit úgy, mint amikor egymásnak intenek...

nézegetem itt közben a használt Diversion motorokat. csak úgy tájékozódás  :think:  :)

ez álltában borult, de jó lehet

jó kezdés lehet, sértetlen, keveset futott...

műszefal...

jó lenne már kanyarogni vele...  :up:

üdv!
.
.
.

#940 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 20:47

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 7:11

Kedden indulok Horvátba'. Van tapasztalat valakinek hosszú úton/külföldön?

Nem műszaki kérdés, de fontos: magadra is figyelj  :D  Legalább 3 óránként kötelező pihenőt tartani, mozogni, eszegetni. Érezni kell hogy mikor jön a holtpont, akkor ismét kiállás és pihenés van.

Nálam kora reggeli indulást követően a délelőtt jól megy, délután 1-2 óra körül jön az első zsibbadás. Utána elvagyok este 6-7 óráig, akkor tör rám másodszor, erősebben. Aztán este 10 körül, majd hajnali 1-2 óra a legrosszabb, ha akkor még mindig mennem kell. Utána már ha akarnék sem tudnék elaludni. Mondjuk egy horvát tengerpart nem ilyen kemény, ezek 1500-2000 km-es túrák voltak... Ma már nem csinálnék ilyet.

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.