HWSW Informatikai Kerekasztal: 96.4 ROXY RÁDIÓ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

96.4 ROXY RÁDIÓ Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:13

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Huhh... Ha ennyire visszamegyek a múltba, nekem is dereng, hogy hallgattam én Kovács Katit, Abbát, még Apostolt is. Azután valamelyik zenei műsorban benyomták a Smoke On The Water koncertváltozatát a la Made in Japan...
[/quote]

Hogy is mondják? ' A legkorábbi emlékem? Nem emlékszem rá.' :D

(Az ABBA szerintem egészen minőségi zenét produkált a műfajában. Vannak nótáik, amik megfognak, akárcsak pl. az Alphaville-nek...de mostanra már alapvetően metalrajongó lettem, és csak másodsorban mindenevő :))

#42 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:13

Ha kereskedelmi rádió akkor szerintem is a Sláger, meg nálunk van ( volt ?, elég rég nem hallgattam) egy Radió JAM nevő adó régebben ezen is voltak jó számok, de aztán ez is elég rossz lett.

Ha meg komolyzene tudom ajánlani Rachmaninovot is.

Pár éve volt valamelyik adón egy kivánságműsorban egy kérés:
"Bármilyen szám egy olyan együttestől, aminek nincs benne a nevében a "Boys"." :D
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#43 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:18

idézet:
Ezt írta leslie:

Ezeknek a nagy reszet ismerem, es szeretem is. Ja, es van is. :) Mostanaban felvaltva megy otthon Bach, illetve Black Sabbath. :) Jo kombinacio. :)
[/quote]
A jó zene mindig jó, akármilyen műfaj is legyen az.
A tíz percig tartó "magas c-t" sem állhatom, a bextrítboyt sem, valamint a motorosfűrész/olajoshordó/kalapács/centrifuga kombinációt sem.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#44 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:23

A rádiókról csak annyit, hogy mivel viszonylag sűrűn járom az országot, a változatosság az, hogy mindig keresek valami helyi adót.
Lehet, hogy három napig hallgatva kiderülne arról is, hogy ugyanolyan pocsék mint a többi, de legalább addíg más szól a kocsiban, amíg nem vagyok Pesten.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#45 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:26

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

Heyhó! Remegő kezekkel várom... :)

(Rulez, bizony, vagy legalábbis voltak rulez dolgok...imádom, ahogy visszahozza a gyerekkoromat egy-egy ilyen dallam :))
[/quote]

Ok! Majd privi megy előtte.

Hát igen...a 80-as dizsi. Főleg nekem is a tinikor miatt kedvencem (nosztalgia ugyebár), nem azért mert annyira magasröptű és igényes. :D Bár a mai tuc-tuc-hoz képest.

Egyébként nem tudom, hogy megy ez manapság? Valaki beesik egy studióba a hóna alatt egy dupla Technics lemezjátszóval, egy számitógéppel meg egy Orion Pro vagy valami hasonló zeneszerkesztő progival és már a kész is lemez? :confused: :o
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#46 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:28

idézet:
Ezt írta Colonel Brett Shaw:

....Egyébként nem tudom, hogy megy ez manapság? Valaki beesik egy studióba a hóna alatt egy dupla Technics lemezjátszóval, egy számitógéppel meg egy Orion Pro vagy valami hasonló zeneszerkesztő progival és már a kész is lemez? :confused: :o
[/quote]

Lemezjátszó ? Az meg minek :)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#47 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:33

idézet:

Hát igen...a 80-as dizsi. Főleg nekem is a tinikor miatt kedvencem (nosztalgia ugyebár), nem azért mert annyira magasröptű és igényes. :D Bár a mai tuc-tuc-hoz képest.

Egyébként nem tudom, hogy megy ez manapság? Valaki beesik egy studióba a hóna alatt egy dupla Technics lemezjátszóval, egy számitógéppel meg egy Orion Pro vagy valami hasonló zeneszerkesztő progival és már a kész is lemez? :confused: :o
[/quote]

A lemezjátszó tényleg nem kellhet...na de mégse itt, a Roxy topicban kéne alázni ezt a fajta zenét, nem igaz? :D ;)

#48 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:37

idézet:

...Bár a mai tuc-tuc-hoz képest.

[/quote]

Ez az! Mihez képest. Amikor bejött a disco korszak, azt gondoltam, azután már nincs lefelé, mert nincs hová. Tévedtem. Majd amikor jött a rap, szintén úgy véltem, most már tényleg nincs lefelé. Megint tévedtem. Most ott tartok, hogy a tüc-tüc után már nincs lefelé, mert nincs hová. Megint tévedek? :confused:

Ui: Fenti gondolatmenet kizárólag saját zenei ízlésemet (vagy ízléstelenségemet, ki-ki maga döntse el) tükrözi, nem állt szándékomban senki lelkivilágába, beletaposni, nem kinyilatkoztatás volt, hanem szigorúan szvsz. :)
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#49 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:38

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

A lemezjátszó tényleg nem kellhet...na de mégse itt, a Roxy topicban kéne alázni ezt a fajta zenét, nem igaz? :D ;)
[/quote]

Van benne valami...de sztem ez már régen nem Roxy topic. :D Át kéne nevezni "Beszélgessünk a kereskedelmi rádiókról" vagy "Zenei stilusok a rádióban" topicra. :D
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#50 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:40

idézet:
...
Bár a mai tuc-tuc-hoz képest.
...
[/quote]

Azért nem csak olyan "tuc-tuc" zene van, amit a rádiók játszanak. ;) Vannak igényesebb változatai is, azokat sehol sem hallani...
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#51 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:42

idézet:

Van benne valami...de sztem ez már régen nem Roxy topic. :D Át kéne nevezni "Beszélgessünk a kereskedelmi rádiókról" vagy "Zenei stilusok a rádióban" topicra. :D
[/quote]

Qrva jó, hogy úgy írogatok én itten, hogy nem is ismerem a Roxyt. :D Este belehallgatok, mert így egy picinykét sem vagyok autentikus roxy-ügyben.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#52 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:49

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Qrva jó, hogy úgy írogatok én itten, hogy nem is ismerem a Roxyt. :D Este belehallgatok, mert így egy picinykét sem vagyok autentikus roxy-ügyben.
[/quote]

Nem írogattál te a füves topicba, khmmm...? :D ;)

[ 2003. május 13.: Jim DiGriz szerkesztette a hozzászólást ]

#53 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:54

idézet:
Ezt írta czaki:

Azért nem csak olyan "tuc-tuc" zene van, amit a rádiók játszanak. ;) Vannak igényesebb változatai is, azokat sehol sem hallani...
[/quote]

Lehet. Csak tudod az a szomorú, hogy egyszer nálam járt pár napig a MAGIX Music Maker progi jogtiszta full verziója mellé több ezer hangmintát tartalamazó cd-vel. Meg a már emlitett Orion pro. A Music Makerrel némi ismerkedés és gyakorlás után a hangminták felhasználásával, pár óra alatt összedobtam egy olyan zenét, amit a trance, speed, house meg mittomén és mi a rák stilus rajongói "igényes" zenének neveznek. :(
Nem azért mondom, de pár hetes intenziv programgyakorlással egy kis fantáziával - esetleg egy MIDI keyboarddal, ha tud az illető egy kicsit billentyűsön játszani - bárki össze tudna hozni egy lemezre való anyagot hozni. :D

Talán nem véletlen, hogy Dunát lehet rekeszteni az ilyen bandákkal.

#54 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:54

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

Nem írogattál te a füves topicba, khmmm...? :D ;)

[ 2003. május 13.: Jim DiGriz szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Talált, süllyedt. A fű kipróbálását viszont nem vállalom! Akkor inkább pofa alapállásba. :D

#55 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:58

idézet:

[/quote]

Szvsz a stílus egyik prominens képviselőjének (nevét fedje homály, róla csak annyit, hogy elől hordja a copfját) betárazva állnak az ilyenek a polcon tucatszám, csak a megfelelően kitenyésztett fiú- vagy lánycsapatot kell összeverbuválni hozzá. :D

#56 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:58

idézet:

Lehet. Csak tudod az a szomorú, hogy egyszer nálam járt pár napig a MAGIX Music Maker progi jogtiszta full verziója mellé több ezer hangmintát tartalamazó cd-vel. Meg a már emlitett Orion pro. A Music Makerrel némi ismerkedés és gyakorlás után a hangminták felhasználásával, pár óra alatt összedobtam egy olyan zenét, amit a trance, speed, house meg mittomén és mi a rák stilus rajongói "igényes" zenének neveznek. :(
Nem azért mondom, de pár hetes intenziv programgyakorlással egy kis fantáziával - esetleg egy MIDI keyboarddal, ha tud az illető egy kicsit billentyűsön játszani - bárki össze tudna hozni egy lemezre való anyagot hozni. :D

[/quote]

Egyik barátom már megcsinálta unalmában...mondjuk több, mint egy órájába telt megcsinálni egy fél órás számot, de igaz is, hogy olyan emberek is dícsérték, akik szeretik a stílust... :)

#57 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:59

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Talált, süllyedt. A fű kipróbálását viszont nem vállalom! Akkor inkább pofa alapállásba. :D
[/quote]

Ahogy Ash mondaná a Sötétség Seregében:
'Csak a tisztázás végett.'
;)

#58 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 15:06

idézet:

[/quote]

Én nem nevezném azt igényesnek, sőt... :rolleyes: Múlt héten sikerült bekapcsolnom a magyar zenecsatornát a TV-ben, és mit hallok/látok: egy csomó ember bulizik, miközben a háttérben olyan zene szól, amelyiknek a dallama egy "ismert jégkrémeskocsiból" szokott szólni. :rolleyes: :D Az ilyen zene kimeríti a Magix-es kategóriát...
Vannak viszont olyan zenék, például a deep house, amit egy rádióban sem hallani itthon, sokkal lassabb a tempója, mint a "divat tuc-tuc"-nak, hallgatás közben utaztat (nem félreérteni! :D), kikapcsol. Ilyen zenéket [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=8&t=000892"]ebben[/url] a topikban találhatsz.
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#59 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 15:30

Czaki!

Igen, olvasgattam már azt a topicot, de biz'Isten egy nevet sem ismerek. És nemcsak arról van szó, hogy a rádiók nem játsszák ezeket, hanem pl. a haverom rendszeresen jár Németo.-ba és sok CD-t szokott hozni. Albumokat, maxikat, válogatásokat. Nekem is ide szokta adni csemegézzek róluk (kb. 15 lemeznyi anyagból lesz 1 :D ) de ezzekkel a bandákkal azokon a lemezeken sem találkoztam! :eek:
Paul Van Dyk, Gigi Agoustino,Mark Oh meg ilyenek vannak rajta. Azt mondja azért hozza ezeket, mert ezt kérik tőle.
Csodálkoztam is anno mikor beleolvastam a topicba, hogy-hogy ezeket a sztárokat nem emliti senki? :eek:

#60 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 16:31

idézet:
Ezt írta leslie:

Jaj, Te, Linuxos zseni! :) Nem hallgatasrol volt szo, hanem radio szerverrol! :)
[/quote]

Ok adnak ingyen server progit is, be is allitjak es kapsz egy relative nagy hallgato kozonseget.

[ 2003. május 13.: mocsi szerkesztette a hozzászólást ]
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.