idézet:
Ezt írta Thrawn:
Huhh... Ha ennyire visszamegyek a múltba, nekem is dereng, hogy hallgattam én Kovács Katit, Abbát, még Apostolt is. Azután valamelyik zenei műsorban benyomták a Smoke On The Water koncertváltozatát a la Made in Japan...[/quote]
Hogy is mondják? ' A legkorábbi emlékem? Nem emlékszem rá.'
(Az ABBA szerintem egészen minőségi zenét produkált a műfajában. Vannak nótáik, amik megfognak, akárcsak pl. az Alphaville-nek...de mostanra már alapvetően metalrajongó lettem, és csak másodsorban mindenevő)
96.4 ROXY RÁDIÓ
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:13
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:13
Ha meg komolyzene tudom ajánlani Rachmaninovot is.
Pár éve volt valamelyik adón egy kivánságműsorban egy kérés:
"Bármilyen szám egy olyan együttestől, aminek nincs benne a nevében a "Boys"."

Elküldve: 2003. 05. 13. 14:18
idézet:
Ezt írta leslie:
Ezeknek a nagy reszet ismerem, es szeretem is. Ja, es van is.Mostanaban felvaltva megy otthon Bach, illetve Black Sabbath.
Jo kombinacio.
[/quote]
A jó zene mindig jó, akármilyen műfaj is legyen az.
A tíz percig tartó "magas c-t" sem állhatom, a bextrítboyt sem, valamint a motorosfűrész/olajoshordó/kalapács/centrifuga kombinációt sem.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:23
Lehet, hogy három napig hallgatva kiderülne arról is, hogy ugyanolyan pocsék mint a többi, de legalább addíg más szól a kocsiban, amíg nem vagyok Pesten.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:26
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Heyhó! Remegő kezekkel várom...
(Rulez, bizony, vagy legalábbis voltak rulez dolgok...imádom, ahogy visszahozza a gyerekkoromat egy-egy ilyen dallam)[/quote]
Ok! Majd privi megy előtte.
Hát igen...a 80-as dizsi. Főleg nekem is a tinikor miatt kedvencem (nosztalgia ugyebár), nem azért mert annyira magasröptű és igényes.Bár a mai tuc-tuc-hoz képest.
Egyébként nem tudom, hogy megy ez manapság? Valaki beesik egy studióba a hóna alatt egy dupla Technics lemezjátszóval, egy számitógéppel meg egy Orion Pro vagy valami hasonló zeneszerkesztő progival és már a kész is lemez? :confused: :o
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:28
idézet:
Ezt írta Colonel Brett Shaw:
....Egyébként nem tudom, hogy megy ez manapság? Valaki beesik egy studióba a hóna alatt egy dupla Technics lemezjátszóval, egy számitógéppel meg egy Orion Pro vagy valami hasonló zeneszerkesztő progival és már a kész is lemez? :confused: :o[/quote]
Lemezjátszó ? Az meg minek![]()
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:33
idézet:
Hát igen...a 80-as dizsi. Főleg nekem is a tinikor miatt kedvencem (nosztalgia ugyebár), nem azért mert annyira magasröptű és igényes.Bár a mai tuc-tuc-hoz képest.
Egyébként nem tudom, hogy megy ez manapság? Valaki beesik egy studióba a hóna alatt egy dupla Technics lemezjátszóval, egy számitógéppel meg egy Orion Pro vagy valami hasonló zeneszerkesztő progival és már a kész is lemez? :confused: :o[/quote]
A lemezjátszó tényleg nem kellhet...na de mégse itt, a Roxy topicban kéne alázni ezt a fajta zenét, nem igaz?![]()
![]()
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:37
idézet:
...Bár a mai tuc-tuc-hoz képest.
[/quote]
Ez az! Mihez képest. Amikor bejött a disco korszak, azt gondoltam, azután már nincs lefelé, mert nincs hová. Tévedtem. Majd amikor jött a rap, szintén úgy véltem, most már tényleg nincs lefelé. Megint tévedtem. Most ott tartok, hogy a tüc-tüc után már nincs lefelé, mert nincs hová. Megint tévedek? :confused:
Ui: Fenti gondolatmenet kizárólag saját zenei ízlésemet (vagy ízléstelenségemet, ki-ki maga döntse el) tükrözi, nem állt szándékomban senki lelkivilágába, beletaposni, nem kinyilatkoztatás volt, hanem szigorúan szvsz.![]()
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:38
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
A lemezjátszó tényleg nem kellhet...na de mégse itt, a Roxy topicban kéne alázni ezt a fajta zenét, nem igaz?![]()
[/quote]
Van benne valami...de sztem ez már régen nem Roxy topic.Át kéne nevezni "Beszélgessünk a kereskedelmi rádiókról" vagy "Zenei stilusok a rádióban" topicra.
![]()
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:40
idézet:
...
Bár a mai tuc-tuc-hoz képest.
...[/quote]
Azért nem csak olyan "tuc-tuc" zene van, amit a rádiók játszanak.Vannak igényesebb változatai is, azokat sehol sem hallani...
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:42
idézet:
Van benne valami...de sztem ez már régen nem Roxy topic.Át kéne nevezni "Beszélgessünk a kereskedelmi rádiókról" vagy "Zenei stilusok a rádióban" topicra.
[/quote]
Qrva jó, hogy úgy írogatok én itten, hogy nem is ismerem a Roxyt.Este belehallgatok, mert így egy picinykét sem vagyok autentikus roxy-ügyben.
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:49
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Qrva jó, hogy úgy írogatok én itten, hogy nem is ismerem a Roxyt.Este belehallgatok, mert így egy picinykét sem vagyok autentikus roxy-ügyben.[/quote]
Nem írogattál te a füves topicba, khmmm...?![]()
[ 2003. május 13.: Jim DiGriz szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:54
idézet:
Ezt írta czaki:
Azért nem csak olyan "tuc-tuc" zene van, amit a rádiók játszanak.Vannak igényesebb változatai is, azokat sehol sem hallani...[/quote]
Lehet. Csak tudod az a szomorú, hogy egyszer nálam járt pár napig a MAGIX Music Maker progi jogtiszta full verziója mellé több ezer hangmintát tartalamazó cd-vel. Meg a már emlitett Orion pro. A Music Makerrel némi ismerkedés és gyakorlás után a hangminták felhasználásával, pár óra alatt összedobtam egy olyan zenét, amit a trance, speed, house meg mittomén és mi a rák stilus rajongói "igényes" zenének neveznek.![]()
Nem azért mondom, de pár hetes intenziv programgyakorlással egy kis fantáziával - esetleg egy MIDI keyboarddal, ha tud az illető egy kicsit billentyűsön játszani - bárki össze tudna hozni egy lemezre való anyagot hozni.![]()
Talán nem véletlen, hogy Dunát lehet rekeszteni az ilyen bandákkal.
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:54
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Nem írogattál te a füves topicba, khmmm...?![]()
[ 2003. május 13.: Jim DiGriz szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Talált, süllyedt. A fű kipróbálását viszont nem vállalom! Akkor inkább pofa alapállásba.![]()
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:58
idézet:
Talán nem véletlen, hogy Dunát lehet rekeszteni az ilyen bandákkal.[/quote]
Szvsz a stílus egyik prominens képviselőjének (nevét fedje homály, róla csak annyit, hogy elől hordja a copfját) betárazva állnak az ilyenek a polcon tucatszám, csak a megfelelően kitenyésztett fiú- vagy lánycsapatot kell összeverbuválni hozzá.![]()
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:58
idézet:
Lehet. Csak tudod az a szomorú, hogy egyszer nálam járt pár napig a MAGIX Music Maker progi jogtiszta full verziója mellé több ezer hangmintát tartalamazó cd-vel. Meg a már emlitett Orion pro. A Music Makerrel némi ismerkedés és gyakorlás után a hangminták felhasználásával, pár óra alatt összedobtam egy olyan zenét, amit a trance, speed, house meg mittomén és mi a rák stilus rajongói "igényes" zenének neveznek.![]()
Nem azért mondom, de pár hetes intenziv programgyakorlással egy kis fantáziával - esetleg egy MIDI keyboarddal, ha tud az illető egy kicsit billentyűsön játszani - bárki össze tudna hozni egy lemezre való anyagot hozni.![]()
Egyik barátom már megcsinálta unalmában...mondjuk több, mint egy órájába telt megcsinálni egy fél órás számot, de igaz is, hogy olyan emberek is dícsérték, akik szeretik a stílust...![]()
Elküldve: 2003. 05. 13. 14:59
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Talált, süllyedt. A fű kipróbálását viszont nem vállalom! Akkor inkább pofa alapállásba.[/quote]
Ahogy Ash mondaná a Sötétség Seregében:
'Csak a tisztázás végett.'
![]()
Elküldve: 2003. 05. 13. 15:06
idézet:
Én nem nevezném azt igényesnek, sőt...Múlt héten sikerült bekapcsolnom a magyar zenecsatornát a TV-ben, és mit hallok/látok: egy csomó ember bulizik, miközben a háttérben olyan zene szól, amelyiknek a dallama egy "ismert jégkrémeskocsiból" szokott szólni.
![]()
Az ilyen zene kimeríti a Magix-es kategóriát...
Vannak viszont olyan zenék, például a deep house, amit egy rádióban sem hallani itthon, sokkal lassabb a tempója, mint a "divat tuc-tuc"-nak, hallgatás közben utaztat (nem félreérteni!), kikapcsol. Ilyen zenéket [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=8&t=000892"]ebben[/url] a topikban találhatsz.
Elküldve: 2003. 05. 13. 15:30
Igen, olvasgattam már azt a topicot, de biz'Isten egy nevet sem ismerek. És nemcsak arról van szó, hogy a rádiók nem játsszák ezeket, hanem pl. a haverom rendszeresen jár Németo.-ba és sok CD-t szokott hozni. Albumokat, maxikat, válogatásokat. Nekem is ide szokta adni csemegézzek róluk (kb. 15 lemeznyi anyagból lesz 1

Paul Van Dyk, Gigi Agoustino,Mark Oh meg ilyenek vannak rajta. Azt mondja azért hozza ezeket, mert ezt kérik tőle.
Csodálkoztam is anno mikor beleolvastam a topicba, hogy-hogy ezeket a sztárokat nem emliti senki?

Elküldve: 2003. 05. 13. 16:31
idézet:
Ezt írta leslie:
Jaj, Te, Linuxos zseni!Nem hallgatasrol volt szo, hanem radio szerverrol!
[/quote]
Ok adnak ingyen server progit is, be is allitjak es kapsz egy relative nagy hallgato kozonseget.
[ 2003. május 13.: mocsi szerkesztette a hozzászólást ]
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!