HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 28. 10:40

Nekem az fordul elő gyakran, hogy az ICQ, MSN működik, de webezni egyáltalán nem lehet (semmilyen oldal nem jön be). Egyébként a szolgáltatás szinvonala szerintem is romlik, egyre gyakrabban sz.r a szolgáltatás.

#1922 Felhasználó inaktív   Robotka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 28. 11:33

Hello mki!

Egy olyan kérdésem volna, h mikor bekapcsolom a gépet, meg mindent és szeretnék elkezdeni netezni, SEMMI! Paradyne adsl modemem van + d-link router.
Egyszerűen nem megy el sehova .... Többszöri restart ki-be kapcsolás után 5-10 perc kell mire rábírom, h menjen a net  :(
Másnál nincs ilyen gond? Vagy nálam mitől lehet ez?  :confused:
Régen nem volt ilyen gondom sose.... Csak mióta ez a paradyne modemem van, és ezelőtt volt 2 másik modem is a routeremmel és no gond.
Tippek-ötletek??

#1923 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 12:33

Idézet: Robotka - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 12:33

Hello mki!

Egy olyan kérdésem volna, h mikor bekapcsolom a gépet, meg mindent és szeretnék elkezdeni netezni, SEMMI! Paradyne adsl modemem van + d-link router.
Egyszerűen nem megy el sehova .... Többszöri restart ki-be kapcsolás után 5-10 perc kell mire rábírom, h menjen a net  :(
Másnál nincs ilyen gond? Vagy nálam mitől lehet ez?  :confused:
Régen nem volt ilyen gondom sose.... Csak mióta ez a paradyne modemem van, és ezelőtt volt 2 másik modem is a routeremmel és no gond.
Tippek-ötletek??

Napok ota vacakol a Nyomornet, szoval nem kell egybol aggodni.

194 majd a 3as, es lehet panaszkodni ezerrel.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1924 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 12:39

nem akarom elkiabálni, de nekem a tegnapi szakadáson kívül még nincs semmi gondom...
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1925 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 12:44

Nekem is volt valamelyik nap, hogy nem ment a net, de egy router reset segített és azóta (kop-kop-kop) semmi baj!

HuNReal

#1926 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 13:20

Idézet: HuNReal - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 13:44

Nekem is volt valamelyik nap, hogy nem ment a net, de egy router reset segített és azóta (kop-kop-kop) semmi baj!

HuNReal

Valam a reszet sem segitett.

Csak a varakozas, es szedtem egy szep nagy csokor rozsat ami a turelmembol termett...
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1927 Felhasználó inaktív   jonnieboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 20:22

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 11:40

Nekem az fordul elő gyakran, hogy az ICQ, MSN működik, de webezni egyáltalán nem lehet (semmilyen oldal nem jön be). Egyébként a szolgáltatás szinvonala szerintem is romlik, egyre gyakrabban sz.r a szolgáltatás.

Nálam ue. volt, vasárnap, miután újraindítottam a gépet, már ment is minden rendesen.

#1928 Felhasználó inaktív   szuper 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 07:01

Jóóóóóóóóóóóó Regggggelt Mononetesek!

Olvastátok már a T-Online ADS ASZF-jét az 1 Mb DSL-ről???

Íme egy részlet:

Az ADSL Biztonság díjszabása:

Szerződés fajtája
(...)
2 éves hűség- nyilatkozattal  0 Ft 5 900 Ft 3 600 Ft (2006.03.01-től 7 200 Ft)

1 éves hűség-nyilatkozattal  0 Ft 5 900 Ft 4 100 Ft (2006.03.01-től 8 200 Ft)

Hűségnyilatkozat nélkül*  5 900 Ft + 990 Ft futárszolgálati díj 5 900 Ft 12 000 Ft

Az előfizetői szerződések határozatlan időtartamra szólnak.
A fenti árak 20%-os áfát tartalmaznak.

A havidíjak ADSL Biztonság csomagunk esetén havi 3GB letöltési adatforgalmat tartalmaznak. A túlfogyasztási díj bruttó 480 Ft/GB, melyet a valós letöltött adatmennyiség arányában számlázunk ki. A havi letöltött adatmennyiségről az Online Ügyfélszolgálat  "Forgalmi adataim" menüpontjában tájékozódhat.
*Hűségnyilatkozat nélkül történő megrendelés esetén a belépési díj bruttó 57 500 Ft.

**Akciónk csak hűségnyilatkozat vállalásával megrendelt új előfizetésre vonatkozik, a kedvező feltételek 2006. január 11-től február 28-ig érvényesek, csak a Magyar Telekom szolgáltatási területén vehető igénybe és csak olyan végponton, amelyen legalább 3 hónapja nincs ADSL-előfizetés, és ahol a megrendelés pillanatában létesíthető az ADSL.

Bővebben: T-Online

Mennyire is drága az MTT??? (Remélem ŐK nem olvassák! :D )

Üdv.: szuper
Asus P8Z68-V PRO; Intel Core™ i7-3770 CPU; 16 GiB (4*4 GiB Kingston); WD 1 TB, FireWire/eSATA; 0,5 TB Seagate SATA-II; ASUS PB248Q monitor; 1 db Blu-Ray, Brother HL-5380DN, CanoScan 9950F,...
vware v12: 6 virt. gép (W7 64 Ent; W7 64 Ulti; W8.1 64 Ent; WXP SP3; W10 64 Ent HUN by Torko; W2012 R2 Server)
Lap: Asus K52F, 8 GiB RAM

#1929 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 07:18

Idézet: szuper - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 7:01

Mennyire is drága az MTT??? (Remélem ŐK nem olvassák! :D )

Na es? Senki nem kenyszerit teged, hogy matav teruleten a t-online adatforgalmi korlatos csomagjat valaszd... barki mastol (mert ugye ott masok is szolgaltathatnak) hasonlo aron kapsz 1MBites korlatlan csomagot.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1930 Felhasználó inaktív   GOGO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 20:37

:eek:  :eek:
Bizonyos Időn belül megszünik a z MTT monopol helyzete,asztalavista drága monor adsl.
szívás aki aláírta a hüségnyilatkozatot 2 évre......

#1931 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 20:43

Idézet: GOGO - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 20:37

Bizonyos Időn belül megszünik a z MTT monopol helyzete,asztalavista drága monor adsl.

Miert, szerinted ha verseny lesz, akkor ok nem fognak reagalni? Mit tudsz, meselj...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1932 Felhasználó inaktív   GOGO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 20:53

Volt most sok akcio,pl:ingyen bekötés+ ajándék stab karácsony elött.
S fogják emelni a sávszélt kicsit 1888->2*** valamennyire.
Nekem már 2720/608.,,(nem a kék conexantos modeml)Én csak annyit tudok,h pár 1-2hónap.
Aztán biztos lesz majd valami, de az árak a szerződésben ha elolvasod nem változnak! :eek:  :eek:

#1933 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 21:12

Idézet: GOGO - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 20:53

...

Szerintem nyugodj le, es erthetoen foglald ossze, mit is akartal mondani... ez eleg zavarosra sikeredett.

Samott

#1934 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 21:19

Idézet: GOGO - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 20:37

Mikor szűnik ez meg? Mintha ilyen infonak kellene lenni a koncessziós szerződésben, de (ha egyáltalán elérhető ez valahol) én nem találtam erre utaló infót...

#1935 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 09:13

A koncesszió nem arról szól, hogy ő szolgáltathat kizárólag, hanem a körzet az ővé, tehát bárki más szolgáltatni akar, azt csak a Monortel hálózatán teheti meg (lásd Tele2). Az ADSL-nél az van, hogy olyan magas nagykereskedelmi árakat állapítottak meg, hogy bárki más csak náluk drágábban szolgáltathatna, ami miatt mást nem nagyon érdekel a 29-es körzet.
Ha jól tudom, ezért már meg is büntették őket, így talán lassan jön más is, olcsóbb ADSL-el.
Azt pedig undorítónak tartom, hogy úgy csökkentik az ADSL díját, hogy el kell kötelezned magad az egyik, általuk kitalált telefon-csomag mellett is (Szomszéd+ vagy MTT4000). Az ilyen fajta árukapcsolás szerintem tilos.

#1936 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 09:30

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 9:13

A koncesszió nem arról szól, hogy ő szolgáltathat kizárólag, hanem a körzet az ővé, tehát bárki más szolgáltatni akar, azt csak a Monortel hálózatán teheti meg (lásd Tele2). Az ADSL-nél az van, hogy olyan magas nagykereskedelmi árakat állapítottak meg, hogy bárki más csak náluk drágábban szolgáltathatna, ami miatt mást nem nagyon érdekel a 29-es körzet.

Viszont amit most meglepett a TVnet a matav halon azt megteheti barki mas - hasonlo aron -  az MTT halozatan is (azaz a sajat eszkozeit telepiti a kozpontba es potom aron hasznalja a monortel rezvezeteket ADSL szolgaltatasra - igaz ilyenkor az uj szolgaltatonak kell allnia a kozpont es a modemek koltsegeit is).

Samott

#1937 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 09:36

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 9:13

Szerintem ezt hívják monopóliumnak, amit a koncessziós szerződés biztosít bizonyos ideig. De meddig?

#1938 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 10:49

Idézet: Samott - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 8:30

Viszont amit most meglepett a TVnet a matav halon azt megteheti barki mas - hasonlo aron -  az MTT halozatan is (azaz a sajat eszkozeit telepiti a kozpontba es potom aron hasznalja a monortel rezvezeteket ADSL szolgaltatasra - igaz ilyenkor az uj szolgaltatonak kell allnia a kozpont es a modemek koltsegeit is).

Samott

Szerintem a baj a "potom áron használja" kitételnél van. Ugyanis ezt az árat a Monortel állapítja meg. Nem kell mást tennie (amit véleményem szerint tesz is), hogy olyan árat állapít meg, amiből lehetetlen jó áron ADSL-t adni az előfizetőknek.

#1939 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 10:53

Idézet: Samott - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 10:30

Samott

Ezt már 2-3 év óta megtehették volna a szolgáltató, de csak most vitte rá a lélek az első fecskét. Pedig árban sem volt jelentős változás, hisz a részleges hurok díja jó 1.5 éve is már 1100Ft volt ami tavaly augusztusban csökkent tovább 1000Ft-ra.

Monortelnél az a kérdés van-e hasonló MARUO referencia ajánlata mint fatávnak. A weboldalukon én még tuti nem botlottam bele.

http://www.magyartelekom.hu/szolgaltatasok...k/helyihurok.vm

Az EHT alapján már évek óta kellene hogy legyen. Úgy emléxem hogy a hurokbérlet díja úgy van megállapítva hogy a részleges 1000Ft a teljes 2400Ft és ez a fatávra vonatkozik a kicsik pedig max 10%-kal térhetnek el ettől fölfelé a méretbeli különbségek okán. De az is lehet ez még anno 1.5 éve volt így és azóta egységes.

#1940 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 10:59

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 11:49

Szerintem a baj a "potom áron használja" kitételnél van. Ugyanis ezt az árat a Monortel állapítja meg. Nem kell mást tennie (amit véleményem szerint tesz is), hogy olyan árat állapít meg, amiből lehetetlen jó áron ADSL-t adni az előfizetőknek.

Ez előfizetői hurok árát az NHH állapítja meg, de a komplett szolgáltatásként viszontértékesített nagykereskedelmi már maga a telco.

A 29-es körzetben a betelepülésre nincs semmi esély, üzletileg nem túl reális. Sok kis település, sok kis telefonközponttal ahol nem túl nagy számú előfizető koncentrálódik. Kiépíteni ehhez a sok kis telefonközponthoz saját gerinchálózati infrastruktúrát, vagy bérelni a monorteltől, sok eszközt telepíteni miközben egy-egy központban nincs túl sok előfizető 1xűen nem éri meg. A befektetés jóval nagyobb lennne mint ami bevétellel és haszonnal kecsegtet. Nem véletlen hogy ahol ez megtörétn az a főváros frekventált kerületei mert ott ezek a feltételek teljesülnek épp ezért van benne üzletileg ráció.

Így aztán marad a komplett szolgáltatás viszontértékesítés, ott viszont a monortel mondd árat.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.