HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#1931 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 31. 20:43

Idézet: GOGO - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 20:37

:eek:  :eek:
Bizonyos Időn belül megszünik a z MTT monopol helyzete,asztalavista drága monor adsl.
szívás aki aláírta a hüségnyilatkozatot 2 évre......

Miert, szerinted ha verseny lesz, akkor ok nem fognak reagalni? Mit tudsz, meselj...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1932 Felhasználó inaktív   GOGO 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 31. 20:53

Volt most sok akcio,pl:ingyen bekötés+ ajándék stab karácsony elött.
S fogják emelni a sávszélt kicsit 1888->2*** valamennyire.
Nekem már 2720/608.,,(nem a kék conexantos modeml)Én csak annyit tudok,h pár 1-2hónap.
Aztán biztos lesz majd valami, de az árak a szerződésben ha elolvasod nem változnak! :eek:  :eek:

#1933 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 21:12

Idézet: GOGO - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 20:53

...

Szerintem nyugodj le, es erthetoen foglald ossze, mit is akartal mondani... ez eleg zavarosra sikeredett.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1934 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 21:19

Idézet: GOGO - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 20:37

:eek:  :eek:
Bizonyos Időn belül megszünik a z MTT monopol helyzete,asztalavista drága monor adsl.
szívás aki aláírta a hüségnyilatkozatot 2 évre......

Mikor szűnik ez meg? Mintha ilyen infonak kellene lenni a koncessziós szerződésben, de (ha egyáltalán elérhető ez valahol) én nem találtam erre utaló infót...

#1935 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 09:13

A koncesszió nem arról szól, hogy ő szolgáltathat kizárólag, hanem a körzet az ővé, tehát bárki más szolgáltatni akar, azt csak a Monortel hálózatán teheti meg (lásd Tele2). Az ADSL-nél az van, hogy olyan magas nagykereskedelmi árakat állapítottak meg, hogy bárki más csak náluk drágábban szolgáltathatna, ami miatt mást nem nagyon érdekel a 29-es körzet.
Ha jól tudom, ezért már meg is büntették őket, így talán lassan jön más is, olcsóbb ADSL-el.
Azt pedig undorítónak tartom, hogy úgy csökkentik az ADSL díját, hogy el kell kötelezned magad az egyik, általuk kitalált telefon-csomag mellett is (Szomszéd+ vagy MTT4000). Az ilyen fajta árukapcsolás szerintem tilos.

#1936 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 09:30

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 9:13

A koncesszió nem arról szól, hogy ő szolgáltathat kizárólag, hanem a körzet az ővé, tehát bárki más szolgáltatni akar, azt csak a Monortel hálózatán teheti meg (lásd Tele2). Az ADSL-nél az van, hogy olyan magas nagykereskedelmi árakat állapítottak meg, hogy bárki más csak náluk drágábban szolgáltathatna, ami miatt mást nem nagyon érdekel a 29-es körzet.

Viszont amit most meglepett a TVnet a matav halon azt megteheti barki mas - hasonlo aron -  az MTT halozatan is (azaz a sajat eszkozeit telepiti a kozpontba es potom aron hasznalja a monortel rezvezeteket ADSL szolgaltatasra - igaz ilyenkor az uj szolgaltatonak kell allnia a kozpont es a modemek koltsegeit is).

Samott

#1937 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 09:36

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 9:13

Szerintem ezt hívják monopóliumnak, amit a koncessziós szerződés biztosít bizonyos ideig. De meddig?

#1938 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 10:49

Idézet: Samott - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 8:30

Viszont amit most meglepett a TVnet a matav halon azt megteheti barki mas - hasonlo aron -  az MTT halozatan is (azaz a sajat eszkozeit telepiti a kozpontba es potom aron hasznalja a monortel rezvezeteket ADSL szolgaltatasra - igaz ilyenkor az uj szolgaltatonak kell allnia a kozpont es a modemek koltsegeit is).

Samott

Szerintem a baj a "potom áron használja" kitételnél van. Ugyanis ezt az árat a Monortel állapítja meg. Nem kell mást tennie (amit véleményem szerint tesz is), hogy olyan árat állapít meg, amiből lehetetlen jó áron ADSL-t adni az előfizetőknek.

#1939 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 10:53

Idézet: Samott - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 10:30

Samott

Ezt már 2-3 év óta megtehették volna a szolgáltató, de csak most vitte rá a lélek az első fecskét. Pedig árban sem volt jelentős változás, hisz a részleges hurok díja jó 1.5 éve is már 1100Ft volt ami tavaly augusztusban csökkent tovább 1000Ft-ra.

Monortelnél az a kérdés van-e hasonló MARUO referencia ajánlata mint fatávnak. A weboldalukon én még tuti nem botlottam bele.

http://www.magyartelekom.hu/szolgaltatasok...k/helyihurok.vm

Az EHT alapján már évek óta kellene hogy legyen. Úgy emléxem hogy a hurokbérlet díja úgy van megállapítva hogy a részleges 1000Ft a teljes 2400Ft és ez a fatávra vonatkozik a kicsik pedig max 10%-kal térhetnek el ettől fölfelé a méretbeli különbségek okán. De az is lehet ez még anno 1.5 éve volt így és azóta egységes.

#1940 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 10:59

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 11:49

Szerintem a baj a "potom áron használja" kitételnél van. Ugyanis ezt az árat a Monortel állapítja meg. Nem kell mást tennie (amit véleményem szerint tesz is), hogy olyan árat állapít meg, amiből lehetetlen jó áron ADSL-t adni az előfizetőknek.

Ez előfizetői hurok árát az NHH állapítja meg, de a komplett szolgáltatásként viszontértékesített nagykereskedelmi már maga a telco.

A 29-es körzetben a betelepülésre nincs semmi esély, üzletileg nem túl reális. Sok kis település, sok kis telefonközponttal ahol nem túl nagy számú előfizető koncentrálódik. Kiépíteni ehhez a sok kis telefonközponthoz saját gerinchálózati infrastruktúrát, vagy bérelni a monorteltől, sok eszközt telepíteni miközben egy-egy központban nincs túl sok előfizető 1xűen nem éri meg. A befektetés jóval nagyobb lennne mint ami bevétellel és haszonnal kecsegtet. Nem véletlen hogy ahol ez megtörétn az a főváros frekventált kerületei mert ott ezek a feltételek teljesülnek épp ezért van benne üzletileg ráció.

Így aztán marad a komplett szolgáltatás viszontértékesítés, ott viszont a monortel mondd árat.

#1941 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 11:43

Idézet: GOGO - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 19:53

Volt most sok akcio,pl:ingyen bekötés+ ajándék stab karácsony elött.
S fogják emelni a sávszélt kicsit 1888->2*** valamennyire.
Nekem már 2720/608.,,(nem a kék conexantos modeml)Én csak annyit tudok,h pár 1-2hónap.
Aztán biztos lesz majd valami, de az árak a szerződésben ha elolvasod nem változnak! :eek:  :eek:

Ez az infó nekem is felkeltette az érdeklődésemet! Ha tudsz biztosat mondani, mesélj többet!

HuNReal

#1942 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 11:47

Idézet: shabba - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 10:53

Monortelnél az a kérdés van-e hasonló MARUO referencia ajánlata mint fatávnak. A weboldalukon én még tuti nem botlottam bele.

Van, emlekeim szerint egy ezresbe (1178 Ft - de nem talalom a doksit) kerul a reszleges hurokatengedes.

Megvan: hir

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 02. 01. 12:20 -kor

#1943 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 18:32

hoppá. megugrott a ping bixre 30 körülire, az eddigi 12 helyett. vajon készül valami, vagy csak elb.ták?
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1944 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 18:45

Biztos csak elszúrtak valamit  :D Mostanában a szolgáltatás színvonala, nem a legtökéletesebb....
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#1945 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 09:09

Egy kis segítséget kérek nyomornet alatt sínylődő társaimtól!
Nem tudom ki használja itt a Hamachi nevű nagyon okos kis programot. Ennek segítségével lehet, pl olyan játékokkal is neten keresztül játszani amik normál esetben nem támogatják csak a helyi hálózatot.
A lényeg  következő. Az utóbbi időben nem lehet használni a monor hálózatán belül. Se nekem, se egy havernak nem akar működni a dolog. Pesti ismerősnek meg vígan megy a progi.
Esetleg kipróbálná valaki, hogy nála megy e a dolog? Mert ha a monor blokkolta az ilyen adatforgalamat, akkor ingerültebb leszek mint most néhány arab...

Blogom

#1946 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 17:32

Idézet: phsihodad - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 8:09

Egy kis segítséget kérek nyomornet alatt sínylődő társaimtól!
Nem tudom ki használja itt a Hamachi nevű nagyon okos kis programot. Ennek segítségével lehet, pl olyan játékokkal is neten keresztül játszani amik normál esetben nem támogatják csak a helyi hálózatot.
A lényeg  következő. Az utóbbi időben nem lehet használni a monor hálózatán belül. Se nekem, se egy havernak nem akar működni a dolog. Pesti ismerősnek meg vígan megy a progi.
Esetleg kipróbálná valaki, hogy nála megy e a dolog? Mert ha a monor blokkolta az ilyen adatforgalamat, akkor ingerültebb leszek mint most néhány arab...

Nem használom a progit, de viszont kérdezz körbe a upc-s testvéreinktől. Lehet valami gáz van a központban, volt már ilyen pl. nem indult semmi fájlcserélő, lassan töltött (ugye skacok  :D ) valamint előfordult, hogy nem volt msn se...

HuNReal 

#1947 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 10:34

Megpróbálom hátha okosabbak nálunk...  :think:

Blogom

#1948 Felhasználó inaktív   GOGO 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 22:20

Idézet: HuNReal - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 10:43

Ez az infó nekem is felkeltette az érdeklődésemet! Ha tudsz biztosat mondani, mesélj többet!

HuNReal

Mi is keltette fel az érdeklődésedet??? :eek:

#1949 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 07:24

gondolom az, hogy lehet ó'csón sávszélt növel(tet)ni :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1950 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 11:25

Idézet: GOGO - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 21:20

Mi is keltette fel az érdeklődésedet??? :eek:

Az érdekelne, hogy az állítólagos infóid szerint az mtt nővelni fog. Ebbe szeretnék kicsit belemenni és ha tudsz akkor mesélj többet! :)

HuNReal

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.