HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Gudella 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 16. 21:05

idézet:
Ezt írta Samott:
[url="http://"http://www.monortel.hu/docs/aszf_adsl.pdf"]A Monor Telefontársaság Rt. általános szerződési feltételei ADSL szolgáltatás igénybevételére[/url] 48. oldal...

En nem tudok rola hogy valaha is alkalmaztak volna... de benne van. A palyazaton nyert penzt szerintem csak a kovetkezo korben tudjak felhasznalni... addig elhet a korlat. Megis mi a fenebol tudsz letolteni 3GB-ot naponta? Warez/film/zene sincs ekkora termes... meg se tudod nezni/hallgatni.

Samott
[/quote]

Mondjuk ez a 3 giga naponta szerintem csak átmeneti állapot. 3 évet szívtam modemmel, és most hirtelen mindent elkeztem letölteni, amit az utóbbi 3 évben akartam. Szerintem egy-két hét alatt meglesz minden amit akarok, aztán alábbhagy a forgalom...

De ugye van még 256 kbps netrádió, stb....

#202 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 01:39

Nem tudom mi történ, de másfél hétig nem volt szakadásom(leállás), viszont tegnap óta nem tudok két óránál tovább online maradni! Hívtam az ügyfélszolgálatot, de azt mondta, hogy nem tud központi hibáról. Márpedig ha több usernek egycerre szakad a kapcsolat, az mi? Ha nem volt központi hiba, arra tudok következtetni, hogy náluk ez a normális. Ha én is töltögetnék nem nagyon érdekelne, de a netrádiózást teljesen kivégzi... Egyébként nálam is az a jellemző, hogy nem szakad meg, csak az adatforgalom lesz 0. Ötlet?

#203 Felhasználó inaktív   skoal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 17. 09:20

.

[ 2004. március 17.: skoal szerkesztette a hozzászólást ]

#204 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 10:42

Hát ma sem keltem másra, mint hogy a sebesség 0. Nem is nagyon értem mi lehet ez, mert a kapcsilat nem szakad meg, csak az adatforgalom áll le. Régen is fordult elő ilyesmi, vagy csak az új usereknek kedveskednek ezzel? Lehet ezellen tenni valamit?

#205 Felhasználó inaktív   Gudella 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 14:32

Hát ez egyre gázabb. Megint arra ébredtem, aztá arra is értem haza, hogy nincs kapcsolat. Ráadásul, valamiért nem csatlakozik újra, pedig beállítottam.... asszem...

#206 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 15:32

Nézzetek szét a win power managment része környéként, tud olyanokat csinálni hogy standby-ba rakja a hálókártyát bizonyos inaktivítás után függetlenül attól hogy forgalmaz-e adatot vagy sem. Vagy esetleg más olyan beállítás ami bont inaktív forgalom esetén?

#207 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 17:12

Nyugodjatok (?) meg, ez MTT feature :( Régebben a modemes időkben is annyi volt hogy az adatforgalom hirtelen 0 lett. Pedig a kapcsolat megszakad (modem kattant, most meg az ICQ figyelmeztet hogy leszakadt a szerverről), csak a windows nem vesz róla tudomást. Viszont nekem tegnap reggel óta nem volt szakadásom. (kopp-kopp)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#208 Felhasználó inaktív   Gudella 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 17:18

idézet:
Ezt írta shabba:
Nézzetek szét a win power managment része környéként, tud olyanokat csinálni hogy standby-ba rakja a hálókártyát bizonyos inaktivítás után függetlenül attól hogy forgalmaz-e adatot vagy sem. Vagy esetleg más olyan beállítás ami bont inaktív forgalom esetén?[/quote]

Nem találtam ilyen beállítást...

#209 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 17:36

Na, hamar elszóltam magam, már meg is szakadt. Viszont most eltűnt a tálcáról az ikon és mire feleszméltem már újra is csatlakozott.
Más: a név/jelszó ellenőrzés nálatok is sok ideig tart?

#210 Felhasználó inaktív   Gudella 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 18:16

idézet:
Ezt írta HavocS:
Na, hamar elszóltam magam, már meg is szakadt. Viszont most eltűnt a tálcáról az ikon és mire feleszméltem már újra is csatlakozott.
Más: a név/jelszó ellenőrzés nálatok is sok ideig tart?
[/quote]

nekem szakadás után kb egy percig érvénytelennek mondja a jelszót, aztán visszamegy

#211 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 21:53

Ja, én is arra értettem hogy több próbálkozás kell a visszacsatlakozáshoz... viszont ami ma megy az már tragikus. Vagy 4x kellett már újracsatlakozni. Ráadásul csak az alatt az idő alatt amíg itt ültem a gép előtt, mert nem is merem már itthagyni letölteni estére, úgysincs semmi értelme...

#212 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 22:20

Csak hármunknak ennyire gáz? Egyébként reggel tettem egy hibabejelentést, majd meglátjuk mit tudnak csinálni. Remélem nem marad így, mert ezért 13-at nem fizetnék szívesen (pláne nem 2 évig)... :( Pedig eleinte nagyon meg voltam elégedve a szolgáltatással (még úgy is, hogy nálam a max letöltés 46), mert napokig ment szakadás nélkül... Most, ennek pont az ellenkezôje: 2-3 óránként lehet újracsatlakozni... :(

#213 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 07:00

idézet:
Ezt írta Gudella:

Nem találtam ilyen beállítást...
[/quote]

Én igen: a beállítások/rendszer/eszközkezelőnél keresd meg a hálókártyát és a tulajdonságainál az ucsó fülön van ez az energiatakarékosság mizéria. Tény, hogy be volt kapcsolva. Már USB-nél is szívtam ezzel egy sort, mert azokat is lekapcsolja és csak minden másodikra ismerte fel az MP3 lejátszót. Tegnap este kikapcsoltam, azóta nem volt szakadás, de persze ez még nem jelent semmit. Majd ha hazaérek a melóbol kiderül, hogy bevált-e, vagy nem...

#214 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 13:40

Egy cimborám akarja beköttetni Vecsésen az ADSL-t - márc. végére igérik neki!

Ellenben az ügyfélszolgálat közölte vele, hogy az egyéni előfizetését nem fogja tudni routerrel megosztani - van egy notebookja is a srácnak - vegyen üzleti csomagot, még égbekiáltóbb áron! :eek:

Vannak ilyenirányú tapasztalaitok? Technikailag megoldható ugyan, hogy ne lehessen megosztani a netet, de ezt eddig tudtommal egyik szolgáltató sem alkalmazta eddig, a lakáson belüli, magáncélú megosztás "elkövetőknél"! Vagy igen.. ?! :rolleyes:
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#215 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 13:54

idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
Vannak ilyenirányú tapasztalaitok? Technikailag megoldható ugyan, hogy ne lehessen megosztani a netet, de ezt eddig tudtommal egyik szolgáltató sem alkalmazta eddig, a lakáson belüli, magáncélú megosztás "elkövetőknél"! Vagy igen.. ?! :rolleyes:[/quote]

Az uj modemben ([url="http://"http://www.conexant.com/products/entry.jsp?id=784"]CX82310[/url]) hasznalt chip elvileg mar router nelkul is meg tudja osztani a kapcsolatot, csak egy switch kell neki... de igazan csak akkor leszunk okosabbak, ha valaki megprobalja az uj felhasznalok kozul.

Nem hiszem, hogy gond lenne belole, ha tenyleg csak lakason belul osztja meg a kapcsolatot.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#216 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 14:03

idézet:
Ezt írta Samott:

... de igazan csak akkor leszunk okosabbak, ha valaki megprobalja az uj felhasznalok kozul.
...

[/quote]

Puding próbája ... ;) Bármilyen jellegű tapasztalat segítség lenne!
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#217 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 17:28

Nahh kiderült, ügyanolyan xar mint volt...

#218 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 21:50

Sziasztok!

Egyik ismerősöm ADSL-t rendelt és úgy gondolta, hogy osszuk meg. Kb. 200 méterre lakunk egymástól. Egy wireless routerre gondoltunk, ami a sulinetben kapható (SMC 54Mbps Wireless ADSL BBR 4x10/100 + 1 WAN (802.11g)).
Az a kérdés, hogy ezzel a routerrel és egy rádiós kártyával meg tudjuk-e osztani az MTT-s ADSL-t? A két gép látni fogja-e egymás megosztott mappáit a hálózatban?

Vélemények, tapasztalatok?
Köszi.

[ 2004. március 19.: Kenderice szerkesztette a hozzászólást ]

#219 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 23:20

Kezdem úgy érezni, hogy csak én szívok ezzel a szakadásos dologgal. Az ügyfélszolg. szerint nincs szervergond, merthogy akkor többen is jeleznék a problémát. Lehet, hogy ez a bug, csak nálam jelentkezik? Nekem úgy tűnt, hogy másoknál is előfordul az adatforgalom nullára való csökkenése. Akinek még van ezzel gondja, az mindenképp jelentse a 143-on, mert akkor talán lesz esélyünk arra, hogy javítják...

köszi

#220 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 09:56

idézet:
Ezt írta Kenderice:
Egyik ismerősöm ADSL-t rendelt és úgy gondolta, hogy osszuk meg. Kb. 200 méterre lakunk egymástól.[/quote]

Na latod, ezt viszont nem hiszem hogy jo szemmel neznek az MTT-nel...

A technikai reszehez: jol gondoljatok meg a megosztast, mert az amugy is rossz ping meginkabb leromlik. Ha az egyikotok eppen letolt meg a bongeszes is erezhetoen lelassul... neten jatszani gyakorlatilag nem lehet.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.