HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#2151 Felhasználó inaktív   fux0r 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 08. 11:13

köszi ezmár ígéretesebbnek tűnik a térkép alapján :)

#2152 Felhasználó inaktív   D3n!-L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 12:12

Sziasztok!

Valakinek megy az Elvira?

http://www.elvira.hu/

Nekem 13:00-kor nem akarta behozni, de viszont a német proxy-n keresztűl bejött az oldal!!!
Mi a nyavaját csinálnak itt az MTT-nél!?

#2153 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 09. 13:10

Idézet: D3n!-L - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 13:12

Sziasztok!

Valakinek megy az Elvira?

http://www.elvira.hu/

Nekem 13:00-kor nem akarta behozni, de viszont a német proxy-n keresztűl bejött az oldal!!!
Mi a nyavaját csinálnak itt az MTT-nél!?

Nekem megy.  :D

'Ndrew

#2154 Felhasználó inaktív   yoyoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 13:37

Hello mindenki!
Lenne egy olyan problemam hogy routerrel osztom meg a monorteles adsl-t 2gepnek
eddig tokeletesen ment de olyan 2-3hete megnovekedtek a ping ertekeim pl.: ha a bix.hu-t pingelem 30ms koruli erteket kapok vissza, de ha kulfoldot akkor mar nagyon nagyot.
mi lehet a problema? (se letoltes se feltoltes nemfut a hatterben)

#2155 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 14:41

Elvira nekem is megy rendesen.
A pingek nekem is felmentek 30-ra a bix felé, de ez nem függ a routertől. Haveromnak is felment és ő nem használ routert.
Tracert paranccsal látszik, hogy rögtön az első címnél van a magas (nálam 28-as) érték...

Útvonal követése a következőhöz: www.bix.hu [193.239.149.1]
legfeljebb 30 ugrással:

1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.2.1
  2    34 ms    27 ms    28 ms  195.184.169.203
  3    27 ms    27 ms    28 ms  195.184.183.62
  4    27 ms    26 ms    27 ms  195.184.167.69
  5    27 ms    27 ms    27 ms  hu-bud02a-ra2-ge-0-0-0.aorta.net [213.46.166.41]

6    28 ms    32 ms    27 ms  r1.bix.iszt.hu [193.188.137.7]
  7    28 ms    28 ms    28 ms  www.bix.hu [193.239.149.1]

Az útvonalkövetés elkészült.

#2156 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 14:52

Idézet: yoyoo - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 12:37

Hello mindenki!
Lenne egy olyan problemam hogy routerrel osztom meg a monorteles adsl-t 2gepnek
eddig tokeletesen ment de olyan 2-3hete megnovekedtek a ping ertekeim pl.: ha a bix.hu-t pingelem 30ms koruli erteket kapok vissza, de ha kulfoldot akkor mar nagyon nagyot.
mi lehet a problema? (se letoltes se feltoltes nemfut a hatterben)

Ne router hibába gondolkozz! Az egész 29-es körzetbe el lett b*szva a ping. Már hívtam őket, szal aki tökös az is ragadjon telefont.

HuNReal

#2157 Felhasználó inaktív   yoyoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 14:53

Idézet: HuNReal - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 15:52

Ne router hibába gondolkozz! Az egész 29-es körzetbe el lett b*szva a ping. Már hívtam őket, szal aki tökös az is ragadjon telefont.

HuNReal

okok akkor enis telcsizek

#2158 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 16:48

Körül-belül 4szer szóltam nekik hogy állítsák be a pingem. Be is állították, de a leghosszabb idő, amíg meg is maradt kb. 4 hónap volt! Most is 30!
CoD-ban meg sokszor "Connection interrupted" feliratot kapok. Szóltam nekik, kicserélték a modemet, de ők is mondták, hogy attól jobb valszeg nem lesz! A központban kellene nekik vmit okoskodniuk!

Ilyenek voltak a tr-jaim!

Útvonal követése a következőhöz: obinet.hu [195.228.155.182]
legfeljebb 30 ugrással:

1    16 ms    16 ms    15 ms  adsl-50627d01.monradsl.monornet.hu [80.98.125.1]
  2  *        *        *  A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
  3 165 ms 238 ms 210 ms  195.184.167.69
  4    16 ms    15 ms    15 ms  hu-bud02a-ra2-ge-0-0-0.aorta.net [213.46.166.41]
  5    16 ms    15 ms    15 ms  vl50.osr0-vhugo.net.telekom.hu [193.188.137.12]
  6    16 ms    15 ms    16 ms  tge1-2-2197.osr0-ip4.net.telekom.hu [145.236.85.74]
  7    16 ms    14 ms    15 ms  tenge1-1.core0.adatpark.hu [145.236.89.78]
  8    16 ms    16 ms    16 ms  obinet.hu [195.228.155.182]
Az útvonalkövetés elkészült.

#2159 Felhasználó inaktív   D3n!-L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 17:27

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 13:10

Nekem megy.  :D

'Ndrew

Mostmár nálam is megy :D
Úgylátszik, hogy csak arra a rövid időre volt valami zizi az mtt rendszerrel :D
Mert nekem is megy, de akkor amikor kellett, sehogy sem indult, csak proxy.n keresztűl!
Gyors volt a javítás :D

Csak javítsanak minden hibát ilyen gyorsan :D

#2160 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 15:24

Idézet: HuNReal - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 14:52

HuNReal

Most hívtam őket én is a ping miatt. Mindjárt próbálta lepattintani magáról a problémát azzal, hogy biztos nálam van a hiba (router, tűzfal, vírusirtó, stb...) Mikor elmondtam neki, hogy az egész településen felmásztak a pingek, akkor maszatolt egy kicsit, majd kinyögte, hogy van valamilyen hiba a központban és dolgoznak rajta. Mondjuk annyira nem vészes a dolog, de több mint a duplájára ugrott fel és ez sok.

#2161 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 18:32

Idézet: Kenderice - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 14:24

Most hívtam őket én is a ping miatt. Mindjárt próbálta lepattintani magáról a problémát azzal, hogy biztos nálam van a hiba (router, tűzfal, vírusirtó, stb...) Mikor elmondtam neki, hogy az egész településen felmásztak a pingek, akkor maszatolt egy kicsit, majd kinyögte, hogy van valamilyen hiba a központban és dolgoznak rajta. Mondjuk annyira nem vészes a dolog, de több mint a duplájára ugrott fel és ez sok.

na várj nálam is ezt csinálták... :mad: Elkezdi kémprogram van fent a gépemen.. Mondom spybot és adware ott ficeg a rendszeremen.. Erre: "akkor is fent lehet mert azok szar progik..." Mondom magamban any*d.. Megemlítettem neki, hogy 3 gép van a házban szóval ne próbáljon mesélni. Elkezdi akkor biztos router de olyan flegma bunkó stílusban, mint a fene. Itt még bírtam.. Majd megemlítettem neki, hogy szóltak Péterin, Vecsésen és Monoron jó sokan, szal $zar lett az egész 29-es körzetben.. Rávágja erre, hogy ne próbáljak neki mesélni.. Na itt szakadt el nálam a húr... Mondom neki, hogy nem egy tapasztalatlan emberrel beszélget és ne nézzen hülyének.. :reklamacio: Ezután kuss és hiba felvétel... Ezekkel néha így kell beszélni.. mindig az ilyen embereket fogom ki, de nem érdekel, sok kis gyöpi paraszt, majd én helyre teszem őket.. :smoker:
Ha nem változik ehét péntekig akkor megint telefon lesz tuti..

HuNReal 

Szerkesztette: HuNReal 2006. 04. 10. 18:36 -kor

#2162 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:11

Szervusztok ösmét sorstársaim !

Ha tudnám hogy lehet átállítani a telefonom pulse-ról DTMF-re, naponta b*sztatnám őket, az hétszentség ! Így meg csak az idegbaj kerülget, főleg amikor látom, hogy nap közben az 1024/256-om felfelé 16kB/s-ra bekorlátozva _sem_ tudja stabilan hozni a rohadt 30 körüli pinget, jó esetben minden harmadik válasz 45 és 100 ms közötti, minimális lefelé irányuló forgalom mellett. Ugyanez éjszaka 26, jó esetben 28kB/s-nál viszont állandó (mármint a 27-28 ms-os ping).

Szpájver ? Vírus ? Troján ? Rúter ? Hálókártya ? Oprencer ? -- LÓFARKAT ! Tudják ezek az utolsó gennyládák nagyon jól, hogy nem nálunk, falvédőről már régesrég lepattant juzereknél van a bibi, hanem az ő (szigorúan kis "ő"-vel !!!) fülük mögött van a vaj ! Mivel igen kis mókus vagyok a monori rendszer ismeretével kapcsolatban, ezért csak abban vagyok teljesen biztos, hogy valahol szűk a keresztmetszetük az aorta felé, ezért _is_ nyomták fel a pingjeinket több, mint duplájára a pár hónappal ezelőtti állapothoz képest. Hálózatuk egy-két láncszeme alulméretezett, s mert surmó pénzéhes parasztok, kizárólag csak az érdekli őket, hogy még több ócsójánost tudjanak bepalizni a hihetetlenül kedvező akcióikkal a villámgyors interNYETükre, nem pedig a meglévő állapotok számunkra megfelelő szinten tartása. S bár a remény hal meg utoljára, de én őszintén _nem_ bízom benne, hogy javulni fog a helyzetünk. Hol vannak már a 2 évvel ezelőtti 12-14 körüli BIX-pingek... !

És kérlek Benneteket, hogy az én, és a péteriek nevében is b*szogassátok ezt a gerinctelen csőcseléket minél sűrűbben ! S bár előszeretettel passzolnak át automatikusan a csellós szápporthoz, ne hagyjátok Magatokat félrevezetni, és hülyének nézni ! Ez nem a csellósok sara. Kizárólag a monoriak tehetnek ezekről az állapotokról. mert sz*rból építik tovább azt a "várat", amelyben mi fizetjük hónapról hónapra, HŰSÉGESEN !!! a kapupénzt.

Off: HuNReal barátom ! Benneteket mostanában senki nem szokott értesíteni a péteri Művház-LAN-okról ? Mert igen rég láttam a ványadt képeteket, s szeretném, ha jelenlétetekkel ismét emelhetnétek frag-jeink számát ! :cool:

Üdv Néktek !
                                                              Zso.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#2163 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:18

Idézet: twollah - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 8:24

Masnal is lelassult a net az ejszaka folyaman?

Olyan mintha modemmel neteznek, a letoltesi sebessegem alig eri el a 384kbitet (1024/256 van).

Modem ki-be kapcsolas sem segit  a gondon.

Na most nalunk volt ez a moka, tegnap este meg ma reggel... alig tudtam hasznalni a netet. Mintha modemmel interneteztem volna... az oldalak alig jottek be, a se letolteni se feltolteni nem nagyon tudtam. Remelem estere rendberakjak... igazan szolhatnanak elolre ha karbantartanak. :mad:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2164 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:27

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 8:11

Szervusztok ösmét sorstársaim !

Ha tudnám hogy lehet átállítani a telefonom pulse-ról DTMF-re, naponta b*sztatnám őket, az hétszentség ! Így meg csak az idegbaj kerülget, főleg amikor látom, hogy nap közben az 1024/256-om felfelé 16kB/s-ra bekorlátozva _sem_ tudja stabilan hozni a rohadt 30 körüli pinget, jó esetben minden harmadik válasz 45 és 100 ms közötti, minimális lefelé irányuló forgalom mellett. Ugyanez éjszaka 26, jó esetben 28kB/s-nál viszont állandó (mármint a 27-28 ms-os ping).

Szpájver ? Vírus ? Troján ? Rúter ? Hálókártya ? Oprencer ? -- LÓFARKAT ! Tudják ezek az utolsó gennyládák nagyon jól, hogy nem nálunk, falvédőről már régesrég lepattant juzereknél van a bibi, hanem az ő (szigorúan kis "ő"-vel !!!) fülük mögött van a vaj ! Mivel igen kis mókus vagyok a monori rendszer ismeretével kapcsolatban, ezért csak abban vagyok teljesen biztos, hogy valahol szűk a keresztmetszetük az aorta felé, ezért _is_ nyomták fel a pingjeinket több, mint duplájára a pár hónappal ezelőtti állapothoz képest. Hálózatuk egy-két láncszeme alulméretezett, s mert surmó pénzéhes parasztok, kizárólag csak az érdekli őket, hogy még több ócsójánost tudjanak bepalizni a hihetetlenül kedvező akcióikkal a villámgyors interNYETükre, nem pedig a meglévő állapotok számunkra megfelelő szinten tartása. S bár a remény hal meg utoljára, de én őszintén _nem_ bízom benne, hogy javulni fog a helyzetünk. Hol vannak már a 2 évvel ezelőtti 12-14 körüli BIX-pingek... !

És kérlek Benneteket, hogy az én, és a péteriek nevében is b*szogassátok ezt a gerinctelen csőcseléket minél sűrűbben ! S bár előszeretettel passzolnak át automatikusan a csellós szápporthoz, ne hagyjátok Magatokat félrevezetni, és hülyének nézni ! Ez nem a csellósok sara. Kizárólag a monoriak tehetnek ezekről az állapotokról. mert sz*rból építik tovább azt a "várat", amelyben mi fizetjük hónapról hónapra, HŰSÉGESEN !!! a kapupénzt.

Off: HuNReal barátom ! Benneteket mostanában senki nem szokott értesíteni a péteri Művház-LAN-okról ? Mert igen rég láttam a ványadt képeteket, s szeretném, ha jelenlétetekkel ismét emelhetnétek frag-jeink számát !   :cool:

Üdv Néktek !
                                                              Zso.

Szasz ZSO!

Na igen jól csinálod és hívjad csak nyugodtan! Ha kell mindennap! És tegye ezt mindenki ha jó pinget, jó netet akartok(unk)!!! Sokszor megnyertük ezzel a csatát, most is elérkezett az idő egy újjabbra!

Off: Engem speckó nem értesít senki. Jó lenne majd valamikor tényleg menni, de jelen pillanatban időm sincs.

HuNReal

#2165 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 08:36

Szervusztok !

Nos, tegnap ugyebár telefont ragadtam. Üszis máminak ecseteltem nagyjából, ám mégis számára nyilván túlzott részletességgel, hogy mi is a probléma (problémánk). Megkértem, hogy ne a szokásos csellós szápportot adja nekem, hanem egy kifejezetten MTT-s illetőségű netes munkatársát, amennyiben ez lehetséges. Természetesen ezt nem tudta megtenni, ám telefonszámom és időbeni elérhetőségem egyeztetése után arra mertem következtetni, hogy vissza fognak hívni a cégtől a délután folyamán ez ügyben. Illedelmesen megköszöntem, és további jó munkát kívántam neki, bár gyilkolós kedvemben voltam épp. Ugyan ezen a héten éjszakás vagyok, és aludtam, mint a bunda, nem valószínű, hogy csörgött a telefon (óh, mily meglepő, ugye ?).

Ám ma reggel, mikor hazajöttem...  Gyerekek ! Nem akartam elhinni, amit láttam !!!
15-16ms-os ping a BIX-re !!!  :eek:
Nem tudom, hogy meddig fog ez így maradni, de egy dolog nyilvánvaló : Ha valami nem zsizsi a nettel, AZONNAL hívni az üszit (1229), és elpanaszolni a hasfájást ! Nem anyázva, nem elküldve mindenkit melegebb éghajlatra, nem asztalt borogatva ! Pusztán határozottan, felháborodásunknak _enyhén_ hangot adva. Az üszis keziccsókolom úgysem tehet róla, hogy gennyes a cég, akinek melózik, de legalább foglalkozik Veled és az ügyeddel, nem pedig kapásból ignorálandóra állítja be az ügyet. Nos, egyelőre ennyi. Körbekérdezek itt helyben majd még, hátha másnak is megjavult az elérési ideje. De most szigorúan szunya, és elnézéseteket kérem, ha ismét feleslegesen hosszú voltam !

Off: HuNReal ! Végy fel engem kérlek MSN-be, hogy ne itt kelljen tartanunk a kapcsolatot ! (duplaur et fríméjl pont hu) Kösz.

Üdv:
                                                  Zso.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#2166 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 13:40

Nekem még mindíg 30... :reklamacio:

#2167 Felhasználó inaktív   hanzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 19:45

állitolag 1-2 honapon belül sávszél duplázás lesz a monortelnél, tudtok valamit?

#2168 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 20:30

Idézet: hanzi - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 20:45

állitolag 1-2 honapon belül sávszél duplázás lesz a monortelnél, tudtok valamit?

Nem, es te?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2169 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 20:58

Idézet: hanzi - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 20:45

Duplázás?  :lol:
max. emelnek, de mennyit +10kb/s  :D

#2170 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 22:38

ma felhívtam az mtt-t. A upc-s fószer mondta, hogy gáz van a BIX-Monor vonallal ezért van ez. Valamint megtudtam, hogy rengeteg tartalék van a mtt-s adsl-ben.. Ebből adódik lehetséges a duplázás.
majd meglátjuk mi lesz, bár duplázás ha nem is, de nővelés lehetséges.

HuNReal

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.