HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:02

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 14:54

én így értelmeztem a Monortel weboldalán leírtakat...

Attol tartok rosszul ertelmezted...

Idézet

3. 22. 2. Internet-vonal
Definíció
A szolgáltató lehetővé teszi egyéni telefon fővonallal rendelkező előfizetői részére, hogy
második vonalként kizárólag Internet szolgáltatás-hozzáférés céljából 1 db Internet vonalat
igénybe vehessenek.
Az igénybevétel feltételei
Csak fővonallal rendelkező egyéni telefon-előfizető veheti igénybe.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2242 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:44

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 14:02

Attol tartok rosszul ertelmezted...

Samott

oh f*ck...

akkor most mindenképpen kell legyen telefonelőfizetésem, amit nem is fogok használni? ennek mi értelme?
asszem az +2,5K havonta... vazze ez így nem okés.

Bár csak tesóim is a kenyérkereső hadak népes táborát szaporítanák, s akkor nem gondolkodnék ilyen alternatívákon, hanem bekötnék a T-s Megasztárt, azt hadd szóljon.

alszok még pár napot erre a net-dologra...

#2243 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:47

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 15:44

akkor most mindenképpen kell legyen telefonelőfizetésem, amit nem is fogok használni? ennek mi értelme?

Eleg sokszor feltetteuk mar ezt a kerdest... "semmi" a valasz.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2244 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:53

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 14:47

Eleg sokszor feltetteuk mar ezt a kerdest... "semmi" a valasz.

Samott

na ahogy nézem ez lenne Monortelnél:
- ADSL Light 512k/128K (korlátlan (legalábbis merem remélni)) havi bruttó 7500Ft 2éves hűséggel
- 70+ díjcsomag havonta 1920Ft

összesen: 9420Ft

(legalább a modemért nem kell fizetni)

Hálistennek a belépésért nem kellene fizetni, mivel:
"Online rendelés esetén bruttó 1000 Ft egyszeri jóváírás az első havidíjból! Az akciós ADSL mellé rendelt új telefonvonalakra 100%-os belépési díjkedvezményt biztosítunk."

Ha még sávszélességet is emelnének...

Szerkesztette: eM82 2006. 05. 23. 14:59 -kor

#2245 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 15:17

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 14:53

na ahogy nézem ez lenne Monortelnél:
- ADSL Light 512k/128K (korlátlan (legalábbis merem remélni)) havi bruttó 7500Ft 2éves hűséggel
- 70+ díjcsomag havonta 1920Ft

összesen: 9420Ft

(legalább a modemért nem kell fizetni)

Hálistennek a belépésért nem kellene fizetni, mivel:
"Online rendelés esetén bruttó 1000 Ft egyszeri jóváírás az első havidíjból! Az akciós ADSL mellé rendelt új telefonvonalakra 100%-os belépési díjkedvezményt biztosítunk."

Ha még sávszélességet is emelnének...

vagy kiimádkozok egy br 5-6000Ft-os T-s ADSL-szolgáltatást Monortel területen (a nemtúl távoli jövőben), v. esetleg az Invitelnél nyitnak Monortel terület felé ADSL-szolgáltatással...

na megyek templomba....:)

#2246 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 15:41

A 70+ dijcsomag, az valami tamogatott, csak idoseknek /eletkorra vonatkozik a 70+ vagy mi, es szerintem nem is lehet adsl-t kerni melle/, sz'al ebbe ne eld bele magad szerintem... Szerintem  barmit  csinalsz, havi 11 ropi. Vagy ha bator vagy, es ala mersz irni ket evre -en tovabbra sem tennem :)- akkor havi 10 ropi. Ez van :(
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2247 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 07:35

Idézet: asdf - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 15:41

A 70+ dijcsomag, az valami tamogatott, csak idoseknek /eletkorra vonatkozik a 70+ vagy mi, es szerintem nem is lehet adsl-t kerni melle/, sz'al ebbe ne eld bele magad szerintem... Szerintem  barmit  csinalsz, havi 11 ropi. Vagy ha bator vagy, es ala mersz irni ket evre -en tovabbra sem tennem :)- akkor havi 10 ropi. Ez van :(

így is úgy is szívás...

#2248 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 07:46

Idézet: asdf - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 15:41

megnéztem a monortel weblapját... valóban csak a 70. életévüket betöltött személyek vehetik igénybe... vazze...
ezt nem úszom meg 10K alatt

az is baj, hogy a 2 év az sok... de ha csak 1 évre fizetek elő, akkor meg magasabb a havidíj, ill. asszem 10000ft belépési díjat is kell fizetni.

Na erre tényleg kell aludnom még pár napot. :)

a vezeték nélküli az olcsóbb lenne... de az meg megbízhatatlan, lassú, sok vele a probléma.

#2249 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 12:25

Nem olyan rossz a wireless, szolgáltató hozzáállásától függ. Ismerős pl. kapott olyan számlát, amin kompenzálták a végösszegnél ha akár 1 napig is gond volt a rendszerrel.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#2250 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 12:32

Idézet: BBalázs - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 12:25

Nem olyan rossz a wireless, szolgáltató hozzáállásától függ. Ismerős pl. kapott olyan számlát, amin kompenzálták a végösszegnél ha akár 1 napig is gond volt a rendszerrel.

dunawebre gondoltam, nem általában a vezeték nélküli netre.
erről a szolgáltatóról tényleg csak rosszat hallottam...

#2251 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 13:04

Idézet: BBalázs - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 13:25

A kompenzáció rugalmassága egyrészről korrekt dolog, de a hibák előfordulási gyakoriságára is enged következtetni...

#2252 Felhasználó inaktív   Tomik@ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 01:49

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 11:32

dunawebre gondoltam, nem általában a vezeték nélküli netre.
erről a szolgáltatóról tényleg csak rosszat hallottam...

Mindenki rosszat hall,de senki nem ir konkrétumot.Furcsa.
A monori kirendeltségükön voltam,azt mondják már sokkal stabilabb a mikro net mint anno,nem kell erősités csak péterin.
Várom a további infókat

#2253 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 07:17

Két haverom is használja a Dunaweb mikrót Nagykátán, 768/128-at, és nagyjából hozzák a sebességüket, a pingek sem rosszak, távoli asztal elérés, és diablo2 hálózatban teljesen jól használható. Az időjárási tényezők nem befolyásolják, tegnap a legnagyobb viharban is simán jó volt. Persze mindenképp érdemes kipróbálni előbb...
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#2254 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:24

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 7:17

Két haverom is használja a Dunaweb mikrót Nagykátán, 768/128-at, és nagyjából hozzák a sebességüket, a pingek sem rosszak, távoli asztal elérés, és diablo2 hálózatban teljesen jól használható. Az időjárási tényezők nem befolyásolják, tegnap a legnagyobb viharban is simán jó volt. Persze mindenképp érdemes kipróbálni előbb...

igaz... a puding próbája az evés.
vezeték nélküli netnél vannak korlátozások? (ftp-hozzáférés tiltása stb...)

én igazából attól "félek", hogy ha magára hagyom a gépet (ált. csak péntek estétől, hétfő reggelig v.ok otthon, s nem szeretném ez idő alatt sem felügyelni), hogy "haddtőcsőn", s később ha hazaértem meglátom, hogy 10%-nál megállt, mert ledobott a net...
ha megszakad a net, akkor a későbbi net-újrainduláskor a letöltés is megy tovább, v. újra be kell loginolni? (sorry, de ilyen szinten még láma vagyok)

mert ha csak meg-meg-szakad, de ettől még tudja folytatni a letöltést, akkor nem gáz...

egy ilyen vezeték nélküli letöltés-közbeni megszakadós, de végül sikeresen letöltött filmnél szokott gond lenni? (úgyértem lehet emiatt hibás a file, v. a letöltés megszakadásakor, csak a megkezdett csomagok vesznek el, s később újra elkezdi)

#2255 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:33

Login, csatlakozás nincs, állandó a kapcsolat. Az viszont, hogy tudja-e folytatni a letöltést, teljes mértékben a programodon múlik, mivel nincs csatlakozás, ezért amint van jel, kapcsolat is van. Korlát nincs amúgy, persze a nagy töltögetésekkel érdemes csínján bánni. Haver amúgy nagy töltőgép (leginkább torrentről), és még soha nem volt hibás cucca megszakadt kapcsolat miatt.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#2256 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:42

Idézet: Tomik@ - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 2:49

Mindenki rosszat hall,de senki nem ir konkrétumot.Furcsa.
A monori kirendeltségükön voltam,azt mondják már sokkal stabilabb a mikro net mint anno,nem kell erősités csak péterin.
Várom a további infókat

Konkrétumok a Dunawebről...

Ha ezek után valaki úgy választja a Dunawebet, hogy választhatna mást is, megérdemli...  :D

#2257 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:45

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 8:33

Login, csatlakozás nincs, állandó a kapcsolat. Az viszont, hogy tudja-e folytatni a letöltést, teljes mértékben a programodon múlik, mivel nincs csatlakozás, ezért amint van jel, kapcsolat is van. Korlát nincs amúgy, persze a nagy töltögetésekkel érdemes csínján bánni. Haver amúgy nagy töltőgép (leginkább torrentről), és még soha nem volt hibás cucca megszakadt kapcsolat miatt.

kösz.
DC, ill. Azureusra gondoltam...:)
ill. FlashGetre...

Lehet, hogy inkább akkor bevállalok 1 évet a Dunawebtől, mivel nem biztos, hogy sokáig maradunk jelenlegi lakhelyünkön (mennék vissza Óbudára... mennyivel jobb volt ott... mondjuk a vidék 1 dolog miatt qva jó: iszonyat jót lehet aludni, haláli csönd van...:) ), legalább is remélem.

Egy kérdésem még maradt:
ha egy évre vállalok hűséget, akkor a vevőegységért (router? nemtom) kell fizetni, ill. a fel/beszerelésésrt, beállításért?

#2258 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:48

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 9:45

...

Egy gepetek van otthon vagy ketto? Mert ha ket gepen hasznalnatok a netet, erdemes lenne beleolvasnod a Dunawebes topicba... ;)

Samott

#2259 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:51

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 8:42

Konkrétumok a Dunawebről...

Ha ezek után valaki úgy választja a Dunawebet, hogy választhatna mást is, megérdemli...  :D

olvastam abból a fórumból is...
de ez az 1 év biztatóbb. 2 év az sok, jelen helyzetemben... sosem lehet tudni.

meg azért a havi kb. 3k különbség (ha annyi egyáltalán) az sokat jelent. nekem mindenképpen.
Húzós egyedül fizetni. Szerintem.

viszont necces lesz, mivel Monorierdőn jelenleg senki nem igényelt még wireless netet a Dunawebtől... a weblapjuk alapján.
mi van akkor ha nem jön össze? (mondjuk akkor vsz. szórólapot sem kellett volna osztogatniuk...)

#2260 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:53

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 8:48

Egy gepetek van otthon vagy ketto? Mert ha ket gepen hasznalnatok a netet, erdemes lenne beleolvasnod a Dunawebes topicba... ;)

Samott

2 gép van otthon...
egy gépen használnánk (-nám) csak a netet.
hétköznap neteznének ők a gépemen, 7VGn meg én. amit letöltenek azt pedig LAN-on szépen "átnyomják" maguknak.

mivel én fizetném egyedül, nem fogok szenvedni a megosztással... így egyszerűbb.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.