Akinek még ilyen 2Mbit/Szomszéd+ csomagja van és aláírt 1 v 2évet dobjon már egy privit, mert vmi nem világos számomra...thx
Monortel ADSL
Elküldve: 2006. 06. 14. 14:29
Akinek még ilyen 2Mbit/Szomszéd+ csomagja van és aláírt 1 v 2évet dobjon már egy privit, mert vmi nem világos számomra...thx
Elküldve: 2006. 06. 14. 14:31
Idézet: Lewes - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 21:26
Előre is köszönöm.
Előfizetési díj:
Szomszéd+ listaár
Adsl II listaár
Forgalmi díjak:
Helyi, távolsági, mobil, nemzetközi (így egymás alatt és külön sorban a csúcsidó/kedvzeményes)
Kedvezmények:
AdslII + szomszéd + 2év (mínusz összeg)
Hívásfelépítési díj:
kb így néz ki asszem...
Szerkesztette: NetED 2006. 06. 14. 14:34 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 14:33
Idézet: Lewes - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 21:26
Előre is köszönöm.
Emlekeim szerint mindent listaaron kulon feltuntetnek, es van egy sor, ahol negativ elojellel a kedvezmenyt is beleszamoljak.
Samott
Elküldve: 2006. 06. 14. 14:36
Senki sehova! http://www.pantel.hu/index.php?id=173. Biztos forrásból tudom pantel jön monorra!!! Lehet ezért a nagy emelés próba.
Elküldve: 2006. 06. 14. 14:49
Idézet: SnipeR72 - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 15:36
Remeljuk a legjobbakat...
Samott
Elküldve: 2006. 06. 14. 15:07
Idézet: SnipeR72 - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 14:36
Senki sehova! http://www.pantel.hu/index.php?id=173. Biztos forrásból tudom pantel jön monorra!!! Lehet ezért a nagy emelés próba.
Csak Monorra, vagy az egész 29-es körzetbe??? :confused:
Elküldve: 2006. 06. 14. 15:27
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 16:07
Az egész 29 kicsit bonyolult és üzletileg nem túl vonzó lenne. Hisz minden település telefonközpontjáig optikát kellene fektetni vagy bérelni és annyi bevételt nem remélhetnének a kevés számú előfizetőből ami ezt üzletileg rentábilissé tenné.
Ha megnézed a szolgáltatási területre vonatkozó térképet látod hogy csak bizonyos települések vannak bejelölve:
http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/te..._nek_t_rk_p.pdf
Gyanítom ezek azok ahol a Pantelnek gerinchálózati csatlakozási pontja van. Amiből az oldaluk szerint 68 létezik. Erről a csomópontról kell még beállítni a telefonközpontokba de oda már nincs igazán optikája Pantelnek mert elérési hálóztuk már sokkal szegényesebb jellemzően wireless. Szóval itt vagy fektetnek optikát vagy bérelnek attól akinek van a POP-juk és a telefonközpont között ami jellemzően a helyi telcotól tudnak csak megtenni.
Monor egy 60km2 területű 20ezer lakosú város. Kérdés hány telefonközpontja lehet. Én a III. kerületből tudok kiindulni az területileg pont ekkora igaz a lakosság majd 8x-os. Itt 2 főközpont van ahova be tudnak települni a szolgáltatók az egyik az Óbudai a másik Békási. Szerintem Monoron sem lehet több két telefonközpontnál, de az sem kizárt csak egy van. Odáig kell eljutnia Pantelnek egy bérelt optikán a saját POP-jától és betenni a saját DSLAM eszközét.
Viszont a 29-es körzetben sok kistelepülés van, úgy tudom Monor 20 ezres lakosságával a legnagyobb a többi csak ilyen 5 ezres vagy ezer alatti település. Ezekre nem igazán fogja megérni betelepülnie a Pantelnek, az is csoda hogy a Monortel vállalta hogy kiépíti az ADSL-t.
Elküldve: 2006. 06. 14. 15:44
És ilyenkor a inkubensnek el kell gondolkodnia hol van az a pont ahol nagy összességében már többet veszit mintha nem lépne semmi. Mert ugye ha a Monori helyzet miatt csökkenti a teljes szolgáltatási területén az árakat mondjuk 25%-kal az a bevételében is ekkora minuszt hoz. Ha viszont nem teszi és mondjuk Monor adja az össz bevételének a 20%-át és ott elveszti az ügyfelei felét az már mindig csupán 10% árbevétel csökkenést fog jelenteni.
Szóval egyáltalán nem biztos hogy a nagyok egyből ugrani fognak, mert üzletileg nem biztos hogy rá vannak kényszerülve, ők akkor reagálnak ha már akkora területen és ügyfélbázison veszítenek ügyfelet amire már kényszerből lépniük kell.
Viszont ez a taktika azért hosszútávon működik főleg ha az alternatívok képesek területileg is terjeszkedni. Nyugaton is csak a nagyvárosokban jelentek meg az alternatívok hurokátengedéssel de idővel ennek hatására a nagy inkubensek is kénytelenek voltak árat csökkenteni ami már az egész területükön éreztette a hatását, ott is ahol nem is jelentek meg az alternatívok. De azért ez nem azonnal történt meg, németeknél pl. 2 évig tartott ez a folyamat. Idehaza is szerintem kell legalább annyi mire Tíkom és a többi inkubens telco valóban veszélyeztetve érezheti magát mert mondjuk a Pantel már annyi nagyvárosi telefonközpontba tudott betelepülni ami akkora előfizetői bázist érint amire már oda kell figyelni.
Az árazási sratégiától függetlenül ami területileg egységes egy inkubensnél a csomagok sávszélességénél már jobban trükközhet. Hisz pl megteheti hogy ő is csinál up to 24Mbps-es csomagot csak monoron mert azt mondja a technikai fejlesztések jelenleg ott tartanak hogy még csak ott elérhető ez a csomag. Aztán mellette szépen elfelejt máshol fejleszteni, vagy max úgy tesz mintha de közben mégsem.
Elküldve: 2006. 06. 14. 18:05
Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 16:27
Viszont a 29-es körzetben sok kistelepülés van, úgy tudom Monor 20 ezres lakosságával a legnagyobb a többi csak ilyen 5 ezres vagy ezer alatti település. Ezekre nem igazán fogja megérni betelepülnie a Pantelnek, az is csoda hogy a Monortel vállalta hogy kiépíti az ADSL-t.
Ezt rosszul tudod:
Pl. Gyálnak és Vecsésnek is több lakosa van, mint Monornak, és a különbség most Monorierdő leválásával csak tovább nőtt...
Szerkesztette: NetED 2006. 06. 14. 18:07 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 18:10
Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 16:27
Ha megnézed a szolgáltatási területre vonatkozó térképet látod hogy csak bizonyos települések vannak bejelölve:
Gyanítom ezek azok ahol a Pantelnek gerinchálózati csatlakozási pontja van. Amiből az oldaluk szerint 68 létezik. Erről a csomópontról kell még beállítni a telefonközpontokba de oda már nincs igazán optikája Pantelnek mert elérési hálóztuk már sokkal szegényesebb jellemzően wireless. Szóval itt vagy fektetnek optikát vagy bérelnek attól akinek van a POP-juk és a telefonközpont között ami jellemzően a helyi telcotól tudnak csak megtenni.
Monor egy 60km2 területű 20ezer lakosú város. Kérdés hány telefonközpontja lehet. Én a III. kerületből tudok kiindulni az területileg pont ekkora igaz a lakosság majd 8x-os. Itt 2 főközpont van ahova be tudnak települni a szolgáltatók az egyik az Óbudai a másik Békási. Szerintem Monoron sem lehet több két telefonközpontnál, de az sem kizárt csak egy van. Odáig kell eljutnia Pantelnek egy bérelt optikán a saját POP-jától és betenni a saját DSLAM eszközét.
"a többi csak ilyen 5 ezres vagy ezer alatti"
10e feletti telepules legalabb 5 vagy 6 van.
(pecel, gyomro, maglod, gyal, nagykata, vecses)
Szerkesztette: Ariel 2006. 06. 14. 18:11 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 18:41
Idézet: Ariel - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 19:10
10e feletti telepules legalabb 5 vagy 6 van.
(pecel, gyomro, maglod, gyal, nagykata, vecses)
+ Ullo
Samott
Elküldve: 2006. 06. 14. 19:49
ugye bár két térkép van:
Lefedettségi térkép teljes szolgáltatóváltás esetén :
- térkép: http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/te..._nek_t_rk_p.pdf
- árak: http://www.pantel.hu/index.php?id=218
Lefedettségi térkép közvetítőválasztás esetén :
- térkép: http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/cs..._nek_t_rk_p.pdf
- árak: http://www.pantel.hu/index.php?id=219
Szóval, ha itt lesz akkor valószinű, hogy a közvetítőválasztásos árlista lesz!
Elküldve: 2006. 06. 15. 09:22
Elküldve: 2006. 06. 15. 09:43
Idézet: SnipeR72 - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 10:22
" teljes szolgáltató váltásra lessz..., TEL+ADSL is panteltől lessz " vs. "nem ... hurokátengedésről van szó."
Az a két kijelentésed üti egymást, totális ellentmondás. Most akkor melyik?
Elküldve: 2006. 06. 15. 12:09
Elküldve: 2006. 06. 15. 13:01
Elküldve: 2006. 06. 15. 18:41
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2006. 06. 16. 01:19
Idézet: SnipeR72 - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 12:09
ami jelen esetben közvetítőválasztás-t jelent és annak a havidíjai már nem is olyan jók
Elküldve: 2006. 06. 16. 13:59
Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 15:27
... a vasúti nagyfesz oszlopokon a PANTEL "Üvege" kígyózik...
vware v12: 6 virt. gép (W7 64 Ent; W7 64 Ulti; W8.1 64 Ent; WXP SP3; W10 64 Ent HUN by Torko; W2012 R2 Server)
Lap: Asus K52F, 8 GiB RAM

Súgó
A téma zárva.