HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   NetED 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 14:29

Nálam sem volt semmi sebességváltozás... :(

Akinek még ilyen 2Mbit/Szomszéd+ csomagja van és aláírt 1 v 2évet dobjon már egy privit, mert vmi nem világos számomra...thx
Under Construction...

#2342 Felhasználó inaktív   NetED 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 14:31

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 21:26

Valaki fizet már olyan díjcsomagot (1v2 év hüséggel), ahol az ADSL és a Szomszéd plusz (vagy MTT4000) díjcsomag van? Ha igen, kérem írja be, hogy a számlán a tételek milyen felbontásban vannak: 1 sor internet, 1 sor egyéb telefonos díjcsomag, 1 sor telefon alapdíj, vagy pedig külön sorban feltüntetnek kedvezményt, és az alapszolgáltatásokat listaáron adják? Ha ez utóbbi, akkor kellene a tételek pontos megnevezése (és értéke) is (cég fizeti a netemet, ezért fontos, mi van a számlán...)
Előre is köszönöm.

Előfizetési díj:
    Szomszéd+  listaár
    Adsl II      listaár
Forgalmi díjak:
    Helyi, távolsági, mobil, nemzetközi (így egymás alatt és külön sorban a csúcsidó/kedvzeményes)
Kedvezmények:
    AdslII + szomszéd + 2év (mínusz összeg)
Hívásfelépítési díj:

kb így néz ki asszem...

Szerkesztette: NetED 2006. 06. 14. 14:34 -kor

Under Construction...

#2343 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 14:33

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 21:26

Valaki fizet már olyan díjcsomagot (1v2 év hüséggel), ahol az ADSL és a Szomszéd plusz (vagy MTT4000) díjcsomag van? Ha igen, kérem írja be, hogy a számlán a tételek milyen felbontásban vannak: 1 sor internet, 1 sor egyéb telefonos díjcsomag, 1 sor telefon alapdíj, vagy pedig külön sorban feltüntetnek kedvezményt, és az alapszolgáltatásokat listaáron adják? Ha ez utóbbi, akkor kellene a tételek pontos megnevezése (és értéke) is (cég fizeti a netemet, ezért fontos, mi van a számlán...)
Előre is köszönöm.

Emlekeim szerint mindent listaaron kulon feltuntetnek, es van egy sor, ahol negativ elojellel a kedvezmenyt is beleszamoljak.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2344 Felhasználó inaktív   SnipeR72 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 14:36

Hi!

Senki sehova! http://www.pantel.hu/index.php?id=173. Biztos forrásból tudom pantel jön monorra!!! Lehet ezért a nagy emelés próba.  :D pantelnél 24Mbit amiből 6Mbit garantált 10690Ft  :up: Érdemes várni, nagy csata lessz itt kérem.

#2345 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 14:49

Idézet: SnipeR72 - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 15:36

pantelnél 24Mbit amiből 6Mbit garantált 10690Ft  :up: Érdemes várni, nagy csata lessz itt kérem.

Remeljuk a legjobbakat... :up:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2346 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 14. 15:07

Idézet: SnipeR72 - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 14:36

Hi!

Senki sehova! http://www.pantel.hu/index.php?id=173. Biztos forrásból tudom pantel jön monorra!!! Lehet ezért a nagy emelés próba.  :D pantelnél 24Mbit amiből 6Mbit garantált 10690Ft  :up: Érdemes várni, nagy csata lessz itt kérem.

Csak Monorra, vagy az egész 29-es körzetbe???  :confused:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2347 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 15:27

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 16:07

Csak Monorra, vagy az egész 29-es körzetbe???  :confused:

Az egész 29 kicsit bonyolult és üzletileg nem túl vonzó lenne. Hisz minden település telefonközpontjáig optikát kellene fektetni vagy bérelni és annyi bevételt nem remélhetnének a kevés számú előfizetőből ami ezt üzletileg rentábilissé tenné.

Ha megnézed a szolgáltatási területre vonatkozó térképet látod hogy csak bizonyos települések vannak bejelölve:
http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/te..._nek_t_rk_p.pdf

Gyanítom ezek azok ahol a Pantelnek gerinchálózati csatlakozási pontja van. Amiből az oldaluk szerint 68 létezik. Erről a csomópontról kell még beállítni a telefonközpontokba de oda már nincs igazán optikája Pantelnek mert elérési hálóztuk már sokkal szegényesebb jellemzően wireless. Szóval itt vagy fektetnek optikát vagy bérelnek attól akinek van a POP-juk és a telefonközpont között ami jellemzően a helyi telcotól tudnak csak megtenni.

Monor egy 60km2 területű 20ezer lakosú város. Kérdés hány telefonközpontja lehet. Én a III. kerületből tudok kiindulni az területileg pont ekkora igaz a lakosság majd 8x-os. Itt 2 főközpont van ahova be tudnak települni a szolgáltatók az egyik az Óbudai a másik Békási. Szerintem Monoron sem lehet több két telefonközpontnál, de az sem kizárt csak egy van. Odáig kell eljutnia Pantelnek egy bérelt optikán a saját POP-jától és betenni a saját DSLAM eszközét.

Viszont a 29-es körzetben sok kistelepülés van, úgy tudom Monor 20 ezres lakosságával a legnagyobb a többi csak ilyen 5 ezres vagy ezer alatti település. Ezekre nem igazán fogja megérni betelepülnie a Pantelnek, az is csoda hogy a Monortel vállalta hogy kiépíti az ADSL-t.

#2348 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 15:44

A dolog pikantériája az hogy ha a Pantel Monoron megjelenik akkor ha a Monortel reagál akkor ő nem teheti meg hogy differenciált árazást használt csak arra az egy területre mert JPE, ellenben az alternatívokkal akik lazán élhetnek ilyen módszerekkel.

És ilyenkor a inkubensnek el kell gondolkodnia hol van az a pont ahol nagy összességében már többet veszit mintha nem lépne semmi. Mert ugye ha a Monori helyzet miatt csökkenti a teljes szolgáltatási területén az árakat mondjuk 25%-kal az a bevételében is ekkora minuszt hoz. Ha viszont nem teszi és mondjuk Monor adja az össz bevételének a 20%-át és ott elveszti az ügyfelei felét az már mindig csupán 10% árbevétel csökkenést fog jelenteni.

Szóval egyáltalán nem biztos hogy a nagyok egyből ugrani fognak, mert üzletileg nem biztos hogy rá vannak kényszerülve, ők akkor reagálnak ha már akkora területen és ügyfélbázison veszítenek ügyfelet amire már kényszerből lépniük kell.

Viszont ez a taktika azért hosszútávon működik főleg ha az alternatívok képesek területileg is terjeszkedni. Nyugaton is csak a nagyvárosokban jelentek meg az alternatívok hurokátengedéssel de idővel ennek hatására a nagy inkubensek is kénytelenek voltak árat csökkenteni ami már az egész területükön éreztette a hatását, ott is ahol nem is jelentek meg az alternatívok. De azért ez nem azonnal történt meg, németeknél pl. 2 évig tartott ez a folyamat. Idehaza is szerintem kell legalább annyi mire Tíkom és a többi inkubens telco valóban veszélyeztetve érezheti magát mert mondjuk a Pantel már annyi nagyvárosi telefonközpontba tudott betelepülni ami akkora előfizetői bázist érint amire már oda kell figyelni.

Az árazási sratégiától függetlenül ami területileg egységes egy inkubensnél a csomagok sávszélességénél már jobban trükközhet. Hisz pl megteheti hogy ő is csinál up to 24Mbps-es csomagot csak monoron mert azt mondja a technikai fejlesztések jelenleg ott tartanak hogy még csak ott elérhető ez a csomag. Aztán mellette szépen elfelejt máshol fejleszteni, vagy max úgy tesz mintha de közben mégsem.

#2349 Felhasználó inaktív   NetED 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 18:05

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 16:27

....

Viszont a 29-es körzetben sok kistelepülés van, úgy tudom Monor 20 ezres lakosságával a legnagyobb a többi csak ilyen 5 ezres vagy ezer alatti település. Ezekre nem igazán fogja megérni betelepülnie a Pantelnek, az is csoda hogy a Monortel vállalta hogy kiépíti az ADSL-t.

Ezt rosszul tudod:

Pl. Gyálnak és Vecsésnek is több lakosa van, mint Monornak, és a különbség most Monorierdő leválásával csak tovább nőtt...

Szerkesztette: NetED 2006. 06. 14. 18:07 -kor

Under Construction...

#2350 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 18:10

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 16:27

Az egész 29 kicsit bonyolult és üzletileg nem túl vonzó lenne. Hisz minden település telefonközpontjáig optikát kellene fektetni vagy bérelni és annyi bevételt nem remélhetnének a kevés számú előfizetőből ami ezt üzletileg rentábilissé tenné.

Ha megnézed a szolgáltatási területre vonatkozó térképet látod hogy csak bizonyos települések vannak bejelölve:

Gyanítom ezek azok ahol a Pantelnek gerinchálózati csatlakozási pontja van. Amiből az oldaluk szerint 68 létezik. Erről a csomópontról kell még beállítni a telefonközpontokba de oda már nincs igazán optikája Pantelnek mert elérési hálóztuk már sokkal szegényesebb jellemzően wireless. Szóval itt vagy fektetnek optikát vagy bérelnek attól akinek van a POP-juk és a telefonközpont között ami jellemzően a helyi telcotól tudnak csak megtenni.

Monor egy 60km2 területű 20ezer lakosú város. Kérdés hány telefonközpontja lehet. Én a III. kerületből tudok kiindulni az területileg pont ekkora igaz a lakosság majd 8x-os. Itt 2 főközpont van ahova be tudnak települni a szolgáltatók az egyik az Óbudai a másik Békási. Szerintem Monoron sem lehet több két telefonközpontnál, de az sem kizárt csak egy van. Odáig kell eljutnia Pantelnek egy bérelt optikán a saját POP-jától és betenni a saját DSLAM eszközét.

"a többi csak ilyen 5 ezres vagy ezer alatti"

10e feletti telepules legalabb 5 vagy 6 van.
(pecel, gyomro, maglod, gyal, nagykata, vecses)

Szerkesztette: Ariel 2006. 06. 14. 18:11 -kor

#2351 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 14. 18:12

Én konkrétan Kókára gondoltam, Sülysáp mellett...  :think:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2352 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 18:41

Idézet: Ariel - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 19:10

"a többi csak ilyen 5 ezres vagy ezer alatti"

10e feletti telepules legalabb 5 vagy 6 van.
(pecel, gyomro, maglod, gyal, nagykata, vecses)

+ Ullo ;)

Samott

#2353 Felhasználó inaktív   D3n!-L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 19:49

PanTel-nél szátnézve a következőt láttam:
ugye bár két térkép van:

Lefedettségi térkép teljes szolgáltatóváltás esetén :
- térkép: http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/te..._nek_t_rk_p.pdf
- árak: http://www.pantel.hu/index.php?id=218
Lefedettségi térkép közvetítőválasztás esetén :
- térkép: http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/cs..._nek_t_rk_p.pdf
- árak: http://www.pantel.hu/index.php?id=219

Szóval, ha itt lesz akkor valószinű, hogy a közvetítőválasztásos árlista lesz! :(

#2354 Felhasználó inaktív   SnipeR72 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:22

Hát ez az, teljes szolgáltató váltásra lessz lehetőség monoron, TEL+ADSL is panteltől lessz!!! Én legalábbis ugy tudom nem csak hurokátengedésről van szó.

#2355 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:43

Idézet: SnipeR72 - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 10:22

Hát ez az, teljes szolgáltató váltásra lessz lehetőség monoron, TEL+ADSL is panteltől lessz!!! Én legalábbis ugy tudom nem csak hurokátengedésről van szó.

" teljes szolgáltató váltásra lessz..., TEL+ADSL is panteltől lessz " vs. "nem ... hurokátengedésről van szó."

Az a két kijelentésed üti egymást, totális ellentmondás. Most akkor melyik?

#2356 Felhasználó inaktív   SnipeR72 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 12:09

Ja-ja, igazad van, má marhára belebonyolódtam, ;) bocsesz. :respect: A tel számla is és a ADSL is a panteltől lessz majd, ala számhordozhatóság. De valóban kibérlik a rézdrótot, teljes hurokátengedési konstrukció.

#2357 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 13:01

Bizzunk benne hogy úgy lesz, ráfér már arra a körzetre is egy kis verseny. ;)

#2358 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 18:41

Szerintem kulonosebben nem kell attol felni, hogy itt most pantel-kanaan lesz. A 3-4-5 leglakottabb telepulesre befeszkelik magukat, ott is az uzleti elofizetoket kornyekezik meg, mert a havi 3 rugot telefonalo marinenibe nem erdemes invesztalni. Nem hinnem, hogy kis falucskakba a ket szep szemunkert idefaradnanak...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2359 Felhasználó inaktív   pedroo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 01:19

Idézet: SnipeR72 - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 12:09

Ja-ja, igazad van, má marhára belebonyolódtam, ;) bocsesz. :respect: A tel számla is és a ADSL is a panteltől lessz majd, ala számhordozhatóság. De valóban kibérlik a rézdrótot, teljes hurokátengedési konstrukció.

ami jelen esetben közvetítőválasztás-t jelent és annak a havidíjai már nem is olyan jók :( úgyhogy nem lesz itt semmi verseny :(

#2360 Felhasználó inaktív   szuper 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 13:59

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 15:27

... a vasúti nagyfesz oszlopokon a PANTEL "Üvege" kígyózik...
Asus P8Z68-V PRO; Intel Core™ i7-3770 CPU; 16 GiB (4*4 GiB Kingston); WD 1 TB, FireWire/eSATA; 0,5 TB Seagate SATA-II; ASUS PB248Q monitor; 1 db Blu-Ray, Brother HL-5380DN, CanoScan 9950F,...
vware v12: 6 virt. gép (W7 64 Ent; W7 64 Ulti; W8.1 64 Ent; WXP SP3; W10 64 Ent HUN by Torko; W2012 R2 Server)
Lap: Asus K52F, 8 GiB RAM

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.