HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#2371 Felhasználó inaktív   SnipeR72 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 17. 15:47

Másnál is ilyen s..r a net hétvégén, nálam a light mostis csak 384, vagy még néha annyi sincs. :( Hétköznap 512. Monor.

#2372 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 17. 16:25

Itt Vecsesen ugy megy a net mint a szelvesz. (1024)
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#2373 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 20:00

Idézet

Szerintem a koaxon továbbított digitális jelfolyam fog terjedni.

Fogom imadni, sot imadom mar most is, gyagyas monortelesek a upc direktes m1 es m2 kepet adjak a kabelhalozaton az antennas helyett egy honapja kb.  :bolond:  A napokban fogok irni nekik, hogy talan nem kene, mert ilyen kepe van :boa:

Szerkesztette: asdf 2006. 06. 17. 20:04 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2374 Felhasználó inaktív   jonnieboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 12:06

A múltheti gyorsulás után úgylátszik most lassulással ajándékoztak meg a monortelesek....

#2375 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 12:31

Idézet: jonnieboy - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 13:06

A múltheti gyorsulás után úgylátszik most lassulással ajándékoztak meg a monortelesek....

Egyszer fenn, egyszer lenn.... :)

:hinta:

#2376 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 15:57

Idézet: jonnieboy - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 12:06

Nekem meg már a feltöltést is felemelték 360 kbit-re. A letöltés maradt 2 mega.:D  :D  :D

#2377 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 20:37

Nekem még mindig 2 mbit!!!!!!  :D  :D  :p  :p

HuNReal

#2378 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 13:31

Vidéken még olcsóbb lehet az ADSL

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2379 Felhasználó inaktív   hanzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 13:34

mégsem jön a pantel. :mad:

#2380 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 16:01

Idézet: hanzi - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 12:34

mégsem jön a pantel. :mad:

Ezt az infót kérlek fejtsd ki jobban. Thx!

HuNReal

#2381 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 20:45

Idézet: HuNReal - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 21:37

Nekem még mindig 2 mbit!!!!!!  :D  :D  :p  :p

HuNReal

Van egy olyan sejtesem, hogy "aldottad" a mai vihart, es az ezzel jaro aramszunettengert ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2382 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 22:43

Idézet: asdf - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 19:45

Van egy olyan sejtesem, hogy "aldottad" a mai vihart, es az ezzel jaro aramszunettengert ;)

Nem nagyon foglalkoztatott.  :D Ebbe bele sem gondoltam, amúgy.  :D  Jah és Gyerekek! Nekem még mindig 280 K-m van!!  :D  :p  :p 

A barátaim azzal fenyegetnek, hogy beszólnak az mtt-nek, hogy lopom a netet, vagy lenyomják a biztosítót..  :D  :D Kicsit írigykednek, hogy 2 hete 130 helyett 280 van.. :D

HuNReal

Szerkesztette: HuNReal 2006. 06. 22. 22:47 -kor

#2383 Felhasználó inaktív   szuper 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 09:13

Idézet: HuNReal - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 16:01

Ezt az infót kérlek fejtsd ki jobban. Thx!

HuNReal

Idézet

NHH: csökkenő árak az ADSL-piacon
2006. június 22. 18:50, Csütörtök - Forrás: SG.hu

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa a hazai és uniós konzultációk után meghozott ármegállapító határozatával tovább élénkíti a szélessávú internet-hozzáférések piacán a szolgáltatók közötti versenyt, ezzel hozzájárul az ADSL-szolgáltatás kiskereskedelmi árának további csökkentéséhez.

A határozat egyben megteremti annak a lehetőségét, hogy a már huzamos ideje ADSL-t használó, de még mindig a korábbi magasabb árakat fizető ügyfelek előfizetési díjaiban is érvényesülhessen a piacon megfigyelhető árcsökkenés, jelentette be az NHH csütörtökön. Az NHH az öt jelentős piaci erejű szolgáltatóra kirótt, kiskereskedelmi árakon alapuló nagykereskedelmi árszabályozással - az úgynevezett retail minus módszerrel - jelentősen javítja a szolgáltatók közötti verseny feltételeit, lehetővé teszi a kiskereskedelmi árak további csökkentését, illetve egyes területeken új szolgáltatók piacra lépését.

A Magyarországon újdonságnak számító szabályozási módszer bevezetésével az NHH Tanácsának az a célja, hogy mind az öt kötelezett nagykereskedelmi szolgáltató - Emitel, Hungarotel, Invitel, Magyar Telekom (T-Com) és Monortel - területén a hatékonyan működő internetszolgáltatók megfelelő árréssel vehessék igénybe a nagykereskedelmi szolgáltatást, és így versenyképes ADSL-ajánlatokkal jelenhessenek meg.

A határozat szerint az öt kötelezett szolgáltatónak az internetszolgáltatók számára országos hozzáférést kell biztosítani, ami jelentősen megkönnyíti a verseny beindulását azokon a területeken, ahol ma még nincsenek jelen a helyi vezetékes szolgáltatótól független internetszolgáltatók. A március végi adatok szerint Magyarországon 455 ezer ADSL-előfizetés volt, több mint 90 százalékban a Magyar Telekom és az Invitel szolgáltatási területén. Ez a két cég az internetszolgáltatók részére eddig is biztosított országos nagykereskedelmi hozzáférést.

A most kihirdetett határozat alapján a verseny a másik három szolgáltató - az Emitel, a Hungarotel és a Monortel - szolgáltatási területén is beindulhat, ezért elsősorban itt lehet számítani a kiskereskedelmi árak csökkenésére is. A szabályozás újdonsága, hogy hozzájárul a régebbi felhasználók előfizetési díjának csökkentéséhez is, mivel az új szerződések mellett a megújítottak nagykereskedelmi díjaira is kiterjed. A határozat olyan árrést biztosít az internetszolgáltatóknak, amely az NHH Tanácsa szerint a kiskereskedelmi árak folyamatos csökkenése mellett is elegendő ahhoz, hogy a verseny az ADSL-szolgáltatások piacán élénküljön.

Az NHH féléves periódusokban vizsgálja felül a szabályozás alapját jelentő kiskereskedelmi árszintet. A jelenleg folyamatban lévő felülvizsgálat nyomán - várhatóan egy hónap múlva - jelennek meg a 2005 második félévi, illetve még kora ősszel a 2006 első félévi kiskereskedelmi árakon alapuló új nagykereskedelmi árak. A határozatban megállapított nagykereskedelmi árak árplafon jelleggel működnek, azaz a kötelezett szolgáltatók - az egyenlő elbánás elvének betartása mellett - olcsóbban is nyújthatják a szolgáltatást kiskereskedelmi partnereiknek.

Asus P8Z68-V PRO; Intel Core™ i7-3770 CPU; 16 GiB (4*4 GiB Kingston); WD 1 TB, FireWire/eSATA; 0,5 TB Seagate SATA-II; ASUS PB248Q monitor; 1 db Blu-Ray, Brother HL-5380DN, CanoScan 9950F,...
vware v12: 6 virt. gép (W7 64 Ent; W7 64 Ulti; W8.1 64 Ent; WXP SP3; W10 64 Ent HUN by Torko; W2012 R2 Server)
Lap: Asus K52F, 8 GiB RAM

#2384 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 09:46

Üdv
Nekem elméletileg 1mbit-es netem van, sokáig a sebességmérő teszteken olyan 800-900 kb/s-em volt aztán nekem emelték és olyan 1200 kb/s körül mozog.
Ltöltéskor ha jó helyről töltök akkor simán jön 230 kb-el, emelés előtt ez max 130 volt ugyhogy ennek örülök  :) Ja és mindez Maglódon van
Namost lenne egy problémám. Imádott monornetem  :reklamacio:  :mad: :down:  :D  nekem egy Paradyne márkájú modemet adott. valamiért ha router van bekötve (bármilyen, már sok fajtát próbáltam) nagyon lassan tud csak csatlakozni, sokszor pedig nemis tud, és vagy fél órát kell vele szenvedni mire sikerül beüzemelni  :(  És ezek után elég sokszor eljátssza azt hogy egyszerűen eldobja a kapcsolatot  :(  és olyankor ez kezdődhet elölről. Namost nagybátyáméknak is ugyanilyen modemet hoztak, meg egy ismerősünknek is, és mindhármunknál ugyan ez a probléma. Ezek után nagybátyám beszólt hogy ez a modem sz*r, monták neki hogy más még nem panaszkodott, de csinál egy restartot az egész hálózaton. megvolt a restart, két napig minden jól ment utána megintcsak ugyanez  :omg: 
Namindegy ez a kisebb problémám. Namost én elég sokat jáccok, nevezetesen counter-strike-ot, és a pingem MINDÍG 60 fölött van, de sokszor 80-körül ugrál. A netem sebességét már leírtam feljebb. Ismerősömnek fele ilyen lassú az egész, neki 20-as pingje van  :think:
Ha nincs bekötve router, akkor a lassú csatlakozás, meg a megszakadozás nem jelemző, de előfordul. A magas ping viszont ugyanugy megmarad  :reklamacio:    (és ez a ping magyar serveren van, ugy hogy semmi letöltés meg ilyesmi)
Namost ezeket a problémákat okozhatja a modem?

#2385 Felhasználó inaktív   SnipeR72 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 10:17

hanzi, ezt miből vágod? A pantel oldalán leadható a megrendelés a monorteleseknek is. Van vmi infód?

#2386 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 10:52

Idézet: f_you - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 9:46

...A magas ping viszont ugyanugy megmarad  :reklamacio:    (és ez a ping magyar serveren van, ugy hogy semmi letöltés meg ilyesmi)
Namost ezeket a problémákat okozhatja a modem?

Nem. Beállítás kérdése. Nekem mikor bekötötték a DSL-t akkor a www.bix.hu -ra olyan 40 ms körül volt a pingem. Írtam az egyik monortelesnek (Klimaj Péter), hogy vegyék vissza az interleaving értékét. Megcsinálték és sokáig 12-13 ms volt a ping. Pár hónapja felugrott vissza 40 körülire. Mondjuk engem nem zavar, mert már nem játszok online.

#2387 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 13:40

Idézet: Kenderice - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 10:52

Nem. Beállítás kérdése. Nekem mikor bekötötték a DSL-t akkor a www.bix.hu -ra olyan 40 ms körül volt a pingem. Írtam az egyik monortelesnek (Klimaj Péter), hogy vegyék vissza az interleaving értékét. Megcsinálték és sokáig 12-13 ms volt a ping. Pár hónapja felugrott vissza 40 körülire. Mondjuk engem nem zavar, mert már nem játszok online.

Nekem oda 50 ms körül van. Miben érezhetem a hátrányát ha szólok hogy vegyék le egy kicsit? Több lesz a hibás elküldött adat?

#2388 Felhasználó inaktív   SnipeR72 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 14:13

Minél kisebb a ping annál kevesebb a csomagveszteség, ill. annak gyakorisága. Én is szóltam hogy vegyék lejjebb, mert 30 ms volt, de néha előfordult a 50-75% csomagveszteség is. Modjuk lehetett a modem hibája is,mert azt is kicserélték. Most 15 ms a ping és nincs veszteség.

#2389 Felhasználó inaktív   hanzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 14:57

06 80 931 931  A pantel ugyfelszolg. szama, hivjatok fel, ugy tudom, megsem tudnak jonni, a monortel gondolom valahogy kibulizta.

#2390 Felhasználó inaktív   fux0r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:30

a monortel dögöljön meg vagy csökkentse az árakat elfogadhatóra :down:
azért pantelt 7főn megcsörgetem majd

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118