HWSW Informatikai Kerekasztal: HDSNET - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HDSNET miért vagyunk kiszolgáltatott helyzetben Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   saldi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 06. 05. 20:06

Szerintem a letoltest azt forgalomra ertik es nem letoltesre...

Maskepp mondva a bongeszes is egyfajta letoltes, csak itt weboldalakat toltesz le es nem filmeket :)

Penteken megyek hozzajuk elofizetni, meglatjuk mi lesz.. (X.ker) De egyenlore csak light lesz, nyaron nyaralni kell nem kockulni :)) Majd ha kierdemlik, elofizetek komolyabb csomagra ;)
42

#22 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 06. 19:42

saldi mindenfelekeppen referalj majd, ha bekotottek a cuccot.

A 2Gbyte limit pedig a kulfoldrol a geped fele iranyulo forgalmat jelenti.

En max krekket keresek kulfoldon, szal engem nem zavar...Ami teccik benne, hogy a legkissebb csomag is 256/256k-s, tehat szimmetrikus. Es tolem a dc miatt eleg sokat toltenek, es a 256k nekem boven eleg letoltesre. :)

Jo kis linux beizzit, melle egy 80-as viccmester, oszt hadd gyujjon az anyag. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#23 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 06. 20:01

idézet:
Ezt írta leslie:
saldi mindenfelekeppen referalj majd, ha bekotottek a cuccot.

A 2Gbyte limit pedig a kulfoldrol a geped fele iranyulo forgalmat jelenti.

En max krekket keresek kulfoldon, szal engem nem zavar...Ami teccik benne, hogy a legkissebb csomag is 256/256k-s, tehat szimmetrikus. Es tolem a dc miatt eleg sokat toltenek, es a 256k nekem boven eleg letoltesre. :)

Jo kis linux beizzit, melle egy 80-as viccmester, oszt hadd gyujjon az anyag. :)
[/quote]

Regebben sz@r volt a scriptjuk, mert akimeno DC forgalmat kulfoldinek szamolta. Kicsi be voltam tojva, mikor megneztem ugyan mennyit csinaltam XYZ honapban. Baaaazzz 45 GB es meg csak 18.-a van!!! :eek: :eek:

Amugy nekem 512/512 van, es nagyon irigylek mindenkit, mert tolem siman szednek 30-50 k-val, en meg 5-6 kbps-el. :(

Most mar jol mer. :)
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#24 Felhasználó inaktív   saldi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 07. 18:17

Hat az biztos hogy az ugyfelkiszolgalasban meg van mit tanulniuk.

Mar kicsit regebben eldontottem hogy megkeresem oket telefonon, hogy egyaltalan lehet e nalam. a 4. napon sikerult is oket felhivni. naponta 4x-5x probaltam, volt olyan hogy a fatav azt mondta hogy a szam atmenetileg nem kapcsolhato a terheles miatt. Utana kiderult melyik kerulethez tartozom kit kell ott hivni. Ujabb 2 nap, es mar sikerult is. Ma negyed haromkor arra is evett a fene, de sajna csak 2ig vannak nyitva, a no elegge bosszusan hozta tudomasomra. Kozben egesz kotetlenul beszelgettek ottbent. Az ok, hogy en sem szeretek a munkaidon tul dolgozni, de azert ezt intelligens formaban is az ember tudomasara lehet hozni.

Kovetkezo fordulo kedden :))

Kulonben amikor vegre telefonon beszeltem az illetekessel, 1-2 honap bekotesi idot emlegetett :(( Kivancsi vagyok mi lesz belole....

[ 2002. június 07.: saldi szerkesztette a hozzászólást ]
42

#25 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 07. 20:28

idézet:
Ezt írta saldi:
...
Kulonben amikor vegre telefonon beszeltem az illetekessel, 1-2 honap bekotesi idot emlegetett :(( Kivancsi vagyok mi lesz belole....

[ 2002. június 07.: saldi szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nalam 1 het volt, de mivel a telefon amit adtam pihentetve lett, igy mikor eszembe jutott 1 honap mulva es rajuk csorogtem, mar tukon ulva vartak mikor kothetik be hozzank. :)
2 nap mulva jottek is, ja es ment is.
Kicsit fura, de levelesladat telefonon lehet kerni toluk. meg mostansag szopatjak a nepet. Csak user@hdsnet.hu -s reply-to e-mail-eket kuldenek ki.

#26 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 09. 19:41

Helló!

Szóval nem érdemes választani a HDSNetet, hiába nyögök itt, állandóan lekapcsolta, nincs válasz, kapcsolat oké, csak a GATEWAY (átjáró kapu) mindig elromlik, nem tudják mi az ok. :(

Kb. fél évvel ezelőtt kötöttem be, nagyon kristálytiszta, valódi stabil 30 kb/s (256kbs-ról van szó) volt, soha kevesebb, persze természetesen a szerverektől függ, mint általános. Amikor nagy javítást végezték a X. ker.-i Gyakorló utcán: 2 szál ... (?) helyett 1 szál optikai router-re cseréltek. Azóta rosszabbodik a helyzetem... :-( Aki X. kerületi, azt kérem írjon bőven, hogy pontosabban hol vagytok, elég egy címet, ha Gyakorló u. címe lenne, az nem jó, ha jól tudom, a 19. ker. is a legrosszabb. Csak az a baj, hogy X. ker.-nek nincs más net társaság, ezért pácban vagyok. :-(

További fórumokat érdemes megtekinteni:

- [url="http://"http://www.index.hu"]www.index.hu[/url]
- [url="http://"http://www.hdsnet.hu"]www.hdsnet.hu[/url] (ezt jobban oda kell figyelni, mert ezek valódiak!)

Tehát remélem jó netet fog(nak) majd kapni, mint nekem a bekötéskor, a továbbiakban is vigyázni kell, lehet, hogy megváltozik!

További infók:

- Igen valódi 256/256 kbs, leteszteltem, kitűnő a feltöltés, mint a többi Chello, ADSL stb..., azonban ne felejtsétek el, hogyha a feltöltés 100%-t elvisz, akkor a letöltés lehúzik, tehát függvényben van a feltöltés és a letöltés között, sajnos ez az egyik hátrány.

- Tűzforró és kb. 3 kilós modem :), alig mertem megfogni.

- 2GB forgalom korlát scriptet már kijavították, úgyhogy nyugodtan netezhet külföldön is (az nem számol, lemértem), ha töltesz a külföldről, az számol, mivel nem BIX kódokat tartalmaz!

-12 MBites külföldről be/ki áramló szerver (régebben 8Megabites), azt jelenti, hogy sokkal lassabban megy a net, mint belföldről (BIX).

Na sziasztok! További jó netezést... ;-)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#27 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 24. 15:25

Mi újság van manapság a HDSNET-tel ?? Főként a 6. ker érdekel engem. Jól müxik, vagy szakadozik, lassú, sűrűek a lehalások ???

Index fórumában is érdeklődtem és kaptam is válaszokat, de lehetőleg minél több helyről szeretnék informálódni. Szal ha van itt 6. keres hdsnetes, akkor az pls. írjon véleményt ! Thx !

Más kerből is jöhetnek az infók. Ha nagyon szar, akkor ADSL lesz, csak az kicsit húzósabb lenne (még telefont is köttetni kellene...). És havi 12000 nettóért akár 1024/1024-es kapcsolatom is lehetne. :) Index egyik lakójának ez van, és azt mondja itthon nagyjából megvan neki ez a sebesség (ha a kiszolgáló is bírja ofkóz :)) Jó, ne álmodozzunk. :) Én vagy az alapra (256/256, 8000 nettó) vagy az 512/512-re (10000 nettó) nevezek be, ha benevezek.

Nekem az online game (CS, F1 2002) a legfontosabb, ezek menjenek jól (szakadásmentesen, alacsony pinggel), letöltés csak másodlagos.

Várom a véleményeket !

[ 2002. szeptember 24.: Rudi szerkesztette a hozzászólást ]

#28 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 26. 12:00

Senki ??? :confused: :(

#29 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 22:16

Hello!

Hát, ha főleg játszani szeretnél, akkor nem igazán tudnám nyugodt szívvel ajánlani a hdsnet-et (direkt kisbetű). Nekem nem sokkal több, mint egy éve kötötték be. A 12 hónap alatt, talán 15 olyan nap lehetett, amikor egész nap azt mondhattam volna, hogy: "Na igen. Ennek így kell működnie." Az alábbi stat. egy átlagos nap eredményeit tükrözi (most készült):

--- 213.157.181.1 ping statistics ---
528 packets transmitted, 500 packets received, 5% packet loss
round-trip min/avg/max = 4.051/14.479/91.874 ms
(Ez a hozzám legközelebb (1 hop-ra és 3 háztömbre) levő XIX. kerületi gw.)

--- bix.hu ping statistics ---
518 packets transmitted, 500 packets received, 3% packet loss
round-trip min/avg/max = 4.722/15.711/84.888 ms

Ennél van jobb (nem sokkal) és van rosszabb (sokkal) is.
A fentiekből látható a szolgáltatás minőségének az ingadozása és az átlagos csomagveszteség is.

Most hétvégén pl. használhatatlan volt. Vagy egyáltalán nem ment, vagy akkora volt a pl, hogy a hajszálaim kihullásától való félelmemben inkább hagytam a fenébe.
Egyébként az ügyfsz. szerint az ilyen, csak időnként fellépő hibajelenségnek többnyire az az oka, hogy valaki olyan elektromos berendezést használ otthon, amely megzavarja a kábelmodemeket. Ebben talán lehet valami, mert időnként este 6-fél 7 körültől romlik el a pl néhány órára (ált. 8-9-ig). Gondolom valaki ilyenkor ér haza a melóból és leül tévézni, vagy ilyesmi...
De lassan már 8 hónapja nem találják ezt az illetőt. :( (Mintha ez lenne az egyetlen megoldás...)
Nekem a letöltés -ha éppen jól működik a szolg.- gond nélkül megy 95-110 K/s-mal az elvileg 512/512 k-s előfizetéssel. :) (Valószínű azonban, hogy ennek pusztán némi figyelmetlenség az oka a hdsnet részéről. :)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#30 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 01. 19:23

idézet:
Ezt írta Rudi:
Mi újság van manapság a HDSNET-tel ?? Főként a 6. ker érdekel engem. Jól müxik, vagy szakadozik, lassú, sűrűek a lehalások ???

Index fórumában is érdeklődtem és kaptam is válaszokat, de lehetőleg minél több helyről szeretnék informálódni. Szal ha van itt 6. keres hdsnetes, akkor az pls. írjon véleményt ! Thx !

Más kerből is jöhetnek az infók. Ha nagyon szar, akkor ADSL lesz, csak az kicsit húzósabb lenne (még telefont is köttetni kellene...). És havi 12000 nettóért akár 1024/1024-es kapcsolatom is lehetne. :) Index egyik lakójának ez van, és azt mondja itthon nagyjából megvan neki ez a sebesség (ha a kiszolgáló is bírja ofkóz :)) Jó, ne álmodozzunk. :) Én vagy az alapra (256/256, 8000 nettó) vagy az 512/512-re (10000 nettó) nevezek be, ha benevezek.

Nekem az online game (CS, F1 2002) a legfontosabb, ezek menjenek jól (szakadásmentesen, alacsony pinggel), letöltés csak másodlagos.

Várom a véleményeket !

[ 2002. szeptember 24.: Rudi szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ha van, akkor jo, nalam olyan 85-90%-os az "uptime" :D
A megmarado reszben modemes feelingem van. :mad:

#31 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 02. 09:21

Kössz az infókat, de már az ADSL biznicet beizgattam. :) Szal ez lesz hdsnet helyett. Nem akarok idegeskedni. :D

#32 Felhasználó inaktív   Zaki_o 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 22. 20:50

Hi!
[url="http://"http://www.hdsnet.hu/forum/forumlogin.php"]http://www.hdsnet.hu.../forumlogin.php[/url]

valaki tud , logint es passt?
beleolvasnék abba a fórumba is

pl itt is látszik hogy mily igénytelen ez a hdsnet, fele magyarul, van fele angolul

de szar

Zaki_ válasz erre | adatok | e-mail 2003-04-18 21:52:09 (2863)

Udv!

nemsokara lehet koltozunk
es az uj helyen nincs adsl, sem upc(chello)
(ha lenne ezeket vennem mert jo a ping , kulfoldre is)
hdsnet -el mi a helyzet , eddig nemsok jot olvastam rola, magas packet loss,
es a pingek sem valam jok ,

fokent a kulfoldi pingek erdekelnenek, (hollandia , nemetorszag)
es packet loss

(ha rossz a ping , varhato e hogy lesz valami fejlesztes valamikor a hdsnet-nel?)

(egyebkent a jatek az Unreal motoru Tactical Ops lenne ,hasonlo mint a Counter -Strike,
ezzel jatszogatok jelenleg ISDN-el, de hat max ausztria-ig jo a pingem)

(most egy magyar szerverre 150-es ping , oda -vissza,ausztiaba is ilyen 100 felett 150 alatt
hdsnet-el milyem lenne? )

ja es hallom hogy keruletfuggo a cucc
az uj cimunk a VIII. ker 1087, Szazados ut
ott van valahol az mtk palyanal

bar a lefedettsegi terkepukon ez nincs bent, de egy ismerosnek aki ittlakik mar van hdsnet-je

(az emktv oldalat talaltam meg eloszor,mert az van ott, de hat a honlapot latva mar ki lehet

talalni hogy itt aztan nemtuti valami , kisse igenytelen, ures oldalak, stb)

valaszokat koszi

csao

Zaki_ válasz erre | adatok | e-mail 2003-04-22 21:36:44 (2871)

Hi !

Valaki akinek hdsnet-je van, megcsinálná ugyanezeket a teszteket , első 4-et
100 db feletti csomaggal

packet loss mindig van hdsnet-en?

én jelenleg ISDN (netmod) 64k-val nyomom
de új lakhelyemen asszem csak
hdsnet van,

az átlagom mindig = minimum +1

ping fcsk.hu /t

195.70.36.86 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 110, fogadott = 110, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 54ms, maximum = 65ms, átlag = 55ms
CTRL+Break

nagyobb csomagméretet használva jól megugrik a pingem
adsl-es ismerősömnek, ekkor max 5-20 -al nő a pingje
online játék érdekel, ahol nem 32 byte-os csomagok vannak, úgyhogy a nagyobb csomagméret reálisabb eredményt ad

ping fcsk.hu -l 256 /t

195.70.36.86 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 112, fogadott = 112, elveszett = 0 (0% veszteség),
minimum = 147ms, maximum = 150ms, átlag = 148ms
CTRL+Break

---------------
német szerver

ping 62.93.252.105 /t

62.93.252.105 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 114, fogadott = 114, elveszett = 0 (0% veszteség),
minimum = 76ms, maximum = 83ms, átlag = 77ms
CTRL+Break

ping 62.93.252.105 -l 256 /t

62.93.252.105 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 109, fogadott = 109, elveszett = 0 (0% veszteség),
minimum = 169ms, maximum = 203ms, átlag = 170ms
CTRL+Break

------------
holland szerver
ez azért ilyen rossz, mert Londonba is elmegy és onnan vissza Utrecht-be

ping 62.212.73.76 /t

62.212.73.76 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 115, fogadott = 115, elveszett = 0 (0% veszteség),
minimum = 162ms, maximum = 198ms, átlag = 163ms
CTRL+Break

ping 62.212.73.76 -l 256 /t

62.212.73.76 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 112, fogadott = 112, elveszett = 0 (0% veszteség),
minimum = 255ms, maximum = 263ms, átlag = 256ms
CTRL+Break

válaszokat kösz

csá

#33 Felhasználó inaktív   Öcsipók 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 13:39

Ahoj!

Nekem nincs semmi bajom vele. Én a VI. kerben lakom, a sebessége nálam állandó, 1x sem volt kimaradásom (4 hónap alatt). Bár csak a 64k-s Lite csomagom van, de kezdetben elfelejtették lebutítani, így a nagyobbat kaptam, ezért arról is van tapasztalatom. Nemrégiben fejlesztettek, ez meglátszik a válaszidőkön is.

Mondjuk a support nem valami okés (mondjuk nem is kell használni), a weblapot kb. negyedévente frissítik. Ja és vagy 8 hónapot vártam a bekötésre. Még valami: nem küldenek reverse dns-t.

A 2 GB korlátot meg ki lehet játszani. ;)
See ya: Öcsipók

#34 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 15:07

idézet:
Ezt írta Öcsipók:
...nem küldenek reverse dns-t.[/quote]
...merthogy kérni kell... viszont részben te választhatod meg.

[ 2003. április 27.: akarki szerkesztette a hozzászólást ]

#35 Felhasználó inaktív   Öcsipók 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 15:16

De kitől? Én 1x írtam nekik ez ügyben, és azt mondták, hogy nem küldenek, és nem is tervezik ennek bevezetését. Azóta változott a helyzet?
See ya: Öcsipók

#36 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 15:53

tech@hdsnet.hu
A reverse DNS megléte hozzátartozik az internetszolgáltatás fogalmához. Nélküle néhány dolgot nem tudsz (vagy nem mindenhol) használni, pl. IRC. Kötelességük ingyen megtenni. Nekem lassan 2 éve van náluk rev. DNS-em, de persze maguktól nem jutott eszükbe, hogy regisztrálják, így nekem kellett kérnem. Ne hagyd magad! :)

#37 Felhasználó inaktív   Palu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 16:16

Udv, a X keruletbe koltoztem, es nem tudom milyen netet erdemesebb bevezetni.
Alternativa az ADSL valamelyik lehetoleg korrekt szolgaltatonal talan DATANET, vagy a keruleti kabelteve szolgaltaton keresztul a HDSNET.

Olyanok hozzaszolasat varom, akik hasznaljak a HDSNET et es megosztanak a tapasztalataikat velem, mert semii infom nincs a szolgaltatas valos minosegevel, sebessegevel kapcsolatban.

A segitseget elore is koszi
Palu

#38 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 16:22

HDSNET több éve kaki volt a szolgáltatási minősége, már 1 hónapja elmúlt a szakadozási betegsége. ;) Tehát már egészséges, uff elegem volt a korábbi szarakodások után. :)

HDSNET akár 1mbit-en tölteni, függetlenül 1mbit-en tölthet valaki tőled (upload, pl. ftp, dc stb.).

Hátránya a fix ip cím...
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#39 Felhasználó inaktív   NeoXon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 08:28

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 15:22

Hátránya a fix ip cím...

Hatranya?? :) Sokan orulnenek neki, ha nem kene havi plusz 5000-et fizetni azert, hogy fix ip-juk legyen. Nekem is fix IP-s netem van (szerencsere nalam sincs felar), es szerintem nincs nekem ebbol semmilyen hatranyom. Legalabb nem szivom meg, ha valaki mas letiltatott egy dinamikus IP-t egy cseten / hubon. Persze ha engem vagnak ki 1 hetre, akkor addig nem tudok visszamenni, de hat igy jartam.

#40 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 08:36

HDSNET.
Én a Matávnet-ről tértem át, még 2 éve.
Egyszerű CATV-Internet Lite-es csomagom van.
Havidíj 4.000 Ft
Kábelmodem 1 db
E-mail fiók 1 db, 5 MB tárterülettel
Letöltés 1 Gbyte
Csatlakoztatható munkaállomások száma 1 db
Maximális letöltési sávszélesség 64 kbit/sec

Ez nem sok, tudom, de amire használom elég.
Ami a szolgáltatást illeti, nekem csak az elején voltak vele gondok, sokat akadozott.
Több mint 1 éve megszűntek ezek a gondok.

Amúgy a Home csomag se lenne drága, főleg ami az 512 kbit/sec -os maximális letöltési sávszélességet illeti, de ameddig itt maradunk albérletben, addig nem akarok már változtatni ezen.

ui.:
Jahh és az árak

Szerkesztette: Delawer 2004. 06. 18. 08:37 -kor

-- Legyen egy jó napod! --

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »