HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL szolgáltatók---melyiket válasszam? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL szolgáltatók---melyiket válasszam? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 22. 12:25

Szintén axelero ADSL-es vagyok, tanusíthatom hogy a 24 órás bontást gyakorlatilag percre pontosan tartják.
:confused:

[ 2003. március 22.: Harder szerkesztette a hozzászólást ]
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#22 Felhasználó inaktív   Gee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 23. 06:55

idézet:
Ezt írta Haszprus:
Axeleronál tuti hogy van 24 óránkénti bontás? Weblapjukon nem találtam ennek említését...[/quote]

Valóban van bontás,de az üzleti csomagoknál lehet kérni fix ip-t és annál nem bontanak.

#23 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 24. 19:43

tvnet? :)

#24 Felhasználó inaktív   Haszprus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 25. 00:20

idézet:
Ezt írta kChris:
tvnet? :)[/quote]
nem
Üdv: Haszprus
Chieftec DX01BD4, ASUS A8N-E, Athlon 64 3500+, gyári hűtő, 2x512MB DDR333, Sapphire X300SE 128MB PCI-E, Teac 40/12/48x, 3x80g Seagate Barracuda PATA, 1x300g Seagate Barracuda SATA, Sony SDM-X72, 1280*1024, MS Natural Pro, MS Wireless Intellimouse Exp 2.0, blogom, doménem

#25 Felhasználó inaktív   Seagull 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 27. 11:35

Khm. Már kicsiny falucskánkba is eljut (talán) az ádéesel (Heves-Heves megye), a Matáv/Axelero ügynökei már bombáznak.. Kérdezem, főleg aki vidéken, kisvárosban, kis helyen nyomul Axelero ADSL-el, hogy mik a tapasztalatok, a min. 128, max 512 kbit/s-ból mi teljesül, milyen a szolgáltatás, szóval 2 évig mit is kéne elszenvedni... :)
Másrészről megéri-e esetleg másoknál kopogtatni (Enternet, Inter.net, stb.) mert úgy tűnik, hogy valamivel olcsóbbak, csak nehogy úgy járjon az EmberFia, hogy amit a vámon azt a réven (vagy fordítva?)...

#26 Felhasználó inaktív   Seagull 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 27. 11:37

Ja és még valami, bár lehet, hogy kicsit off:
Ragyogó ASUS P4PE alaplapomon Broadcom 1Gb-es Ethernet figyel, ugye lehet ezt ADSL-re használni?

#27 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 27. 15:54

idézet:
Ezt írta Seagull:
Khm. Már kicsiny falucskánkba is eljut (talán) az ádéesel (Heves-Heves megye), a Matáv/Axelero ügynökei már bombáznak.. Kérdezem, főleg aki vidéken, kisvárosban, kis helyen nyomul Axelero ADSL-el, hogy mik a tapasztalatok, a min. 128, max 512 kbit/s-ból mi teljesül, milyen a szolgáltatás, szóval 2 évig mit is kéne elszenvedni... :)
Másrészről megéri-e esetleg másoknál kopogtatni (Enternet, Inter.net, stb.) mert úgy tűnik, hogy valamivel olcsóbbak, csak nehogy úgy járjon az EmberFia, hogy amit a vámon azt a réven (vagy fordítva?)...
[/quote]

Attól függ mire használnád, de egy biztos, suxxit semmiképp se! Legdrágábbak, és legszarabbak! Datanet és Interware-nél nézz szét, náluk jók az árak, és saját tapasztalatból mondom (Datanet), hogy sokkal jobbak, ping jobb, support kedves és kompetens. Hajrá ;)

#28 Felhasználó inaktív   Koppany 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 27. 18:38

idézet:
Ezt írta Seagull:
Ja és még valami, bár lehet, hogy kicsit off:
Ragyogó ASUS P4PE alaplapomon Broadcom 1Gb-es Ethernet figyel, ugye lehet ezt ADSL-re használni?
[/quote]

Lehet.

#29 Felhasználó inaktív   Seagull 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 28. 09:01

Hmmmm... Én csak azt nem értem, hogy miért pont az Axelero a legdrágább (15 ezres belépési díj), amikor elméletileg a nagyMatávtól a legkedvezőbb feltételekkel kaphat ADSL-t, az "alternatívok" és kvázi "függetlenek" meg megoldják ezt 0 forintból, pedig biztosan alájuk tesz a M. Vagy nem ilyen egyszerű a képlet a távközlési piac (félre)liberalizálása után? És akkor miért jobb elmondásotok szerint a szolgáltatás minősége (ping, ügyfélszolgálat) nemAxeléknél? Ki vásárol az Axeleronál akkor? Meg engem változatlanul izgat hogy itt lenn falun elméletileg (volt)Matáv szolgáltatási területen mi a helyzet, nem tart-e majd sokáig, míg pl. egy DataNet beköt a Matávval, vagy ez már fogyasztóvédelmi téma?
Köszönöm az eddigi válaszokat.

#30 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 28. 09:47

idézet:
Ezt írta Seagull:
Hmmmm... Én csak azt nem értem, hogy miért pont az Axelero a legdrágább (15 ezres belépési díj), amikor elméletileg a nagyMatávtól a legkedvezőbb feltételekkel kaphat ADSL-t, az "alternatívok" és kvázi "függetlenek" meg megoldják ezt 0 forintból, pedig biztosan alájuk tesz a M. Vagy nem ilyen egyszerű a képlet a távközlési piac (félre)liberalizálása után? És akkor miért jobb elmondásotok szerint a szolgáltatás minősége (ping, ügyfélszolgálat) nemAxeléknél? Ki vásárol az Axeleronál akkor? Meg engem változatlanul izgat hogy itt lenn falun elméletileg (volt)Matáv szolgáltatási területen mi a helyzet, nem tart-e majd sokáig, míg pl. egy DataNet beköt a Matávval, vagy ez már fogyasztóvédelmi téma?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
[/quote]

Ehh megint korán van még, de nekifutok ;) Erről Shabba mester tudna hosszúakat mesélni, de röviden én is bírok kicsit. A suxxi a legdrágább, mert úgy érzi, megteheti. Így is veszik tőle, az adsl bekötések nagyobb részét ők teszik ki. Annak idején ezt ők kezdték el. Na most ez a liberalizáció nem úgy képzelendő el, hogy most aztán mindent lehet korlátlanul. Németországban ez a folyamat már régebben elkezdődött, és még ma sem sikerült a telekom monopol helyzetét megszűntetni. Elvileg nem kaphatna oclsóbban dsl-t a suxxi fatávtól, dehát tudjuk, mi a dörgés egy cégcsoporton belül...
A többiek pedig muszáj, hogy olcsóbbak legyenek, és többet, jobban szolgáltassanak, mert csak így van esélyük arra, hogy megtartsák a felhasználókat, és újakat nyerjenek. Sokan vásárolnak a suxxitól, ők reklámoznak sokat, nem is érdekli nagyon az embereket, hogy van más is, nem értenek hozzá. Úgy érzik, hogy az fatáv csoport, akkor biztos megbízható blablabla...

"Meg engem változatlanul izgat hogy itt lenn falun elméletileg (volt)Matáv szolgáltatási területen mi a helyzet, nem tart-e majd sokáig, míg pl. egy DataNet beköt a Matávval, vagy ez már fogyasztóvédelmi téma?" <<--ezt nem igazán értem. GTS-Datanet ugyanúgy szolgáltathat adsl-t fatáv területen, mint suxxi, vagy bárki más. Pl Datanet ott ad adsl-t, ahol fatáv ezt lehetővé teszi. Ehhez igazából nincs köze a fogyvédelemnek. Egyébként a GTS-Datanet a MAtávval már aláírt egy hálózat összekapcsolási szerződést. félreértések elkerülése végett: a suxxinak semmilyen saját hálózata nincs, ők a fatávét használják. Datanetnek van viszont saját optikai hálója az egész országban, sőt, külföldre is...na ennyit egyelőre ;)

#31 Felhasználó inaktív   Seagull 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 28. 10:39

idézet:
Ezt írta LiGhTSaBeR:

Datanetnek van viszont saját optikai hálója az egész országban, sőt, külföldre is...na ennyit egyelőre ;)
[/quote]

Ez jól hangzik... csakhát honlapjukon olvasva "1999-es és 2000-es évben, a budapesti és a nyugat-magyarországi optikai hálózat kiépítésével lehetőség nyílt magas rendelkezésre állási mutatók mellett nagy sávszélességű szolgáltatások nyújtására többszörösen redundáns, európai hálózathoz történő csatlakozással." Igen ám, de mi itt figyelünk a csúnya Kelet-Magyarországban... :( Vagy annyira ez nem számottevő?
Plíz, ki használ Datanet ADSL-t errefelé? (Gyöngyös, Eger, mnittudomén...)

#32 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 28. 10:58

idézet:
Ezt írta Seagull:

Ez jól hangzik... csakhát honlapjukon olvasva "1999-es és 2000-es évben, a budapesti és a nyugat-magyarországi optikai hálózat kiépítésével lehetőség nyílt magas rendelkezésre állási mutatók mellett nagy sávszélességű szolgáltatások nyújtására többszörösen redundáns, európai hálózathoz történő csatlakozással." Igen ám, de mi itt figyelünk a csúnya Kelet-Magyarországban... :( Vagy annyira ez nem számottevő?
Plíz, ki használ Datanet ADSL-t errefelé? (Gyöngyös, Eger, mnittudomén...)
[/quote]
[url="http://"http://www.gts.hu/szolg/altalanis-info.html"]http://www.gts.hu/sz...lanis-info.html[/url] <<--- ezt nézd meg, aztán reklamálj náluk :D

#33 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 28. 18:41

Nem értek valamit. Én 3 éves szerződést kötöttem a Datanettel, lassan egy éve. Annak idején a szerződésben az állt, hogy 0ft bekötési díj, és 4900+ÁFA havidíj 1 évig, utána az aktuális listaár (emellé odaírtak valamit hogy max. ennyi). Nemrég megkérdeztem egy ügyfélszolgálatost hogy -mivel áprilisban lejár az 1 év- várhatóan mennyivel emelkedik a havidíjam, és azt a választ kaptam, hogy elvileg semennyivel. Namost akkor ha én 512-re akarnék váltani, akkor az ilyen több ezer forintos havidíj növekedést eredményezne?

#34 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 28. 19:43

idézet:
Ezt írta Csybe:
Nem értek valamit. Én 3 éves szerződést kötöttem a Datanettel, lassan egy éve. Annak idején a szerződésben az állt, hogy 0ft bekötési díj, és 4900+ÁFA havidíj 1 évig, utána az aktuális listaár (emellé odaírtak valamit hogy max. ennyi). Nemrég megkérdeztem egy ügyfélszolgálatost hogy -mivel áprilisban lejár az 1 év- várhatóan mennyivel emelkedik a havidíjam, és azt a választ kaptam, hogy elvileg semennyivel. Namost akkor ha én 512-re akarnék váltani, akkor az ilyen több ezer forintos havidíj növekedést eredményezne?[/quote]

Amit írsz az jelenleg így is van, aki 3 évre szerződik az mindhárom évre ugyanazt a havidíjat fizeti. Anno 2001 decemberében viszont a fatáv csupán 1 évre adott 30% kedvezmény az internetszolgáltatóknak. Nagy valószínűséggel az ügyfélszolgálatos ezzel nem volt tisztában mert esetleg új és kimaradt ebből vagy az árilisi lejárat miatt nem ebbe az időszakba sorolta(nem kalkulálva azzal hogy akkoriban a fatáv akár 4 hónapot is csúszott a bekötésekkel) az esetet vagy esetleg te nem mondtad neki hogy mi a pálya.

Nagy valószínűséggel a 2. évtől az akciós 7500 vagy a listaáras 8000-et fogják számlázni, ha volt valami ez alá nem esik annak a szerződéseden szerepelni kell, szóval csak meg kell nézned, bár gyanítom a 8 rongyos összeg lehetett.

#35 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 29. 14:39

idézet:
Ezt írta shabba:

Amit írsz az jelenleg így is van, aki 3 évre szerződik az mindhárom évre ugyanazt a havidíjat fizeti. Anno 2001 decemberében viszont a fatáv csupán 1 évre adott 30% kedvezmény az internetszolgáltatóknak. Nagy valószínűséggel az ügyfélszolgálatos ezzel nem volt tisztában mert esetleg új és kimaradt ebből vagy az árilisi lejárat miatt nem ebbe az időszakba sorolta(nem kalkulálva azzal hogy akkoriban a fatáv akár 4 hónapot is csúszott a bekötésekkel) az esetet vagy esetleg te nem mondtad neki hogy mi a pálya.

Nagy valószínűséggel a 2. évtől az akciós 7500 vagy a listaáras 8000-et fogják számlázni, ha volt valami ez alá nem esik annak a szerződéseden szerepelni kell, szóval csak meg kell nézned, bár gyanítom a 8 rongyos összeg lehetett.
[/quote]

aha... Mert ha tényleg annyi lesz, akkor megéri azt a havi pár száz forintot az 512K, de ha marad a 4900, akkor nem.

#36 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 29. 18:17

[url="http://"http://www.vnet.hu/page.php?id=157"]http://www.vnet.hu/page.php?id=157[/url]

#37 Felhasználó inaktív   Nahar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 00:55

idézet:
Ezt írta Seagull:
Hmmmm... Én csak azt nem értem, hogy miért pont az Axelero a legdrágább (15 ezres belépési díj),...[/quote]

Hmmm... Nézd meg a Vnet új, [url="http://"http://www.vnet.hu/page.php?id=157"]512/128kbps-os csomagját[/url] 19.900 forint a belépési díj! :eek:
--

Üdv,

Csaba
http://csaba.try.hu

#38 Felhasználó inaktív   Seagull 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 07:15

idézet:
Ezt írta Nahar:

Hmmm... Nézd meg a Vnet új, [url="http://"http://www.vnet.hu/page.php?id=157"]512/128kbps-os csomagját[/url] 19.900 forint a belépési díj! :eek:
[/quote]

Rendben, megnyugodtam, hogy van drágább is... :)

#39 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 08:12

Seagull: nem biztos, hogy a csatlakozási díj miatt a legdrágábbak, egyébként van olyan szolgáltató is, amelyik csatlakozási díj nélkül telepíti a dsl-t. A havi díj viszont az egyik legdrágább, ha nem a legdrágább a suxxinál.

#40 Felhasználó inaktív   Tratra 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 02. 10. 07:36

Modemről szeretnék áttérni ADSL-re de fogalmam sincs, hogy melyik szolgáltatót válasszam.ADSL 384/64 nekem bőven elég lenne.
Tud valaki egy megbízható és olcsó szolgáltatót ajánlani? :D

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.