HWSW Informatikai Kerekasztal: RLAN Internetszolgáltató - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RLAN Internetszolgáltató Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   drblum 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 19. 20:32

Idézet: Kaktusz - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 23:37

Ugye nem felejtesz el tájékoztatni minket sem itt ebben a topicban.....mi minden, régi  rajongói vagyunk ennek a szolgáltatónak :D  :D  :D

Sziasztok,

haborut nem, de csatat sikerült nyernem. Többhavi szamlareklamaciomra következöt kaptam:

"Hivatkozva levelére és a 2005.01.06-án folytatott telefonbeszélgetésünkre, a számlareklamációjával kapcsolatban az ügyet megvizsgáltuk és panaszát jogosnak ítéltük meg!

Levelében összesen 18752 Ft számlaösszeget reklamált meg. Tekintettek hogy a szóban forgó probléma sajnos adminisztrációs hibákból adódik, valamint arra, hogy fontos cégünknek ügyfeleink elégedettsége 2 havi elõfizetési dijra cégünk nem tart igényt!
Továbbá ez úton is elnézést kérünk az okozott kellemetlenségekért és reméljük még hosszú ideig elõfizetõink között tarthatjuk számon!"

Semmi mast nem csinaltam, mint orruk ala dörgöltem az aktualis ASZF kivonatokat ügyemmel kapcsolatban es felhivtam figyelmüket arra, hogy ha az altaluk sajat maguknak kiszabott reklamaciokezelesi hataridö lejartaval meg nyitott lesz, akkor a felügyeleti szerveiknek megy a levelem (amire mar fel is keszültem, söt kikerestem minten a nettel kapcsolatos civil forumot es szervezetet - es az egeszet fel is listaztam nekik).

Ajanlom mindenkinek ezt az eljarast, talan segit valamit.

Üdv

drblum

#102 Felhasználó inaktív   rholas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 21. 06:41

Nekem már csak 1.5 hónap a rabság, március 6-án lejár a 2 év.
Be is megyek már március 1-én lemondani nehogy kitalálják hogy
autómatikusan megy tovább az rlan inter-nem.

#103 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 09:16

Idézet: rholas - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 5:41

Nekem már csak 1.5 hónap a rabság, március 6-án lejár a 2 év.
Be is megyek már március 1-én lemondani nehogy kitalálják hogy
autómatikusan megy tovább az rlan inter-nem.

:banana:  :taps:
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#104 Felhasználó inaktív   rholas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 15:07

Miert RLAN és nem ADSL? Itt a válasz:
http://rlan.hu/modules.php?name=Sections&o...rticle&artid=49

"Mindezeken túl a legfontosabb érv, hogy az ADSL szolgáltatás rendelkezésre állássa - és a reklámokhoz képest vélt sebességkülönbség - ellenére, az előfizető létszámunkban továbbra is 99 %-os a WLAN-ra az igény. 100 megrendelőből 99 biztosan WLAN-t kér még akkor is ha az adott területen ADSL van."

Ez kész.

#105 Felhasználó inaktív   reaxol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 20:20

Idézet: rholas - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 16:07

Miert RLAN és nem ADSL? Itt a válasz:
http://rlan.hu/modules.php?name=Sections&o...rticle&artid=49

"Mindezeken túl a legfontosabb érv, hogy az ADSL szolgáltatás rendelkezésre állássa - és a reklámokhoz képest vélt sebességkülönbség - ellenére, az előfizető létszámunkban továbbra is 99 %-os a WLAN-ra az igény. 100 megrendelőből 99 biztosan WLAN-t kér még akkor is ha az adott területen ADSL van."

Ez kész.

Na de várjál:

A cégünk által üzemeltetett rendszernek olyan előnyei vannak amit a sebességnövelést reklámozó ADSL szolgáltatók nem tudnak adni várhatóan a közeljövőben sem.

-Elérhetőek vagyunk. Nem egy Budapesti, távoli cég. Nem önjelölt informatikusok által alapított számítástechnikai cégek, magukat viszonteladóknak nevezve, kísérletezgetett telepítésekkel és javításokkal. Cégünk viszonteladói szakértők, saját területükön elismert szakemberek, valamint rendelkezésre állnak szakértő saját ügyfélszolgálataink is.

- Próbált meg Ön valaki ADSL probléma esetén műszaki segítséget kérni más szolgáltatóktól telefonon. Internetes fórumokon már vicc tárgya egyes szolgálatók 3-4 órás telefonos hibajavítása.(Természetesen az Ön telefonszámlájának terhére.)
Nálunk ügyfélszolgálat van, hiba esetén KIMEGYÜNK az ügyfélhez ez főleg informatikában nem járatos előfizető esetén sokat jelent. Nálunk az emberek (munkatársak) megismerhetőek, személyes kapcsolatunk van az előfizetőkkel, tehát ha valakinek gondja van akkor tudja kit és miért tud keresni.

És ez a legjobb:
Hiába lassabb a végén mégis ugyanolyan gyors.

#106 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 13:12

Idézet: reaxol - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 19:20

Na de várjál:

A cégünk által üzemeltetett rendszernek olyan előnyei vannak amit a sebességnövelést reklámozó ADSL szolgáltatók nem tudnak adni várhatóan a közeljövőben sem.

-Elérhetőek vagyunk. Nem egy Budapesti, távoli cég. Nem önjelölt informatikusok által alapított számítástechnikai cégek, magukat viszonteladóknak nevezve, kísérletezgetett telepítésekkel és javításokkal. Cégünk viszonteladói szakértők, saját területükön elismert szakemberek, valamint rendelkezésre állnak szakértő saját ügyfélszolgálataink is.

- Próbált meg Ön valaki ADSL probléma esetén műszaki segítséget kérni más szolgáltatóktól telefonon. Internetes fórumokon már vicc tárgya egyes szolgálatók 3-4 órás telefonos hibajavítása.(Természetesen az Ön telefonszámlájának terhére.)
Nálunk ügyfélszolgálat van, hiba esetén KIMEGYÜNK az ügyfélhez ez főleg informatikában nem járatos előfizető esetén sokat jelent. Nálunk az emberek (munkatársak) megismerhetőek, személyes kapcsolatunk van az előfizetőkkel, tehát ha valakinek gondja van akkor tudja kit és miért tud keresni.

És ez a legjobb:
Hiába lassabb a végén mégis ugyanolyan gyors.

Amit irnak ebböl semmi sem igaz még egy szó sem!Persze mindenki rlan fost kérnek na persze  ki hiszi ezt el reklámozzák a gagyi netjüket!Ugyis idén lejárnak a 2éves hüséget hát szerintem megfog fogyni az elöfizetök tábora drasztikusan föleg ahol dsl avgy más alternativa lett 2éven bellül!
MÜKÖDÖ RLAN ELÖFIZETÉST MÉG NEM LÁTTAM!

#107 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 07. 13:14

Idézet: uboat - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 13:12

drasztikusan föleg ahol dsl avgy más alternativa lett 2éven bellül!
MÜKÖDÖ RLAN ELÖFIZETÉST MÉG NEM LÁTTAM!

Ismerősnél mostanság egész jól elketyegett, csak aztán ismerős arrébköltözött pár kilométert, ott meg még Rlan sincs, csak csiagmodem, 20 kilobiten szarul....
Make love not Wor.

#108 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 13:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 12:14

Ismerősnél mostanság egész jól elketyegett, csak aztán ismerős arrébköltözött pár kilométert, ott meg még Rlan sincs, csak csiagmodem, 20 kilobiten szarul....

Lassan alternativ lesz hogy amikor az ember lakást megy venni a második kérdés az lesz hogy milyen  net szolgáltatások vehetök igénybe!

#109 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 15:23

Nos itt Pápán nem nagy a választék
van ADSL havi 18eért, kábel 10Gb korláttal, korlátos CompuNet (mikro) vagy RLAN (ezek 10e)
nekem 1 hónap alatt kötötték be és dög lassú volt
sokat kell baszogatni őket akkor kijönnek

első körben a 22m koax kábelt cserélték le UTPre
(ez is volt vagy 1 hónap, mert "nem jött meg a bridge")
(most már tényleg 384/64)

de ha így se megy azt tudom ajánlanni, hogy az antennát cseréltessétek le parabolásra
1-2km után már nem nagyon vesz a sima antenna, pedig persze mindenhova azt dobják fel, mert olcsóbb

és minden kis hiba miatt zaklassátok őket
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#110 Felhasználó inaktív   gumitik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 10:32

ez így van! minden kis hibáért zaklattuk Őket és meg is csinálgatták! manapság felétek milyen a szolgáltatás mikike? itt felénk nem olyan rossz egyébként! pá

#111 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 09:34

nem tudom te hol vagy
pápán nekem jó
nekem

de ismerek pár embertt, akinek szar
de ez az ő saruk is, mert nem zaklátják az rlant, belenyugodnak, hogy kihúznak 20m olcsó koaxot, és odaadják a gyenge antennát 1km-es távra
nem csoda, ha ott még a modem is gyorsabb lenne

Szerkesztette: mikike 2005. 02. 26. 09:35 -kor

#112 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 09:39

Idézet: mikike - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 8:34

nem tudom te hol vagy
pápán nekem jó
nekem

de ismerek pár embertt, akinek szar
de ez az ő saruk is, mert nem zaklátják az rlant, belenyugodnak, hogy kihúznak 20m olcsó koaxot, és odaadják a gyenge antennát 1km-es távra
nem csoda, ha ott még a modem is gyorsabb lenne

Hát nem nevezném olcsonak a koax-ot 500huf/m a n1000 50ohm kábelnek az ára!Valahol jól meg van csinálva valahol nem ez igy müködik náluk sajnos!

#113 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 09:57

még mindig olcsóbb nekik azt odavágni mint egy bridge-t + UTP kábelt

#114 Felhasználó inaktív   Sgt.Chris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 18:33

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, illetve tapasztalataitokra lenne szükségem (a fentieken túl természetesen, mert azt átolvastam) tisztelt egybegyűltek! :p
Eddig egy mobilszolgáltatónál volt előfizetésem internet elérésre, mondhatom észveszejtő sebességgel, de legalább üzembiztosan. Viszonyleg jó kondíciókkal, hiszen 1GB-os korlátom volt per hó (ami mobillal szinte kihasználhatatlan mennyiség...), mindezt 2500+Fa-ért. Na megszűnt ez a jóvilág, visszaállítják 200MB-ra. Így utánnanéztem más lehetőségnek is. Kis falumban csekélyek a lehetőségek. ISDN, ADSL kapásból kilőve. Marad:
1.  a modem (ami ugye: telefonelőfiz.+net előfiz.+percdíj) ez havi 50-70 órával számolva (ki sem merem számolni!!!) kb.10-15 eFt! :cry:  56K-ért????????? Nem veszi be a gyomrom!
2. RLAN/WLAN internet előfizu. kb. ez is 10-15 eFt, de legalább 384/64 v. 512/128. Ami ugye a 1. ponthoz képest nem mindegy.
Ez utóbbi szolgáltatásról kérnék tapasztalatokat pro és kontra! Lehetőség szerint Veszprém, illetve Győr megyéből, de persze más területek is jöhetnek...!!!  (pl.: a szolgáltató viszonya az ügyfélhez, hálózat megbízhatósága, problémák) A legközelebbi átjátszótól úgy 7-7,5 km-re lakom, állítólag (mármint a cég alkalmazottja szerint, akinek ugye a minél több előfizető az érdeke) parabola antennás erősítéssel nem gond, de tartok tőle, hogy sok jó abból, ha ennyire a határértéken használom, nem fog kisülni. (értem ezalatt a jel gyengeségét, ami gondolom a távolsággal fordítottan arányos... :( )
Szóval ez az én gondom, hiszen 1, akár két évre is szerződnék, míg az igaz szélessáv "begyűrűzik" az én "kis fatornyosomba" is. De nem szeretném, ha ez az 1-2 év folyamatos szívással, meg idegeskedéssel telne. Meg azzal, hogy egy gyakorlatilag használhatatlan szolgáltatásért kelljen havi rendszerességgel elköltenem nehezen megkeresett forintjaimat. (Mert abban szinte biztos vagyok, hogy a szolgáltató lefedezné magát az ilyen esetekre, hiszen Magyarországon vagyunk, s nem ma jöttem le a falvédőről...)
Köszönöm előre is:

Sgt. Chris
ASUS A8N-E rev.2, A64 3000+ "Venice", 1 GB PQI 400Mhz DDR RAM, Sparkle GF6600GT 128MB PCIe, Pixelview PlayTV Pro tuner, Maxtor 80GB+Samsung 20GB HDD, Samsung CD-RW, LG DVD-ROM, Codegen ház+400W Codegen Silent táp

#115 Felhasználó inaktív   Viper39 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 20:08

"De nem szeretném, ha ez az 1-2 év folyamatos szívással, meg idegeskedéssel telne. Meg azzal, hogy egy gyakorlatilag használhatatlan szolgáltatásért kelljen havi rendszerességgel elköltenem nehezen megkeresett forintjaimat. "

:think: Én egy éve idegeskedem, játékra alkalmatlan, böngészésre elmegy. (oda jó az 56k modem is). :reklamacio:

#116 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 22:30

legközelebbi átjátszótól úgy 7-7,5 km-re lakom, állítólag (mármint a cég alkalmazottja szerint, akinek ugye a minél több előfizető az érdeke) parabola antennás erősítéssel nem gond, de tartok tőle, hogy sok jó abból, ha ennyire a határértéken
Ha ezt elöre elmondod tutira nem fognak semmit huzni hozzád mert háklisak a drága anyagköltsége dárga nekik 24DB parabola antenna meg márt ilyen távra nem mezei cuccok valok!Meg hát a terep viszonyok! :rolleyes:
Nem akarlak elkeseriteni de ezek a tények!

#117 Felhasználó inaktív   Kaktusz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 00:01

Idézet: Sgt.Chris - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 17:33

Segítséget szeretnék kérni, illetve tapasztalataitokra lenne szükségem (a fentieken túl természetesen, mert azt átolvastam) tisztelt egybegyűltek! :p

A hozzászólásod önmagáért beszél.....elolvastad a topicot. Mégis mit vársz még?  :D
" A hídon akkor kell átmenni, amikor odaér az ember."

#118 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:39

szerintem egy próbát megér
mondtam már, hogy ha gond van baszogatni kell őket

ma reggel sem ment, betelefonáltam (sajna csak 9 után érnek be) és már jó
biztos lefagyott valami

ha sehogy nem megy és nem is csinálnak semmit, leszeded az antennát és a fejükhöz vágod
ha nem szolgáltatnak, nem fizetsz, egy perben úgysem győznének

#119 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:42

másrészt én nem hiszem, hogy 2 éven bellül nagy változás lesz és betör a szélessáv, az eddig le nem fedett területekre...

#120 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:42

másrészt én nem hiszem, hogy 2 éven belül nagy változás lesz és betör a szélessáv, az eddig le nem fedett területekre...

Téma megosztása:

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.