HWSW Informatikai Kerekasztal: RLAN Internetszolgáltató - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RLAN Internetszolgáltató Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 16. 22:26

Idézet: mip - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 12:39

:omg:
"Most má' messze", ahogy a vicc mondja.
A pci kártya helyett egy wireless bridge-et kérsz, a gépben egy vezetékes kártya legyen. Erre kötik a bridge-et. Utána a vezetékes kártya mac-jét kiklónozod a dlink routerre. De ezt már néhányszor végigbeszéltük.

Apropó, milyen kártyát kaptál?

Most kerjek akkor wireless bridget toluk meg rakjak egy sima kartyat is a gepbe vagy hogy erted ezt most?
Pontosan fogalmam nincs milyen a kartya, vagy mire gondolsz?

#302 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 08:20

Idézet: Piton - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 21:26

Most kerjek akkor wireless bridget toluk meg rakjak egy sima kartyat is a gepbe vagy hogy erted ezt most?
Pontosan fogalmam nincs milyen a kartya, vagy mire gondolsz?

Igen.
A kártya típusára, gyártóra. Csak szakmai kiváncsiság, hogy mivel dolgoznak. Pl. Cisco aironet 350, vagy 3com 3crd pci wireless, vagy Gigabyte wpeag, vagy bármi ilyesmi.
www.kevenet.hu

#303 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 09:58

Idézet: mip - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 8:20

Igen.
A kártya típusára, gyártóra. Csak szakmai kiváncsiság, hogy mivel dolgoznak. Pl. Cisco aironet 350, vagy 3com 3crd pci wireless, vagy Gigabyte wpeag, vagy bármi ilyesmi.

Elmondom én Neked:

Vialan 620 PCI vagy DLINK DWL 520+...

Szerkesztette: Buga_Laci 2006. 03. 17. 09:58 -kor

#304 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 10:08

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 8:58

Elmondom én Neked:

Vialan 620 PCI vagy DLINK DWL 520+...

Dlink520+    :up:
www.kevenet.hu

#305 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 13:30

Idézet: mip - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 10:08

Dlink520+    :up:

:D Jah, jó kis kártya.

#306 Felhasználó inaktív   atzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 21. 15:04

Elöre is elnézést kérek azoktol akik ugy érzik hogy véleményem már csak egy a sok közül . Végig olvasva
ugyéreztem hogy nekem is muszály még egyet rugnom a remélem döglödö lovon.Nagyon sajnálom azokat az embereket akik mint alkalmazott kell hogy dolgozzanak ennél a cégnél ,és én most konkréte a Soproni Rlan részlegre gondolok.1 éve már nem tartozom az elöfizetöik sorába és,lövésem nincs milyen változások történtek ott azota, de ha pozitivak is akkor sem lehet azt a modszeresen kivivott  rossz véleményt elfeledtetni ami engem 2 év alatt ért.A mai világban már fontosnak kellene lenni annak a szemléletnek hogy mit kap majd az aki utánnunk jön.Ha a cég vezetés a régi akkor nem ajánlom senkinek ha uj akkor változtassatok nevet ,irodát ,székhelyet ,arculatot.Amivel kilehet egy szolgáltatonak vivni a teljes ellenszenvet azt ök mind bevetették.Lassu ,nem müködö , 2 hetes javitások,antenna, modem,kábel cserék.szval volt minden.A bucsunk sem volt szépnek mondhato bár probáltam uriember maradni.A költözésemkor már adsl-t köttettem de örök mementonak Kopházán a kossuth lajos utca végén most is megtalálhatjátok az antennát.Arra nem vettem a fáradtságot hogy leszedjem.Ez a forum azért jött létre mert van aki arra kiváncsi milyen tapasztalatokkal lett más felhasználo gazdagabb hát én ennyivel tudnám a még választás elött állokat biztatni.A döntés persze mindenki sajátja
Atzi

#307 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 22:12

Idézet: atzi - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 14:04

Elöre is elnézést kérek azoktol akik ugy érzik hogy véleményem már csak egy a sok közül . Végig olvasva
ugyéreztem hogy nekem is muszály még egyet rugnom a remélem döglödö lovon.Nagyon sajnálom azokat az embereket akik mint alkalmazott kell hogy dolgozzanak ennél a cégnél ,és én most konkréte a Soproni Rlan részlegre gondolok.1 éve már nem tartozom az elöfizetöik sorába és,lövésem nincs milyen változások történtek ott azota, de ha pozitivak is akkor sem lehet azt a modszeresen kivivott  rossz véleményt elfeledtetni ami engem 2 év alatt ért.A mai világban már fontosnak kellene lenni annak a szemléletnek hogy mit kap majd az aki utánnunk jön.Ha a cég vezetés a régi akkor nem ajánlom senkinek ha uj akkor változtassatok nevet ,irodát ,székhelyet ,arculatot.Amivel kilehet egy szolgáltatonak vivni a teljes ellenszenvet azt ök mind bevetették.Lassu ,nem müködö , 2 hetes javitások,antenna, modem,kábel cserék.szval volt minden.A bucsunk sem volt szépnek mondhato bár probáltam uriember maradni.A költözésemkor már adsl-t köttettem de örök mementonak Kopházán a kossuth lajos utca végén most is megtalálhatjátok az antennát.Arra nem vettem a fáradtságot hogy leszedjem.Ez a forum azért jött létre mert van aki arra kiváncsi milyen tapasztalatokkal lett más felhasználo gazdagabb hát én ennyivel tudnám a még választás elött állokat biztatni.A döntés persze mindenki sajátja
Atzi

:D  :D  Most a választások előtt jó, hogy leírtad, de hogy jön ez a választásokhoz?? :D  :D  Bocs! Nem tudtam kihagyni! ;)
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#308 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 22:58

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 21:12

:D  :D  Most a választások előtt jó, hogy leírtad, de hogy jön ez a választásokhoz?? :D  :D  Bocs! Nem tudtam kihagyni! ;)

:offtopic:
Még jobb lett volna, ha figyelmesen olvasol:
"...hát én ennyivel tudnám a még választás elött állokat biztatni."

:confused:
www.kevenet.hu

#309 Felhasználó inaktív   Kaktusz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 12:04

Idézet: atzi - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 14:04

Elöre is elnézést kérek azoktol akik ugy érzik hogy véleményem már csak egy a sok közül ................ hát én ennyivel tudnám a még választás elött állokat biztatni.A döntés persze mindenki sajátja
Atzi

Visszafogottan őszinte hozzászólás. Miért érzem úgy, hogy korábban már voltál itt más nickkel?
Nem értem,  a nickváltás okát, és a hozzászólás "időzítését" sem,...de ez csak egy halk megjegyzés volt.  :D
" A hídon akkor kell átmenni, amikor odaér az ember."

#310 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 19:40

Valaki tudna segiteni, hogy akkor hogyan is tudom megoldani a netmegosztast az asztali es a notebookom kozott ugy, hogy mondjuk milyen routert es hogyan tudok berakni ugy, hogy nem hivom ki a szolgaltatot, mert akkor megint heteket vesztek es mar nagyon surgos lenne... :(
Pls segitsetek...

#311 Felhasználó inaktív   gezza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 21:55

Idézet: Piton - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 19:40

Valaki tudna segiteni, hogy akkor hogyan is tudom megoldani a netmegosztast az asztali es a notebookom kozott ugy, hogy mondjuk milyen routert es hogyan tudok berakni ugy, hogy nem hivom ki a szolgaltatot, mert akkor megint heteket vesztek es mar nagyon surgos lenne... :(
Pls segitsetek...

Én azt javaslom, hogy tégy mindkettőbe 1-1 Bluetooth adaptert (cuzammen kb 7-9 e), oszt' jó' van (Class I-t ajánlom, az ha nincs fizikai akadály, 100 m-ig jó). Emígy cipelheted is a lábtopodat a lakásban. Igaz, hogy csak az elméleti 721 Kb/s-t (90 KB/s) fogod tudni használni a laptopon, de oda ez talán elég is lesz.

Egyébként több előnye is van a Bluetoothnak a WLAN-nel szemben, ha valakit érdekel a téma: http://www.mobileinf...oth-vs-WLAN.htm

Legszebb öröm a műköröm.

#312 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 22:23

Idézet: gezza - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 22:55

Én azt javaslom, hogy tégy mindkettőbe 1-1 Bluetooth adaptert (cuzammen kb 7-9 e), oszt' jó' van (Class I-t ajánlom, az ha nincs fizikai akadály, 100 m-ig jó). Emígy cipelheted is a lábtopodat a lakásban. Igaz, hogy csak az elméleti 721 Kb/s-t (90 KB/s) fogod tudni használni a laptopon, de oda ez talán elég is lesz.

Egyébként több előnye is van a Bluetoothnak a WLAN-nel szemben, ha valakit érdekel a téma: http://www.mobileinf...oth-vs-WLAN.htm

Es ha nem megy mind a 2 gep mindig? Magyarul nem akarom, hogy az asztali mindig menjen? AKkor?
Ha veszek mondjuk Wifis router leszedem rola antenna rarakom kabelkat, ami most wifi kartyan van aztan routerbe belehuzom ket koldokzsinor amik mennek asztali gep meg notebook atmasolom macet a router aztan had menjen? Ilyenkor routerbe kell vmit allitani a macen meg az ip, atjaro, alhalo meg dns vagy minden maradjon alapon?

#313 Felhasználó inaktív   gezza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 22:37

Idézet: Piton - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 22:23

Es ha nem megy mind a 2 gep mindig? Magyarul nem akarom, hogy az asztali mindig menjen? AKkor?

Létezik Bluetooth Access Point is - de nem ragozom tovább... :hinta:
( http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage...oduct_Id=134669 , http://www.ccs.hu/hu...ess/alista.html )
Legszebb öröm a műköröm.

#314 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 23:04

Idézet: gezza - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 23:37

Létezik Bluetooth Access Point is - de nem ragozom tovább... :hinta:
( http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage...oduct_Id=134669 , http://www.ccs.hu/hu...ess/alista.html )

Es abban az esetben, ha ket kulon epluetrol van szo kozte ket fallal es az udvaron kb 5 meter tavolsaggal?

#315 Felhasználó inaktív   gezza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 13:28

Idézet: Piton - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 23:04

Es abban az esetben, ha ket kulon epluetrol van szo kozte ket fallal es az udvaron kb 5 meter tavolsaggal?

Nem akarlak belelovallnia BT-ba Piton. SZVSZ a rádióhullám megbirkózik 5 méterrel és 2 fallal. ;)
Egyébként én is point ilyen LAN-t fogok kiépíteni a napokban (nem access pointost, nálam szinte mindig megy a gép...). Ha gondolod várd meg a tapasztalataimat.
Legszebb öröm a műköröm.

#316 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 21:33

Idézet: gezza - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 14:28

Nem akarlak belelovallnia BT-ba Piton. SZVSZ a rádióhullám megbirkózik 5 méterrel és 2 fallal. ;)
Egyébként én is point ilyen LAN-t fogok kiépíteni a napokban (nem access pointost, nálam szinte mindig megy a gép...). Ha gondolod várd meg a tapasztalataimat.

na akkor szerintem ha pont ilyent csinalsz, akkor megvarom, azt hiszem :)
amugy en most ott tartok, hogy ha nem lesz mas kenytelen leszek vhogy kabellel megkockaztatni...
ugye van most wifi kartya amire megy a net aztan teszek be megy egy sima lan kartyat aztan kabel megy vegig...
mar csak azt nem tudom szabad terre hogyan rakjam a kabelt... holnap megyek - ha minden igaz - aztan lemerem, hogy mennyi kabel kell pontosan aztan elkezdtem megnezni azt a valtozatot is...
de minden keppen erdekel a te megoldasod is :)
az egy gond, hogy itt ugye elvileg nem menne mindig a gep, de lehet meggyonozom fickot, hogy akkor vegulis kap egy olyan halozatot, amin keresztul mindent eler, meg szvsz tavolrol is legyszeruen lekapcsolhato a gep... tavoli asztal meg ezer megoldas van mar erre is... szal lehet belemegy, meglatjuk...

#317 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 01:02

Piton:

2 megoldás van:

1. Szólsz nekünk, viszünk ki Neked egy ethernetes eszközt a pci kártya helyett, és akkor tudsz mögé akasztani wireless rútert. A notebook menni fog vele, az asztalit meg ha nem akarsz bele wifit venni, rákötöd vezetékkel.

2. Veszel Te magadnak egy ethernetes bridge eszközt + wireless routert (ez a kettő kb 25e) betelefonálsz hozzám üszire az új mac címekkel + írsz róla emilt és már megy is...

#318 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 17:08

Ezt már egyszer leírtam neki itt, de vmiért nem volt jó. Aztán külön topik is kellett rá, de hogy minek?
Szerintem BL javaslata a legkézenfekvőbb, főle ha a szolgáltatói is pozitívan áll hozzá.
www.kevenet.hu

#319 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 22:26

Na egyenlore valoszinu kabeles megoldas lesz, csak most meg eleg erdekes dolgok jonnek a kedves szolgaltatotol...
Egyenlore nem reszletezem, majd ha mar kitisztult mit is akarnak...

#320 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 08:11

Idézet: Piton - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 23:26

Na egyenlore valoszinu kabeles megoldas lesz, csak most meg eleg erdekes dolgok jonnek a kedves szolgaltatotol...
Egyenlore nem reszletezem, majd ha mar kitisztult mit is akarnak...

Ezek az érdekes dolgok, engem "mint szolgáltatót" nagyon érdekelne, akár PÜ-ben is...

De 1 biztos Kedves Piton. Minden személyeskedés nélkül állíthatom, hogy nem vagy egyszerű eset... Eddig bármit mondtam PÜ-ben is bármiről, sosem azt csináltad, mindent 100x körülményesebben csinálsz, tehát nem biztos hogy a "szolgáltató" az érdekes... :D

Egyébként ha megoldás kell a megosztásos dologra most is mondom keress meg PÜ-ben...

:up:

Téma megosztása:

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.