ADSL -> itthon 80-100as ping lehetséges megoldások)
Elküldve: 2004. 03. 22. 01:18
Elküldve: 2004. 03. 22. 02:05
idézet:
Ezt írta -MM-:
MiniDSlam kérdés egyértelműen lezárult, sajnos happy end nélkül. Aki ilyen központon ül, sajnos bele kell törődnie a magas pingbe...[/quote]
Kicsit bővebben. Csak saját tapasztalat vagy fatávos emberkék beismerték vagy datanet részről informáltak vagy mi?
Elküldve: 2004. 03. 22. 11:18
Elküldve: 2004. 03. 22. 11:51
Elküldve: 2004. 03. 22. 12:38
idézet:
Ezt írta -MM-:
Igen, a Datanet felől közölték a végleges infót, miszerint végső esetben használt másik portra helyezés sem segít, mert ugyanúgy miniDSlam-re kerülhetek csak. Emellett kiderítették, hogy volt már ügyfelük, aki ezen problémázott, és ott sem volt megoldás. A matávosokkal utoljára az elején beszéltem, amikor közölték, hogy ők a pinggel nem foglalkoznak...[/quote]
Hmm, nálam viszont foglalkoztak a problémával és meg is oldották a matáv emberkéi. Nem hiszem el, hogy nem tudják megoldani. Csak szerintem a hozzáállás hiányzik a részükről.
Elküldve: 2004. 03. 22. 12:43
Én mit tudtál meg konkrétan, a fatáv által vásárol eszközök gyárilag szarok vagy maga az egész miniDSLAM koncepció használhatatlan? Ha hibás szériás eszközük van 1x lecserélik-e azokat vagy a jővőben szándékoznak helyette normálisat vásárolni vagy totál szarnak a userek fejére és használják tovább az anyacégtől idelapátolt, leselejtezett hulladékot?
[ 2004. március 22.: shabba szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 22. 12:50
idézet:
Ezt írta mATy:
Hmm, nálam viszont foglalkoztak a problémával és meg is oldották a matáv emberkéi. Nem hiszem el, hogy nem tudják megoldani. Csak szerintem a hozzáállás hiányzik a részükről.[/quote]
Nálad tuti midiDSLAM rendszer van? Ha nem, lehettél egy hibás porton és a portcsere ekkor megoldotta a problémát, de ha maga a miniDSLAM okozza a problémát akkor dughatod akármelyik portjára attól nem fog semmi változni.
A hozzáállás az meg a másik de tapasztalatom szerint ezen a téren szinte globálisan a béka segge alatt van az összes cég.
Elküldve: 2004. 03. 22. 15:18
idézet:
Ezt írta shabba:
Nálad tuti midiDSLAM rendszer van? Ha nem, lehettél egy hibás porton és a portcsere ekkor megoldotta a problémát, de ha maga a miniDSLAM okozza a problémát akkor dughatod akármelyik portjára attól nem fog semmi változni.
A hozzáállás az meg a másik de tapasztalatom szerint ezen a téren szinte globálisan a béka segge alatt van az összes cég.[/quote]
Igen. Itt Visegrádon midiDSLAM rendszer van. Vagy a matáv ember nem tudja milyen rendszert üzemeltenek.
Elküldve: 2004. 03. 22. 15:46
idézet:
Ezt írta mATy:
Igen. Itt Visegrádon midiDSLAM rendszer van. Vagy a matáv ember nem tudja milyen rendszert üzemeltenek.[/quote]
Én nem tartom 100%-ban valószínűnek hogy Visegrádon miniDSLAM lenne, ott pont egy éve lett elérhető az ADSL szolgáltatás és akkoriban még sem a kistelepülési project nem létezett(III. negyedévtől indult), Hytason meg aztán végképp nem történt semmi érdemi akkoriban(nem mintha a mai napig történt volna).
Bár az meg mellette szól hogy 1500 fős település ha nem rendelkezik saját telefonközponttal hanem egy nagyobb közeli településhez van hozzácsatolva akkor a távolság miatt csak el lehet működőképes alternatíva akkor viszont ide telepíthette az első ilyen eszközöket fatáv(lehet az elsők még jobbak voltak lásd modemnél régi siemens meg amit most adnak). Aztán ha van saját telefonközpontja a településnek lehet normál ADSL is.
Ezeknél a távközlési cégeknél olyan ember aki érdemben tudna válaszolni mert érti is a kérdés jellemzően a sosem kapcsolható kategóriába esik, aki meg felveszi a kagylót az olyan mágikus szavakra mint Hytas, DSLAM, ping úgy néz rád mint borjú az új kapura.
Elküldve: 2004. 03. 22. 16:53
idézet:
Ezt írta shabba:
maga az egész miniDSLAM koncepció használhatatlan?[/quote]
Elvileg ez a helyzet, de ez úgy jött le, hogy EZ van, hogy egyáltalán lehessen ADSL, szóval örüljek ennek is. Elhiszem, hogy emiatt nem lehet a pinggel mit csinálni.
Az már más kérdés, hogy vajon Nyugat-Európában, ahol gyanítom jóval régebb óta és több helyen van optikai hálózat, hogyan oldották ezt meg. Gondolom nem miniDSlam-mel, és a ping használható. Nálunk miért így?
Elküldve: 2004. 03. 22. 19:31
Ezért téptem a szám az előző oldalakon többször is, hogy ebben az országban les*arják a szolgáltatás minőségét, csak fizess iszonyatos összegeket. Mintha a normális ADSL kapcsolat olyan marha nagy luxus lenne 2004-ben.
Elküldve: 2004. 03. 23. 23:26
Elküldve: 2004. 03. 25. 21:12
ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!
Elküldve: 2004. 03. 26. 02:32
idézet:
Ezt írta Eisenhower:
sziasztok. én csellós vagyok (még) és most szeretném lemondani és áttérnék axelero adsl otthon csomagra. olvastam ezt a pinges ügyeket. nem tudom esetleg van-e itt olyan ember aki tudja hogy szolnokon milyen a kiépített hálózat. nem szeretnék úgy járni hogy aláírom 1 évre aztán a pingel szívok. nem tudom esetleg hátha segít az hogy 2003 augusztusba még nem volt itt elérhető szolnokon a széchenyi ltp-n. viszont már december óta itt is elérhető. ha vki tud infoval szolgálni nagyon megköszönném![/quote]
Hívd fel a fatávot, és kérdezd meg, milyen központon vagy. Ha optikai, akkor már gyanús, kérdezz rá a miniDSlam-re. Ha az is van, akkor úgy néz ki, garantált a magas ping...
Ha meg nem, akkor meggondolandó, viszont akkor már inkább Interware, vagy Datanet szvsz. (ha szolgáltatnak ott is)
Elküldve: 2004. 03. 26. 07:10
idézet:
Ezt írta -MM-:
MiniDSlam kérdés egyértelműen lezárult, sajnos happy end nélkül. Aki ilyen központon ül, sajnos bele kell törődnie a magas pingbe...[/quote]
Alóha!
A fenét kell beletörődni.Ha beletörődtök akkor nemfog változni semmi.
Össze kellene fogni akár egy olyan egyesület keretében mint pl. a netért.
Basztatni a HIF-et,fogyasztóvédőket,IHM-et,mindenkit akinek egy kicsit is lehet köze a dologhoz.
Ha már annyit ellehetne érni,hogy a magas pingek miatt a hűséges szerződés felbontható legyen következmények nélkül akkor sztem foglalkozna vele a fatáv is és más "szolgáltató" is.
Mindenesetre piszkálni kell őket,hátha megunják és tesznek valamit.
Elküldve: 2004. 03. 26. 12:07
idézet:
Ezt írta Leon Silver:
Alóha!
A fenét kell beletörődni.Ha beletörődtök ...[/quote]
Jól beszélsz. Én mindenkit csak bíztatok a határozott fellépésre. Lásd esetem. Igen is zaklatni kell őket rendszeresen. Én kb 30 mail írtam nekik november óta, meg jópár telefont elengedtem és megoldották.
Elküldve: 2004. 03. 26. 13:23
ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!
Elküldve: 2004. 04. 22. 00:05
Idézet: laca12 - Dátum: 2004. március 26, péntek - 12:23
Írj nekik mailt!
helpdesk@axelero.hu
Nekem első kérésemre ezt írták:
Tisztelt XXXXXX!
Kérem, hogy adja meg azt a telefonszámot, amelyre a szolgáltatást rendelné. Ez alapján tudunk választ adni a kérdésére.
Természetesen további kérdés, kérés esetén örömmel állunk rendelkezésére, mind e-mailben, mind az 1234 telefonszámon.
Üdvözlettel:
YYYY YYYY
Axelero Internet
Ügyfélkapcsolat
Telefon: 1234
Nekem nincs miniDSLAM ..legalábbis ezt írták vissza!
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)
Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21
Elküldve: 2004. 05. 11. 23:00
Idézet: -MM- - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 23:37
Es ebbol jott ossze >600 hozzaszolas?

Súgó
A téma zárva.