HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL -> itthon 80-100as ping - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL -> itthon 80-100as ping lehetséges megoldások) Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 03. 20:50

idézet:
Ezt írta he7edik.:
ja és a chello naon szar ping és loss ügyileg????mer lehet hogy a mtávnál még ök is jobbak lennének[/quote]

Pont az utóbbi két-három hónapban már elég jó volt, amúgy változó. De ez is függ helytől szvsz.
Counter-Strike szervereken (hazai) 15-30 ping. Lossos a legutolsó (2003 nyár eleje) óta nem volt, viszont a bejelentett karbantartásokon kívül is volt néha, hogy 10-12 órán át nem volt net.

#22 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 09:17

Hi all!

Most beszéltem a Matáv ADSL infóvonallal.

Nálunk leghamarabb a második negyedévben lesz ADSL :(

Viszont ami a legrosszabb, hogy azt mondta, hogy optikán MINDENHOL miniDSLAM van! Rákérdeztem még a ping problémára, azt mondta, hogy ő ilyenről még nem hallott.. :eek:

Szóval márciusban még biztosan marad a chello, és ha április/májusig nem tudják kiküszöbölni ezt a problémát, akkor valszeg utána is..
Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ Black Edition + Zalman CNP9700 LED, 2x Kingmax DDR-2 800 2GB, 2x Gigabyte RX387512H-B Radeon HD 3870 512MB, LG L245WP, ViewSonic VX912, ViewSonic VX922, Toshiba 42C3001P, ADI AD1988 + Logitech Z-4, 2x Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB RAID 0, Western Digital WD5000AAKS 500GB, NEC ND-4551A, Gigabyte 3DAurora, Cooler Master Real Power RS-700-ASAA-A1, Logitech diNovo Media Desktop Laser, Logitech G7

#23 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 12:16

No, matáv hibabejelentőnél nekem meg ezt mondták szó szerint:
"mi a pinggel nem foglalkozunk".
Kérdeztem, hogy mi a "szolgáltatás" náluk, mert annak 2 része van, a sávszélsség, és az adatcsomag sebessége. De csak ezt hajtogatták, meg hogy a miniDSlam miatt nem lehet.
A Datanettel kell beszélnem, hogy kiküldjenek egy muksót laptoppal, aki valószínűleg majd csinál egy ADSL tesztet. Megállapítja, hogy a sávszélesség megvan, és minden rendben...

#24 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 12:17

Szerintem ez most az új szabvány dumájuk, nekem is Óbuda központban is ezt a legkorábban 2004 második negyedév vége szöveget sütötték el. Gyanítom ezen kijelentésük is pont annyit ér mint az utóbbi 2.5 év alatt az összes többi. Legutóbb tavaly nyáron kezdték el a sajtóban etetni a népet az ígéreteikkel hogy szeptemberre majd lesz. Aztán mire szeptember lett, már októberre ígérték, októberben már novemberre utána meg decemberre. Most ez a legújabb meséjük, figyeld meg mire nyár lesz erről is év végére módosítanak.

Azt nem értem miért nincs bennük annyi tisztesség hogy kiállnának az emberek elé és egy sajtóközleményben azt tudatnák hogy figyu Hytasos csórikáim nagy ívben le vagytok szarva és ne is reménykedjetek, nálatok mi nem fogunk soha adsl-t csinálni és pont. De nem. Helyette megy évek óta ez a szánalmas ígérgetésük, de már annyira átlátszó hogy nem is akarják csinálni, hisz a "szavakon túl" semmi érdemi nem történt.

#25 Felhasználó inaktív   mATy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 13:46

idézet:
Ezt írta MM:
No, matáv hibabejelentőnél nekem meg ezt mondták szó szerint:
"mi a pinggel nem foglalkozunk".
Kérdeztem, hogy mi a "szolgáltatás" náluk, mert annak 2 része van, a sávszélsség, és az adatcsomag sebessége. De csak ezt hajtogatták, meg hogy a miniDSlam miatt nem lehet.
A Datanettel kell beszélnem, hogy kiküldjenek egy muksót laptoppal, aki valószínűleg majd csinál egy ADSL tesztet. Megállapítja, hogy a sávszélesség megvan, és minden rendben...
[/quote]

Na it tartok éppen én is, állítólag szombaton újra jön a mókus és mér 1 jót, feltéve ha működni fogy az Axelero szolgáltatása. (Lásd keddi nap).
Remélem nála is magas lesz a ping, mert én 2 gépet is hazavittem és mind a 2-őn jó nagyok voltak.
Ezek után már csak arra leszek kíváncsi, mit fognak csinálni, ha az ő emberük is magas pingeket mér. :rolleyes:
ABIT IC7-G + INTEL P4 3GHz 800MHz Prescott + Zalman CNPS7000A-Cu + 2x512MB(DDR400) + RADEON 9600 XT 128MB (SAPPHIRE) + LG StudioWorks 775N + CREATIVE SB Live! 5.1 + MAXTOR 6E040L0 40GB + LG 8320B CDRW + LG 8120B DVD + DEXXA Optical Mouse + MICROSOFT Windows XP Professional SP2 + ADSL(2048 kbit/s)

#26 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 14:07

Ő is ennyit fog mérni, ez szinte biztos. (ha mér egyáltalán pinget). Mert ezek szerint ez nekik lényegtelen, és nem foglalkoznak vele. Számukra internet=sávszélesség.

#27 Felhasználó inaktív   mATy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 14:20

Asszem akkor szájba is rugom. Kedden mikor kijött kihangsúlyoztam a ping hibát. Az kva durva lenn, ha semmit nem lépnének ezek után.
ABIT IC7-G + INTEL P4 3GHz 800MHz Prescott + Zalman CNPS7000A-Cu + 2x512MB(DDR400) + RADEON 9600 XT 128MB (SAPPHIRE) + LG StudioWorks 775N + CREATIVE SB Live! 5.1 + MAXTOR 6E040L0 40GB + LG 8320B CDRW + LG 8120B DVD + DEXXA Optical Mouse + MICROSOFT Windows XP Professional SP2 + ADSL(2048 kbit/s)

#28 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 15:35

idézet:
Ezt írta mATy:
Asszem akkor szájba is rugom. Kedden mikor kijött kihangsúlyoztam a ping hibát. Az kva durva lenn, ha semmit nem lépnének ezek után.[/quote]

Újabb infóm annyi, hogy a miniDSlam-en nem akarnak, és nem fognak változtatni matáv oldalról. És ha a sávszélesség rendben, a 70-es ping nem számít hibának. Ha pedig a matáv kiküldi a laptopos ürgét, és ő nem talál hibát, akkor ki kell fizetni a kiszállási díjat. (gondolom 5E Ft minimum)
Én egyelőre leállok, a Datanetesek elvileg még próbálkoznak, hátha van valami egyéb ok, de sajnos nem rajtuk múlik.
Marad a tanulság azoknak, akik még nem váltottak... :)

#29 Felhasználó inaktív   mATy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 20:57

Ezt nevezem szolgáltatásnak :(
Mikor fogunk eljutni 1x oda, hogy ha valamit szolgáltatok, akkor azt mindenki megelégedésére csináljam. Az már durva, hogy havi 12e-t kiadok és nem tudok normálisan gamelni MAGYAR szervereken. :mad:

#30 Felhasználó inaktív   he7edik. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 05. 23:07

idézet:
Ezt írta mATy:
Mikor fogunk eljutni 1x oda, hogy ha valamit szolgáltatok, akkor azt mindenki megelégedésére csináljam. Az már durva, hogy havi 12e-t kiadok és nem tudok normálisan gamelni MAGYAR szervereken. :mad:
[/quote]

szánalmas.hu :mad:
Mindenhol jó de legjobb a mákostészta!!!

#31 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 02:16

Idézet

idézet:Ezt írta mATy:

Minek még gamelni is? :) nem elég neked a letöltés, és a webezés? :)  :rolleyes:

Szerkesztette: zoli62 2004. 04. 05. 15:15 -kor

"Légy szerény mint én..."

#32 Felhasználó inaktív   mATy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 11:42

idézet:
Ezt írta zoli62:

Minek még gamelni is? :) nem elég neked a letöltés, és a webezés? :) :rolleyes:
[/quote]

Nem bizony, szerinted luxus, a ma létező technika mellett online játszani? Főleg ennyi pénzért? Szerintem nem. És mit mondasz a gyereknek, ha felteszi a kérdést, hogy apu a szomszédnak 256-os előfizetése van havi 6e-ért, nekünk meg 512-es havi 12-ért és ő kifogástalanul tud játszani, én meg csak nézem a többieket?
Ez itt a gond :(

#33 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 16:33

idézet:
Ezt írta mATy:

Nem bizony, szerinted luxus, a ma létező technika mellett online játszani? Főleg ennyi pénzért? Szerintem nem. És mit mondasz a gyereknek, ha felteszi a kérdést, hogy apu a szomszédnak 256-os előfizetése van havi 6e-ért, nekünk meg 512-es havi 12-ért és ő kifogástalanul tud játszani, én meg csak nézem a többieket?
[/quote]

Persze, hogy megértelek. Amúgy nézz be ide: [url="http://"http://pohly.adatpark.hu/cgi-bin/forum/viewthread.php?tid=182&repi=1003"]http://pohly.adatpar...d=182&repi=1003[/url]
"Légy szerény mint én..."

#34 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 07. 22:06

idézet:
Ezt írta mATy:

És mit mondasz a gyereknek, ha felteszi a kérdést, hogy apu a szomszédnak 256-os előfizetése van havi 6e-ért, nekünk meg 512-es havi 12-ért és ő kifogástalanul tud játszani, én meg csak nézem a többieket?
[/quote]

Szívből kivánom hogy ez legyen a legnagyobb gondja a gyereknek.. :rolleyes:
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#35 Felhasználó inaktív   mATy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 13:09

idézet:
Ezt írta IThomas:

Szívből kivánom hogy ez legyen a legnagyobb gondja a gyereknek.. :rolleyes:
[/quote]

Lehet poénosra venni apukám a dolgot, ez az én problémám, ha neked lenne hasonló, biztosra veszem te is vernéd az asztalt.
Egyébként ismét 1 építő jellegű hozzászólás hagyta el a géped, grat. :rolleyes:

#36 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 13:20

idézet:
Ezt írta mATy:
Lehet poénosra venni apukám a dolgot, ez az én problémám, ha neked lenne hasonló, biztosra veszem te is vernéd az asztalt.[/quote]

Az ido nekik dolgozik, talan majd felnosz, es nem fog erdekelni az online game. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#37 Felhasználó inaktív   mATy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 13:28

idézet:
Ezt írta leslie:

Az ido nekik dolgozik, talan majd felnosz, es nem fog erdekelni az online game. :)
[/quote]

Na megint 1. Öregem, lennétek csak a helyemben, kiváncsi vagyok ti mit tennétek. Vagy a legyegyszerűbb tűrni és nyelni? Mivel én is, az ugymond üzleti életben tevékenykedem, tudom mi az a korrekt szolgáltatás. Hát amit mi, magyar userek kapunk az minden, csak korrekt nem. De hát akinek ez így jó, az csak nyeljen és higgye, azt, hogy nem lehet jobb. Figyu, itt nem arrol van szó, hogy az életem múlik azokon a kva online gamákon, hanem az egész szolgáltatás.

#38 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 13:37

Én szerintem pedig az a lényeg, hogy ha a szolgáltatók, és a matáv is tisztában van vele, hogy a digitális központoknál a miniDSlam játékra használhatatlan pingeket okoz, akkor miért nem közlik ezt a szolgáltatás megkötése előtt. Legyen akkor egy olcsóbb díjcsomag, mondjuk "játékmentes", vagy valami ilyesmi, de ha nem is olcsóbb, csak aki választhat mondjuk kábelnet, és e-között, az eldöntheti, hogy inkább letöltene, vagy esetleg szeretne játszani.
Egyszóval: KORREKT TÁJÉKOZTATÁS legyen legalább, ha már abszolút nem érdekli őket, hogy NEM minden szempontból OK, ami nyújtanak.

#39 Felhasználó inaktív   PatBate 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 13:39

idézet:
Ezt írta mATy:

Na megint 1. Öregem, lennétek csak a helyemben, kiváncsi vagyok ti mit tennétek. Vagy a legyegyszerűbb tűrni és nyelni? Mivel én is, az ugymond üzleti életben tevékenykedem, tudom mi az a korrekt szolgáltatás. Hát amit mi, magyar userek kapunk az minden, csak korrekt nem. De hát akinek ez így jó, az csak nyeljen és higgye, azt, hogy nem lehet jobb. Figyu, itt nem arrol van szó, hogy az életem múlik azokon a kva online gamákon, hanem az egész szolgáltatás.
[/quote]

[IRONY]
Ez roppant egészségtelen gondolkodás! Hogy mered szerencsétlen szolgáltatókat piszkálni amiatt, hogy te esetleg játszani akarsz! Az internet nem arra való, hanem weboldalak böngészésére és e-mail olvasására! Szegény ISP-k kiteszik érted a lelküket, hogy abból a kevéske pénzből amit havonta utalsz nekik biztosítsani tudják számodra a böngészési és e-mail olvasási lehetőségeket és te még beszólsz nekik, hogy te játszani szeretnél! Az ilyen embert le se köpném mert piszkos lesz a nyálam! Szerencsére van itt néhány ember akik humoros fricskáikkal próbálnak a jó útra terelni, szerintem hallgass rájuk!!! :D
[/IRONY]
- Nagymama! Miért olyan nagy az arcod?
- Mert Debiant használok!

#40 Felhasználó inaktív   mATy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 13:44

idézet:
Ezt írta PatBate:

[IRONY]
Ez roppant egészségtelen gondolkodás! Hogy mered szerencsétlen szolgáltatókat piszkálni amiatt, hogy te esetleg játszani akarsz! Az internet nem arra való, hanem weboldalak böngészésére és e-mail olvasására! Szegény ISP-k kiteszik érted a lelküket, hogy abból a kevéske pénzből amit havonta utalsz nekik biztosítsani tudják számodra a böngészési és e-mail olvasási lehetőségeket és te még beszólsz nekik, hogy te játszani szeretnél! Az ilyen embert le se köpném mert piszkos lesz a nyálam! Szerencsére van itt néhány ember akik humoros fricskáikkal próbálnak a jó útra terelni, szerintem hallgass rájuk!!! :D
[/IRONY]
[/quote]

:eek:
Na még 1 építő jellegű reagálás :mad:
Hát öreg, az ilyen gondolatmenettel elmehetsz a jó bdös pcsába. A felesleges nyálad meg kenegesd a szép és okos nagytudású fejedre. :rolleyes:

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó